Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lip 2011, 15:42

Lady - karmisz na żadanie min co 2,5 godziny - bo brzuszek musi odpoczac .. przepajaj ja woda - tam nie słuchaj wszystkich - jak ci podpowiada dusza ...
co do magnezu przy karmieniu - nie pamietam - no chyba mozna .. poszukam
in.your.mouths, - co do materaca - to ja kupiał nie w ikei - ale taki gryka - kokos- gryka - bo podobno najlepsiejszy - a pasuja do tych łóżeczek z ikei jak masz - wymiary posprawdzaj juz
Agus, - mi sie wydaje, ze spokój- to prawda - 1 ciaza - to długo ... jak bedziesz miała skurcze co 3-4 min - to trz do szpitala ... i wiesz mi - lepisj w domu .. niz nerwa miec w spzitalu - babka wie co mówi .. nie chce ci na złóść .. ja pierwsze bóle 11 rano - a urodził sie o północy - i to podobno szybko było :-D .. ja wiem, ze ty masz juz dosc i chcesz zeby było po .
no .. ja sie czuje .. gruba ... niewygodnie mi .. i wogóle ..

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

24 lip 2011, 15:44

in.your.mouths możesz. Tak naprawdę farba bez amoniaku też ma dużo chemikaliów, także nie ma większej różnicy. Maluj spokojnie. Ciąże masz już donoszoną. Fakt, że dzieci nie lubią żadnych oparów wdychać, ale nic mu nie będzie jak od czasu do czasu mama nałoży sobie farbę na głowę. Ja też mam zamiar coś zrobić z włoskami, ale jeszcze nie wiem co heh i pewnie zanim się zdecyduje to urodzę :ico_oczko:

Aguś wow kobieto to Ty rodzisz już :ico_haha_01:. Ja tam też bym naściemniała tej położnej jak będą regularne skurcze, bo kurcze co ona sobie wyobraża. Jak będziesz miała już takie ciągłe bóle bez przerwy to lada moment i można urodzić. Pierwszy poród, to nie oznacza, że mega wolny.

[ Dodano: 24-07-2011, 15:48 ]
Aguś szczerze mówiąc to owszem codziennie mam skurcze, czasem przez godzinę czasem nawet do trzech godzin, ale nie można powiedzieć, że mnie męczą, bo strasznie bolesne to one nie są. Jedyne co mnie wkurza, że za każdym razem się zastanawiam czy to już... i nadzieję sobie niepotrzebną robię :-)

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

24 lip 2011, 17:56

Gratulacje dla zirafki :*

no wiec Liwka to sie budzi teraz co 2 h na żarcie, dopajam ja glukoza czasem bo mi co 1,5 h czasem to duzo pokarmu nie naleci :( tez mi sie wydaje ,ze mam saby pokarm ale podobno nie ma czegos takiego jak chudy czy tłusty :/ tak mi inna położna powiedziala a w szpitalu ,ze mam za tłusty ;/ teraz schduł ? ;>
no jakos sobie radzimy, z Patrykiem troche kłopotów bo wydaje mi sie ,że ja go juz wogóle nieinteresuje :( sypia na materacu w innym pokoju nie pyta co u mnie :( z dzieckiem troooszeczki posiedzi na dniu, nocki sa moje :( jutro ja zapisujemy w urzędzie..
a co do choroby to poszłam do lekarza mojego jeszcze pediatry bo nie mam 18stki. i mówie ,że od porodu mam bolesne ataki takie jak by w zołądku... i zbadała mnie na leżąco rękoma i mówi ,że na USG przejdziemy i wykryła powiekszony woreczek i kamienie malutkie. ale za tydz mam kontrolne USG .. NIE WIEM PO CO ://
a zrobiło mi sie to w 7.8 miesiacu ciazy i nikt tego nie wykrył mimo ,ze mówiłam ,ze czasem boli :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Marta26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lip 2011, 18:54

Agus dopeiro teraz mogę odpisać :ico_sorki: u mnie więcej tego leciało, jak sie kładłam i wstawałam to tak jakby parę łyżek wody... ale jak siedziałam czy stałam to nic, susza była.ważne że maluch sie rusza często a tak w ogóle to mam nadzieję że już skurcze sięrozwineły :ico_sorki:

Karolina1980
Specjalista od nawijania
Specjalista od nawijania

24 lip 2011, 19:22

HEJ zIRAFKA GRATULACJE TY TO POTRAFISZ SIĘ UWINĄĆ W TERMINIE!!!!!!!!!

BETI - SPOKO NA CIEBIE TEZ CZAS PRZYJDZIE.
AGUŚ SPOKOJNIE LEPIEJ W DOMKU NIŻ W SZPITALU UWIERZ MI DWA RAZY JUŻ RODZIŁAM I ZA PIERWSZYM RAZEM JAK TY POPĘDZIŁAM DO SZPITALA A POTEM POŁOŻYLI MNIE NA PATOLOGIE TO DOPIERO TRAGEDIA. WIĘC CZEKAJ I OBSERWUJ SIĘ - ALE TRZYMAM KCIUKI ABY BYŁO TO JUŻ.

JA NIE DOPAJAŁAM MALUCHA JAK KARMIŁAM PIERSIĄ I NA POCZATKU MARYSIA JADŁA CO 45 MIN POTEM STOPNIOWO SIĘ TO REGULOWAŁO I ODSTĘPY BYŁY CORAZ DŁUŻSZE JA OPRÓCZ KARMIENIA PIERSIĄ TO PRACOWAŁAM NA LAKTATORZE ROBIĄC ZAPASY I WZBUDZAJĄC LAKTACJĘ. WIĘC KOBITKI PAMIĘTAJCIE ABY ZAWSZE SŁUCHAĆ SIEBIE I TEGO CO CI SERCE PODPOWIADA JEŚLI MALUCH JEST GŁODNY TO TRZEBA DOKARMIĆ LUB DAĆ CZĘŚCIEJ CYCUSIA WY ZNACIE SWOJE MALUCHY I NIKT WIĘCEJ A SCHEMATY SĄ PODOBNE TYLKO MALUCHY INNE!!!!!!!!!!!!

