elibell
4000 - letni staruszek

18 lip 2011, 21:07

w ogóle powiem wam, ze mam dylemat wielki, jednak imię dla dziewczynki nie mamy, Lidia nam jednak nie odpowiadaa:(

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

18 lip 2011, 21:21

w ogóle powiem wam, ze mam dylemat wielki, jednak imię dla dziewczynki nie mamy, Lidia nam jednak nie odpowiadaa:(
Ooo a czemu tak się wam odmieniło ?

U nas chyba pozostanie Lila , wszyscy w domu już tak mówią o niej .

elibell
4000 - letni staruszek

18 lip 2011, 21:51

też myśleliśmy najpierw o Liliannie, ale że wiele teraz osób tak daje imię to nie chce, a Lidia jakoś tak twardo brzmi i nic nam nie pasuje znów, grrrr, jeszcze rozwarzamy "Anja"dokładnie przez j, bardzo nietypowe co???

[ Dodano: 18-07-2011, 22:09 ]
e inne wyliczenia tygodni i miesiecy ciaży, które w końcu prawdziwe????

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tygodzień,
2 miesiąc - 5-8 tygodzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz
według gazety Claudia to ja już w 9 jestem hahahaha i które liczyc powiedzcie?

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

18 lip 2011, 22:42

Hej, hej!

elibell, no, kurde, nie mam pojęcia w którym miesiącu jesteś :ico_olaboga:
U mnie przewaga 8 miesiąca, oprócz Claudii :-D
Ale ten Twój bociek na suwaczku jest na siódmej liczbie, co chyba wg boćka znaczy,że to 7 miesiąc. Zobaczymy, kiedy bociek przefrunie :ico_brawa_01:

szkieletorek pytałaś o pralki. Dla mnie ważne jest,żeby był krótki program, taki na lekko zabrudzone ciuszki, coś jak ręczne, ale z możliwością ustawienia wyższej temp. Ja w sumie nie mam takiego programu (i dlatego wiem,że by mi się przydał), ale mam taki przycisk, którym można skrócić prawie każdy program.

Pati super,żę tak dobrze zniosłaś podróż. To teraz odpoczywaj!

Byłam dziś u innego diabetologa, siedziałam u niego z 45 minut i mi lepiej :ico_haha_01:
Starszy facio, więc doświadczony i jakoś dobrze mu z oczu patrzy :-D
W każdym razie stwierdził, że na podstawie wyników z mojej krzywej cukrowej on by nie stwierdził cukrzycy ciążowej, bo nie ma ku temu podstaw. Ja miałam trzy pobrania przy 75 g, on zaleca przy 75 dwa pobrania, na czczo i po 2 godzinach, więc nawet tego mojego zawyżonego by nie widział.
Generalnie mam uważać na cukier, czyli na to co jem i insulinę mogę brać np. przed posiłkiem, który będzie jakiś mega obfity. Nie muszę jej brać wcale, ani też stale.
No i ja mu mówię,że czasem jak oleję dietkę to mam lepszy wynik niż jak się wczuwam i wiecie co- stres może podwyższąć wynik nawet o 30-40 %, aż mi się wierzyć nie chce, że aż tyle :ico_olaboga:
No więc źle bardzo nie jest.

[ Dodano: 18-07-2011, 22:43 ]
"Anja"dokładnie przez j, bardzo nietypowe co???
no ciekawe, ciekawe, myślę,że możecie rozważać.

elibell
4000 - letni staruszek

19 lip 2011, 06:41

elibell, no, kurde, nie mam pojęcia w którym miesiącu jesteś
hihihih dobre nie? Pewne, że w 33 tygodniu i do planowego rozwiazania zostało mi 7 tygodni:)

Doberek Kobietki, znów nocka cięzka, ja już chyba sie nigdy nie wyśpię:( wstaję jak cień, potem ziewam cały dzionek, a w pracy to się dłuży. Dobrze, że to jeszcze tylko 2 tygodnie i dziś i koniec na jakiś czas:)

Kocura Bura, dobrze, że do innego poszłaś lekarza, teraz możesz wypośrodkować wnioski i stresik pewno mniejszy co?

A co do imion, to wypisałam ich kilkanaście wczoraj i będziemy chyba drogą selekcji wybierać od nowa. Narazie Anja wygrywa:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

19 lip 2011, 09:15

hejka Laski :ico_ciezarowka:

Dziękuję Wam za życzonka :-D Dziś pogoda piękna, a moje Słońce już śpi prawie godzinę, jakaś taka niedospana wstała. Na szczęście już zdrowa, wczoraj nie miała gorączki, także nie wiem co to było, może ta wirusówka, która grasuje w naszej okolicy, ale jak ona to złapała to ja nie wiem :ico_noniewiem: Najważniejsze, że wszystko ok :ico_sorki: Byliśmy jednak na Harrym Potterze wczoraj :ico_oczko: urodzinki udane, nawet teściowie do nas przyjechali :-D tylko wieczorem Wiki latała do 22, uroki łóżka z wyjściem :ico_oczko:

izabelllla123, jak meble będą na początku sierpnia to jeszcze nie jest tak źle :ico_sorki: choć trzymam kciuki byście jednak mieli je wcześniej

