osita, powiedz mi, jakiez to swieto oni tu obchodza w ten piatek (wnioskuje, ze to bedzie swieto, bo lokalna Mercadona bedzie zamknieta)

osita, powiedz mi, jakiez to swieto oni tu obchodza w ten piatek (wnioskuje, ze to bedzie swieto, bo lokalna Mercadona bedzie zamknieta)
hehe ja tez nie wiedzialamno ladnie... 15 sierpnia, jedno z najwazniejszych swiat maryjnych w kosciele katolickim, w pl pielgrzymki na Jasna Gore z tego powodu... inaczej: WNIEBOWZIECIE NAJSWIETSZEJ MARYI PANNY, w pl tez: Matki Boskiej Zielnej i Swieto Wojska Polskiego (rocznica bitwy warszawskiej z 1920r.) Dobra jestem, nie??? od czego ma sie wikipedie
eraz bede mogla zgrywac madra przed moim A.
no właśnie, no właśnieananke, rozumiem twoj bolale my juz duze dziewczynki jestesmy, nie? szkoda, ze nie mozemy wrocic w przeszlosc i znow miec tych kilka latek... oj, chcialoby sie czasami
szczerze powiem, że ja to nawet nie sprawdzałam za mocno, bo u mnie, żeby mieć jakiekolwiek zasiłki trzeba pracować conajmniej 16 godz w tygodniu albo zarabiać więcej niż 98 funtów tygodniowo... ja niestety praowałam 10 godz na tydz i było 60 funtówa! odnosnie pracy za granica - jaki wam przysluguje zasilek macierzynski i ile trwa urlop? i na jakich zasadach?
no, cos takiegoA ta feria to okres, w ktorym wesole miasteczko przyjezdza do miasta?
hahahhaha, przypomnialo mi sie, jak kolezanka byla zszokowana, ze w pl nie ma ferii (w tutejszym stylu). pyta: to chociaz cabalgata macie (to taki pochod jakby karnawalowy z okazji 3 kroli, ktorzy tutaj 6 stycznia prezenty przynosza, nie sw mikolaj) - mowie, ze nie... a ta: no to chociaz pochody karnawalowe - no nie...Ale jedno trzeba przyznac Hiszpanom - swietowac to oni potrafia..
Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Amazon [Bot] i 1 gość