Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

08 lis 2008, 14:12

domidj, a mi z tym spirytusem na pępuszek to powiedziała farmaceutka że lekarz w szpitalu wipisze recepte i oni w aptece zrobią mi taki roztwór spirytusowy.

poccoyo, trzymamy kciuki!!!

Z L4 to nie wiem jak to jest bo moja ginka też coś kiedyś mi mówiła że będe musiała wcześniej macierzyńskie wziąść, ale jak mi to ciśnienie zaczęło skakać to ciągle w szpitalu mi wypisują. Teraz mam do środy a na sobote termin, więc pewnie mi już nie wypisze. A tak poza tym to pewnie znowu skieruje mnie do szpitala bo mi u niej ciśnienie skoczy. A może do środy urodze... :ico_oczko:

Miałam dzisiaj masakryczną noc!!! Wieczorem 3 godziny miałam skurcze tak co 10 15 minut i tak czekałam czy się coś rozkręci, czy odejdą wody i zasnąć nie mogłam. Spałam od 1 do 3 i znowu do rana oczy jak 5 zł, tak się przejęłam tym porodem :ico_olaboga: jeszcze rano pospałam od 7 do 10 a teraz mam wielkie wory pod oczami, a z porodu nici, wszystko ustało, wody nie odeszły. Został mi tydzień a ja ciągle siedzę jak na szpilkach i myśle "a może to już?" Jak tak dalej będzie to chyba zwariuje :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Motylek22
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

08 lis 2008, 15:35

Anetka29 całkiem możliwe że dziś będziesz miała powtórkę ale już zkończona porodem :ico_brawa_01:

A ja właśnie przyprawiłam schabik na kotlety, wstawiłam mięsko na zupkę pomidorową i zaraz obsypię ziołami schabik do pieczenia.

domidj
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

08 lis 2008, 15:56

Dziekuje wam za te opisy o pepusiu zrobie tak jak mowiłyscie kupie ćwiartke spirutusy 70 % i pojkde do apteki zeby mi rozcienczyła pani. :-D :-D

Powiem wam ze ja dzis byłam pierwszy raz samochodem z mezem na zakupach w wiekszym sklepie wiem ze to moze normalne dla kazdego ale my sie tak cieszymy tym samochodem całe zycie nosilismy siatki na 4 pietro jeszcze i kawał od sklepu mordownia a ja jeszcze taka biede miała bo przeciez niemoge nosic a teraz do bagazniku i jedziemy no mowie wam jak cieszymy sie oboje z M :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Tez Julcie wstawimy na fotelik pozniej i bedziemy dupcie wozic hhhahahhhaa :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Umnie chyba pomału sie cos zaczyna termni za 2 dni do porodu wczoraj zauważyłam kropke krwi we wc a dzis taka nitke takze pewnie czopek odchodz kurcze musze sie dzidziaj ogolic i umyc i posprawdzac czy mam wszystko bo jakby mi czop odszed to do szpitala trzeba jechac...

Awłasn ie mam pytanie czy jak bymi czop odszedł a niemiała skurczy to tez mam jechac :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: bo wiem ze jak wody odejda to do 4-5 godzin musze byc w szpitalu bo bakterie a z czopem niemamm pojecia .... :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:
wiem ze nawet pare tygodni wczesniej odchodzi i co wtedy dziewczyny odrazu rodzą??????????????
Ja bym nie chciała tak odrazu jechac szpital mam pod nosem moj mąz w domu bo mam urlop do 6 grudnia az bedzie ze mna cały czas i niechce tam po korytarzu łazic za długo ...wole w domu pocierpiec troche .

Awatar użytkownika
betka
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

08 lis 2008, 16:38

a mi z tym spirytusem na pępuszek to powiedziała farmaceutka że lekarz w szpitalu wipisze recepte i oni w aptece zrobią mi taki roztwór spirytusowy.
mi polozna w szkle rodzenia powiedziala dokladnie to samo.

ja narobilam dzi kotletow mielonych jak dla wojska :ico_szoking: ziemniaczki tez ugotowane i ogorki pikantne tez byly wiec obiadek pyszniuki. Ogorki troszke za ostre ale zjadlam niewiele.

