moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lip 2011, 22:23

Ja z OM miałam termin na 1 stycznia, a z usg przez całą ciąże miałam na 24 grudnia a mała urodziła się 9 stycznia
ojoj to się zupełnie nie zgodziły te terminy z porodem
w sumie od 5 stycznia zaczęli wywoływać poród, ale moja mała bestia miała wszystko i wszystkich gdzieś :-D

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

22 lip 2011, 23:04

Marta26 a powiedz mi prosze ile Ci tego lecialo? Ja mialam tak - wczoraj rano lekko mi po nogach polecialo, doslownie tyle ze przesaczylo sie przez majtki i dwie kropelki po udach, pozniej co jakis czas mialam mokre majtki, ale nie czulam ze mi leci cos tylko czulam po tym ze mialam mokra bielizne - specjalnie nie zakladalam zadnych wkladek zeby wiedziec jak czesto bedzie leciec. No i dzisiaj rano znow mialam tak na tyle, ze plamka wody troche wieksza niz 5zl, ale pozniej znow bylo caly dzien luzniej - ze dwa razy wlasnie tak na plamke 2zl (chyba tak najlatwiej opisac :ico_oczko: ), ale nie przesiaklo mi juz wiecej wiec nie wiem czy sie za bardzo nie martwie zbyt mala iloscia tego?? Jesli mialas tyle co ja, tak wlasnie po odrobince to w sumie przeciez moge zadzwonic i powiedziec ze mi wiecej polecialo, moze mnie wezma nawet tylko zeby sprawdzic czy maly ok.. Bo polozna tez mi powiedziala, ze to sa uplawy i ze dopiero jak mi bedzie tak leciec, ze wkladka mi bedzie przesiakac to wtedy mam sie zglosic.. A maly sie wierci nadal ale w porownaniu do tego co bylo to baaardzo sie uspokoil..

Co do terminu ja z OM mialam na 13.07.. a z usg 28.07 :ico_noniewiem: Takze dosc spora rozbieznosc..

Trzymajcie sie wszystkie, Beti trzymam kciuki zebys sie rozpakowala juz jutro :-D Co do suwaczka to ja jestem juz w 40 tc a termin mam za 6 dni wiec prawie jak Ty :-D

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2011, 09:20

Cześc laski. kurcze u mnie cos zaczyna się dziać, od 5 rano strasznie boli mnie brzuch jak na @ z tym, ze nie caly czas tylko średnio co 7, 5 minut czasmi jest dłuższa przerwa, przeczyściło mnie 3 razy no i poleciało ze mnie niewiele wód ( duża łyżka stołowa ) do tej pory ból brzucha tylko niewiem czy to jakies skurcze czy nie, bo w pierwszej ciązy nie miałam skurczy... na razie czekam co dalej, bo skoro powiedzial mi lekarz wczoraj, ze jeszcze ponad tydzien to nie panikuję.

[ Dodano: 23-07-2011, 09:23 ]
Co do terminu ja z OM mialam na 13.07.. a z usg 28.07

u mnie tez jest 2 tyg róznicy a widze ze ginek nie bierze wcale pod uwage terminu OM ( który przypada na jutro )
A i dodam, ze moja mała to w nocy wcale się nie budzi i dzisiaj bardzo słabo od rana i nawet nie bardzo można nazwać to ruchami tylko chyba się przeciąga.

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

23 lip 2011, 09:32

heeeey dziewczyny ;)
widze ,że powoli sie rozpakowujecie ?;)
ja termin z OM mialam na 30.06 a z USG na 6.07 a urodziłam 7.07... po oksytocynce.
Okazało sie u mnie ,że mam kamice żółciową... narazie skoro mam diete to nie ma zagrożenia wiekszego.. dieta bo karmie .
wiec jak skoncze karmic to ide na laparoskopie lub operacje chyba ,że nie daj boze złapie mnie atak :( to kicha wtedy...

