Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 paź 2009, 12:25

witam dzieczynki :)
geheimnis, przykro mi że masz takie nastroje. Ja miałam tak samo...to był koszmar ciągły płacz, ciągle mi było przykro, najprostrze sprawy mnie przerastały...raz już napisałam tu że popłakałam się bo mi mąż nie kupił nic słodkiego :ico_olaboga: nie przejmuj się. Jeśli czujesz że muszisz popłakać to popłacz ale nie przesadzaj z tym. Mów sobie że jest przecież dobrze wszystko że to tylko hormony i staraj się myśleć o miłych rzeczach.
Nareszcie piątek, a raczej już bo nie wiem kiedy te dni od poniedziałku minęły.
mi też uciekają te dni ale to dobrze :-) oby do grudnia.

Helen, śliczne te ciuszki, wylądają na ciepłe i są bardzo ładne.

My wczoraj skończyliśmy szkołe rodzenia. Pani mówiła o udzielaniu pierwszej pomocy przy zaksztuszeniach...okropne.
Dziś mamy piątek więc ja standardowo robię pranie i sprzątanie ufff ależ mi się nie chce :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 paź 2009, 14:24

patrycja - byle do weekendu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

geheimnis - ja dzis pytalam mojego gina co sie dzieje,ze mam mdlosci,poranne wymioty,krew z nosa sie leje - a on do mnie,ze to normalka,ze czesto objawy z 1 trymestru wracaja w 3 ,wiec i hormony szaleja :ico_olaboga:

helen - ciuszki sliczne :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

anusiek, ja dzis kupilam plyn do prania i plukania ubranek dzieciecych i bede prala wypawke :-D

Bylam u ginekologa,wiesci takie sobie - USG nie robil,ale powiedzialmi,ze mam male rozwarcie i kazal sie oszczedzac...bla,bla i mam lezec na lewym boku :ico_szoking:

Dzi przyjedzie do nas brat meza z zona,zostana do jutra i zawioza mnie do siotry,wiec nie bedzie mnie tydzien czasu :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

lilo

30 paź 2009, 14:36

geheimnis główka do góry, niestety kobiety mają przesrane z tymi hormonami :ico_sorki: Mi się wczoraj koleżanka z pracy przyznała (pisałam wam że zaszła w ciąże, jest w 9. tyg.) że jak ja na pczątku ciąży miewałam dziwne jazdy, humorki i płacze bez powodu myślała, że przesadzam i że to dziwne - teraz ona ma to samo i już nie uważa że przesadzałam :ico_oczko:

Piątek to piękny dzień jak się pracuje :-D No chyba że ma się jeszcze przed sobą pracującą sobotę :ico_oczko: Ja na szczęście nie, małżonek też ma wolne :ico_sorki:

Ja mam wizytę w przyszły poniedziałek 9. listopada, ciekawe czy będę miała USG, liczę że tak bo zazwyczaj się robi w okolicy 30 tyg.

Dzidzia się chyba przekręciła bo coś inaczej zupełnie jej ruchy czuję. Ostatnio po paru dniach szaleństw znowu się uspokoiła.

leonę coś mąż skutecznie przyblokował przy komputerze :ico_oczko:

Helen śliczne ciuszki :ico_brawa_01:

Ja muszę przejrzeć ciuszki po Piotrusiu i pomyśleć czy coś muszę dokupić. Ale jakoś weny nie mam, muszę je zresztą przywieźć od rodziców najpierw.

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2009, 15:54

witajcie kochane :-)
ja juz po szkole, teraz zjadlabym cos cieplego, ale co :ico_noniewiem: nie chce mi sie dla siebie samej gotowac, chyba na kolacje cos cieplego zrobie i zjem wspolnie z mezem...

[ Dodano: 2009-10-30, 14:59 ]
My wczoraj skończyliśmy szkołe rodzenia
ja nawet nie zaczynalam i nie mam zamiaru, moja polozna bedzie musiala sie ze mna bez przygotowania pomeczyc :ico_oczko: ale z tego, co wiem, to ona tez troche sceptycznie do tych kursow podchodzi, wiec sie nie boje :ico_oczko:
nie bedzie mnie tydzien czasu
opuszczasz nas na caly tydzien :ico_szoking: daj spokoj :ico_sorki: :ico_oczko:
mam male rozwarcie i kazal sie oszczedzac.
chyba juz nie bedziesz miala spokoju w tej ciazy, ale coz, pozostaje sie oszczedzac, duzo czasu juz Ci nie zostalo :ico_brawa_01:
leonę coś mąż skutecznie przyblokował przy komputerze
no wlasnie, zniknela :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

30 paź 2009, 16:29

anusiek, ja dzis kupilam plyn do prania i plukania ubranek dzieciecych i bede prala wypawke
też już proszek stoi :-) kupiłam JELP
piorę w przyszłym tygodniu :-)
i kazal sie oszczedzac...bla,bla i mam lezec na lewym boku
mi jakoś wygodniej na prawym :ico_wstydzioch: niby się kładę na lewym a zanim zasnę po prostu muszę się przekręcić.
niestety kobiety mają przesrane z tymi hormonami
no to prawda :ico_zly: ciekawe po co natura to robi że nam tak te hormony szaleją...po co to komu?
ja nawet nie zaczynalam i nie mam zamiaru
szczerze to średnio mi się podobały te wykłady...ta położna nasza potrafiła o swoim mężu naprzykład opowiadać (a co mnie to obchodzi) ale poznałam 2 fajne dziewczyny z okolicy więc mam nowe koleżanki ciężarówki :ico_brawa_01:
lilo napisał/a:
leonę coś mąż skutecznie przyblokował przy komputerze
no wlasnie, zniknela
no właśnie leona bo pojedziemy tam do Ciebie i porządek zrobimy :ico_oczko:
iw_rybka, zaraz po powrocie odzywaj się i pisz jak było. Miłego pobytu :-)

