elibell
4000 - letni staruszek

21 lip 2011, 22:52

Kinga_łódź, wkładki też mam jedno opakowanie, ale już na zaś kupię sobie, torba jeszcze nie spakowana niestety, jakoś nie mam natchnienia, ale o podpaskach zapomniałam całkiem hehehehehe. Choć jedno opakowanie musze mieć na pierwsze dni, z Elizą nawet całego nie zużyłam, po tym zastrzyku jaki tutaj dają to serio po kilku dniach to ja tylko małe wkładki używałam:)

[ Dodano: 21-07-2011, 22:58 ]
dziewczyny proszę o powrót do tematu :ico_sorki: spokój i opanowanie :ico_oczko: tu są również inne ciężarne i uszanujmy to :-D
tak jest!!!!!!

przepraszam moje ciężarne:):):)

Kokietki może tamat juz był ale jakie macie zdanie na temat CC a SN??
ja mam zdanie, że jeżeli nie musze poddawać się cc, to lepiej rodzić siłami natury. Nie pojmuję jak ktoś z wyboru poddaje sie cc, tylko dlatego, ze boi się bólu, nie znając go tak naprawdę.

Rodziłam pierwsze dziecię SN długo (dziś już wiem dlaczego tyle tutaj w UK się zwleka) ale nie żałuję, z chwilą kiedy położyli mi dziecię na brzuchu zapomniałam ile to trwało:)a jak powiedzieli mi płeć to całkiem zapomniałam, ze jeszcze coś przy mnie robią:):):)

[ Dodano: 22-07-2011, 07:43 ]
Doberek, zła bo niewyspana i ledwo oczy w pionie trzymam, mam nadzieję, że choć u was lepiej. Miłego dnia :ico_ciezarowka: Dziś nigdzie nie wychodzę, w takim humorze i stanie jakbym imprezowała noc całą.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2011, 08:51

Witam Kochane

U nas smrodu w mieszkaniu ciąg dalszy :ico_szoking:

Dziś chce się wziąć za skompletowanie rzeczy do szpitala dla mnie i Oliwki ale czuje że torby mi braknie więc wezmę tylko jedna paczke podkładów i wkładek poporodowych a M. po porodzie przywiezie mi kolejne. Co mnie zszokowało że u nas biorą 3 podkłady do samego porodu :ico_szoking: Majtki siateczkowe wczoraj dokupiłam ale zapomniałam o agrafkach do pieluch tetrowych więc przy okazji po nie skoczę.

Wczoraj przywizeżli nam nasz narożnik, ale jest twardy i jak sie na nim śpi świetnie, M. go poskładał, a biedni faceci co wnosili po schodaqch byli bordowi i zmachani jak jasny gwint taki jest ciężki.

A u nas leje, z jednej strony super bo ni puchnę, z drugiej nie bardzo bo nie moge wygonic tego smrodu wygonic i okien otworzyć bo leje do mieszkania.

A teraz czekam na eleketryka, bo geniusze z góry przewiercili jednak kable od łazienki :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

22 lip 2011, 09:33

I ja witam z rana :ico_kawa:

Nocka nawet nieźle przespana tylko raz na siku wstałam :ico_oczko:
Wczoraj wieczorem się wysmarkałam i ucho mi się przytkało, a teraz boli :ico_placzek:
Jak nie urok to sraczka :ico_puknij:

Izabela współczuję smrodu :ico_puknij: A że kable przewiercili no to niezłe inteligenty :ico_puknij:
Zawsze lepiej mieć więcej tych podkładów, zawsze możesz sobie wziąć podkłady i jakieś
bardziej chłonące podpaski, bo jak będą Ci się sączyć wody to wtedy same wkładeczki
nie wystarczą.
Jak rodziłam Elizkę to byłam mile zaskoczona w moim szpitalu bo na sali po porodzie miałam
już naszykowane opakowanie podkładów :ico_sorki:
Ale za to nie mogłam nosić tych galotek siateczkowych bo się krzywo patrzyli :ico_puknij:

Elibell widzisz to ja nie wiedziałam, że dają jakiś zastrzyk :ico_szoking:
Co prawda z Elizą szybciutko doszłam do siebie bo po 3tyg. już było jak przed ciążą i porodem :ico_sorki:
A wkładek mam opakowanie ale chyba faktycznie kupię jeszcze żeby w domku sobie było
i żebym męża nie musiała ganiać do sklepu :-D

Szkieletorek ja nie uważam, że CC z wyboru jest fajne. Jak dla mnie to tylko
jeżeli jest potrzebne bo zagrożone jest życie.
Wolę pomęczyć się kilka godzin SN niż później cierpieć 1-2tyg. z raną brzucha.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2011, 09:43

bo jak będą Ci się sączyć wody to wtedy same wkładeczki
nie wystarczą.
to własnie sa wkładki, takie mega podpaski z belli pisze na nich bella mama podklady chigieniczne. Te mi kazał lekarz kupic 3 paczki.
ja nie uważam, że CC z wyboru jest fajne. Jak dla mnie to tylko
jeżeli jest potrzebne bo zagrożone jest życie.
Wolę pomęczyć się kilka godzin SN niż później cierpieć 1-2tyg. z raną brzucha.
ja tak samo myślę, wolę naturalnie, chyba ze bedzie jakies przeciwskazanie to cc

