ladybird23
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lip 2011, 21:25

z ciekawosci kupie te Dady jak zalicze Biedronke..

Malinka ja jak jest cieplo na plac biore Kalinke w bodach z krotkim + spodnie ze stopkami, albo spodnie +skarpetki..jak jest pochmurno, ale dosc cieplawo to ubieram albo body z krotkim + kaftanik, lub bluzeczke z dlugim ( w razie gdyby bylo za cieplo zeby moc zdjac) + doł j.w jak jest chlodniej to body z dlugim + sweterek, kaftanik czy cos w tym rodzaju + rajty, albo spodenki ze stopkami + spodenki na to + butki, a raz w niedziele bylo bardzo cieplo to byla w samej sukienusi i skarpetkach, na chlodniejsze dni zakladam czapeczke, jak jest cieplo to nie bo potem jest cala upocona..oczywiscie za kazdym razem przyslaniam ja zeby slonce nie swiecilo :ico_noniewiem:
a czy cieplo ci zimno to sprawdzam kark, jak w normalnej temp to znaczy ze dobrze, jak goracy to ze za cieplo, jak chlodny to za zimno, a dlonie i stopki to szybko dzieciom sie wychladzaja..a ciekawe musi byc jak twojej Malej wargi drza, nigdy sie z tym nie spotkalam :ico_noniewiem:

zirafka ale pewnie sama na ten pierwszy spacer nie pojdziesz, nie..to cie maz podtrzyma :ico_oczko:

a u nas za godz minie m-c od narodzin Kalinki :-D a Niunia spi smacznie...nie zapeszam, bo cyce jeszcze pustawe :ico_noniewiem:

a wogole jak dlugo sie pokarm zbiera?wszyscy mowia ze im czesciej sie dziecko przystawia tym wiecej pokarmu sie wytwarza..kurcze..u mnie nie zauwazylam tego, a Kalinka przy kazdym karmieniu wypije praktycznie z 2 piersi :ico_noniewiem:

martuśka
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

29 lip 2011, 21:34

Ladybird no moj przez ciaze cała ciaze tak sie malo ruszal bardziej rozpierał, bardzo malo ruchliwy , dzis walczy starsznie az caly sie rusza , czuje jak raczki lub nozki wyciska tylko po jednym boku. Moze rozpieranie jest spowodowane tym ze mam bardzo mały brzuch ? wszyscy mowia co mnie 1 raz widza czy mam za mało wód, ale wod jest duzo powiedzial lekarz wiec, myslalam ze to wplywa na toi ze dziecko jest malo aktywne hm

[ Dodano: 29-07-2011, 21:35 ]
ze nie ma miejsca w brzuchu ?

Awatar użytkownika
in.your.mouths
Częstowpadacz na plotki
Częstowpadacz na plotki

29 lip 2011, 22:07

Dobrywieczór,
ale tu pustawo, prawie wszystkie już macie przy sobie Wasze szkraby,
może u Niny się coś ruszyło? bo wpadło tylko na chwilkę rano, a z tego co się orientuje to pisze dość często.
tak sobie myślałam że u mnie to jedna wielka loteria, kiedy się zacznie, ale wydaje mi się,że raczej przenosze po tych moich "czopowych" perypetiach, ale brzuchol z dnia na dzień coraz niżej :-D

nina0226
Zrobiłem Magistra z forum!

30 lip 2011, 06:56

może u Niny się coś ruszyło?
hej wszystkim! Na szczęście jeszcze się nie ruszyło, bo mam jeszcze sporo pracy - muszę m.in. ogórki poskładać na zimę i trochę mi to pewnie zajmie. Także dziś od rana działać będę. Pozdrawiam mamuśki i te rozdwojone i te jeszcze w dwupaku :-).

[ Dodano: 30-07-2011, 07:01 ]
a dodam, że mi się brzuch dziś okropnie stawia i od wczoraj mam delikatne nieregularne skurcze. Mam nadzieję, że dziś nie urodzę, bo muszę skończyć te ogórki i jeszcze kilka innych rzeczy :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

30 lip 2011, 08:56

ladybird - no to kurcze moja to typowy zmarźluch bo bez czapajki ani rusz...
co najlepsze potówek wogóle nie ma , nawet gdybym ją w kożuch ubrała... ? e?
a mam tyle fajowych rzeczy dla niej sukienek itp...ale gdzie tam dziecko bymi zamarzło..
najpierw lataja szczeki potem czkawka a potem juz wielki płacz typu mamo ubierz mnie bo ci zamarzne... cóż. :ico_sorki:
nina0226, dobra jestes :,D mam nadzieje że dzis nie urodze bo ogórki musze dokonczyc heheheheh :ico_brawa_01:
in.your.mouths, odezwij sie do mnie na kom bo nie mam numerów :(((
aja obstawiam ,że za 5,6 dni urodzisz , szynka ? :PP

nina0226

30 lip 2011, 09:41

nina0226, dobra jestes :,D mam nadzieje że dzis nie urodze bo ogórki musze dokonczyc heheheheh
heh niom, bo kurcze jak zostawię to tak w połowie to nikt za mnie tego nie skończy. A szkoda, żeby się zmarnowało. :ico_noniewiem: A ostatnio mój mąż wymyślił, że fajnie by było gdyby nasz synek urodził się 8.08.2011 albo 11.08.2011 bo łatwo byłoby zapamiętać, a on ma problem z zapamiętaniem różnych dat heh. Także może synek posłucha tatusia :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Malinkax33
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

30 lip 2011, 10:26

nina0226, w pełni Cie rozumiem ;) moja niunia spi sobie smacznie i ja mam wolne.. Patryk konczy o 14 robote to posprząta a ja sobie robie salonik SPA w domu...
jakos musze sie ogarnąć...

co tak cicho dzis kobitki ?

nina0226

30 lip 2011, 10:43

A jak Ty się w ogóle czujesz Malinka? Masz jeszcze baby bluesa czy już minęło? No i jak tam relacje z Patrykiem? Ja to ostatnio jakieś doły łapie. Mój mąż zmienił pracę. Długo bardzo pracuje i właściwie mamy strasznie mało czasu dla siebie, bo jak przychodzi to jest już taki padnięty, że nawet jak się przytula to zaraz mi zasypia heh jak dziecko na rękach. A ja tak bardzo chciałabym jeszcze wykorzystać ten czas przed narodzinami i nacieszyć się mężem... :(

Awatar użytkownika
Jadzia
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

30 lip 2011, 10:54

co tak cicho dzis kobitki ?
może cisza przed burza :ico_oczko:

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

30 lip 2011, 11:34

A próbowałyście pieluch z rossman? Kiedyś były dwa rodzaje. Jedne takie foliowe bleee :-) i tych odradzam. Niestety nie pamiętam nazwy, bo trochę minęło czasu ale możecie sobie sprawdzić. U nas okazały się lepsze niż pampersy, bo pampersy młoda przelewała :-D a cenowo też ok były

Co pupcia to inne wymagania :-D
Ostatnio zmieniony 31 lip 2011, 15:18 przez moni26, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”