CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2012, 10:18

JoannaS, śliczny piesio. :ico_brawa_01:

jak nie chce jesc suchej karmy to mu ją rozmocz trochę :) na pewno zje :) ja mojemu jeszcze rozmaczam do dzis, choc zaczyna jesc suchą :) alnbo kup ta gotowa mokrą :)

mal
Wodzu
Wodzu

13 sty 2012, 10:42

JoannaS na pewno zacznie jeść ,po prostu dostał się do nowego domu i trochę tęskni za starym domem,dajcie mu troszkę czasu a będzie dobrze

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2012, 10:59

Joanna czy twoj piesio tez załatwia swoje potrzeby gdzie popadnie?? ja juz nie wiem jak swojego nauczyc zeby robil w jedno miejsce :( robi doslownie wszedzie gdzie akurat stoi, a ma gazety porozkładane, to na nie nie zrobi :(

JoannaS
Wodzu
Wodzu

13 sty 2012, 11:04

to mu ją rozmocz trochę :) na pewno zje :)
tak robie bo mi kazali i nie chce jeść.
dzis dzwoniłam do babeczki i powiedziala zebym dala mu sucha. i sprobowac ugotowac kurczaka i ryz i dac mu troszeczke.
mowila ze on bardzo malo je i pije bo jest to maly piesek.

i tak od wczoraj od 15 jest z nami w domu i narazie 4 razy siku zrobil i dzis 1 kupke.
ma gazety ale nie wie o co chodzi. narazie nie robimy nic, zeby sie nie zrazil, ale za kilka dni zaczniemy go uczyc. wychodzimy na ogrodek na kilka minut ale jeszcze sie nie udalo złapac siku . :ico_haha_01: on sika mniej wiecej na 2 lyzki stolowe . wiec nie ma tak duzo :ico_haha_02:
po prostu dostał się do nowego domu i trochę tęskni za starym domem,dajcie mu troszkę czasu a będzie dobrze
tak to tez tłumacze ale strach jest zeby nie zaczął wymiotowac z głodu czyc cuś :ico_noniewiem: i jeszcze wydaje mi sie ze ta pani za wczesnie mi go wydała. powinien jeszcze z tydzien u niej posiedziec. :ico_noniewiem: ale juz za pozno wiec nie bede sie stresowac.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2012, 11:05

na pewno zacznie jeść ,po prostu dostał się do nowego domu i trochę tęskni za starym domem,dajcie mu troszkę czasu a będzie dobrze
Dokladnie. To normalne, że nie będzie początkowo chciał jeść. Pokarm w postaci jak najmniejszych kuleczek. No i jeśli dalej nie będzie jadł namocz troszkę te kulki. Moja ni chciała tak jeść. kilka dni się podietkowała, a do dzisiaj wcina jak głupia.

Co do spania w łóżku.
Właśnie jesteście w tym etapie by zadecydować czy chcecie by pies bywał w łóżku czy też nie. Bo jak się teraz pozwala to oduczyć będzie ciężko. ;-)

Jak się wabi ?

[ Dodano: 13-01-2012, 10:06 ]
wychodzimy na ogrodek na kilka minut ale jeszcze sie nie udalo złapac siku .
Grunt wychodzić o stałych porach. Szczeniak sika po każdej zabawie i po każdym spaniu ;-) Te podniecenie które towarzyszy mu w zabawie tak działa na potrzeby fizjologiczne.

[ Dodano: 13-01-2012, 10:07 ]
i jeszcze wydaje mi sie ze ta pani za wczesnie mi go wydała. powinien jeszcze z tydzien u niej posiedziec.
Szczeniak 8 tygodniowy nadaje się do oddania nowym właścicielom. Pies nie tęskni za mamą szybko zapomni :-) ważne by miał ciepło i miłość u Was, a szybko się zaadoptuje.

CMonikA
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2012, 11:08

JoannaS, no moj kupke zrobil po 3 dniach dopiero a sika teraz co 5-10 minut czasami, wiec latam tylko i wycieram i mnie czasami trafia.

a ile ma piesek tygodni?
ja swojego wzielam jak mial 4 tygodnie i 1 dzien :) teraz ma 6 :) a je dosc sporo :)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

13 sty 2012, 11:12

i narazie 4 razy siku zrobil i dzis 1 kupke.
- czyli git,troche jest zestresowany,to i apetyt gorszy,nie martw sie - jak sie zaaklimatyzuje u was,to nadrobi :ico_sorki:
, wiec latam tylko i wycieram i mnie czasami trafia.
- my na noc w pokoju wszedszie gazety wykladalismy,a ten dziad i tak zawsze jakos trafil i na wolne od gazety miejsce sikal :ico_oczko:

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2012, 11:31

Są w sprzedaży takie maty do sikania dla psa.
Wydzielają zapach trawnika i piesio z chęcią na nie sika.
Mate przystawia się coraz bliżej drzwi wyjściowych aż trafi na dwór.
Wtedy piesio szybko łapie gdzie się powinno załatwiać.
Koleżanka tak oduczyła swojego szczeniaka w mgnieniu oka. ;-)

Obrazek

Albo są też krople.

Obrazek
Należy umieścić 2 - 3 krople na pieluszce lub na gazecie i położyć tak blisko miejsca spania psa, jak to możliwe. Natychmiast po jedzeniu lub piciu należy położyć szczeniaka na pieluchę do momentu aż się załatwi. Nowe krople Domowego Tresera należy umieścić na wyściółce po każdorazowym użyciu i przesuwać wyściółkę za każdym razem coraz bliżej drzwi. Na końcu umieść pieluchę lub gazetę skropioną domowym treserem na zewnątrz za drzwiami. Pochwal swojego szczeniaka po każdym prawidłowym użyciu!

JoannaS
Wodzu
Wodzu

13 sty 2012, 11:49

Co do spania w łóżku.
ja jestem za bo to małe pieski , ale byłam przekonana ze mąż sie nie zgodzi. zawsze mowil tonem podniesionym ze jak tylko zobaczy psa w lozku to ja wylece razem z nim szybciej niz tam weszłam. :-D a tu prosze jak powiedzial do mnie wez go i poloz do lozka to mi szczena opadła. :ico_haha_01: i ponoc przez 1h gryzl mu zegarek :ico_haha_01: a potem do mnie przyszedl i do 6tej tak spał .

Wabi sie rocky ( od rocky balboa) :-D ale moj mąż mówi ze mu sie nie podoba to imie wiec nie wiem co z tego wyjdzie. on mowi do niego ciapulek ale mnie to denerwuje. nie bede na doroslego psa wolac ciapulek :ico_puknij: :ico_puknij:

czytałam o tych matach. ale chyba zaczne wychodzic o stalych porach.

i mam pytanie. czy ja musze psa meldowac do mieszkania czy jakos w urzedzie miasta? bo ja place czynsz/fundusz remontowy od ilosci osob zameldowanych i chyba za psa nie bede musiala placic. ??

i jeszcze chcialam zapytac czy jest cos takiego w polsce jak za granica ze placisz takie jakby ubezpieczenia psa co msc i pozniej jakiekolwiek leczenie psa jest zwracane??

[ Dodano: 13-01-2012, 10:50 ]
Rocky urodził sie 27 listopada.

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

13 sty 2012, 11:51

JoannaS, psa nie rejestrujesz ale powinno się płacić za niego podatek w Urzędzie Miasta. To tak jak z opłatami za radioodbiorniki ;-) Chcesz płacisz, nie to nie...

Wróć do „Nasze hobby”