Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 00:44

no i ten uśmiech dobrze wróży :ico_brawa_01:
też tak myślałam...a jednak...w dzień Daruś niby nie gorączkował, wieczorem zasnął ....ale ok 22 obudził się ja patrzę a on taki rozpalony, że szok :ico_szoking: :ico_olaboga: zmierzyłam temp. i 38,7 stopni :ico_placzek: szybko syrop przeciwgorączkowy, ale nie mogłam mu dać bo wiszczał i strasznie płakał :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: dławił się a jak wypił to zwymiotował.... :ico_placzek: nie wiedziałam co robić....uspokoiłam go i jeszcze raz śpiewając po woli spróbowałam mu dać...udało się :ico_sorki: ale pół godziny i temp ani drgnie...już ubrana byłam, żeby dzwonić po pogotowie....ale jeszcze raz zmierzyłam 38,5 no i za 10 min znów 38,1 :ico_sorki: teraz ma 37,9 i czekam kolejne 10 min żeby mu zmierzyć, biedaczek śpi już tak spokojnie :ico_placzek: ja nie spadnie do 37,2 chociaaż to dzwonię na pogotowie chociaż zapytam....modlę sie żeby było dobrze....ja nie dostałam antybiotyku, tylko jakiś środek wziewny Ventolin, i widzę że poprawa była złudna....proszę trzymajcie kciuki za mojego skarba, ja odezwę się jutro po lekarzu...

ulamisiula
Trzy tysiące lat minęło...

13 mar 2008, 10:43

Hej! Juz jestem.Wyjechałam na kilka dnie do teściów,Myślałam że bedzie fajna pogoda to będziemy z Beniem dużo spacerować a tu jak zaczęło w poniedziałek wiać to wróciliśmy wczoraj i na podwórku byliśmy tylko 2 razy.LIPA :ico_placzek: Po tej wizycie u teśćiów to przydałby mi sie kilku dniowy urlop.
Wczoraj bylismy na szczepieniu.Benio waży 8730g.Normalnie jak zobaczyłam wage nie mogłam uwieżyc.A mi sie wydaje że on mało je.
Do tej pory małydużo marudził przez te żąbki(ida i wyjść nie mogą już ponad 3 miesiace) ale teraz to jest masakra.Nie za bardzo chce pić paracetamol.Wczoraj sie nim zakrztusił.A żele juz nic nie daja.Nie wiem jak mu ulżyc.Grzyzaczki tez niewiele daja.

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!

13 mar 2008, 11:05

Czesc lasencje!
ja jestem i was czytalam, obiecuje ze napisze jak Jasiu pojdzie popoludniu spac to sie usprawiedliwie czemu wczoraj nie pisalam:)

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

13 mar 2008, 12:16

Aga wiesz ten ventolin to jest tylko lek rozkurczający oskrzela a ja myślę że na ostre zapalenie oskrzeli to powinien dostać jednak antybiotyk bo ten ventolin to powoduje tylko rozkurczenie oskrzeli a nie leczy ich :ico_nienie: pisz co ci lekarz powiedział,a jak nic ciekawego to idź do innego.Czekam aż wrócisz od lekarza i trzymam kciuki za maluszka biedulka.
Ja wyrodna matka zostawiałam go już ... :ico_noniewiem: no duuużo razy :ico_wstydzioch: prawie zawsze z moją mamą a ona jest już wypróbowana :ico_oczko:
ja tez zostawiam małego tylko z mama moją albo z babcią i tez już są sprawdzone,ale najdłużej to jak narazie było ze 2 godziny było.Kacperek często budzi się z płaczem i dlatego się martwię żeby go na noc zostawić.
Do tej pory małydużo marudził przez te żąbki(ida i wyjść nie mogą już ponad 3 miesiace) ale teraz to jest masakra.Nie za bardzo chce pić paracetamol.Wczoraj sie nim zakrztusił.A żele juz nic nie daja.Nie wiem jak mu ulżyc.Grzyzaczki tez niewiele daja.
Wiesz u nas jest podobnie,tak dawno zauważyłam że ma już tam dziąsełko pęknięte ale dalej nie wychodzi ząbek :ico_olaboga:
jakoś ostatnio trochę sie uspokoiło,tak tych ząbków nie trze,czekamy z niecierpliwością na ząbka :-D

Mały dostał biegunki :ico_olaboga: od rana już trzy kupy :ico_olaboga: to pod siusiakiem troszkę sie poprawiło,już wszystkim próbuje smarować.My dziś nie idziemy na spacer bo pogoda jest okropna.

