Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

26 wrz 2007, 12:08

hej dziewczyny, wybieram się do tego lekarza, ale nie wiem czy mnie przyjmie, bo pielęgniarka (czyt. pizda ) która odebrała telefon powiedziała, że nie ma już numerków i kategorycznie nie przyjmie, no ale przejdziemy się.
Hektorka wspólczuję, wiesz ja tak klnę na tych pieprzonych lekarzy. nie mam dla nich za grosz szacunku. tylko by chcieli wyższe pensje a nic nie pomogą. Łaskę dziwka jedna z drugą robią, że przyjmą. Ciągle im mało. Ale dzięki Bogu już po wszystkim
A jeśli chodzi o rozmiary, to fakt, co firma to inna rozmiarówka, mojej Oli kupuję troszkę większe, bo mam nadzieję pochodzi w tym z miesiąc. W body na 74 już nie wejdzie, więc konieczne conajmniej 80, ale skoro ma pochodzić w tym tylko tydzień, to lepiej kupić większe. Przynajmniej ma dziecko luźniej. A niektóre te body to takie wąskie jak mój rękaw od bluzki, chyba by jej tylko na nos weszło
krostki są nic nie znikają :ico_placzek: chyba wybiorę się do alergologa, tylko gdzie tu znaleźć dobrego alergologa :ico_placzek:
jeszcze się dziś załamałam, bo byłam na urlopie macieżyńskim, dostawałam z zusu ochłapy w wysokości 170 zł za miesiąc (miałam działalność gospodarczą ) i teraz mi przyszło wezwanie do zapłaty składek zdrowotnych, a one wynoszą po 180 zł za miesiąc :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: to po co ja szłam na ten urlop, :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: teraz muszę zwrócić z nawiazką. I skąd ja wezmę tyle pieniędzy :ico_placzek: aj odechciało mi się wszystkiego :ico_placzek:

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 wrz 2007, 13:06

Delicja mam rodzine w Lublinie i Świdniku. Zaraz do nich przedzwonię i poprosze o namairy do dobrego alergologa dziesiecego. tyle,że to będzie prywatny :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Blanka26

26 wrz 2007, 15:44

kasi.k dziękuję kochana. Zapłacę tylko, żeby coś pomógł. Cena nie gra roli.
wróciłyśmy od lekarza.
Opowiem wam po krótce na czym polega leczenie mojego dziecka przez panią doktor do której uczęszczamy.
odkąd moje dziecko po raz pierwszy dostało wysypki i zaczęto podejrzewać skazę białkową (po raz pierwszy ja to stwierdziłam, bo lekarka kazała podawać jeszcze zywkłe mleko i obserwować), zaczęłam wertować wszystkie wiadomości o skazie. Przeczytałam niemalże wszystkie artykuły na ten temat.
Do lekarki chodziłam, bo musiałam na szczepienie i po recepty na mleko. ale keidy mała dostała zaparć musiałam pójść do innej lekarki i stwierdziłam że jest warta psu o nonono potłuc.Po zdobyciu niewielkiej wiedzy na temat zaparć niemowlęcych to ja jej podsuwałam pomysły a ona to akceptowała. No nic czekałam cierpliwie na swoją lekarkę.No i się pojawiła. Tylko, że Ola miała już wysypkę po bebilonie więc zaleciła odstawić. I co zauważyłam??????????To samo co tamta!!!!!!!!!!!!!!!Znów ja musiałam podsuwac jej pomysły czym leczyć a ona to ubierała w fachowe słówka i akceptowała. To samo było po dzisiejszej wizycie. Mówię tej starej p....., że mała ma suchą skórkę, może by ją czym natłuścić. Np. cutibase, a ta tak moze pani to stosować.
zapędzam ją w kozi róg na każdym kroku!!!!!!!!!!!!!!więc to to do cholery za lekarz!!!!!!
WNIOSEK jest jeden. od dziś zaczynam sama leczyć swoje dziecko!!!!!nie potrzebuję jej zgody, do neij będę chodziła tylko po recepty na mleko i na szczepienie, tyle!!!!!!!!!!!!!!!!
na dodatek powrócił problem zaparć :ico_placzek:
muszę coś wykombinować, żeby już tego nie było, muszę!!!
a teraz wkraczamy w dwójkę,

