Samanta, to chyba skurcze braxtona hicksa
ja mam sporo wątpliwości jak widać. kiepska waga... pępek... albo prozaiczne niby- jak obsłużyć pipulkę po 2 siurkach?
ja potwierdzam słowa
mmarty
poród bez wspomagaczy (typu oxy) ani znieczuleń (typu dolargan- innych nie miałam) jest the best!!! najmilej wspominam poród numer 2. Własnie taki był.
Ten ostatni, najbardziej bolesny przez podanie oxytocyny, też był ok, ale jednak nie wymarzony. bóle już zapomniałam (czasami czuję się jakbym w ogóle nie rodziła, fajne uczucie

). Parte to już mały piki aczkolwiek ja zawsze panikuję przy partych, bo miałam wrażenie, ze wypluję dziecko zanim ekipa je złapie

No i fajna jest świadomość- ze to końcówka- dodaje skrzydeł
Tibby, ja karmię czasami i co 1,5h- wedle zyczeń królewny

tylko za krótko je waćpanna
Wow,
2 miechy!!!

toż to prawie odchowane dziecię

Jakieś foto może nam pokażesz z tej okazji???
[ Dodano: 2010-06-22, 14:01 ]
czapke zalozylam jej raz na pierwszy spacer- teraz takie upaly ze nic nie zakladam na glowe bo i wiatru nie ma .
w upały nie zakłądasz nic na główkę małej??? u nas fakt faktem jeszcze takich upałów nie ma ale jak były to zakąłdałam cieniutką czapeczkę pod która faktycznie główka krzysia była cała mokra. A powiedz mi jeszcze czy smarujesz Amy czymś przeciwsłonecznym??? niby czytałam w necie ze trzeba smarować skórę dziecka kremem z filtrem po 6 m-cach dopiero ale w takim razie co wcześniej chroni skóre takiego niemowlaczka przed złym wpływem słoneczka, albo chociażby ciepłego powietrza w upalne dni??
mi się wydaje, ze jak główka jest w cieniu (budka wózka), to czapki nie trzeba w upały.
No ale to pierwszy letni noworodek jakiego mam
A na słońce na pewno są kremy do stosowania od urodzenia. najlepiej chyba blokery uv....
musze poszukać.
chłopcom kupowałam z dax cosmetics, ale oni w lato mieli już po 9 miesiecy
poród jest naprawde mega niesamowity, więc dziewczyny bez kitu zazdroszcze wam że macie to przed sobą!!!!!
jest niesamowity, ale ja powiedziałam 'to ostatni raz'