zubelek b.ladnie imionka nosza twoje cory hihi
nie wszyscy musza za nimi przepadac.... ale stwierdzenie ze sa brzydkie to mocno [rzesadzone...
a kaszmir i kimberli..... hihi
A ja juz zdecydowałam będzie Wiktor.Zastanawiam się jeszcze nad zdrobnieniem .Mój starszy syn to Marcel był jedyny z tym imieniem .Teraz na podwórku jest już 3 Marcelków .
a ja dzisiaj się dowiedziałam, że będzie córeczka - imię naszczęscie mamy już wybrane od co najmniej 15 lat (ja od 15 a wspólnie z mężem od 7lat)
JULIA ALEKSANDRA
Julia po mojej ukochanej babci- chociaz ostatnio był wysyp Julek ale ja już nie wyobrażam sobie innego dla niej imienia a Aleksandra, ponieważ my wszyscy jesteśmy na A : Agnieszka, Artur i synuś Adrianek
mam nadzieję, że nie jest najgorzej ....co myślicie???
dzięki wisienka
tylko się jeszcze zastanawiam czy tak na codzień zwyczajnie będzie wypadało nazywać małą tylko OLa, bo chociaż Julia bardzo mnie się podoba i to od dawien dawna to ten nadmiar Julek odrobinę mnie zniechęca
[ Dodano: 2007-05-10, 12:11 ]
poza tym wybieracie bardzo ładne imiona dlatego pomóżcie błagam
w sumie to myślę, że to jednak jest troszkę tak, że imię np. bardzo nam się podoba bo kojarzymy je z kimś -kto nas w jakiś sposób urzeka i oczywiście odwrotnie
i jest jeszcze coś dziwnego, że tylko niektóre imiona pasują do niektórych dzieci - z reguły tak jakoś samo się to imię dla maluszka nasuwa
Aga78, po ostatnim bumie na Oliwe zwane zdrobniale Olami i po Aleksandrach wraca moda na Olgi :) w sumie fakt ciężko się zdecydować - trzeba się napatrzeć na buźkę i etedy wszystko wiadomo
A mnie kusi MIESZKO ... wiem wiem wymyślam...
Aga, mi sie bardzo podoba Julcia i nawet "nadwyzka" tego imienia by mnie nie zniechecila. Ale to jest oczywiscie Wasza decyzja.
A ja daje sobie na razie swiety spokoj z imieniem. I tak najbardziej odpowiada mi Kacper... i zadne inne jakos mi do brzucha nie pasuje.... Ale nadal bede tu zagladac w poszukiwaniu inspiracji
o jak fajnie że trafiłam na ten wątek, bo ja cały czas nie mam nawet najmniejszej propozycji nic mi się nie podoba a przegladanie spisów imion jest nudne i takie bezosobowe....