mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2008, 19:42

Jestem :-)
Agnieszka, dobrze ze darus juz pod nalezyta ochrona antybiotyku, biedactwo :ico_olaboga: Ale on duzy chlopczyk na pewno szybko zwalczy chorobe !!!

Kiciu, no przy owulacji seksik, hehe, bedziesz ryzykowac? :-D

Dominisiu, wybaczone :-) Ja jak dostaje cos z Polski to ukladam i sie ciesze jak glupia sloikiem ogorkow :-) I juz tak nie szoruj tego domku bo jak przyjedziemy to i tak bedzie niezly czad z taka dwojka maluchow plus szesciolatka :-)

Kiciu, ja jak Zuzia miala grzybiczne na cipci jak byla niemowlakiem, to nic nie dzialalo az lekarka kazala posmarowac kremem Clotrimazol. W dwa dni wszystko zniklo. Krem jest bez recepty.

Nell marudzi jak szalona. Czasem to juz mam dosyc....

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 19:54

dziewczynki gdzie wy jesteście :ico_placzek: :ico_placzek:
no właśnie :569: :569: :569:
Czasem to juz mam dosyc....
oj jak ja Cię rozumiem :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 mar 2008, 19:57

Dzień dobry, a raczej to już dobry wieczór! A wczoraj neta nie miałam :ico_olaboga: , a czas był,a ja do Was nie mogłam zajrzeć :ico_placzek:

Poczytałam Was i przede wszystkim, Agniecha, strasznie miałaś przejścia! Biedny Daruś, mam nadzieję,że będzie coraz lepiej i szybciutko będzie zdrów i uśmiechnięty.

Jednak będę mieć jeden dzionek w tygodniu wolny :ico_brawa_01: Poniedziałki i wtorki do 16, i któreś dwa dni pozostałe po 6, dla mnie super!

A dziś byłyśmy na obiadku (nasza czwórka z administracji), bo jakiś budżet był i nawet spoko. Wogóle to mamy biuro w takim budynku, w którym mieści się resturacji, wystarczy zjechać windą i już jesteśmy.

W domku nawet spoko, jakoś to się zaczyna układać. W pracy też ok, bo na razie robię takie podstawowe rzeczy.

Zuzia grzeczniusia z mamą. Szczerzy te swoje zębiska w uśmiechu :-D Szkoda,że nie mogę Wam pokazać, fajniutko wygląda i tak szybko rosną, z dnia na dzień coraz większe.

eSKa
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 20:30

Agnieszka jak to dobrze że Darek ma już jakieś porządne leki, mam nadzieje ze teraz z dnia na dzień zdrówko będzie wracało. A jak tam Julcia? No i ty jak się czujesz?

Dominisiu widzę że wpadłaś w wir porządków (nieobecnośc usprawiedliwiona :ico_oczko: ) u mnie skończyło się na dwóch umytych oknach a cała reszta czeka :ico_wstydzioch: No i ja też lubie dostawać paczki ale jeszcze nigdy nie dostałam takiej zbiorczej jak ty, jak juz mi coś przyslą to jedynie zamowione na allegro :-D
Kacperek wypił butle na śnię i śpi już ze dwie godzinki
Ciekawe co będzie w nocy robił ? :ico_haha_02:
Olek wczoraj też był juz spiący o 18.00 wiec go okąpaliśmy i poszedł spać bez jedzenia, bo pił o 16.30, mężus dał mu mleczko dopiero jak szlismy spać czyli o 22.00. Olo nawet nie wie że pił :-D No ale dziś o 6.30 już walił uśmieszki z łóżeczka, wyspany że hej!
a Ł na coś dziś liczy bo tak mnie zagadywał
hihii chyba będzie ciężko ci się z tego wykręcić :ico_haha_01:

cos jeszcze miałam napisać , niech zerkne na poprzednią stronke

[ Dodano: 2008-03-13, 19:38 ]
Ulamisiula to nasze dzieci bardzo podobne wagowo, i przypomnialaś mi że musze sprawdzić date kolejnego szczepienia,
Kocura my to jakoś tak razem chodziłysmy , kiedy Zuzi ma teraz kolejny pik??
Jednak będę mieć jeden dzionek w tygodniu wolny
No to świetnie, jednak to niby tylko jeden dzien wolny a nie wyobrażam sobie teraz chodzenia do pracy 5dni w tyg :ico_nienie:
Wogóle to mamy biuro w takim budynku, w którym mieści się resturacji, wystarczy zjechać windą i już jesteśmy.
Cos jak u mnie tylko że u nas to bardziej stołówka niż restauracja, ale jedzonko smaczne dają no i my jak już to płacimy ze swoich :-D
Szczerzy te swoje zębiska w uśmiechu Szkoda,że nie mogę Wam pokazać, fajniutko wygląda i tak szybko rosną, z dnia na dzień coraz większe
stanęło na dwóch czy już pojawiły się kolejne?? Olek na razie ma dziubek puściutki :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-03-13, 19:42 ]
Ja jutro mam wolne, ale czeka na mnie tyle roboty :ico_olaboga: , mama zabiera Olusia więc ja będe mogła działać :ico_brawa_01: No i myśle ze w przerwach będe tutaj zaglądać :ico_oczko:

Jestem znowu jakaś padnięta, mąż zresztą też, własnie wyszedł wykąpany ja też zmykam pod prysznic coś czuje że dzis pobijemy rekord we wczesnym spaniu :-)

Zjawie sie jeszcze po kąpaniu

[ Dodano: 2008-03-13, 20:59 ]
I co myślałam że coś poczytam a tu pustki :ico_placzek:
Ja tylko zrobie męzusiowi śniadanko na jutro do pracy i zmykamy juz do łóżka, spać oczywiście :ico_oczko: Olek rano przeważnie budzi się ok 7.00 więc nie mam co liczyć na spanie do 10.00

Dobra uciekam, do jutra papa

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

13 mar 2008, 22:47

W domku nawet spoko
Zuzia grzeczniusia z mamą.
no to super :ico_brawa_01: najciężej się przyzwyczaić do sytuacji...
Agniecha, strasznie miałaś przejścia!
no z Julcią do tej pory aż takiej akcji nie miałam :ico_sorki: także drugie dziecko, ale człowiek i tak czasami nie wie co robić i czuje się bezradny...
A jak tam Julcia? No i ty jak się czujesz?
dzięki...Julcia już dobrze, kaszle trochę dalej, bo wszystko z noska spływa jej do gardła...a ja też już w miarę, temperatury nie mam, tylko taka słaba się czuję, ale to chyba przez niedospanie...
No i myśle ze w przerwach będe tutaj zaglądać :ico_oczko:
no mam nadzieję :-D :-D :-D

[ Dodano: 2008-03-14, 08:05 ]
no i znów ja :ico_szoking: coś nie macie werwy do pisania :ico_szoking:
no cóż, ja się witam :-D
nasza nocka ciężka...Julcia dostała wieczorem temp, tzn. obudziła się ok 22 i miała już 38,4, syrop ją zbiła, ale dziś nie wypuszczę jej z łóżka, bo nic z tego leczenia nie będzie :ico_noniewiem: także czeka mnie trudny dzień walki z jej marudzeniem...Daruś ok 24 dostał też takiej temp, po syropku spał do 5.46 z trzema pobudkami...no także dzionek zaczęłam dosyć wcześnie :ico_oczko: wiecie to już moja kolejna noc z z rzędu taka :ico_oczko: i dziś odczuwam tego skutki, jestem strasznie zmęczona...ale postanowiłam zabrać się choć troszkę za porządki...później napiszę z jakim skutkiem :ico_oczko:

a mam pytanko....co dajecie maluszkom, tzn. jaki lek osłaniający, przy antybiotyku??? :ico_noniewiem: bo ta moja lekarka nie uważa takich środków i nic mi nie daje, a ja jednak sama coś bym podała...bo boję się, że dostanie pleśniawek.... :ico_noniewiem:

a dziś zauważyłam , że koniec siusiaka ma Darek taki czerwony, ale nie wiem czy odparzył się czy co....on jak leży bez pieluchy to próbuje chwytać za niego to może sobie udrapnął... :ico_noniewiem: na razie posmarowałam Bepanthenem tylko, zobaczymy...