Kinga_łódź, fajnie, że wszystko u Was dobrze :ico_brawa_01: Koniecznie częściej się melduj :ico_sorki:

U nas z seksem też posucha na maksa :ico_noniewiem: Mąż to by chciał, ale ja nie czuję potrzeby, a nawet jak już do czegoś dojdzie, to mam skurcze, a nie jest to przyjemne... trudno mężu musi poczekać, jeszcze ze 3-4 miesiące :ico_olaboga:
Nie kaszle nie ma katarku nic tylko stan podgorączkowy
to tak jak Wiki w weekend, ponoć jakiś wirus panuje

Pati85, super, że szczęśliwie dojechaliście :ico_brawa_01:
jak Anja Rubik :ico_oczko: ładnie :-D

elibell, jak dla mnie jesteś w 8 miesiącu. Dla mnie to proste i jakoś się nie przejmuję tymi tabelkami i ustalonymi okresami. Mam termin na 16-ty września, więc w okolicach 16-tego każdego miesiąca wchodzę w kolejny miesiąc. Tak orientacyjnie, po co się nad tym głowić

Kocura Bura, fajnie, ze skonsultowałaś się z innym diabetologiem, obyś była teraz spokojniejsza :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

19 lip 2011, 09:39

witam z rana

stawiam kolejnego :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: za 29 tydzień Oliwki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Odnosnie tych miesięcy ciąży wg. Claudi mam 8 miesiąc :ico_szoking:

wydaje mi się że najbardziej prawdopodobne są wszytski poza Claudią. w miare podobne są.

elibell, co do imienia nie mam pojęcia, ja od dłuuugieggo czasu mówię do brzuszka Oliwka i już się przyzwyczaiłam. Z imion które mi sie podobają w miarę jest jeszcze Nadia i Laura ale u nas jest juz postanowione.

Może wejdz w jakąś księgę imion i po kolei sobie czytaj i próbuj dopasować. Ja tak robiłam

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 10:23

Cześć!
elibell napisał/a:
jak Anja Rubik ładnie
hehe, jak dla mnie to Anja Ortodox z Closterkeller :ico_brawa_01:
za 29 tydzień Oliwki
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: leci co? :-)

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

19 lip 2011, 10:25

Hej i ja witam :-D

Jejku jak mi się nie chciało wstawać :ico_noniewiem: włączyłam Elizie bajkę i jeszcze do 8:30
poleżałam :ico_sorki:
Mój też dziś wstając do pracy powiedział, że chciałby taki dzień co by nie trzeba było się zrywać
i pobyczyć się do 12 jak kiedyś :ico_oczko:
No ale teraz są obowiązki, a za niedługo wyskoczy Leoś i kolejny obowiązek :ico_oczko:
Pobyczymy się jak dzieci dorosną :-D
Dziękuję za życzenia dla mojej księżniczki :ico_sorki: :-D Jejku 4 lata kiedy to minęło :ico_olaboga:

Pati miłego odpoczynku :ico_sorki: :ico_brawa_01:

Inia cieszę się, że urodzinki udane :ico_brawa_01: a co do wiruska to u nas
też coś grasowało bo mój to aż tydzień się męczył z katarem.
Myślałam, że Elizę też weźmie ale jeden dzień pokichała a na drugi już cisza.
Brałyśmy wit. C i jakoś nas ominęło :ico_sorki:

Kocura dobrze czasem zasięgnąć innej porady i sobie wypośrodkować :ico_sorki:
A z tym stresem to bym się nie spodziewała, że aż tyle to procent może zmienić.
Ja nie miałam ani razu robionego tego badania no, ale tutaj tak jest.

Izabela brawo za kolejny tydzień :ico_brawa_01:
Jejku jak to leci zaraz będziemy się rozdwajać :ico_szoking:
A ja druga w kolejce :ico_szoking:

Izuś oby brat jechał bo podróż pksem to coś strasznego :ico_olaboga:

Odnośnie sexiku to u nas nawet nawet :ico_oczko: tyle, że mnie się chce od rana do południa.
A wieczorem to najchętniej bym spać poszła, a wtedy można bo Eliza śpi.
Ale w tej ciąży sex strasznie przyjemny jest :-D i dużo (długo) do szczęścia mi nie trzeba :-D
No i najlepsza pozycja na umywalce w łazience :ico_oczko:

Co do imion no to u nas było Leon Filip i tak już zostanie wszyscy do brzuszka mówią
Leoś :-D

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

19 lip 2011, 10:29

Ja nie miałam ani razu robionego tego badania no, ale tutaj tak jest.
no kurde, no właśnie! Więc równie dobrze mogłabym olać te wyniki i żyć w błogiej nieświadomości :ico_zly:
No, ale jak już coś się usłyszało to siedzi w głowie.
No, ale jakbym od razu poszła do tego faceta to pewno zupełnie inaczej bym się teraz czuła. Tylko ze mną tak jest,że wolę brać pod uwagę gorszą wersję i ogólnie jakieś czarnowidztwo mnie dopada i niby mi lepiej, ale jednak siedzi w głowie :ico_noniewiem:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”