nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

28 lip 2011, 12:34

no tak, ciekawe co z Cleo. Oj dawno jej tu nie było. A może już urodziła

[ Dodano: 28-07-2011, 12:37 ]
Ale w sumie tak patrzeć na daty porodu to ja jestem przed cleo, bo ja mam termin na 1sierpnia wg miesiączki. Także zobaczymy jak będzie! Ale ja tam się już nie śpieszę, mogę wam ustąpić hehe i tak już na wesele się nie wybieram, więc mi nie zależy żeby szybciej urodzić. Nawet szczerze mówiąc mógłby jeszcze trochę mały posiedzieć, bo trochę przeraża mnie myśl o tym jak to będzie jak już synek będzie w domku :ico_noniewiem:. Z jednej strony bardzo chcę, a z drugiej bardzo się boję, jak czytam o perypetiach młodych mamusiek.

Awatar użytkownika
katelajdka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

28 lip 2011, 13:03

Widzę że już coraz więcej "rozpakowanych mamusiek"!!! :-D Gratuluję ogromnie zirafce, beti, Gosi!!! tym co ostatnio się uwinęły!!
Ja mam dużo czasu jeszcze przed sobą, a coraz gorzej się czuję więc sierpień nie bedzie łatwy!! W poniedziałek byłam u gina. Mała przez 3 tygodnie przybrała 840 gram. Waży teraz, a raczej ważyła w piniedziałek 3140. Powiedział ze jeszcze z kilo lub więcej moze być. :ico_olaboga: A tak się łudziłam że tym razem bedzie łatwiej... Do wagi braciszka (4750g )nie dojdzie (mam nadzieje!!) choćby dlatego że rozwiązanie bedzie tydzień przed tym ile po terminie urodził się Bartuś. Robiłam dodatkowe badania krzywej cukrowej żeby sprawdzic czy jednak to nie jest powodem wzrostu moich dzieci, ale wszystko kurcze w normie... Nie ma żadnego medycznego powodu przez który moje skromne 158 cm wzrostu jest "mieszkankiem" dla takich dużych dzieci.

[ Dodano: 28-07-2011, 13:16 ]
zirafka ale Twoja Majusia śliczna dziewczyna!!!!! JEjku, nie mogę sie doczekać jak zobaczę buzinkę mojej Laluni!!

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

28 lip 2011, 13:21

Ale ja tam się już nie śpieszę, mogę wam ustąpić hehe i tak już na wesele się nie wybieram, więc mi nie zależy żeby szybciej urodzić.
Mi tez się nie spieszy :) Ile dam rade tyle będę sie wzbraniac od wywołania.
nina0226, dasz radę intuicyjnie wszystkiego się nauczysz. Zobaczysz. Nie taki diabeł straszny :)
Waży teraz, a raczej ważyła w piniedziałek 3140.
No to faktycznie duża. Mój będzie drobny jak braciszek. Teraz na USG w zeszłym tygodniu miał nie całe 3kg. Główka malutka jak u braciszka :)

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

28 lip 2011, 14:21

tak, ja podaje od 3 tyg czyli od dzis , tak mi kazał lekarz wczoraj i położna środowiskowa.
a to ,że dokarmiam mlekiem 2x na dobe to zamało, osobno te witaminki musze jej podac.
i od3 tyg pielucha tetrowa u dziewczynek na noc miedzy nóżki na bioderka , tylko u dzewczynek dlatego ,ze one beda w przyszłosci rodzily i zeby szerokie bioderka byly...
a co do plesniawek to w aptece aftin 1.80zł dałam.
na róg tetrówki pare kropli i scierac paluszkiem małym w buzi dzidzi... okropne to ale moja mała nic nie mówi jak jej pedzluje wrecz przeciwnie, gryzie i sie smieje.

gratulacje Gosiu :***

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 15:28

i od3 tyg pielucha tetrowa u dziewczynek na noc miedzy nóżki na bioderka , tylko u dzewczynek dlatego ,ze one beda w przyszłosci rodzily i zeby szerokie bioderka byly...
hmmm powiem szczerze że pierwsze słyszę :-)

