eSKa
4000 - letni staruszek

11 mar 2008, 22:28

no i spokojnie, dramat dzial sie w lazience i garderobie zdala od uszu dziewczyn
No to mnie uprzedziłaś bo właśnie o to chciałam pytać :ico_oczko:

Ja jutro do pracy :ico_placzek: a teraz -choć jeszcze wcześnie- to ja zmykam spać. Dobrej nocki dziewczynki.

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 10:33

no ja się witam po ciężkiej nocy :-)
Przepisał mi cilest
i ja brałam Cilest, ale go nie tolerowałam, bo bardzo puchłam , tzn. woda mi się zatrzymywała w organizmie :ico_noniewiem: ale ja wszystkich hormonów nie toleruję :ico_noniewiem: moja koleżanka bierze Cilest 5 rok i bardzo sobie chwali :-)
a na rodziców nie możesz liczyć w takiej sytuacji ???
no mogę, powiem, że jak najbardziej, ale...moją mamę rozłożyło bardziej odemnie, głowy z poduszki nie mogła podnieść a do tego wymioty i biegunka...a tata, no wiecie potrzyma Darusia, ale nie wie nawet co ma robić jak on zacznie płakać :ico_olaboga:
Osluchal mala i oskrzela i plucka czyste :ico_sorki:
no to dzięki Bogu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
wit C bo w tym wieku to nie wskazane.
no i ja teraz zgłupiałam :ico_noniewiem: ale teraz Darkowi też mam nie dawać witamin, ale jak był przeziębiony to tak, ale tam to wogóle inna szkoła jazdy z leczeniem, u nas tylko osłuchują, no czasami badanie krwi, a tam od razu wszystko, żeby wykluczyć jedno czy drugie, i dobrze bo tak bez potrzeby antybiotyku nie podadzą...od razu widzą czy bakterie czy wirusy :ico_noniewiem:
, na wierzchu i sie jej wstydzi na basenie
no rozumiem, Julcia to już ma od niedawna taki okres, że każe mi nawet zamykać drzwi, bo się wstydzi, żeby ktoś nie widział jej na golaska :ico_oczko:
A czy nadal wymiotuje?
od wczoraj wieczorem nie :ico_sorki: ale tylko pierś mu daję, no dziś rano dałam też 30ml herbatki rumiankowej i też nie zwymiotował :ico_brawa_01: jutro na kontrolę mam iść :ico_noniewiem:
MAm nadzieje ze z W. juz sie pogodziliscie
wiesz On się na mnie nigdy prawie nie gniewa, chyba rozumie jak mi jest teraz ciężko, wszystkie problemy po działalności, dzieci, dom, wszystko zostało na mojej głowie...wczoraj dzwonił i mnie pocieszał, kochany jest :-D
Mezu ma slady na rekach od ugryzien i slady od lania wieszakiem w garderobie :-D
:-D :-D :-D przepraszam ale śmiać mi się chce jak sobie wyobrażę jak go wieszakiem lałaś :ico_oczko: będzie pamiętał przynajmniej :ico_oczko:

no...oj ciężka ta noc była, Daruś spał ale tylko wtedy gdy go miałam na rękach, po odłożeniu do łóżka płacz, a dokładniej straszny wisk, no całą noc nie spałam prawie, on teraz odsypia...dobrze...
wczoraj znów miałam przeboje z Exem :ico_zly: :ico_zly: :ico_zly: znalazł sobie moment odpowiedni :ico_chory: :ico_zly:
napisał mi tekst, że kupił Julci jakiś dresik i buty, to ja że fajnie...no on na to, że już nie może się doczekać kiedy się z córką na miasto puści...nie wiem co to znaczyło, ale szybko go sprowadziłam na ziemię, że jej na pewno nie weźmie, proszę bardzo może do niej przychodzić...no to on z tekstami zaczął wyskakiwać, że mi wejdzie z policją do domu, zabierze ją, że mi lipę zrobi i wogóle mnie straszyć, że jakiś ludzi mi do domu przyśle, żeby wszystko sprawdzili w jakiś warunkach się dziecko wychowuje :ico_puknij: :ico_puknij: :ico_puknij: najlepszy był sms od niego kiedy nie zareagowałam...że przekona Waldka z kim on ma dziecko, czyli że jaka jestem kur...i taka i owaka :ico_puknij: iże zostanę sama z dwójką dzieci :-D no tym to mnie po prostu rozśmieszył...to co Julci już mi nie zabiera...no ja zero reakcji...to dzwoni...czy już się zastanowiłam, czy ma mi życie zniszczyć :ico_puknij: a ja spokojnie i bez nerwów, bo wytrzymałam i mi nie puściły :ico_brawa_01: że ja z nim nie będę dyskutowała, powiedziałam ,że dopóki ma ją w swoim paszporcie to jej nie weźmie i koniec, bo po poprzednich tekstach nie ufam mu....że nie podejmie jakiejś głupiej decyzji...i ja na razie...nie pokazałam mu, ale wczoraj już naprawdę nie miałam siły, a to mnie już do końca rozbiło...tylko się zastanawiam czy on taki głupi jest, czy po prostu chce mnie przestraszyć....

no idę coś zjeść....

[ Dodano: 2008-03-12, 09:39 ]
aha...zapomniałam wybaczcie...dziś stawiam z okazji pół roczku Dariuszka
Obrazek Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 10:49

Eska, powodzenia w pracy!!

agnieszka, no to mialas jazdy znowu. Ale ci wzpolczuje, wszystko mi sie przypomina jak to ja mialam, jak sie balam. Niby wiedzialam ze prawnie jest ok, mam prawo ale tak jak twoj ex, moj tez mnie straszyl ze mi mala odbierze itp wiec i tak sie balam. Ale ty sie nie boj!!! On jest po czesci glupi a po czesci mi na ambicje wjechalas, bo jak mu tu bedzie baba o JEGO dziecku decydowac. Poczekaj z jego zabieraniem malej az mu ja skresla z paszportu bo jeszcze tragedie bedziesz miala :ico_olaboga:

Fajnie ze z Dariuszkiem lepiej :ico_sorki: Bidulek :ico_olaboga: Fajnie ze ma tego swojego cycusia :-) No i masz racje z tymi badaniami. Ja wyzywam tu strasznie na sluzbe zdrowia, bo trzeba sie naczekac, wystac ale jak juz cie wezma i widza ze nie zmyslasz i nie krecisz tylko po zwolnienie to dobrze diagnozuja i niepotrzebnie lekow zlych nie daja.

A z tymi witaminami to przesadzaja. Dawaj spokojnie Dareczkowi. Oni nie daja bo nawet w aptekach takich witamin nie ma po prostu.

[ Dodano: 2008-03-12, 09:50 ]
Buziaczki dla naszego DARUSIA
:ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2008-03-12, 09:55 ]
ale teraz Darkowi też mam nie dawać witamin,
dopiero teraz doczytalam dokladnie. Pewnie nie kazali dawac bo przy wymiotach to im mniej w zoladku tym lepiej....

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

12 mar 2008, 11:29

pobrali jej krew z paluszka i na bakterie we krwi i wyszedl negatywny
no i super że u was tak robią,a nie tak jak u nas,dziecko ma gorączkę a lekarze mówią że samo minie a potem dziecko umiera na sepsę :ico_puknij:
Zapraszam do nas , my tzn mężuś (bo ja piwa nie cierpię brr) ma cały zapas w szafie do wyboru do koloru , wpadnij, on na pewno się z tobą podzieli :ico_haha_02:
dziękuję :-D mężuś poszedł i nam kupił po jednym,ale mnie naszła ochota ale za to jak się odprężyłam :-D :-D i nie tylko ja :ico_oczko: :-D
Mezu ma slady na rekach od ugryzien i slady od lania wieszakiem w garderobie :-D A jaki mily jest, haha :-D
:ico_smiechbig: :ico_smiechbig: ja też sobie wyobraziłam jak go lejesz tym wieszakiem :ico_haha_01:

Aga dobrze że dajesz pierś,bo wtedy nie odwodni się tak szybko ale dobrze że nie wymiotuje.A pamiętasz jak Kacperek miał ostatnio zapalenie oskrzeli?Też tak szybko go złapało,chyba w 3 dni.Wracajcie szybko do zdrowia.A ten Twój eks to jest głupi :ico_puknij:

U nas nocka nawet ok,ale nie pamiętam ile razy wstawałam :ico_noniewiem:
Acha,dostaliśmy zaproszenie na wesele 5 kwietnia,zastanawiamy się czy iść.

