mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 mar 2008, 23:20

Witajcie dziewczyny,

Najpierw zyczonka dla Zuzi i gratulacje dla Olusia i Kacperka za siadanko :-) :ico_brawa_01:

Dominisia nieco nam przyslodzila, ale fakt ze bardzo duzo mi te Swieta daly i pod wzgledem pogadania, pozalenia oraz nieco podreperowalo sie moje malzenstwo. To znaczy w pierwsza noc dlugo gadalismy z J. i duzo sobie wytlumaczylismy i w ogole klimaty nam sie ocieplily :-) Czy moj J. tak duzo pomaga?.... hmmm :-) Wg mnie nie za duzo, ale przy porownaniu z Dominisi K. wyszedl nieco lepiej wiec ok, niech bedzie ze pomaga :-) Z tego co widzialam to K. sie bardzo staral, ale po prostu jakos mu niektore rzczy nie wychodzily :-) Ale Nell siedziala u niego na raczkach cudnie, cieszyla sie jak nie wiem, a u tesciowki lekko panikowala :-) Nie ma to jak respekcik :-D

No i cudnie nam sie gadalo... szkoda ze tak krotko...... Ale teraz to juz na pewno zrobimy wiele aby czesciej sie widywac :-)

Jasiu to jest tak cudowne dziecko ze szok :ico_szoking: Jak sobie go porownam z tym noworodkiem jakiego poznalam w listopadzie, ktory nic tylko spal i jadl to teraz jest super dzentelman :-) Tak duzo sie smieje, nie boi, i sie do mnie tulil :-D Taki misiaczek !!! Juz za nim tesknie. Juz mowilam Dominisi ze jakbym Nell nie miala to bym go porwala :-)

Hehe, Dominika, rozwalilas mnie tekstem ze mamy talent kulinarny :ico_smiechbig: No comments :-D

Aha, no i musze cos napisac... Dominika to chowa Jasia na morsa jakiegos :-) Mowie Wam laski, w domku maja normalna tempke 16-18 stopni, non stop, a nawet czasem chlodniej i to nie z oszczednosci , po prostu tak sa przyzwyczajeni do tego ze inaczej im za goraco. No i Jasku w tej temce siedzi w samym bodziaku z dlugim rekawikiem i bosymi stopkami i wesolo mu, a ja pomykalam w 2 parach skarpetek na poczatku bo sie wstydzilam przyznac ze mi zimno, az Dominika chyba cos sie domyslila i na drugi dzien bylo juz cieplej :-D Domyslna bestyjka :-D Najlepsze jest to ze ja teoretycznie wiem ze nizsza temp jest zdrowsza od wyzszych ale w praktyce nie dalabym rady :-)

Linka do zdjec podam jutro :-)

Widze ze wszystkie wrocilyscie po Swietach nieco umeczone :-) Nell rowniez budzi sie teraz kolo 7.00 potem je i jakos znow zasypia ale juz tylko na godzinke.

Uciekam juz na spanko bo musze odespac nasze nocne pogaduszki :-)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

24 mar 2008, 23:25

no jestem...

u mnie Swięta spokojnie...w domu i niestety bez W. bo pracował :ico_noniewiem:

DOMINISIA to super mieliście Święta :ico_brawa_01:
cieszę się, że wszystko się udało tak jak chcieliście wszyscy :-D
i oczywiście wielkie sto lat dla JasiaObrazek

ESKA , KICIA :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za siedzenie chłopaków :-D mój jeszcze troszkę sie gibie :-)

KOCURKA no to Zuzia jak na basenie pewnie tam brykała... :ico_oczko:

no a więcej to tak...
mój szanowny EX i wielki Tatuś nawet nie zadzwonił do córki w Święta złożyć jej życzeń :ico_nienie: a taki był amerykański :ico_noniewiem:
Daruś dwa razy powiedział też "mama" :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: a jego najlepszą zabawką są własne stopy :ico_oczko:

a jeszcze samochód dziś mi się zepsuł :ico_olaboga: dla mnie to tragedia normalnie :ico_noniewiem: a W. się pyta czy nie wlałam benzyny zamiast ropy :ico_puknij: no mam nadzieję, że było to pytanie złośliwe a nie :ico_puknij: oj z tymi facetami :ico_olaboga: z nimi źle bez nich jeszcze gorzej :ico_oczko: :ico_noniewiem:
ja zmykam lulu, bo Daruś upodobał sobie godz 6 :ico_szoking:

ALE JA ZA WAMI TęSKNIłAM MAMUSIE :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

[ Dodano: 2008-03-24, 22:31 ]
MAMOZUZI my cieszymy się razem z Wami, że jesteście takie zadowolone :ico_brawa_01:
no i dziewczyny czekamy na te fotki :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2008, 00:23

Wklejam pierwszy filmik Nell na You tube, tylko nie wiem czy wszystko dobrze zrobilam...