Już niedługo i rozpakujecie się wszystkie :-D i będziecie mogły przejść na : Noworodki i niemowlęta :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 16:50

malinka o tych bioderkach to tez pierwsze slysze, chyba ze mialas takie zalecenie jeszcze ze szpitala..w zasadzie to w 6 tyg robi sie usg bioderek u chirurga ortopedy, to pewnie wszedzie, wiec tez masz zapisana wizyte i wtedy rozumie, ze jak jest jakas dysplazja zaklada sie albo podwojna pieluche albo rozworke..ale tak poki co, po co meczyc 3 tyg niemowlaka :ico_noniewiem:

katelajdka no to niunia bedzie malym koloskiem, juz ci wspolczuje..ale ty bedziesz miala tez cc, nie?to duze czy mniejsze dziecko nie robi chyba roznicy.. :ico_noniewiem:

a my sie dzis wybralismy na male zakupki dla kalinki i Mili i przy okazji i nam sie dostalo po pare fajnch rzeczy..ale Kalunia mega szybko rosnie, znow ma kolejne spioszki za male :ico_szoking:

Awatar użytkownika
zirafka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lip 2011, 17:07

ale ty bedziesz miala tez cc, nie?to duze czy mniejsze dziecko nie robi chyba roznicy..

ja myślę, ze mimo wszystko ma bo jednak macica musi "zrobić" się wieksza do wiekszego dziecka, a co się z tym wiąże? oczywiście , to, ze d.lużej będzie się po prostu obkurczac, a to obkurczanie to jak sobie pomyslę to az mnie slabi ... bosz cos strasznego....
Malinkax33 napisał/a:

hmmm powiem szczerze że pierwsze słyszę

ja też :ico_szoking:
Wczoraj byla u nas położna i się nas spytała czy mała aby przypadkiem nie ma żółtaczki :ico_szoking: hm a skąd ja to moge wiedziec???? A spytała dlatego bo wydaje jej się , ze mała jest dośc ciemna... mi się wydaje, ze po prostu taką ma karnację i to wszystko, ale kazała obserwowac , bo podobno przy żółtaczce dziecko jest ospałe i nie budzi się na jedzenie... co prawda często Maja śpi i musze ją budzić na karmienie, ale nie wyda]e mi się, ze to przez żółtaczkę...w nocy budziałm ją do jedzenia bo myslałam,z emi o 4 rano cycki urwie...

nina0226

28 lip 2011, 17:28

nina0226, dasz radę intuicyjnie wszystkiego się nauczysz. Zobaczysz. Nie taki diabeł straszny :)
oby tak było... bo szczerze mówiąc, ja czytając was to czasem się za głowę łapię jak ja sobie dam z tym wszystkim radę. Nigdy nie użalałam się nad sobą ale nad dzieckiem to co innego ehh. Mam nadzieję, że będę dobrą mamą :ico_noniewiem:.
A ja przed chwilą miałam mały wypadek. Biegłam odebrać telefon i zaczepiłam się o szafkę. Stopę rozwaliłam, a raczej palca u stopy i krew mi się leje... bleee okropne. Sierota ze mnie :ico_sorki:
Ostatnio zmieniony 28 lip 2011, 17:29 przez nina0226, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

28 lip 2011, 17:28

mi o tych bioderkach powiedziała położna środowiskowa... i wczoraj lekarz jak byłam z małą...a żadnej wady bioderek mała nie ma, a USG mamy dopiero 12 wrzesnia.... za późno nas zapisali ?

nina0226

28 lip 2011, 17:31

mi o tych bioderkach powiedziała położna środowiskowa... i wczoraj lekarz jak byłam z małą...a żadnej wady bioderek mała nie ma, a USG mamy dopiero 12 wrzesnia.... za późno nas zapisali ?
z tymi bioderkami też słyszałam. Pewnie co lekarz i pielęgniarka to inna szkoła, więc skoro kazali Ci już teraz coś takiego robić, to rób. Na pewno tym nie zaszkodzisz dla małej

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”