Awatar użytkownika
Kolka

26 wrz 2007, 16:18

delicja, normalnie szok! Aż szlag trafia jak czyta sie coś takiego. Ja o swojej to samo mogę napisać. O biegunce nie wiedziała co powiedzieć, więc ja jej podsunęłam pomysł, że może przez ząbkowanie. I powiedziała, że CHYBA tak. na temat wysypki jak juz pisałam mam się nie martwić. Nooo. tylko ona nie znika, chociaż dostałam maść ze śladową domieszką sterydu :ico_szoking: , ale jednak. Kropy są już czerwone o ile wcześniej były w kolorze skóry. Sraczka jak była tak i jest. I weź człowieku się nie wkurwij. Jutro znowu do niej pójdę- pewnie mnie pogoni i powie, że przesadzam. To już wtedy koło mojego domu swą toyotką nie przejedzie :ico_zly: Albo mi coś konkretnego powie,albo trudno- będzie złość sąsiedzka ale moje dziecko jest dla mnie najważniejsze i zmieniam lekarza. Chociaż ponoć ona jest najlepsza w naszym mieście i zapisała nas po znajomości, bo nie ma już do niej zapisów.

Danonków już ze dwa tygodnie nie jadła, odkąd ją sczyściło na fest. Chociaż faktycznie- któregoś piątku zjadła pół a następnego dnia zaczęła się rewolucja :ico_zly: Tak więc już podziękujemy.

Hektorka
- współczuję Wam takich przeżyć i jednocześnie cieszę sie, że już jest Ok
jeszcze się dziś załamałam, bo byłam na urlopie macieżyńskim, dostawałam z zusu ochłapy w wysokości 170 zł za miesiąc (miałam działalność gospodarczą ) i teraz mi przyszło wezwanie do zapłaty składek zdrowotnych, a one wynoszą po 180 zł za miesiąc :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: to po co ja szłam na ten urlop, :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: teraz muszę zwrócić z nawiazką.
to jest właśnie polska rzeczywistość...

[ Dodano: 2007-09-26 ]
Katrin- nie karmię już ze dwa miesiące, więc pewnie jest za późno...

caro

26 wrz 2007, 16:26

Hektorka tak mi przykro, to się nacierpieliście bidoki nasze kochane, dobrze że już lepiej, a tych wszystkich lekarzy to pod ścianę i rozstrzelać!!!!!!!

Kolka mam nadzieję, że to nie alergia :ico_nienie:

Katrin masz rację, wiek nie gra roli, trzeba po prostu się rozumieć i dogadywać!!!!

Syla fajne musiało być to zebranie, chciałabym to zobaczyć :-D

Delicja dziecięce rzeczy są drogie, niektóre to bardzo drogie :ico_olaboga:
A z rozmiarami to różnie, przeważnie każda firma ma inną rozmiarówkę!!!!!!
A lekarze fakt czasami mi się wydaje, że z łaski nas przyjmują :ico_zly: , a intuicja matki najlepsza, ale oczywiście ona lekarz i "stawia" diagnozy :ico_zly:
No co oni powariowali żebyś teraz płacila, ludzie, jak tu się nie wkurwić :ico_zly: :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kolka

26 wrz 2007, 16:55

caro, ja też mam taką nadzieję :ico_sorki: :ico_sorki:
A ubranka kupuję na 74cm. czasem w "lepszym" sklepie, czasem w textil market lub pepco Pampersy rozmiar 4 :-D

Awatar użytkownika
Blanka26

26 wrz 2007, 17:28

kolka to widzę, że do podobnych znachorek chodzimy, kurcze chyba dziś to takich większość :ico_noniewiem:
moja obejrzała małą i mówi, no ale wysypka się nie powiększa o to mi chodziło :shock: i tyle. Musi pani dać jej troszkę czasu. I kazała mi podawać laktulozę na kupki, a ja mówię , że laktulozy nie można przy nietolerancji laktozy. A ta no tak :shock:
a jak zapytałam czy krostki mogą być ood zębów to powiedziała że nie.
Chyba nigdy nie zaufam lekarzowi :ico_nienie:
dobra zmykamy na spacer papatki