no liczę dziś na waszą frekwencję :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

14 mar 2008, 11:42

Kiciu, no przy owulacji seksik, hehe, bedziesz ryzykowac? :-D
heh no nic nie było :-D tak mnie brzuch rozbolał że ruszać się nie mogłam dopiero przeszło jak wzięłam trzecia tabletkę.
a mam pytanko....co dajecie maluszkom, tzn. jaki lek osłaniający, przy antybiotyku??? :ico_noniewiem: bo ta moja lekarka nie uważa takich środków i nic mi nie daje, a ja jednak sama coś bym podała...bo boję się, że dostanie pleśniawek.... :ico_noniewiem:
ja daje laktoral razem z antybiotykiem i nie przeszkodziło to pleśniawką i tak wyszły :ico_zly:
Kiciu, ja jak Zuzia miala grzybiczne na cipci jak byla niemowlakiem, to nic nie dzialalo az lekarka kazala posmarowac kremem Clotrimazol. W dwa dni wszystko zniklo. Krem jest bez recepty.
tez smarowałam i nie pomogło,pod siusiakiem już zeszło ale jeszcze na dupci jest odparzony.
ednak będę mieć jeden dzionek w tygodniu wolny :ico_brawa_01:
to super :ico_brawa_01:
Kicia10 napisał/a:
Kacperek wypił butle na śnię i śpi już ze dwie godzinki
Ciekawe co będzie w nocy robił ? :ico_haha_02:
zasnoł nam o 22.30 i już pobudka o 6.30.
nasza nocka ciężka...Julcia dostała wieczorem temp, tzn. obudziła się ok 22 i miała już 38,4, syrop ją zbiła, ale dziś nie wypuszczę jej z łóżka,
no jak nie jedno to drugie,trzymaj się cieplutko Aga.

A my wybieramy się dziś na spacerek bo ładnie jest,nocka nawet ok,tylko ta pobudka o 6.30 :ico_zly: myślałam że jak zasnoł później to dłużej pośpi,ale nie.Zmykam bo mamy kupolka w pieluszce,nie chcem żeby jeszcze bardziej sie odparzył :ico_nienie:

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

14 mar 2008, 11:48

TO SIę ROZSZALAłYśCIEObrazek

[ Dodano: 2008-03-14, 10:49 ]
no Kicia masz wybaczone :ico_oczko:

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

14 mar 2008, 15:20

Witam

Widzę, że nie tylko ja obijam się z pisaniem. Ale ostatnio Krystianek jest taki absorbujący że szok. Nawet na chwilę nie mogę Go zostawić samego bo od razu płacze.
Mam nadzieje że Mu to przejdzie. Tak więc jak śpi to ja szybko coś gotuję, sprzątam itp.

agnieszka01.04, mam nadzieję, że szybko Twoje dzieciaki wrócą do zdrowia. Współczuję tych nocek. Ale teraz pewnie już najgorsze za Tobą i Maluchy pewnie będą już coraz lepiej się czuły. Ja narzekam, że się nie wysypiam bo Mały ostatnio 3 razy budzi się w nocy do karmienia i wstaje o 6.00 a co Ty masz powiedzieć Bidulko. Aż mi wstyd :ico_wstydzioch:
tylko ta pobudka o 6.30 :ico_zly: myślałam że jak zasnoł później to dłużej pośpi,ale nie.
mamy to samo. Już Go i o 22 kładliśmy a on i tak o 6.00 wstaje :-/ Ja już się poddałam i też wstaje tak wcześniej. A że jesteśmy z mężem śpiochami to kładziemy się o 21.00 żeby się wysypiać :-D
Ja jutro mam wolne, ale czeka na mnie tyle roboty :ico_olaboga: , mama zabiera Olusia więc ja będe mogła działać :ico_brawa_01:
Ja ostatnio też sprzątam i sprzątam ale jakoś tego nie widać. Przez to ulewanie Małego ciągle mam sterty prania i prasowania.