Motylku dobrze ze wszystko ok z Niuniem. a taka waga urodzeniowa jak na ciebie i twojego meza to i tak jurcze sporo jak wy tacy "tuptusie" jestescie. I tobie bedzie lzej, a Filipek jak zacznie rosnac tak sie nie obejrzycie jak bedzie wazyc 8kg :ico_brawa_01:
Sama jestem ciekawa jak duzy jest nasz Malutki :-) Jak one te nasze dzieciatka mieszcza sie w tych brzuszkach?? :ico_szoking:

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

08 lis 2008, 16:47

domidj, z tego co czytam to nie trzeba jechac odrazu do szpitala jak czop odejdzie,,,tak jak mówisz, lepiej chyba w domku posiedziec dłuzej. Do szpitala to natychmiast jakby zielone wody odeszły, no i gdy sie ma te regularne juz skurcze...No ale nie wiem, kazda z nas i tak pewnie zrobi po swojemu:)

domidj
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

08 lis 2008, 17:21

asiula_o, no własnie wiem ze jak te zielone wody oddchodza to niedobrzebo cos z dzidzia czy przyduszone czy cos niedajboże ...ale kazda z nas zrobi wg własnego uznania nacie racje .... :-D :-D

Awatar użytkownika
Anetka29
maniakogadacz
maniakogadacz

08 lis 2008, 17:28

wczoraj zauważyłam kropke krwi
a ja dzisiaj zauważyłam taką kropkę, tylko bladziusieńką i się zastanawiałam co to może być.
całkiem możliwe że dziś będziesz miała powtórkę ale już zkończona porodem
mgło by tak być, bo już niemogę się doczekać mojej niuni najukochańszej

Dziewczyny a jak będę miała skurcze ale wody nie odejdą to też mam się do szpitala zbierać??? Bo ja już nie wiem, wczoraj miałam już ochote jechać, ale się bałam że mnie wyśmieją że panikuje.
Powiem wam ze ja dzis byłam pierwszy raz samochodem z mezem na zakupach w wiekszym sklepie wiem ze to moze normalne dla kazdego ale my sie tak cieszymy tym samochodem całe zycie nosilismy siatki na 4 pietro jeszcze i kawał od sklepu mordownia a ja jeszcze taka biede miała bo przeciez niemoge nosic a teraz do bagazniku i jedziemy no mowie wam jak cieszymy sie oboje z M
wiem dobrze co to znaczy bo też długo nie mieliśmy samochodu, a teraz to tylko myk i już jesteśmy gdzie chcemy :-D cieszę się razem z Wami :-) :-) :-)

Awatar użytkownika
wiola85
Jestem mózgiem tego forum!
Jestem mózgiem tego forum!

08 lis 2008, 18:19

Czesc dziewczyny. To ja :-) juz jako szczesliwa mamusia :-D
W srode urodziłam syneczka Filipka :-) wazy 3680 i mierzy 57 cm, jestesmy przeszczesliwi. Ciezko było bo mały nie chciał wychodzic, kroplowki i zastrzyki na prowokacje nic nie dawały, i zaczeło spadac tetno malutkiemu, groziła mi cesarka, ale postanowili przebic mi wody i dac jeszcze jedna kroplowke, to pomogło, odrazu po przebiciu dostałam skurczy, boł był straszny, ale naszczescie wszystko dobrze sie skonczyło :-)
Zdjecie wkleje jak bede miała troszke wiecej czasu, bo dzis wyszłam ze szpitala. Pozdrawiam was wszystkie serdecznie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
asiula_o
Gaduła nie do pokonania
Gaduła nie do pokonania

08 lis 2008, 18:30

wiola85, najserdeczniejsze GRATULACJE!!!Najważniejsze ze juz jesteście z Kruszynką w domku:)Super!!!a teraz wypoczywajcie!!!:)
Anetka29, jak bedziesz miała regularne skurcze to jedz mimo ze wody nie odpłyną..widzisz np Wioli musieli przebijac. Nie zawsze same od siebie wody odchodzą

Awatar użytkownika
Marcia77
Wodzu
Wodzu

08 lis 2008, 18:31

W srode urodziłam syneczka Filipka
gratulacje :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”