Awatar użytkownika
Kolka

26 wrz 2007, 17:41

delicja, no to należało zdjąć kobiecie fartuch lekarza, kazać siąść i powiedzieć: no to teraz ja panią trochę oświecę. Lekcja 1. Temat: medycyna dziecięca :-D
Dziewczyny, a w jakim wieku są te wasze pediatry? W mojej przychodni poniżej 50- tki żadna nie schodzi. Odnoszę wrażenie, że to teraz niemodny zawód. U nas pracuje nawet taka jedna, do której jeszcze ja chodziłam od niemowlaka. A pamiętam, że już wtedy była nie pierwszej młodości. Teraz ma chyba z 70

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

26 wrz 2007, 18:22

delicja przperaszam, że tak późno ale Viki troszkę dzisiaj marudna i musze z nią byc non stop i zabawiać :ico_olaboga: Zatem: kuzynka mojego męża poleca doktora Emeryka. On przyjmuje w szpitalu na Chodźki (ale kolejki podobno straszne) oraz prywatnie w Przychodni Alergotest na ulicy Sapiehy. Niestety telefonu do niego nie posiada. No i pan jest podobno drogi ale skuteczny. A moja ciotka natomiast zachwala dr Gurdziel. Przyjmuje na Romera od poniedzialku do piątku bodajże od 8 rano aż do 20, ale lepiej najpierw do niej zadzwonić. A to numer: 0 81 744 76 72. Życzę powodzenia. Aha, jutro dzwonię do mojego pediatry bo Vikula ma zaparcia po tym Amino. Jak tylko się dowiem co stosować, to dam ci znać.

Kolka strasznie mi przykro, że ta wysypka u Julci nie schodzi :ico_placzek: Goraco się modle by to nie byla alergia... I slicznie proszę nie uzywaj tej maści ze sterydami :ico_nienie: :ico_sorki: :ico_sorki: Steryd pomoże, ale ma tez mnóstwo skutków ubocznych i tzw. odbicia (po jakimś czasie wysypka wraca i to gorsza :ico_placzek: ). Może wykap Julcie w krochmalu lub wywarze z kory debu... To powinno zmiejszyć swedzenie i plamy na skórze. I nawilżaj skóre kilka razy dziennie żeby tosię nie rozniosło na całe ciało... Jesli chcesz sprawdzic czy chrostki sa wynikiem alergii na pokarm to możesz przez 3 dni podac raz dziennie 5 kropel Zyrtecu. Jesli wysypka się zmniejszy to masz odpowiedź... W każdym razie wiem że czasami jak już nie wiadomo od czego wysypka to lekarze tak robią...

[ Dodano: 2007-09-26, 18:26 ]
Jak wiecie ja do lekarzy chodzę prywatnie, ale tez swoje przeszłam. W każdym razie ufam pediatrze, bo ani razu nie palnął głupoty. Pozatym mogedo niego dzwonić w nocy o północy. A facet ma 43 lata :-D

Delicja ja smaruję Viki kremem La Roche Lepikar. Jest ekstra, działa rewelacyjnie ale cena :ico_szoking: 200ml kosztuje u mnie w aptece 53 zł :ico_szoking: :ico_olaboga: Linomag odradzam, bo on zostaje na ciele a nie wchłania się dobrze. Wogóle poszukaj kremu lub balsamu z dużą ilością oleju, parafiny, wazeliny, gliceryny lub aloesu. ten ostatni super działa w sprawie odbudowy warstwy lipidowej i usmierza swędzenie.

Przepraszam, że tak się mądrze :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: ale po prawie 5 miesiącach walki z alergią i azs mam juz częściowa orientację...

Awatar użytkownika
Kolka

26 wrz 2007, 19:17

kasi.k, :ico_sorki: Dzięki wielki za poradę. Zrobię tak z tym zyrtekiem. Najdziwniejsze jest to, że jej wcale nie swędzą te krosty, sprawdzałam kilka razy. I jest dalej pogodnym dzieckiem. A maść odstawię. Tylko czym ją teraz będę ją smarować, skoro dr G uparcie stoi na stanowisku, że ta maść jest super na wszystko? :ico_noniewiem: :ico_zly:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”