Aha dzięki Wam za te porady w sprawie plamek z zupek. Zrobiłąm tak jak kazałyście i plamy w większości ciuchów zniknęły. A hostessa co w sklepie reklamowała Vanisza powiedziała, że na plamy z zupek to nie pomoże. Dobrze, że jej nie posłuchałam.
Mądre z Was kobitki :ico_brawa_01:
Nell marudzi jak szalona. Czasem to juz mam dosyc....
Rozumiem Cię co czujesz. Najgorsze jest to marudzenie.
Żebym tylko wiedziała czasem o co Mu chodzi :ico_noniewiem:
Mogę Go nosić bawić się z Nim i ciągle się Nim zajmować byle tylko przestał jęczeć :ico_haha_01:

Kicia10, Krystianek też nie chce jeść gotowych deserków. Ale jak Mu zetrę jabłuszko to wcina aż miło patrzeć :-D A co do wesela to uważam tak jak eSKa żebyś poszła. Zawsze możesz wcześniej wrócić. Ja idę na wesele ale dopiero w czerwcu. I będziemy się bawić jakiś kilometr od naszego domku więc mam fajnie bo jadę autkiem i będę co zerkać do domku co chwilkę :-D

Dominisia jak Ty to robisz, że Jaisu tak ładnie śpi. Przyznaj się może dajesz Mu jakieś magiczne jedzonko :ico_oczko:
Nieźle Cię wzięło na to sprzątanie, pewnie już wszystko gotowe na święta. Ja mam dwa małe pokoiki i ciężko jest tu utrzymać porządek.
Ja wlasnie robie obiadek piers z indyczka w sosie musztardowym a do tego frytki bo sie mi ziemniakow nie chcialo obierac :)
ale mi smaka zrobiłaś. Jutro też zaserwujemy sobie taki obiadek.
Jednak będę mieć jeden dzionek w tygodniu wolny :ico_brawa_01: Poniedziałki i wtorki do 16, i któreś dwa dni pozostałe po 6, dla mnie super!
No to fajnie. Zawsze to trochę lepiej mieć więcej wolnego :ico_haha_02:
Zuzia grzeczniusia z mamą. Szczerzy te swoje zębiska w uśmiechu :-D Szkoda,że nie mogę Wam pokazać, fajniutko wygląda i tak szybko rosną, z dnia na dzień coraz większe.
Najważniejsze, że Dzidzia to dzielnie znosi. A co do ząbków to gratuluję. Mój nie ma jeszcze ani jednego i nawet dziąsełek nie ma spuchniętych. Ale to w sumie dobrze bo mnie nie gryzie :ico_oczko:

No to by było na tyle. Ale się napisałam :-D

eSKa
4000 - letni staruszek

14 mar 2008, 15:49

Hej, ja już posprzątałam co zaplanowałam, zaraz mama będzie mi włoski farbować, potem obiadek i biorę sie za pieczenie ciast. Wam ciacha postawie dopiero w poniedziałek bo będzie podwójna okazja Olo skończy 1/2 roczku, a ja ... lepiej nie gadać :ico_oczko: My świętujemy w sobote i niedziele więc czeka mnie imprezowy weekend no i jednoczesnie pracowity :ico_noniewiem:
kładziemy się o 21.00 żeby się wysypiać
My też tak wczoraj zrobiliśmy :-D no i się dziś super wyspałam bo na dodatek Olek zamiast się obudzić jak zawsze o 6.30 to spał do 8.30 :ico_brawa_01: z dwiema pobudkami w nocy.
dziś nie wypuszczę jej z łóżka, bo nic z tego leczenia nie będzie
Masz racje niech sie kobitka wylezy i wygrzeje.
zasnoł nam o 22.30 i już pobudka o 6.30
Kacperek zawsze tak póxno chodzi spać? Czy to tylko jednorazowo

.
my wybieramy się dziś na spacerek bo ładnie jest
U nas niby fajnie bo nie pada ale wieje straszliwie, wiec spacerek sobie odpuścimy, poranne zakupki zaliczam jako spacer hihihi :ico_haha_02:

[ Dodano: 2008-03-14, 14:52 ]
zajrze później

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

14 mar 2008, 15:53

zaraz mama będzie mi włoski farbować
a ja jadę zaraz robić pasemka do cioci fryzjerki :-D potem wkleje Wam zdjęcia z nowa fryzurka i nowym płaszczykiem :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”