Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2010, 08:30

Ona kazała mi odciągać ok 60 ml i podawać małej całość z butelki.
Ale nie sprawdziło się. Ulała chyba więcej niż dostała ;) do tego nawet wyleciało przez nos...
Także chyba faktycznie lepiej odciągnąć troszkę i podać jej już to "kolejne" tłustsze mleko...

Wszystko przez żółtaczkę. Jest bardzo ospała, zasypia po chwili cycania. I nie sposób dobudzić. Winna tu jest wysoka bilirubina. chyba.

Katar, czy nie katar (to ulane mleko) rzęziło jej cały wieczór. Spała na mnie do 1 w nocy. Potem już spała spokojnie. Zrobiłam jej inhalację z majeranku (zalałam wrzątkiem i postawiłam obok łóżeczka)...chyba to pomogło... a sama biorę rutinoscob, może przez moje mleko zadziała :ico_noniewiem:

slooowgirl, widac po kolorze to bardziej tłuste. Jest żółtawe. A to pierwsze wodnisto-białawe. Przynajmniej u mnie. I w pierwszych tyg. Potem mleko traci żółtą barwę.

U nas octanisept stosują w szpitalu. Ja mam i spiryt i gencjanę spirytusową-fiolet (M kupił, bo nasz pediatra coś przebąknął, że to lepiej zasusza niż spiryt, ale nadal obmywam spirytem).

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 cze 2010, 09:06

Dzień dobry

Jestem w szoku, to już skończony 40 t.c. :ico_brawa_01:

Dla Was kochane Obrazek

Czuję się rewelacyjnie, choć nieco rozbita myślami co dalej...cały dzień do wizyty u dr...

Awatar użytkownika
karo-22
Zrobiłem Magistra z forum!

22 cze 2010, 09:14

Samanta, potrójne gratulacje i brawa dla Ciebie Kochana :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: !!! Rzeczywiście aż ciężko uwierzyć, że to już koniec ciąży, a początek nowego życia :-) Trzymam kciuki byś urodziła dziś w nocy albo jutro :-) Oj to dopiero 23.06 byłby dniem do świętowania :-)

Martalka, mam nadzieję, że Malutka przybierze na wadze w najbliższych dniach :-) I katarek i wszystkie inne dolegliwości miną wszystkim Dzieciaczkom :-)

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 cze 2010, 09:28

:ico_ciezarowka: już niebawem tego emotikona nie będę mogła używać :ico_ciezarowka:

karo-22, sama w to nie mogę uwierzyć ;) niech się rozkręca wszystko wieczorem, bo ja jak typowy ssak chciałabym w ciszy i ciemnosci nocy podjać się wyzwania jakim jest poród ;)

slooowgirl
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

22 cze 2010, 09:30

Dzień dobry....
Nocka zaliczona, nie było tak źle jak się spodziewałam....
Karol wogóle nie miał problemów ze spaniem, poza katarem to wogóle nie widać żeby był chory....
A Krzyś dzielnie zniósł zapchany nosek. Budził się jak zwykle o 24:30, 3:30 i 6:30, i do teraz jeszcze śpi. Chyba nosek mu troszkę zelżał bo nie słyszę nawet trudności w oddychaniu. Ale ściagałam mu Fridą w nocy wydzielinkę. Mam nadzieję ze z dnia na dzień będzie lepiej...
Ale choróbska dzieci nie są moim największym problemem.... Największym jest maż... Wygląda na to że nic nas już nie łączy... Codziennie wychodzi pic z kolegami, twierdząc że nie mam prawa zamknąć go w domu, a on musi "czasami" odreagować... Nie mam z niego żadnej pomocy, żadnego wsparcia, nie rozmawiamy ze sobą wogóle.... Mam rewelacyjny start do depresji poporodowej..... Teraz juz wogóle nic nie jem, bo nie mogę nic przełknąć, brzuch mnie boli całymi dniami.... Kurczę przepraszam ze wam sie wyżałam, ale nie mam totalnie nikogo z kim mogłabym porozmawiać na ten temat.... :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Ona kazała mi odciągać ok 60 ml i podawać małej całość z butelki.
Ale nie sprawdziło się. Ulała chyba więcej niż dostała ;) do tego nawet wyleciało przez nos...
To Ty jesteś mamusią i napewno będziesz najlepiej wiedziała co będzie najlepsze dla Twojej małej. Ja już tez nauczyłam sie rady lekarzy czasami interpretować na swój własny sposób....