Awatar użytkownika
Dominisia

13 mar 2008, 13:00

No Jasiu wlasnie zasnal wiec jestem tak jak obiecalam. Wczoraj tylko was czytalam, bo zabralam sie za porzadki i wiedzialam ze jak zaczne pisac to potem ciezko mi bedzie to skonczyc.

Rano dostalam paczke z Polski, dotarl fotelik, niania elektroniczna, siostra kupila Jasiowi sliczny dresik z 5-10-15, no i oprocz tego mama wyslala mi jakies przyprawki z Polski, jajeczka czekoladowe (mialy byc na Swieta ale polowa jest juz w moim i K. brzuszku :ico_wstydzioch: ), chrzan i takie tam pierdolki, wiec rozpakowywalam, ukladalam. Potem postanowilam wymyc szafki w srodku w kuchni, wyczyscic szklo i tak minal caly dzien, machnelam jeszcze okienko w sypialni, zmienilam firanki. No i pranie, suszenia, pranie, suszenie... A dzisiaj mam sterte prasowania :-D

Wczoraj znowu siedzielismy w domku bo strasznie padalo, dzis rano to samo, teraz niby jest ok, ale strach gdzies wyjsc bo sa takie paskudne czarne chmury.

K. wczoraj zasnal na kanapie, obudzilam go zeby przyszedl do sypialni a on powiedzial ze sie mu nie chce, wiec przynioslam mu kolderke i mialam w nosie, dzis sie na niego gniewam :ico_zly:

Jasiu w ta noc super, zasnal o 22, pierwsza pobudka o 7 rano, potem troszke pogadal i spalismy do 9.30.

Dzis zabralam sie za mycie akwarium, fuuuj smierdzi tak ze az sie mi rzygac chce... Wszystkie rybki nam zdechly... Kurde, dlaczego??

Zmienilam juz dekoracje domku, teraz mam juz zolte dodatki, swieczuszki, w przyszlym tygodniu wyciagne kurczaczki i inne :)

Kicia ja Jasia zostawilam pierwszy raz na noc w Sylwestra, niby ok, ale chcialam szybko wracac, bo zostal z tesciowa a ja jakos ie lubie go z nia zostawiac. Noc jakos przetrwalismy ale najgorzej bylo potem. Bo do domku wrocilismy o 5, tesciowa poszla do swojego pokoju, ja zanim sie polozulam to byla 6, a o 8 Jasiu wstal... K. leczyl kaca wiec na jego pomoc nie moglam liczyc i caly dzien chodzilam jakby mnie ktos mlotkiem potraktowal.

Mamo Zuzi, dobrze ze zaliczylyscie doktorka. Wiedzialam ze tak to bedzie wygladac :) U nas te wizyty dokladnie takie same, ale ja powoli sie przyzwyczajam.

Agnieszka wspolczuje Ci dwoch chorych dzieciaczkow, biedactwo, chetnie bym wpadla Ci pomoc!!

Ulamisiula biedny Benio, u nas nawet sie na zabki nie zapowiada.

Cos mialam jeszcze napisac, ale zapomnialam :ico_wstydzioch:

Obiecuje ze dzis cos jeszcze napisze :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 13:36