[ Dodano: 2008-03-12, 10:31 ]
:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: zapomniałam
Wszystkiego najlepszego dla Dariuszka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-03-12, 15:50 ]
Dziewczynki gdzie się podziewacie :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: ??Ja myślałam ze coś poczytam a tu nic :ico_placzek: :ico_placzek: My bylismy na spacerku i juz wróciliśmy,ale wypatrzyłam super bluzeczkę w sklepie,kurcze ale droga jest :ico_olaboga: teraz będę na nią chorować póki jej z wystawy nie zdejmą :-D .

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 mar 2008, 17:06

Kiciu, no to pech, jak mnie nie ma w domku to laski pisza jak szalone a jak jestem to puuuuchaaaa ;-)

Mam nadzieje ze te bluzeczke zdejma z wystawy dla Ciebie :-)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

12 mar 2008, 19:01

Mam nadzieje ze te bluzeczke zdejma z wystawy dla Ciebie :-)
A niech sobie wisi tylko niech ją przecenia o połowę :ico_oczko: :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 19:27

Agnieszka więc w domku macie mały szpital :ico_olaboga:
Ale ten twój Ex wali tekstami :ico_puknij: , może faktycznie chce cię nastraszyć ale tak jak piszesz ,lepiej nie ryzykuj i nie dawaj mu Julci :ico_nienie: nie wiadomo co takiemu strzeli do głowy.
No i wszystkiego najlepszego dla Darusia :ico_buziaczki_big:

Kicia ja to bym się nie zastanawiała nad weselem, jasne że idzcie no chyba że nie macie z kim Kaperka później zostawić, ale taka impreza na pewno dobrze wam zrobi, oderwiecie się od codzienności, poszalejecie i te smakołyki mniam aż ślinka mi cieknie jedyny minus że trzeba kase wyłożyc :ico_noniewiem: . My mielismy isc na wesele w czerwcu ale niestety związek się rozpadł :ico_placzek:

Ja dzis zamowiłam nowe żaluzje do okna łazienkowego :ico_brawa_01:
Do solarium juz nie weszlam bo szkoda mi bylo czasu , pędziłam szybko do domku bo jeszcze obiad trzeba bylo szykować.
Jak się chodzi do pracy to te dni tak szybko lecą :ico_olaboga: za 1/2godzinki kąpanie Olusia , wieczór i znowu kolejny dzionek.
W ten weekend czeka mnie podwójna imprezka i kupa roboty, sprzątanie, pieczenie ciast, gotowanie, jakoś nie potrafie sobie tego rozplanować , wydaje mi się że nie jest tego dużo ale jak przychodzi co do czego to zawsze brakuje mi czasu i potem latam jak dzik :-D
Na razie tyle , teraz ide powygłupiać się z Olkiem i mężem :-D
Wy też dziś nie naprodukowałyście zbyt dużo :ico_oczko:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 22:11

no rzeczywiście rozgadałyśmy się dzisiaj :ico_olaboga:
Agnieszka więc w domku macie mały szpital :ico_olaboga:
Daruś już sie dziś uśmiechał :ico_brawa_01: ale bez syropu na zbicie temp. się nie obyło i tak gra mu w gardle, oby nie było gorzej :ico_noniewiem:
tylko niech ją przecenia o połowę :ico_oczko: :-D
hehe no tak.... :-D :-D :-D
Ja dzis zamowiłam nowe żaluzje do okna łazienkowego :ico_brawa_01:
pochwal się :ico_sorki:

i dzięki wielkie za życzonka dziewczyny:ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: nie wiem kiedy to zleciało :ico_noniewiem: :-D