Samanta, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 40 tydzien :-D

julchik22

22 cze 2010, 09:40

Samanta, :ico_brawa_01: za skończony 40 tydzień! No kibicuję Ci mocno żebyś urodziła w nocy z 22 na 23. Mi się marzy poród z 23 na 24, no ale jak narazie nic na to nie wskazuje.

Martalka, slooowgirl, z tym spirytusem są rózne szkoły - nasza położna na szkole rodzenia mówiła, ze nie ma to jak dobry sprawdzony spirytus i kropka.
No i Dziewcznyny, zdróweczka dla Waszych dzieciaczków! :ico_sorki:
slooowgirl, :ico_pocieszyciel: przykro mi z powodu takiego zachowania Twojego męża. Tzrymaj się, kochana, dla wspaniałych synków!

Ja dziś Wam stawiam małe co nie co z okazji moich urodzin :-)

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 cze 2010, 09:50

julchik22,

Niechaj skrzydła motyla
całują promienie słońca
Niechaj wybiorą Twoje ramię
na swą bezpieczną przystań
i przyniosą Ci szczęście, miłość i dobrobyt
Dzisiaj, jutro, zawsze...

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
mmarta81
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2010, 09:52

julchik22, wszystkiego najlepszego z okazji urodzinek :ico_brawa_01:
slooowgirl, zdroweczka
Samanta, :ico_brawa_01: dotrwalas do konca :ico_brawa_01: zaraz spotkasz swoje malenstwo :-D
Martalka, mi babka z grupy karmienia powiedziala ze jak dziecko pije wiecej tego poczatkowego mleka to robi bardziej zielone kupki niz zolte - jak jest u Milenki ???
na serio malutko przybrala - oby sybko sie poprawilo bo jeszcze Ci ja beda kazac butla dokarmiac :ico_olaboga:

My po sniadanku :-) Iga buszuje juz w piaskownicy a mala chyba robi kupke :ico_haha_01: bo lezy patrzy i sie nie rusza :ico_haha_01:
po poludniu na grupe karmienia piersia sie wybieramy :ico_brawa_01:

aaaaMartalka jak mala mi slabo je to ja ja zawsze rozbieram do pieluchy - taka rade dostalam- jak dziecko nie czuje sie takie cieplutkie i ulelelane tez lepiej je :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Martalka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 cze 2010, 10:31

julchik, wszystkiego najlepszego, pięknego startu w macierzyństwo i czego sobie tylko wymarzysz- z okazji urodzin :D

Ale smakowite te wasze torty :D

Samanta, za Twój 40tc :D :ico_brawa_01:

mmarta, u nas odwrotnie. Mówią, że dziecko które jest ciepło utulone lepiej je i śpi :ico_olaboga: Dostałam nawet wczoraj nakaz od położnej, by w domu mała miała czapkę (u nas jest odczucie takiego chłodku, ja chodzę w polarowej bluzie, mimo, że jest 21st i teściowa zawsze jak są nie może spać z zimna :ico_noniewiem: ).

Ja na butle raczej nie przejdę :) niech nawet nikt na taki pomysł nie wpada! Ponoć nie ma mleka za chudego, i ja w to wierzę... i żadna mieszanka nie będzie lepsza, jak dziecko nie będzie chciało to i mieszanki odmówi :ico_haha_01: Ew. słyszałam, że czasami dziecko przepaja się glukozą, bo lepiej wypłukuje się wtedy bilirubina (główna winowajczyni tego rozespania ponoć!), ale póki co częste karmienia miały załatwić sprawę... no zobaczymy...
Mi się i tak generalnie wydaje, że to w ostatnie dni przybrała, bo cały nadmiar z piersi mi wyjada i nie robią się twarde place i gule już w piersiach.
W piątek położna znowu przyjedzie z wagą- będziemy ważyć na tej samej, wiec chyba wtedy dopiero będzie miarodajny pomiar...

Samanta
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

22 cze 2010, 10:48

Teraz do mnie dociera ile wątpliwości będę musiała rozwiać jako początkująca mama ;) Ciąza to pikuś ;) Wiecie, czuję się dzisiaj taka zawieszona w próżni - to czekanie czy coś się zacznie czy jeszcze nie dziś, nie jutro...masakra.
Powiedzcie mi czy brzuch, który mi twardnieje co chwila i odpuszcza za moment to jakieś skurcze macicy? To mnie wcale nie boli i gdybym nie dotykała ręką to nawet bym tego nie czuła.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”