Ciekawe jak sie Kwiatunio miewa :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

22 lip 2011, 09:59

Izabela no mnie właśnie chodziło o te gigantyczne podkłady (pisząc wkładeczki
miałam na myśli te co na codzień się używa no to przy sączących się wodach nie są
wystarczające)
Ja na dwie doby zużyłam 2 opakowania tych podkładów :ico_noniewiem:
W domu też troche tego poszło, jak się Eliza przyssała do cycusia to ciekło jakby ktoś
kurek odkręcił :ico_noniewiem:
A no i może też Ci się przydać coś na łóżko żeby nie zabrudzić pościeli, ja kładłam stary
ręcznik.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2011, 11:25

A no i może też Ci się przydać coś na łóżko żeby nie zabrudzić pościeli, ja kładłam stary
ręcznik.
kupiłam z firmy Semi podklady na łożko 70x80 u nas to wymagają do porodu wiec do domu tez sobie kupiłam na zapas mam 3 paczki czyli 15sztuk.
Ja na dwie doby zużyłam 2 opakowania tych podkładów
aż tyle :ico_szoking: ja mam łącznie 3 paczki czyli 30szt.
W domu też troche tego poszło, jak się Eliza przyssała do cycusia to ciekło jakby ktoś
kurek odkręcił
to ile i czemu sie tyle leje?? sorry może pytanie głupie ale nie wiem. :ico_wstydzioch:

lilo

22 lip 2011, 11:34

Ciekawe jak sie Kwiatunio miewa :ico_sorki:
Wiadomości od kwiatunio:
wczoraj miała usg i wykluczają hypotrofię bo dzidzia jest w normie
wód ma trochę mało, będzie musiała to kontrolować
ale ogólnie po badaniach wszystko jest ok - jutro wyjdzie ze szpitala :-)

Pozdrawiam jesienne brzuszki :-)

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lip 2011, 11:43

wczoraj miała usg i wykluczają hypotrofię bo dzidzia jest w normie
to wspaniale :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
wód ma trochę mało, będzie musiała to kontrolować
ale ogólnie po badaniach wszystko jest ok - jutro wyjdzie ze szpitala
najważniejsze że badania ok. Mam nadziję że wszytsko będzie dobrze z tymi wodami.

Trzymamy kciuki za szybki powrót do zdrowia.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

22 lip 2011, 12:04

O jak fajnie, że dobre wieści od Kwiatunio :ico_brawa_01: Lilo dzięki :ico_sorki:

Izabela o ile dobrze pamiętam to przez pierwszy tydzień leciało mocno, wiesz
macica się obkurcza, a kiedy dzieciątko ssie pierś normalnie dostajesz skurczy macicy i
może lecieć mocniej :ico_noniewiem:
W sumie dość szybko przerzuciłam się na podpaski bo te podkłady mimo, że takie wielkie
to kiepsko wchłaniały tzn nie nadążały.
A o tych podkładach na łóżko do porodu to pierwsze słyszę :ico_noniewiem:
No ale wiadomo co szpital to obyczaj :ico_noniewiem:

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

22 lip 2011, 13:03

Ja od jakiegoś czasu nim jeszcze byłam w ciąży dużo słyszałam dobrych rad typu ,, weź błagaj o CC, po co masz się męczyć,,.Gdybym ja miała rodzic to tylko przez CC.

Kurcze a kiedy mówiłam że ja wolę SN to mówiły że jestem młoda jeszcze nie wiem jaki to ból, tylko że tłumacze im CC to nie jest wyrwanie zęba , Bóg nas stworzył tak by dziecko się przygotowało do przyjścia na świat i nasz organizm wie co i jak.
Ja bardzo pragnę rodzić SN .Zawsze wiedziałam że jest to ból okropny, że po ścianach można chodzić ale jakoś to jest dla mnie dobre. Staraliśmy się jakiś czas i bardzo pragnęłam w końcu zajść a jak zajdę to że doczekam finału i urodzę naturalnie.
Nie wiem jak to opisać bo słów mi brakuje.
Niestety na dzień dzisiejszy kwalifikuje się tylko pod CC. Dlatego że mała od początku jest w ułożeniu pośladkowym , choć to ponoć można zmienić i obrócić mała.Oraz że miałam w dzieciństwie problem z nogami i po porodzie naturalnym mogłoby się powtórzyć.Choć tego nie jestem pewna i właśnie planuje się na dniach umówić do specjalisty który mnie ma zbadać i określić ile w tym prawdy.Aha i jeszcze gin mówił ze ja jestem zbyt drobna ale mam moja taka sama jest i urodziła nas dwoje wiec ja tez bym dała rade.
Tak że będę próbować z całych sił by nie być krojona z byle powodu.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”