no i ja już jestem :-)
jesteśmy po lekarzu....Daruś dostał antybiotyk amosiklav...i dalej ten Ventolin...powiedział, że już skurcze w oskrzelach ma mniejsze, ale gardło troszkę gorzej i ma taki ropny, zielono, żółty katar...w nocy Daruś spał do 5, bo znów dostał gorączki, ale zdążyłam i przy 38,1 podałam syrop, który za pierwszym razem znów zwymiotował, ale druga próba się udała...cieszę się, że nie stało się najgorsze, czyli szpital :ico_sorki: wogóle to mnie wywiało, zmokłam....tragedia...pogoda straszna :ico_olaboga:
ventolin to jest tylko lek rozkurczający
ja właśnie na necie też tak wczoraj znalazłam...
Benio waży 8730g
no duży chłopak :ico_brawa_01: ale Darka nie przebił :ico_oczko:
a pogoda strasznie zdradliwa....
od rana już trzy kupy :ico_olaboga:
ciekawe od czego... :ico_noniewiem:
to pod siusiakiem troszkę sie poprawiło
ja jak Darkowi się odparzy pupa czy coś....to leży jak najwięcej z gołym tyłeczkiem....co mu bardzo się podoba, nie powiem, że nie :ico_oczko:
Rano dostalam paczke z Polski
noooo to zadowolona pewnie byłaś i stąd werwa na to sprzątanie.... :-D
Wszystkie rybki nam zdechly... Kurde, dlaczego??
a nie widzialaś po nich czegoś dziwnego? może jakieś choróbsko je dopadło...ja też tak kiedyś miałam :ico_olaboga:
dzis sie na niego gniewam :ico_zly:
do żony do łóżka nie chciało mu się przyjść :ico_noniewiem: hmmm.....PREZENCIK się nalezy :ico_oczko:
chetnie bym wpadla Ci pomoc!!
szkoda tylko że tak daleko co nie? :ico_chory:
u nas nawet sie na zabki nie zapowiada.
hehe, u nas też chyba nie :ico_nienie:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

13 mar 2008, 15:16

No to dobrze że dostał antybiotyk,od razu powinien mu przepisać :ico_puknij: to już by było lepiej a tak jeszcze gardełko,bidulek.
Wszystkie rybki nam zdechly... Kurde, dlaczego??
hmm. może żeczywiście jakieś choróbsko je dopadło,nie wiem.

A u nas pleśniawki wróciły,wczoraj nie było a dziś znów i wiecie obejrzałam ta jego dupcie i nie wiem czy to nie jakieś grzybicze zapalenie czy coś takiego bo ma takie pęcherzyki pod jajkami :ico_noniewiem: a byłam w aptece i chciałam nystatynę to mi nie sprzedała bo to jest na receptę a tamtym razem dostałam bez recepty i wogóle nawet aphtinu mi nie chciała dać bo dla takiego maluszka niewolno :ico_noniewiem: chyba muszę sie wybrać do lekarza,znów :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Dominisia

13 mar 2008, 16:03

Agnieszka mowisz ze nalezy sie mi prezencik?? No cos z tym kombinuje. Krzysiek przed chwilka byl w domku i popoludniu jedziemy na zakupki spozywcze, ale to jest takie duze centrum handlowe i obok mnostwo sklepikow wiec moze cos sie uda upolowac hihihi

Kicia Jasiu tez ma na pupci teraz takie bomble ale ja wiem od czego... Wczoraj byla kupa nie wiedomo kiedy i nie wiem jak dlugo w niej siedzial i troszke mu odparzylo :ico_wstydzioch:

Ja wlasnie robie obiadek piers z indyczka w sosie musztardowym a do tego frytki bo sie mi ziemniakow nie chcialo obierac :)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 16:11

KICI może rzeczywiście mu sie troszke odparzyło???ja na odparzenia smaruję takim kremem Penaten z cynkiem, dla mnie świetny :ico_noniewiem:

DOMINISIA no pewnie, że Ci się należy :-D :-D ja na obiad kupiłam pierogi :ico_noniewiem: :ico_noniewiem: ie mam siły dziś na gotowanie, tylko okrasę dorobię :ico_noniewiem:

Daruś zjadł 1/3 słoiczka zupki :-) więcej mu nie daję bo boje się że zwymiotuje, ale od trzech dni nie jadł nic poza moim mlekiem to więc nawet ta 1/3 to sukces :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

13 mar 2008, 19:04

hehe ciekawe kiedy skończymy pisać tą jedną stronę bo ja narazie to od wczoraj jest ciągle ta sama :-D :-D

A ja mam chyba dziś owulację bo tak mnie jajnik boli :ico_olaboga: hm.. a Ł na coś dziś liczy :-D :-D bo tak mnie zagadywał :-D

Kacperek wypił butle na śnię i śpi już ze dwie godzinki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Aga dobrze że Daruś troszkę zjadł,ja dałam Kacprowi deserek z jagodami to może mu zatrzyma trochę biegunkę.Oczywiście za wiele nie zjadł,coś nie chce deserków jeść.

[ Dodano: 2008-03-13, 18:05 ]
hihi,już nowa stronka jest :-D

[ Dodano: 2008-03-13, 18:05 ]
dziewczynki gdzie wy jesteście :ico_placzek: :ico_placzek:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”