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2009, 16:31

ale poznałam 2 fajne dziewczyny z okolicy więc mam nowe koleżanki ciężarówki :ico_brawa_01:
to super, chociaz z tego powodu sie oplacalo :ico_oczko:

[ Dodano: 2009-10-30, 15:34 ]
marzylby mi sie becik dla mojego malenstwa, taki klasyczny, w jakich my spalysmy jako dzieci... ale niestety zostaly one wyparte - w Polsce przez rozki, a tu przez spiworki, teraz mozna najwyzej znalezc taki w wersji do chrztu - z bialego atlasu albo koronek, szkoda :ico_sorki:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

30 paź 2009, 17:22

chyba juz nie bedziesz miala spokoju w tej ciazy
- tak sobie mysle,ze u siostry odpoczne,przynajmniej nie bedzie mnie korcilo,zeby sprzatac i obiadkow nie bede robila :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 paź 2009, 17:44

przynajmniej nie bedzie mnie korcilo,zeby sprzatac i obiadkow nie bede robila
cos w tym jest :ico_oczko: no to juz jedz, ale wracaj do nas :-)

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 paź 2009, 19:58

Witam wieczorkiem
Koleżanka właśnie wyszła.Dostałam od niej 3 książki :ico_szoking: To na prezent urodzinowy,choć obchodzę je dopiero za miesiąc.Ale ona zadbała zeby mi się w domu nie nudziło.Jedna z nich to 365 zabaw dla dziecka od momentu urodzin do roczku.Nawet fajna,bardzo kolorowa.Teraz będę miała co robić.Głupio mi tylko bo trochę na te książki z pewnością wydała. :ico_wstydzioch:
geheimnis, przykro mi że masz takie nastroje. Ja miałam tak samo...to był koszmar ciągły płacz, ciągle mi było przykro, najprostrze sprawy mnie przerastały...raz już napisałam tu że popłakałam się bo mi mąż nie kupił nic słodkiego :ico_olaboga:
Ja tak miałam na początku ciąży i miałam nadzieję że to już nie wróci,a tu szok.Także,tak jak Rybka napisała,mam powrót rozrywek z pierwszego trymestru.
ja dzis kupilam plyn do prania i plukania ubranek dzieciecych i bede prala wypawke :-D
Ja kupuję najwcześniej w przyszłym tygodniu.Z resztą z Was wszystkich mam teoretycznie najwięcej czasu do narodzin malucha. :ico_oczko:
Bylam u ginekologa,wiesci takie sobie - USG nie robil,ale powiedzialmi,ze mam male rozwarcie i kazal sie oszczedzac...bla,bla i mam lezec na lewym boku :ico_szoking:
Jak nie urok to.... A już było dobrze no.Cholerne szyjki.Spieszy się im troszkę,nie ma co.Ale teraz wyjedziesz i troszkę odpoczniesz to może się wreszcie to uspokoi. :ico_sorki: Czego Ci życzę.
Ja mam wizytę w przyszły poniedziałek 9. listopada, ciekawe czy będę miała USG, liczę że tak bo zazwyczaj się robi w okolicy 30 tyg.
no może i będzie już USG.Pochwalisz się fotką mam nadzieję,jeśli dojdzie do badania :ico_sorki: Mnie ginka zapowiedziała ze chce mi zrobić USG za miesiąc dopiero,to od razu sprawdzi tą szyjkę nieszczęsną.
a nawet nie zaczynalam i nie mam zamiaru, moja polozna bedzie musiala sie ze mna bez przygotowania pomeczyc :ico_oczko: ale z tego, co wiem, to ona tez troche sceptycznie do tych kursow podchodzi, wiec sie nie boje :ico_oczko:
Ja sie w końcu nie wybrałam bo mi lekarz zabronił jak byłam w szpitalu,a na same zajęcia teoretyczne nie chce mi się jeździć.Jak zająć się dzieckiem podpowie mi siostra przyjaciółki więc się też nie martwię (przyszła położna)
mi jakoś wygodniej na prawym :ico_wstydzioch: niby się kładę na lewym a zanim zasnę po prostu muszę się przekręcić.
Mnie też wygodniej na prawym,dzidziolkowi też bo jak się kłade na lewym to zaraz mnie nawala w lewy bok,bo tam ma obecnie nóżki umiejscowione.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 paź 2009, 12:04

hejka

u mnie wszystko ok ale jakos weny do pisania nie mam :ico_noniewiem:

ostatnio zrobilam zakupy na allegro, lezaczek i posciel :ico_brawa_01: szkoda tylko ze nie wiem kiedy to wszystko do mnie dotrze :ico_noniewiem: :ico_oczko:

udanego weekendu :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”