NO PISZCIE COŚObrazek

[ Dodano: 2008-03-12, 21:43 ]
KICIU a miałam Ciebie zapytać jakie lekarstwo twój mały brał na zapalenie oskrzeli??? i tez musiałaś mieć tą komorę inhalacyjną do podawania go??? :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

12 mar 2008, 22:45

Kurcze ale dziś zastój,nikt nie pisze :ico_olaboga:
Kicia ja to bym się nie zastanawiała nad weselem, jasne że idzcie no chyba że nie macie z kim Kaperka później zostawić,
Kacperka mamy z kim zostawić ale ja tak nielubi go zostawiać i to jeszcze na noc,no ale kiedyś trzeba zacząć :ico_noniewiem:
Daruś już sie dziś uśmiechał :ico_brawa_01: ale bez syropu na zbicie temp. się nie obyło i tak gra mu w gardle, oby nie było gorzej :ico_noniewiem:
Ale dostał antybiotyk?Jak tak to mu na pewno pomoże.

Ja idę się kapać i lulu :ico_spanko: dobranoc dziewczynki.

[ Dodano: 2008-03-12, 21:50 ]
Kacperek brał klacid i super na niego działał bo nie miał ani biegunki ani żadnych innych skutków ubocznych i nie miał żadnej komory ale to myślę że dobra rzecz ta komora inhalacyjna bo szybciej mu przejdzie.
A jeszcze coś,Kacperek ma takie czerwone pod siusiakiem,ale bardzo,nie wiem co to może być bo nie schodzi od maść :ico_noniewiem: normalnie jak nie urok to...

eSKa
4000 - letni staruszek

12 mar 2008, 23:12

Daruś już sie dziś uśmiechał ale bez syropu na zbicie temp. się nie obyło
No ale przynajmniej wiesz że mu pomaga , no i ten uśmiech dobrze wróży :ico_brawa_01:
pochwal się
Jak będą zamontowane to fotki macie murowane :-) haha jeszcze mi się rymło :-D
Kacperka mamy z kim zostawić ale ja tak nielubi go zostawiać i to jeszcze na noc,no ale kiedyś trzeba zacząć
Kiedys musi być ten pierwszy raz, a jak ta imprezka jest gdzies blisko to przecież zawsze możesz podjechać i obadać sytuację. Ja wyrodna matka zostawiałam go już ... :ico_noniewiem: no duuużo razy :ico_wstydzioch: prawie zawsze z moją mamą a ona jest już wypróbowana :ico_oczko: Poza tym mama jest na miejscu więc Olo czuje się super bo jest w domciu, no i np jak wychodzimy wieczorkiem to zawsze my go kąpiemy, dajemy mleczko i on zasypia hihi i nawet nie wie że rodzice gdzies się włóczą po nocy :-D
Kacperek ma takie czerwone pod siusiakiem,ale bardzo,nie wiem co to może być bo nie schodzi od maść
hmmm nie wiem co poradzić, może to jakieś odparzenie :ico_noniewiem: próbowałaś smarować sudocremem?
Olkowi dzis na pupie wyskoczylo czerwone, chyba dlatego że tyle kupoli od wczoraj robi (po 4 dziennie :ico_szoking: nie wiem czy to normalne) No ja tylko mam nadzieje ze to nie jest żadna grypa jelitowa, ale gdyby to bylo cos w tym stylu to pewnie ogólnie byłby nie w humorze a jemu humorek dopisuje :-)
Kurcze ale dziś zastój,nikt nie pisze
No taki ruch tutaj dzisiaj że aż głowa boli od czytania :-D :-D :-D
Prosze mi tutaj jutro więcej pisać żebym miala co czytać jak wróce z pracy :ico_oczko:

Słyszycie , Dominisia, Eve, Ania, Kocura, Ewasiek, Ulamisiula, o kim jeszcze zapomniałam ? :ico_noniewiem:
No i te dziewczynki których dawno tu nie było też przywołuje do porządku :569:

[ Dodano: 2008-03-12, 22:14 ]
Teraz zmykam spać, DOBRANOC

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”