Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2011, 16:55

Ja dzwoniłam do kolesia od mebli i ma telefon poza zasięgiem sieci. Zabiję dziada. tez zaczynam się bac o kasę i trochę czas goni, bo co prawda 2 misiące z kawałkiem do porodu ale nie zamierzam w 9 miesiącu mebli skrecać. :ico_zly:
:ico_olaboga: strasznie, mnie sie pierwszy raz zdarzyło czekać tak długo na allegro :ico_noniewiem:
a babka nadal nie dzwoni :/

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lip 2011, 16:59

nie wiem własnie co szie dzieje, chciaż by nas nie oklamywali, tyle kasy im placimy a oni nas w bambuko robią, teraz nawet moj M. próbował się dodzwonić i nic nadal poza zasięgiem. Prosiłam go zeby dał wczesniej znać,bo musze sobie busa zorganizowac do przewozu to olewka z jego strony.

Ja za 2 tygodnie wybieram sie do połoznej wypytać co potrzebuję do szpitala, bo okazało się że mój M. zna połozną i pracuje ona ma porodówce w szpitalu gdzie chcę rodzić. Więc po znajomości nic od nas nie chce. Kupie jej po porodzie, dobra kawę jakąś bombonierkę i cos tam jeszcze w ramach podziekowania.

[ Dodano: 25-07-2011, 17:00 ]
mnie sie pierwszy raz zdarzyło czekać tak długo na allegro
ja tez mam pierwszy raz az takie cyrki, tam 2-3 tyg. czasem czekałam ale w aukcji bylo to ujete, no nie licząć śpiworków i pościeli. Ale meble to już od czerwca czekam.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

25 lip 2011, 17:10

Oj, dziewczyny, macie przygody z tymi zakupami :ico_olaboga: ja ostatnio wyjątkowo zadowolona jestem z zakupów przez allegro. Wszystko przychodzi błyskawicznie i kontakt ze sprzedającymi też ok. Tylko jedno opóźnienie w wysyłce miałam, ale zostałam o tym uprzedzona :ico_sorki:
No ja tez nie miałam żadnych wpadek.Ostatnio nawet jak zamówiłam basen (nie allegro ) to bałam się że tyle kasy wpłaciłam a nie sprawdziłam firmy i o dziwo kurier był już na drugi dzień po wpłacie wiec bardzo szybko.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2011, 18:27

Cześć Babeczki!

Ale macie jazdy z tymi sprzedającymi na allegro :ico_olaboga:
Ja, odpukać, po wielu, wielu zakupach (374 rzeczy, jestem na allegro od 2004), nie zdarzyła mi się wpadka. Tzn. raz, ale w końcu doszło, ale negatyw był, mój pierwszy i jedyny.
A wczoraj kupiłam wózek i fotelik i już dziś mam maile,że wysłano kurierem :ico_sorki:
To jutro będzie!
Fajnie,że Wam się wózio podoba :-) Wybrałam kolor turkusowo-czarny.

kwiatuniowidzisz, nie jest źle :-) I napewno będzie dobrze!
Gratuluję córeczki, bo nie chwaliłaś się wcześniej :ico_brawa_01:
A jak tam Twoje cukry?

Myśmy byli dziś u mojej ginki- wszystko jest dobrze. No i ginka rozsądziła co z tą moją cukrzycą, więc będę brać insulinę i mogę jeść co chcę. Mi to pasuje, bo fioła można dostać z tą dietką, chudnę i reguł nie ma żadnych. Bo czasem jem to samo, a cukier wychodzi inny :ico_olaboga:
Młody ma ok 2250-2260 g, jajeczka wywalił jak co wizytę :ico_haha_01:
Kolejna wizyta 19 sierpnia i zakończenie 25 sierpnia.
Ginka mi zrobi cc, a potem ma dyżur 24, więc się "będziemy obserwować".
Strasznie jestem zadowolona, że do niej chodzę :ico_sorki:

Paskudna u nas pogoda! A ja chcę prać rzeczy Młodego!!!!!! :ico_zly:

Telewizor nam się zepsuł i prawdopodobnie trza nowy kupić! :ico_zly:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

25 lip 2011, 19:03

Telewizor nam się zepsuł i prawdopodobnie trza nowy kupić!
to współczuje w taka paskudną pogode to jedynie z nudy telewizor pooglądać.
Paskudna u nas pogoda! A ja chcę prać rzeczy Młodego!!!!!!
u nas tez leje dopiero w niedzielę ma byc pogoda do 9 sierpnia a potem znów zimno i ulewy.
Wybrałam kolor turkusowo-czarny.
bardzo ładny kolor, wogóle większość mi sie kolorów u niego podobała.
Młody ma ok 2250-2260 g, jajeczka wywalił jak co wizytę
hehehe jest artysta z tymi jajkami :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Strasznie jestem zadowolona, że do niej chodzę
to najważniejsze ja tez jestem zadowolona z opieki medycznej, mam nadzije że ta połozna od mojego M. bedzie fajna. :ico_sorki:

[ Dodano: 25-07-2011, 19:03 ]
Ale macie jazdy z tymi sprzedającymi na allegro
to jest jakis horror, M. dzwoni do niego teraz jest sygnał ale nadal nie odbiera :ico_zly:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2011, 20:41

to współczuje w taka paskudną pogode to jedynie z nudy telewizor pooglądać.
hehe, ja to pół biedy, mało tv oglądam, gorzej jak by mi neta zabrali :ico_szoking: :ico_olaboga: :ico_haha_01:
Tylko nawet Zu nie ma jak bajki włączyć :ico_noniewiem: Też na kompie w razie w.
Jutro nie damy rady, ale we środę pojedziemy popatrzeć na telewizorki.

U nas też pogoda do bani i prognozy kiepskie. Też dopiero na sobotę pogoda. Ale temp. w miarę, więc jakby całe dnie nie lało to coś wypiorę.
M. dzwoni do niego teraz jest sygnał ale nadal nie odbiera
pewno dziad nie odbierze, bo po godzinach pracy jest :ico_zly:

szkieletorek

25 lip 2011, 21:39

Strasznie jestem zadowolona, że do niej chodzę :ico_sorki:
A napisz mi proszę raz jeszcze jak się nazywa?

U nas też brzydko.Do około 15 było w miarę , znaczy nie upalnie ale tak w sam raz a od tego czasu do teraz pada i zimno.
Paweł kupił mi dziś 10 kg ogórków i robiłam je.Ile dał rady nim poszedł do pracy to mi pomógł.
Teraz dopiero sobie usiadłam za cały dzień i oczywiście padam na pyszczek.
Wcinam owoce i pije herbatkę.Chyba zaraz się położę.

elibell
4000 - letni staruszek

25 lip 2011, 21:58

Dobry wieczór. Jak zawsze napisałyście tyle, ze ja oczywiscie doczytałam ale już połowę zapomniałam

kwiatunio gratulacje z córeczki i trzymaj sie zobaczysz będzie dobrze, a z tym piciem wody to też słyszałam, że tak mówią lekarze by wiecej pić, ale nigdy tego nie sprawdziłam, nie dowiadywałam sie osobiście czy to prawda, czy ma wpływ serio na wody płodowe.

Kurde Laski izus i izabellla ale macie przygody z tymi sprzedajacymi, a co jak się okaże (czego nie rzycze oczywiscie) że to jacyś oszuści, możecie jakoś wystapić na drogę sądową??? adresy spisujcie z allegro w razie co!~!!!

izabellla ja już w sumie w 9 miesiącu i te jeszcze łózeczko znaczy kołyska nie skręcone, wiec nie panikuj, wszystko się poskręca, poukłada jeszcze czasu a czasu, heheheheeh. Sama już zaczynam panikę ale jakoś brak mi natchnienia jeszcze na resztę przygotowań.

póki co farby do malowania ścian mamy, nawet farbę do płotu na ogród kupiliśmy i trawe by posiać itp a i 100 litrowy plastikową skrzynie na elizy zabawki:) w końcu dorwaliśmy za 18 funtów, taka kolorowa, i w salonie jedna skrzynia a nie kilka króżnych szmacianych hihihi.

szkieletorek

25 lip 2011, 22:04

Ja dostałam info że zona kuzyna w UK urodziła rano córcie.A teraz pisze już ze mną z domu. Mała miała 4 kg z małym haczkiem.

A ja chyba odpływam.
Zmeczona jestem potowrnie ja nie wiem co to bedzie jak mała się urorzxi. tylko że wtedy to chyba nie bede od rana zapiepszac przy ogorkach czy innych tylko z dzieckiem, choc ono tez potrafi wymeczyc.
Na dodatek mała mi szaleje i ciekawe jak ja zasne. I żołądek mnie cos boli ,znaczy tak niedobrze mi sie robi ale moze to dlatego ze mała fika i tam mi go rusza? Nie wiem .
Ide się położyć, zaraz będzie Paweł.
Trzymajcie sie cieplutko i zdrowo :)

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lip 2011, 22:31

A napisz mi proszę raz jeszcze jak się nazywa?
Magdalena Sak :-)
.Do około 15 było w miarę , znaczy nie upalnie ale tak w sam raz a od tego czasu do teraz pada i zimno.
no u nas identycznie, w końcu to rzut beretem :ico_oczko: Położyłam się o 15 na godzinkę, jeszcze było ładnie w miarę, a 16 już z deszczem wstałam.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”