[ Dodano: 2008-03-24, 23:37 ]
http://pl.youtube.com/watch?v=88SuzdK7Zbk

[ Dodano: 2008-03-24, 23:39 ]
Uprzedzajac pytania to bujanie robi celowo :-) Jak ja sie bujam to ona patrzy i tak samo :-)

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

25 mar 2008, 13:05

no ja się witam pierwsza :ico_szoking: :-D

no te pobudki przed 6 mnie dobijają :ico_olaboga: ale jest nieźle z moim samopoczuciem dzisiaj...na razie przynajmniej :ico_noniewiem:

MAMOZUZI Twoja Księzniczka przeurocza :ico_brawa_01: i wiesz Twój głos, przynajmniej taki nagrany, bardzo jest podobny do mojego :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

25 mar 2008, 15:34

Dzien doberek!
U nas ciegle sypie snieg... Przypomnialo sie zimie, ze jej u nas nie bylo, masakra po prostu... Do mojej mamy dotarlo dzis krzeselko do karmienia dla Jasia wiec bedzie go mogla wyslas przez mojego wujka i pod koniec marca bedzie juz u mnie, bardzo sie ciesze. Wczoraj wskoczylam do lozeczka przed 23 i super sie wyspalam. Jasiu wstal na jedzonko o 6, potem przebudzil sie o 8, ale wzielam go do naszego lozka i pospalismy razem do 10 . Dzis zaczelam uczyc Malego picia z kubka niekapka. Wczoraj ogladal z nami "Madagaskar" i bardzo mu sie podobal filmik :)

eSKa Olus przeslicznie siedzi, super!! Brawa dla niego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
mój szanowny EX i wielki Tatuś nawet nie zadzwonił do córki w Święta złożyć jej życzeń
Takie cos to mnie po prostu rozwala... Bez komentarza...
No i gratki dla Darusia za pierwsze slowa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: Robia postepy te nasze dzieciaczki!

Mamo Zuzi tak jak zobaczylam Nell na tym filmiku to u nas chyba bylo inne dziecko, bo jakos tak mniej radosna sie mi wydawala :ico_noniewiem: Ale to bujanie jest the best!!

No i bylabym zapomniala o Kacperku przeciez on tez zaczal ladnie siedziec, wiec oczywiscie gratuluje!!

Kocura super taka wspolna kapiel, prawda?? A ja ciagle nie mam pomyslu jak bede wkrotce kapac Jasia bo mamy tylko prysznic i nie bardzo to sobie wyobrazam :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

25 mar 2008, 17:39

Cześć dziewczynki :-D

Wszystkiego najlepszego dla Jasia za skończone pół roczku :ico_brawa_01:
Dla Darusia za słówko mama i dla Olusia za siedzenie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no i dla Nelci za to bujanie,jest boskie naprawdę :ico_brawa_01:
No i bylabym zapomniala o Kacperku przeciez on tez zaczal ladnie siedziec, wiec oczywiście gratuluje!!
Kacperek jeszcze wcale tak dobrze nie siedzi tylko u mnie na kolankach siedzi sam a na łóżku sie gibie :-D Ale wogóle ostatnio na dniach zaczoł tak ładnie siedzieć i jeszcze nauczył się skakać wiecie tak sprężynkuje :-D wczoraj pierwszy raz przewrócił sie z brzuszka na plecki ja wiem że wasze maluchy już dawno tak robią i dlatego bardzo się cieszę że i Kacperek zaczyna :-)

Dziewczynki muszę sie wam pożalić bo tak mi siedzi na sercu.Byliśmy w niedziele u teściów i jak zwykle wszyscy to tylko zagadywali do Kuby(Łukasza siostrzeńca)on ma 8 miesięcy,no tak mi było przykro ze szok wiecie Kacperek tylko szukał kogo by tu zaczepić i zagadać :-D nawet jak zaczoł piszczeć,chichrać się to nikt za bardzo na niego nie reagował.A najbardziej przykro mi się zrobiło jak Ł dziadek mówi że Kuba to on taki fajny jest dlatego że ciągnie jeszcze cycka :ico_szoking: a wcześniej była rozmowa na temat ze Kacper to pije butle a nie pierś a przecież żadne mleko nie zastąpi mleka matki :ico_zly: i jeszcze więcej takich głupich tekstów leciało i powiedziałam ze więcej tak niepujde bo się tylko wkurzam :ico_zly: :ico_zly: i po co mi to.