a co u Tosi i Juleczka ?
Ladybird - jak tam Kalinka ?
Widze,że prawdziwe wyscigi co do porodu haha :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lip 2011, 09:33

czołem!! :-D
zirafka, - no to trzymamy kciuki!!!!super!
Agus, - ja dalej utrzymuje , ze nie leci ci - a jak juz to mało -i spokój zachowaj :-D
ja spałam dziś długo i dopiero jem sniadanie :-D
aa co do suwaczków -dobrze chodza - bo maja byc skonczone tygodnie - wiec jestes w 40 tygodniu po prostu :ico_haha_01:
miłego

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

23 lip 2011, 11:05

Hejo!
Melduje sie cala i 'niestety' nadal 2 w 1 :P

Gosia A obys miala racje, jak cos w pn moge skoczyc do poloznej i z nia pogadac, o ile do pn nic sie nie stanie ( a moglabym sie juz rozwiazac :ico_sorki: :ico_oczko: )..
Jak to jest, ze 9 miesiecy jakos leci a ten ostatni tydzien tak sie ciaaaagnie? Gdzie ta nasza Beti? Dzis sobota wiec pewnie juz wybyla rodzic :-D

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

23 lip 2011, 11:54

Hej wszystkim! Na razie wszystkie jeszcze w dwupaku, tylko beti coś brak, hmmm. Ja tam też się nie rozdwajam jeszcze, chociaż cały czas mam bóle jak na miesiączkę, ale już powoli przywykłam heh :-).
Gosia A nie ode mnie zależy, której daty mam się trzymać tylko od lekarza, jak zadecyduje tak będzie i już. Jak na razie to powiedział mi, że ciąża jest już donoszona, dzidziuś pięknie rozwinięty pod każdym względem i mogę rodzić w każdej chwili. Jeśli jednak nie urodzę do 1sierpnia, to 2sierpnia mam się u niego stawić na wizycie. Powiedział mi też, że jeśli do 8sierpnia nic się nie zadzieje, to 9sierpnia mam się zgłosić na wywoływanie, ooo to tyle wiem.
Jak to jest, ze 9 miesiecy jakos leci a ten ostatni tydzien tak sie ciaaaagnie? Gdzie ta nasza Beti? Dzis sobota wiec pewnie juz wybyla rodzic
właśnie, mam takie same odczucia. Jakoś wcześniej się nad tym tak nie zastanawiałam, a teraz te wsłuchiwanie się w swój organizm, w ruchy malca i inne objawy... to robi się męczące i irytujące. Bo wydaje się, że już już coś się tam dzieje, a tu po chwili wszystko milknie ehhh :ico_zly:

[ Dodano: 23-07-2011, 11:57 ]
Malinka no to nie ciekawie Ci się porobiło. Oby wszystko tam Ci się zdrowiem ułożyło :ico_sorki:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2011, 12:40

Beti czyzbyś dotrzymała obietnicy??? U mnie dalej to samo, weszlam do ciepłej wody , ale nic nie pomogło... teraz leżę z kartka i zegarkiem wręku i notuje czas i wychodzi, ze co 5 nimut nawiedzają mnie chyba skurcze... takie do wytrzymania ,a le nie za przyjemne... dodam, ze znowu ze mnie polecialo i jak się podcieram to kolor jest taki brązawy czyzby czop? No nic na razie jeszcze czekam bo nic strasznego się nie dzieje i moge się poruszac ... bylam nawet na zakupach ... Kubę w razie czego odtransportowalismy do babci.

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

23 lip 2011, 12:55

zirafka, - no to bedziesz terminowa , ze hej :-D mie sie wydaje ze dzis - góra jutro urodzisz !!! trzymam kciuki!!

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

23 lip 2011, 13:01

zirafka, - no to bedziesz terminowa , ze hej

zobaczymuy co się rozwinie.... ale teraz zaczynam się trochę bać :ico_wstydzioch: :ico_olaboga: i nie za bardzo do mnie dociera , ze to może byc juz zaraz...

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”