Cześć . widzę, że rozmowa o kościele... cóż temat rzeka i nie do przemówienia wierzącym i nie wierzącym... kazdy ma swoje zdanie...
ale wiecie co jest dla mnie najsmieszniejsze, ze jest tyle wyznan roznych, ale tylko do Kosciola Katolickiego sa takie uprzedzenia, tylko katolicy narzekaja ze musza chodzic na msze swiete, ze musza sie modlic, ze czegos sie im zakazuje, ze cos jest nakazane..jakby nie patrzec islamisci, buddysci, ewangelicy i inne typu zielonoswiatkowcy, Jehowi..tam kazdy robi to tak jak mu odgornie przykazano, nikt sie niczemu nie sprzeciwia itp
a dlaczego sa uprzedzenia????? bo tyle dziadostwa narobili, ze ludzie zaczynaja się odwracac od kościoła niestety... co chwile wychodzi na jaw jakies wykorzystywanie seksualne albo jakas inna afera... jeszcze najwięcej ludzi do kościoła chodzi w polsce i dodam, ze wojew podkarpackie i małopolskie sa przodownikami a co najdziwniejsze w tym wszystkim jest? ze własnie woj podkarpcakie jest najbiedniejsze i ludzie maja najniższe zarobki , na zachodzie koscioły sa zamykane bo nie ma w nich ludzi no chyba, ze turyści

z polski
Ale bez chrztu bedzie 'inny' w naszym polskim spoleczenstwie.. Wiec nie ma wyjscia.
no tak jest u nas niestety... z kolezanki synem chodzi chłopczyk co nie chodzi na religię i do komuni świętej tez nie pójdzie i co? inne dzieci nie chca się z nim bawic, panie pytaja dlaczego? i czy to jest równe traktowanie? a najlepsze jest to, ze własnie ten syn kolezanki nie przyniósł pieniędzy na kwiaty 90 zł to ksiądz powiedział, że jak nie przyniesie to nie pójdzie do komuni.. ale cóż to trylko ksiądz jest tak samo człowiekiem jak i my

kolezanka poszła do księdza i powiedziała co o nim mysli i, więc ksiądz jest teraz obrazony na marcinka hahaha a i wczesniej oczywiście ksiądz zadziałał w wywiadzie gdzie kolezanka pracuje i jej mąż hahah... ach..
U nas dzisiaj mroźno teraz jest -15 a prawie południe.
Szkieletorek no ja tak czekałam na to zdjęcie bo smaka mi takiego narobiłas , że chyba na sobote bym tego rogala zrobiła
[ Dodano: 02-02-2012, 11:22 ]
a nie chcę nikogo atakować i mam nadzieję, że nikt tego tak nie odbierze. Po prostu wyraziłam swoje zdanie, a wy nie musicie się z nim zgadzać.
to tak jak ja ... każdy ma prawo do swojego zdania i myslę, że nikogo nie uraziłam, ale podałam przykład bardzo świezy bo miało to miejsce po świętach a i jeszcze ten ksiądz tak narobił, że ten marcinek powiedział mi tak: słuchaj ciociu ja to nie wierze w boga a do komuni ide tylko dla imprezy i nikt mi nic nie zrobi bo konstytucja zapewnia mi wolność wyznania

no dosłownie takie oczy zrobiłam bo to jeszcze dziecko a juz takie rzeczy opowiada.