ZA WSZYSTKIE W OCZEKIWANIU TRZYMAM KCIUKI JA CHCIAŁABYM SIĘ CHOĆ RAZ WYROBIĆ W TERMINIE. A NIE 13 LUB 12 DNI PO. :ico_olaboga:

POZDRAWIAM I CZEKAMY NA WIEŚCI Z PORODÓWKI :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Agus
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

24 lip 2011, 19:47

Hej laski :) Dzieki za porady! Ja dalej w domku.. Wiem, ze polozna wie co mowi tylko ze sie troche martwilam, w sumie juz 4 razy dzisiaj krwawilam i to raz tak calkiem sporo polecialo, to znaczy tak z lyzeczka ale samej prawie krwi, nie wygladalo to na sluz.. :/ I non stop mam te bole, Nina powiem Ci, ze wczesniej tez mialam takie bole jak na okres, znosne, a teraz takie na 20-30 sekund ze ledwo co oddech daje rade zlapac.. I to kurcze od 11 rano caly czas co 10-15 min :/ Czasami sie zmniejszalo do 7 min a kilka razy byly co 20.. Wolalabym juz miec czesciej i zaraz jechac i miec malutkiego przy sobie :-D A tak poza tym gadalam z kumpela ktora rodzila w tym samym szpitalu co ja bede i mowila ze ponizej 5min miedzy skurczami musi byc bo inaczej do domu odesla.. Moj M troche zawiedziony bo juz sie przygotowal ze dzisiaj malutki bedzie i mu przykro ze nie mam tych skurczy coraz czesciej tylko caly czas tak samo :P

Marta ze mnie juz ta woda nie leci w ogole tylko ten sluz i krew dzisiaj wiec moze to rzeczywiscie tylko jakies uplawy byly.. ale dzieki za odpowiedz :)

No ale coz, bedzie kiedy ma byc, teraz chyba juz nie powinno byc tak, ze mi znikna co? Jak w sumie 9h juz mam co 10-15 min i ten chyba czop z krwia odszedl to raczej dzis lub jutro powinnam urodzic, chyba mi te skurcze nie przejda?

Malinka biedna, Ty ciagle masz cos nie tak :( mam nadzieje, ze Ci sie wszystko ulozy malenka, a powiedz mi gadalas cos z Patrykiem? Czemu sie tak zachowuje? :/ moze jest troche zmeczony skoro macie problemy z Liwka, Ty ze zdrowkiem a jeszcze on do pracy chodzi i moze go to przytlacza? obyscie znalezli jakies rozwiazanie, bo jak klopoty z malutka to jeszcze nerwow przez klotnie z mezem Ci nie trzeba :ico_nienie:

nina0226

24 lip 2011, 20:00

Agus ja to się nie znam czy przejdzie czy nie przejdzie. Na moje oko nie powinny przejść, ale natura też potrafi płatać figle. Ja to jak mam skurcze, to już nawet nie liczę ich tylko sobie na luzie wszystko robię, bo stwierdziłam, że nie mam co się nakręcać. No ale jak masz takie silne, że aż Ci ciężko oddychać, to chyba rzeczywiście są już te skurcze właściwe - porodowe.
Malinka porozmawiaj na spokojnie z Patrykiem. Dla niego to też jest nowa i trudna sytuacja. Musisz mu powiedzieć o swoich odczuciach, ale bez wyrzutów. Powiedz mu też, że rozumiesz, go i że pewnie jemu też jest ciężko, ale chciałabyś, żeby o swoich problemach Tobie mówił, a nie uciekał, bo wtedy czujesz się jeszcze gorzej.

Awatar użytkownika
in.your.mouths
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 lip 2011, 20:23

Nina dzięki za odpowiedź :)
Malinka trzymakcie się :) a z Patrytkiem spróbuj szczerze porozmawiać, napewno trudno mu w nowej sytuacji.
a swoją drogą ja też się boję jak będzie u mnie z tym moim mamisynkiem, eh.

a co do materacyka, mam tą mate kokosową trochę używaną, ale twarda jest, jak myślicie mogę spokojnie dokupić tą drugą część ?? tylko jaką pianka? lateks?sprężyny ? podpowiedzcie

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lip 2011, 21:42

in.your.mouths, - mi sie wydaje , ze mata kokosowa - sama za twarda .. ja bym kupiła materac - to wydatek rzedu 20-40 pln = na allegro = odbiór w wa-wie mozesz miec osobisty - ale to moja zdanie .. a czy mozna - wiesz co ? ne wiem :-)
ja sie czuje na prawde juz kiepsko - .. taka ciezka ze szok - wiecie ile ja mam w obwodzie 125!!!!!! cm!!!! juz ... jakis koszmar - mam tak spiczasty rzuch - ze powaznie wygladam jakbym tam piłke miała ..a młody rośnie dalej - bedzie 4 kilo jak nic ... aaaa

Awatar użytkownika
in.your.mouths
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

24 lip 2011, 22:05

ahh to moje wysławianie ta druga część to rzeczony materacyk :ico_sorki:
tylko chodzi mi o to jaki powinien być, jakie Wy macie chciałam małe rozenanko zrobić

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”