[ Dodano: 2008-03-25, 16:55 ]
Wklejam wam kilka zdjęć :-D
To my :-D u mojej mamy
Obrazek
A tu tatuś z synkiem
Obrazek
Obrazek
Kacperek :-D
Obrazek
Obrazek

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 mar 2008, 19:07

Hej dziewczyny, szwankuje mi internet wiec krociutko tylko:
Kiciu sliczne zdjatka i wiesz az mi sie przykro zrobilo jak czytalam o tych twoich tesciach. Ja nie wiem co oni maja na celu tymi tekstami, zamiast jednoczyc rodzine to chca poroznic czy co...

Dominisiu, Nell u Was byla troche inna bo widzialas ze troche boi sie obcych ale w domu odzyskala wigor i znow jest smieszna jak kiedys :-)

Agniesia, Twoj Eks to jest zupelnie porabany, zreszta znas moje zdanie na jego temat. A to z glosami to fajnie :-)

Ja od rana sprzatam i piore. Po 3 dniowym pobycie u Dominiki mam prania jak po 2 tygodniowych wczasach.... nie rozumiem jak to mozliwe :-D

Dominisia, a ja tak myslalam , moze bys kupila taki malutki basenik okragly i wstawiala pod prysznic i tam sadzala _JAsia, jak juz bedzie umial siedziec oczywiscie. Ja tak robilam Zuzi na wyjazdach bo sie brzydzilam ja sadzac w brodzikach u obcych... JAk myslisz?

[ Dodano: 2008-03-25, 18:09 ]
wasze maluchy już dawno tak robią i dlatego bardzo się cieszę że i Kacperek zaczyna
nooo, Nell to jeszcze daleko za murzynami z tymi obrotami, chyba szybciej chodzic zacznie :-)

Awatar użytkownika
ania0709
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

25 mar 2008, 20:00

I ja witam po świętach

Ale dziewczyny wypoczęłam w święta. W prawdzie o 6.00 Mały wstaje ale w ciągu dnia zaczął spać po 2 godzinki i my kładliśmy się z Nim i nadrabialiśmy zaległości w spaniu :-D
W sobotę Krystianek pierwszy raz powiedział do mnie mama :ico_brawa_01: Baba mówi już cały czas. Widzę, że nie tylko mój szkrab zaczął mówić :-D

Gratulacje dla Kacperka i Olusia, że już tak ładnie siedzą. Krystianek też już coraz lepiej trzyma równowagę.

Kicia10, śliczne zdjęcia. Fajna z Was rodzinka :-D Fajna ta bluzeczka z dekoldzikiem a Kacperek ma super ciuchy.

eSKa
4000 - letni staruszek

25 mar 2008, 20:56

wczoraj pierwszy raz przewrócił sie z brzuszka na plecki ja wiem że wasze maluchy już dawno tak robią
Olek też jeszcze nie wie z jak się za to zabarać :ico_oczko:
Nell to jeszcze daleko za murzynami z tymi obrotami, chyba szybciej chodzic zacznie
no prosze coś te nasze szkraby mają wspólnego :-D

[ Dodano: 2008-03-25, 20:08 ]
A ja zamiast sie najpierw przywitać to od razu odpisuje, głupia :ico_puknij:

Czesc mamuski :-D
Ja bede miala wolne w czwartek wiec napewno bede duzo pisac, a dzis wybaczcie ale znowu w skrócie.

Kicia super fotki , ale smutno mi sie zrobiło jak czytałam o twoich teściach, jacyś dziwni ludzie :ico_noniewiem:

Mamo zuzi ale Nelcia dała czadu na tym filmiku :-D a te odgłosy hihih jakbym Olka słyszała :ico_oczko: I fajnie tak kolorowo ubrana :ico_brawa_01:
my kładliśmy się z Nim i nadrabialiśmy zaległości w spaniu
zazdroszcze, ja nie potrafię zasnąć w dzień :ico_placzek: i tu jest ten ból

Dominisiu Mama zuzi ma świetny pomysł z tym basenikiem.

