Jakie mleko?

Nan
26%
46
Bebiko
29%
51
Bebilon
26%
45
Humana
1%
2
Inne
17%
30

Liczba głosów: 174
Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

18 lis 2007, 13:41

u nas prym wiedzie bebiko 2

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

20 lis 2007, 11:54

hej, ja też kupuję bebilon2, duża puszka też ma różne ceny zależy gdzie, np ostatnio w drogerii Schlecker była promocja i duża puszka kosztowała 29,99 - kupiłam aż 4 :-D
a w marketach to tak od 32,99 do 37,99 :ico_olaboga:

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

20 lis 2007, 18:28

Hej mamusie pomocy moja matyldzia pije bebilon pepti 2 i jest oki ale od pwenego czasu zaczęła się w nocy budzić na mleczko nawet dwa razy. Czy któraś z was swojemu maleństwu dożuca coś na noc do tego mleka jakąś kaszke czy coś :ico_sorki: :-)

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

20 lis 2007, 21:00

mazia witaj, moja Agatka pije Bebilon2 i powiem Ci że pobódka w nocy dwa razy to przecież wcale nie dużo, był okres co Agatka budziła się nawet co 3 godziny, czyli w nocy budziła się conajmniej 4 razy :ico_szoking: nie wiedziałam co zrobić, wtedy położna doradziła mi abym w nocy zagęściła jej mleko jakąś kaszką...i tak najpierw zagęszczałam "kaszka smaczny sen" ale wcale nie zasycał na tak długo jak mówią w reklamie, dlatego zmieniłam na "kaszke manną" też dla dzieci, też wsypuje się ją do mleka i jest bez gotowania i naprawdę ją polecam, ponieważ Agatka budzi się po niej co 5 godzin :ico_brawa_01:
Dodam że np. do 270ml mleka wsypuję 4 miarki kaszki...
Pozdrawiam i buziaki dla Twoich dzieci

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 lis 2007, 11:49

Oj dzięki za rade spróbuje teraz np dałam jej samej kaszki do butelki i położyłam ją spać nawet nie wiem czy wypił zobacze jak wstanie ale jak wypiła to będe na noc jej mieszać. :-) Ale twoja bardzo dużo wypija tego mleczka moja tylko 150 albo 180 to zależy od dnia i dlatego nie wiem czy to wina że jest głodna czy tego że zęby ida :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

21 lis 2007, 18:36

mazia bardzo możliwe że mniej je przez ząbki, Agatka jak jej wychodziły dolne to o połowę mniej jadła. SPróbuj zagęścić, zobacz a nóż pomoże, życzę CI tego, bo te pobódki w nocy to za miłę nie są hi
Nie wiem dlaczego ona tyle wypija mleka, np o 20:00 jak idzie spać to pije 180ml z kaszką, potem o 1:00 240-270 ml też z kaszka i potem budzi się dopiero o 8 rano :ico_haha_01: Ale to mówie od niedawna bo jak nie zagęszczałam mleczka to miałam pobódki co 3 godziny, ech co to był za koszmar. Pozdrawiam serdecznie

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

21 lis 2007, 20:27

No właśnie a mi się to zaczęło od nie dawna ale dziś spróbowałam narazie dać jej więcej tego mleka i zrobiłam 200ml. A ta kasza manna to błyskawiczna w takiej foliowej torebce, a i jeszcze jedno twoje mleko jak je przygotowujesz ma w miare ciepła temp. bo te moje musi być chłodniejsze :-) nie wiem czy mnie dobrze zrozumiesz ale. Bebilon pepti jest gorzkim mlekiem i musi być chłodniejsze niż np nan albo bebiko i nie wiem czy ta kaszka się zrobi taka jak ma :ico_olaboga: ale na kręciłam mam nadzieje że wiesz o co mi biega :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Dorota.M.
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

21 lis 2007, 22:02

no tak mniej więcej wiem :-)
Ja robię tak, wlewam wodę żywiec albo przegotowaną (też zimną) wodę do butelki i po prostu wstawiam tą butelkę z wodą do podgrzewacza, podgrzewacz mam cały czas włącząny i jest ustawiony na taką temperaturę, że woda po chwili jest w sam raz do picia, wsypuję mleko, kaszkę i trząse butelką... i jak w nocy wypije butle to od razu do drugiej wlewam wodę i tak sobie ta butleka z woda stoi w podgrzewaczu - ciepła także obojętnie o której mała się przebudzi, mam wodę przygotowaną, tylko wsypię i już.
No ale myślę że takie kaszki to robią z myślą i o takich dzieciach które piją Bebilon pepti....może trzeba dłuzej potrząsać butelką żeby się bardziej rozpuściło. Chociaż powiem Ci też, że kiedyś w nocy prąd nam wyłączyli zatem mój podgrzewacz nie działał i miałam zimną wodę w butelce zanim zajarzyłam że tak sie stało, to zdąrzyłam wsypać i mleko i kaszke...i o dziwo rozpuściło się i to i to, no ale potem szybko musiałam wodę zagotować w czajniku i zrobić świeże :-)
Daj znać potem jak córcia spała, czy dłużej, czy normalnie :-)
tak wogóle to ta kaszka manna bardzo ładnie pachnie - mniam hi
to ta kaszka

Obrazek

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

22 lis 2007, 10:20

o moja właśnie takie kaszki jada ale manny nie widziałam :-) no dziś nocka super obudziła się o 4 ale wczoraj wieczorem wypiła tylko 150ml zobaczymy co dalej :-)

Krecik_5
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

23 lis 2007, 22:06

My pijemy Bebilon

Wróć do „Kącik dla rodziców”