Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2007, 13:41

słoneczko4 pisze:A tak wogóle dziewczyny to do którego można jeżeli niema przeciw wskazań?.
no my i po terminie z matim szalelismy ale brzusio wtedy po skonczeniu bolal a on i tak nie chcial wyjsc :ico_haha_02:
witam w poludnie ja dzis dopiero o 12 zeszlam z łózka :ico_wstydzioch: ale co tam nalezy sie raz na jakis czas :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
słoneczko4
Biegaczostruś na forum
Biegaczostruś na forum

29 gru 2007, 13:50

edit53, a teraz jak szalejecie to boli cię coś ?

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

29 gru 2007, 14:11

...
Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 21:25 przez malgoska, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2007, 15:09

słoneczko4 pisze:edit53, a teraz jak szalejecie to boli cię coś ?
puki co nie ,wiesz to chyba tez zalezy od pozycji noi trzeba w miare pomalu a nie na nardcora :ico_oczko:
malgoska pisze:to pod koniec trzeba z prezerwatywą, żeby porodu nie wywołać.
pierwsze słysze i mysle ze to nie ma znaczenia czy z prezerwatywa czy nie bo to miesnie sie rozkurczaja a prezerwatywa nie ma nic do tego :ico_haha_01:
ale mam lenia do sklepu musze isc i mi sie nie chce jak diabli z domu wychodzic :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 gru 2007, 15:44

Hej hej witam po Świętach :-D :-D
My już w końcu pozałatwialiśmy wszystkie formalności dotyczące mieszkania uff.
W lutym zaczynamy remont a teraz to tylko okna i drzwi :-D .

Ja nawet nie obiadłam się bardzo w Święta, no może trochę więcej ciasta :-D :-D .

myszka_ dodałam Cię już do znajomych w naszej klasie :-D :ico_brawa_01:

asika82 super prezent od Marka wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: dla niego, ale tak podświadomie to wiedziałam, że przyjedzie (chyba większość z nas tak myślała). Cieszcie się sobą, super.

Ja jeszcze nie jestem zapisana do szkoły rodzenia, nie wiem ile to kosztuje, a szczerze mówiąc jeżeli dużo i i tak mamy ogrom wydatków więc się zastanowię.

Dowiedziałam się, że moja koleżanka też jest w ciąży, (bardzo się cieszę!!!!) normalnie urodzaj jakiś u nas w Jaworznie hehehe.

A ja mam strasznego lenia dzisiaj i nic mi się nie chcę :ico_wstydzioch: a tu posprzątać by się przydało :ico_olaboga: .
No cóż trza się zebrać i wkońcu zacząć.

Awatar użytkownika
Joanna24
4000 - letni staruszek

29 gru 2007, 16:37

Hej!
Ja byłam wczoraj u ginka. Wyniki krwi i glukozy mam w porządku. Za to mam bakterie w moczu :ico_noniewiem: Dostałam jakieś leki. Maluszek sprzedał kopniaka doktorowi jak sprawdzał mi wysokośc macicy :-D
eVe80, to super że macie pozałatwiane.
malgoska pisze:ale z tego co mi wiadomo, to pod koniec trzeba z prezerwatywą, żeby porodu nie wywołać.

Masz racje! Sperma może pobudzić szyjkę do skurczy. Tak czytałam.
A co do seksu to póki nie ma przeciwskazań to można się przytulać. My dostaliśmy wczoraj pozwolenie i poszaleliśmy :ico_wstydzioch: a co do pobolewania później brzuszka to mnie tez pobolewa ale krótko :ico_oczko:
eVe80 pisze:a jeszcze nie jestem zapisana do szkoły rodzenia, nie wiem ile to kosztuje, a szczerze mówiąc jeżeli dużo i i tak mamy ogrom wydatków więc się zastanowię.

U nas jest za darmo :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Myszka_
Trzy tysiące lat minęło...