Na dziś tyle dla wszystkich wrześnióweczek i ich maluszków buziaczki :ico_buziaczki_big:

Cos tu ostatnio zastrajkowały co niektóre, czyżby brak czasu na tt ?? :ico_oczko:

Dobrej nocki zmykam na serial.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

25 mar 2008, 21:21

kocura bura WSZYSTKIEGO NAJ DLA ZUZI
moj Szymon ustawil sobie swoj naturalny zegar na 6.00 i mam takie wlasnie codzienne pobudki :ico_olaboga:

u nas świata w rozjazdach
w sobote pojechalam z moim tata do kociola poswiecic jajka a po poludniu przyjechala moja kolezanka z porodowki ze swoimi dzieciaczkami, moze pozniej wkleje fotki
moj Szymon byl bardzo zainteresowany swoim rowiesnikiem ale niestety koledze sie to nie spodobalo i przy kazdej okazji jak spojrzal na Szymka to w ryk, w efekcie byla chwila ze mialam dwoch wyjcow w domu :ico_oczko:

Kicia, Eska brawa dla chłopaków za samodzielne siedzenie :ico_brawa_01:
moj Szymon jeszcze sam nie siedzi.
eska jak tam zakupki? buciki kupione?

dominisia, mama_zuzi super ze tak fajnie wam minely świata, teraz to juz nie czekajcie na jakies okazje tylko czesciej robcie sobie takie odwiedzinki :-D najwazniejsze ze akumulatory naladowane :ico_brawa_01:

u nas w niedziele bylo sniadanko z tesciami a pozniej obiadek u moich rodzicow, tak sie objedlismy z M ze ledwo pachalismy wozek do domku bo wybralismy sie przy okazji na spacerek, pewnie to obzarstwo bedzie widac na wadze :ico_placzek:
Dominika to chowa Jasia na morsa jakiegos Mowie Wam laski, w domku maja normalna tempke 16-18 stopni, non stop, a nawet czasem chlodniej
no to rzeczywiscie chłodno
ja w sumie gorąca nie lubie ale temp. 18st to dla mnie juz taka najnizsza jaka mamy w sypialni zazwyczaj z rana a tak normalnie to u nas 21st. :ico_oczko:
mysle ze jak Jasiu tak zaa\hartowany to mu to nie przeszkadza :ico_nienie:
a W. się pyta czy nie wlałam benzyny zamiast ropy
no chłopy to niekiedy maja nas za totalne bezmozgowce :ico_zly:

mamo_zuzi jak Nelcia pięknie siedzi :ico_szoking: normalnie w szoku bylam jak ja zobaczylam, i tak buja sie na boki i nawet sie nie przewraca przy tym, no pieknie sie dziewczyna trzyma :ico_brawa_01: i jaka gadula kochana z niej :-D
no te pobudki przed 6 mnie dobijają
aga ja mam doklanie to samo
aa z nowosci to przestalam karmic cycem, teraz w nocy daje małemu rozcienczony soczek to napicia sie, a ostatnio mialam schize bo wyczytalam w tym nowym schemacie zywienia ze dziecko nie powinno wypijac wiecej niz 150ml soczku dziennie a moj wypijal 300ml a nawet wiecej bo zawsze mu rozcienczamy, no wiec ostatniej nocy dostal do picia herbatke i skubany tak sie przez to rozbudzil ze to nie soczek ze mialam jazde od 1-3, po prostu stwierdzil ze nie bedzie spal i tyle :ico_zly:
dzisiaj zakupilam herbatke malininowa z dzika roza i okazalo sie ze ta smakuje mojemu dziecku wiec dzisiaj wlasnie ja bedzie w nocy pil :-D
U nas ciegle sypie snieg... Przypomnialo sie zimie
u nas dokladnie tak samo, dzisiaj jak siedzialam w pracy to nagle zrobilo sie ciemno i zaczelo walic sniegiem :ico_olaboga: normalnie strach bylo na ulice wyjsc
mamy chyba jakies anomalie pogodowe w PL bo chyba w Norwegii to normalne??
A ja ciagle nie mam pomyslu jak bede wkrotce kapac Jasia bo mamy tylko prysznic i nie bardzo to sobie wyobrazam
ja kapie Szymona od kilku dni w kabinie i wanience do niej wsadzonej, maly moze chlapac do woli a ja siadam na kibelku i czekam az moje szczescie sie wychlapie :-D

kicia wspolczuje tej sytuacji z rodzicami Ł, mogliby sobie darowac takie docinki na temat karmienia, co to kogo obchodzi, najwazniejsze ze dziecko zdrowe i tym powinni sie cieszyc.. a moze oni tacy oschli bo nie macie ślubu z Ł, co>?? no dla mnie to jakies nienormalne jak mozna sie wnukiem nie cieszyc :ico_puknij:
a foteczki super, rodzinka elegancka ze ho ho
o Kacperek jaki mały sliczny facecik :ico_brawa_01:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”