delicja przperaszam, że tak późno ale Viki troszkę dzisiaj marudna i musze z nią byc non stop i zabawiać

Zatem: kuzynka mojego męża poleca doktora Emeryka. On przyjmuje w szpitalu na Chodźki (ale kolejki podobno straszne) oraz prywatnie w Przychodni Alergotest na ulicy Sapiehy. Niestety telefonu do niego nie posiada. No i pan jest podobno drogi ale skuteczny. A moja ciotka natomiast zachwala dr Gurdziel. Przyjmuje na Romera od poniedzialku do piątku bodajże od 8 rano aż do 20, ale lepiej najpierw do niej zadzwonić. A to numer: 0 81 744 76 72. Życzę powodzenia. Aha, jutro dzwonię do mojego pediatry bo Vikula ma zaparcia po tym Amino. Jak tylko się dowiem co stosować, to dam ci znać.
Kolka strasznie mi przykro, że ta wysypka u Julci nie schodzi

Goraco się modle by to nie byla alergia... I slicznie proszę nie uzywaj tej maści ze sterydami

Steryd pomoże, ale ma tez mnóstwo skutków ubocznych i tzw. odbicia (po jakimś czasie wysypka wraca i to gorsza

). Może wykap Julcie w krochmalu lub wywarze z kory debu... To powinno zmiejszyć swedzenie i plamy na skórze. I nawilżaj skóre kilka razy dziennie żeby tosię nie rozniosło na całe ciało... Jesli chcesz sprawdzic czy chrostki sa wynikiem alergii na pokarm to możesz przez 3 dni podac raz dziennie 5 kropel Zyrtecu. Jesli wysypka się zmniejszy to masz odpowiedź... W każdym razie wiem że czasami jak już nie wiadomo od czego wysypka to lekarze tak robią...
[ Dodano: 2007-09-26, 18:26 ]
Jak wiecie ja do lekarzy chodzę prywatnie, ale tez swoje przeszłam. W każdym razie ufam pediatrze, bo ani razu nie palnął głupoty. Pozatym mogedo niego dzwonić w nocy o północy. A facet ma 43 lata
Delicja ja smaruję Viki kremem La Roche Lepikar. Jest ekstra, działa rewelacyjnie ale cena

200ml kosztuje u mnie w aptece 53 zł

Linomag odradzam, bo on zostaje na ciele a nie wchłania się dobrze. Wogóle poszukaj kremu lub balsamu z dużą ilością oleju, parafiny, wazeliny, gliceryny lub aloesu. ten ostatni super działa w sprawie odbudowy warstwy lipidowej i usmierza swędzenie.
Przepraszam, że tak się mądrze

ale po prawie 5 miesiącach walki z alergią i azs mam juz częściowa orientację...