29 gru 2007, 17:19

słoneczko dziewczyny mają rację, jeśli nie ma przeciwwskazań to można do końca, ale trzeba uważać, bo sperma cosik zawiera, że może się przyczynić do skurczy, ale nie koniecznie, dlatego jak dziewczyny są po terminach lub na terminie to lekarze zalecają mały seksik na "ruszenie" akcji :ico_oczko:

eVe80 pisze:My już w końcu pozałatwialiśmy wszystkie formalności dotyczące mieszkania uff.
W lutym zaczynamy remont a teraz to tylko okna i drzwi :-D

no to już oficjalnie gratuluję i zaciskam kciuki aby z remontem też szybciutko poszło i żeby się Wam udało wszystko urządzi tak jak chcecie :ico_brawa_01:
Ja jeszcze nie jestem zapisana do szkoły rodzenia, nie wiem ile to kosztuje, a szczerze mówiąc jeżeli dużo i i tak mamy ogrom wydatków więc się zastanowię.

dużo zależy od miejsca i miasta, ja będę jeździć do Oświęcimia do szpitala, prześlę Ci na PW info jakie znalazłam o szkole rodzenia w Jaworznie i gdzie można szukać jakiś informacji :ico_oczko:

siedzę sobie grzecznie przed kompem a mężu rzuca we mnie jaśkami, fikacz jeden :-D
zmykam się malnąc bo do wypo idziemy zobaczyc za jakimś filmem na wieczór, bo w TV standardowo nie ma nic, niestety
buziaki i życzę Wam miłego wieczorku

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

29 gru 2007, 22:12

Hej babeczki.

Dziś pojechaliśmy z mężusiem do hurtowni kupić trochę rzeczy dla bobasa. Chciałam teraz, bo dostałam trochę kasiory z pracy na święta i trzeba było szybko zainwestować, by się nie rozeszła. Mam już wszystkie potrzebne ubranka, ręczniki i akcesoria. Dzięki temu poczułam wielką ulgę. Tydzień temu koleżanka urodziła 2,5 miesiąca przed terminem, więc chyba nawet lepiej się wcześniej zaopatrzyć :ico_haha_01:

Robimy u siebie Sylwestra (nasiadówkę) ze znajomymi. Będą 3 ciężarówki, 1 dzidzia i 3 mężusiów :-D Ale impra się szykuje. Zastanawiam się co przygotować.... Wiem na pewno że jedni znajomi przyjadą z kuchnią tajską, to ja może coś po meksykańsku :ico_noniewiem:

Co do tycia, to w tym miesiącu waga poszła mi sporo w górę, ale nie płaczę z tego powodu. Widać tak musi być :-D

Do szkoły rodzenia idziemy za darmo od 22 stycznia.

No i zrobiłam kolejne badania. Wszystko książkowo, łącznie z glukozą :ico_haha_01: Ufff... Niedobre było, ale da się znieść.

Aaaaa!!!! W Sylwestra mam [size=150]100-dniówkę[/size] do porodu :ico_brawa_01: Będzie co oblewać Piccolo :-D

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 gru 2007, 22:16

mamamonia pisze:Tydzień temu koleżanka urodziła 2,5 miesiąca przed terminem,
o boze a czemu tak??mam nadzieje ze wszystko jest oki??
mamamonia pisze:Robimy u siebie Sylwestra (nasiadówkę) ze znajomymi.
my idziemy na gore do szwagierki bedzie 25 osob ja juz dzis bylam krokieciki zamowic,strogonof tez ma byc noi reszta jedzonka mam nadzieje ze bedzie fajnie tylko ciekawe do ktorej ja wysiedze :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
mamamonia
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

29 gru 2007, 22:46

edit53 pisze:
mamamonia pisze:Tydzień temu koleżanka urodziła 2,5 miesiąca przed terminem,
o boze a czemu tak??mam nadzieje ze wszystko jest oki??

Wszystko oki, maluszek leży sobie w inkubatorku i płucka mu sie kształtują. Czeka go 2 miesiące bycia w tym szklanym domku. Lekarze mówią że to lepiej w 7 miesiącu niż w 8, bo jest większa szansa na prawidłowy rozwój płuc. W 8 się kształtują i gdyby poród to przerwał, nie byłoby lepiej a wręcz przeciwnie.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”