ja mam dokladnie to samo jeszcze w midzyczasie przed nami Adia urodzi-a pozniej Ty miszka mi dasz eske ze jedziesz do szpitala i ja dostane deprasji bo zostane sama nie tylko na forum ale i z brzuchempierwsza rodzila,na spolke z Agusia.Czuje niestety tez,ze my z Martusia to sobie poczekamy Jakos tak od poczatku podobnie ta ciaze przechodzimy,ze pewnie tez razem urodzimy
oj tak, moja tez tak mowi i wlasnie bedzie mi go robila, musze sie z nia tylko umowic bo nie wiem od ktorego tygodnia mozna go robic, robila mojej kolezanca i tez na drugi dzien wyladowala na porodowceMoja polozna mowi,ze najskuteczniejszy jest i tak masaz stop,twierdzi ze kazda ktorej go robila nastepnego dnia ladowala na porodowce
no widzisz, gratuluje udanego zakupuam pierwsza kiecke dla Emily Oj teraz to juz chce dziewuszke Jakie cudo ta sukienusia
no nie MARTUS zobaczysz, ze tak nie bedzie, a ja mam w ogole inne typy cos mi mowi, ze Wy pierwsze pojdziecie na odstrzalja dostane deprasji bo zostane sama nie tylko na forum ale i z brzuchem
nie mam pojeciasama sobie zrobie tylko jak
Nie do konca masz racje Pati Jak bylam w Polsce ,pani ginekolog powiedziala,ze teraz na calym swiecie odchodzi sie od grzebania tam w czasie ciazy.Bo to czesto doprowadza do przedwczesnych porodow i czestych infekcji.W anglii jezeli nie zglaszasz z czujesz w tamtych partiach jakis dyskomfort to ginekologa nie widzisz,ale jezeli mowisz ze cos sie dzieje to natychmiast Cie badaja.Ja w ciagu 4 lat w Anglii byam badana ginekologicznie 3 razy.Jezeli chodzi o ciaze,to USG widzi wszystko co powinno zobaczyc,wlacznie z rozwierajaca sie szyjka.Rutynowo po porodzie pobierany jest wymaz z pochwy na posiew,aby sprawdzicv czy nie ma infekcji,nadzerki i takich tam.My po prostu jestesmy przez Polska sluzbe zdrowia przyzwyczajone ze ginekolog kojarzy sie z wkladaniem lapek Mam kolezanke w Belgii,Francji i Norwegii i tam tez tak jest jak w Anglii.Slowem co kraj to obyczajkurcze szkoda, ze u Was w tej Anglii takie dziwactwa sa, zeby ginekologa nie widziec przez cala ciaze, paranoja to moze ich w ogole tam nie ma
wiesz co cos w tym musi byc ja tez w Polsce robilam sobie badanie prywatnie u babki ktora miala angielskie specjalizacje min.z wczesnego wykrywania plci dziecka i wad i ona bardzo popierala angielski sposob prowadzenia cazy-mowila dokladnie to co Twoj ginekolog-tylko wlasnie jesli np.chodzi o teki masaz szyjki to szkoda ze nie mozna pojsc prywatnie i go sobie zrobicJak bylam w Polsce ,pani ginekolog powiedziala,ze teraz na calym swiecie odchodzi sie od grzebania tam w czasie ciazy.Bo to czesto doprowadza do przedwczesnych porodow i czestych infekcji.
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: WilliamViaby i 1 gość