u nas bal dopiero w lutym jakos koło 20 wiec jeszcze troszke mamy czasu na strój a jest u nas taka wypozyczlnia wiec chyba nie bede kupować bo szkoda kasy zobacze
pewnie że szkoda, ale lepiej wcześniej idź do wypożyczalni i zarezerwuj sobie strój

bo później może się okazać że nie ma już nic fajnego i jeszcze w waszym rozmiarze
a ja nie piłam tej glukozy ani w jednej ciazy ani w drugiej czy to kazdy pije i ma te badania czy jeżeli jest w badaniach za wysoki cukier?????????
z tego co ja wiem to u nas każda kobieta ma robione te badania ( ze znajomych wszystkie miały ) gdyż, około 3 proc. kobiet spodziewających się dziecka przechodzi tzw. cukrzycę ciążową. Lekarz mi mówił że ujawnia się ona między 24. a 28. tygodniem ciąży i zazwyczaj mija sześć tygodni po porodzie. Jedynym sposobem, żeby wykryć chorobę, jest sprawdzenie poziomu glukozy we krwi. Badanie jest bezpłatne, o ile chodzisz do przychodni a nie prywatnie. Wykonuje się je dwukrotnie. Z tego co pamietam to ja miałam robione w 9 tc a później coś koło 25 tc
znalazłam coś takiego :
link został usunięty przez obsługę forum
Ostatnio zmieniony 26 sty 2011, 22:20 przez
moni26, łącznie zmieniany 1 raz.