Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 wrz 2007, 22:09

Delicja dzieki :ico_sorki: ja mam nadzieję, ze nauczy się szybciutko, bo nie wiem czy moje serce przeżyje nastepną taka awanture :ico_olaboga: a Vikula jest baaardzo uparta i drze się że hej jak jest nie po jej mysli :ico_olaboga:

syla75
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

28 wrz 2007, 22:12

Ale naklikałyście hoho
KATRIN martynka też woła agi aga i cały czas jej muwie ze nie mamy w domu zadnej agi i jak płącze to też jej wychodzi ale takie mamamamam
a teraz martynka raczkuje,siedzi
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

aha dziękujemy za komplementy
życzenia dla mężów 100 lat tez bym chciała mieć 21 fajne to były lata
wiecej nie pamietam i przepraszam bo coś jeszcze miałam odpisać ale mam pustkę w głowie wybaczcie

Awatar użytkownika
Blanka26
Trzy tysiące lat minęło...

28 wrz 2007, 22:17

dziewczyny ja zmykam bo mąż chce oglądać park jurajski
syla martynka zuch, brawa ogromne :ico_brawa_01:
kasi.k głowa do góry
trzymajcie się dziewczyny do jutra pappapa

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

28 wrz 2007, 22:20

no to jeszcze na dobranoc wam sie pochwale, że dzisiaj Vikula 2 razy sama siedziała w wózku :-D awanturowała się na spacerze więc podniosłam oparcie do pozycji półsiedzacej a ona chwyciła się przodu i siadła :ico_szoking: bez oparcia bez niczego siedziała i jeszcze sięgła sobie po smoczek :ico_szoking: niestety brak dowodów w postaci zdjęc, bo aparatu zazwyczaj na spacery nie noszę a zbyt zszokowana byłam by zrobić zdjęcie telefonem :ico_puknij: :ico_olaboga:

[ Dodano: 2007-09-28, 22:22 ]
no tak, ja się tu chwalę taką pierdółką a tu Martynka takie cudeńka wyprawia :ico_szoking: :-D o mateczko, ale z niej zdolniacha :ico_brawa_01: normalnie się nie moge napatrzeć na te zdjęcia... wielkie brawa dla niej :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Kolka

28 wrz 2007, 22:29

No, dziewczyny tempo klikania widzę zwiększa się :ico_brawa_01: A moja pamięć nie nadąża :ico_puknij:
Dziewczyny, a Wy tez możecie pokazać jakieś filmiki :-P Wchodzicie na www.wrzuta.pl i dalej jak na fotosiku. czekam! :-D Ale jak będę miała coś nowego to wrzucę.
Kasik u nas też grzybów na różne warianty. Ale ja nie o grzybach do Ciebie! Nie pisz mi tu kobito bzdur o tym, że jesteś złą matką! :ico_nienie: Jesteś cudowną matką! A cierpliwość mamy jaką mamy i czasem też może się skończyć, to nie świadczy o nas źle! Viki wiele zawdzięcza temu, że jesteś CUDOWNą mamusią.

Julka jakoś tak się nauczyła, że aby zasnąć w pokoju nie ma prawa być nikogo! :ico_szoking: A przynajmniej nie może mieć nikogo w zasięgu wzroku. Tak więc po kąpieli jest amciu, mówimy jej dobranoc kochanie, dajemy buziaczki i wychodzimy. Przynajmniej narazie... Ja dziś też cierpliwość straciłam- darła mi się nieprzerwanie od 7. I to nawet nie był płacz, tylko napady złości- za wszelką cenę u mamy na raczkach trzeba być. No i ok 11 ja też już wymiękłam- bolały mnie ręce, byłam zarąbiście głodna, nie mogłam nawet zrobić siusiu, moja mama mnie wkurzyła itd i w końcu podniesionym tonem spytałam czemu się drze, bo mi już psycha siada i zaraz ja położę do łóżeczka i niech sobie płacze ile wlezie :ico_szoking: :ico_wstydzioch: Tak więc sama widzisz, która z nas powinna mieć większe wyrzuty sumienia... Jeszcze mnie to gryzie :ico_placzek:

Co do jedzenia to ona je już jak dorosła :-D Łyżeczka papy a tak miele jakby gryzła. Tylko zbliżam łyżeczkę do buziaka to otwiera najszerzej jak potrafi
I zapomniałam co miałam jeszcze napisać :ico_puknij:

[ Dodano: 2007-09-28 ]
No i tak to jest... tylko przyszłam i wszystkie się zmyły :ico_noniewiem: :-D
Co miałam napisać: ja dla odmiany chciałabym chłopczyka, ale co tam, byle zdrowe!

Brawa dla Laury za ząbek :ico_brawa_01:
Delicja- dzięki za linka. Miast nie znalazłam, ale za to fajne przepisy :-D :ico_brawa_01: Jak myślicie? Czy mogę podać małej mrożone truskawki? Bo tam jest przepis na mus truskawkowy i piszą, że od 5 miesiąca można :ico_szoking:

Sylaa to mnie Martynka zaskoczyła! Wielkie brawa dla niej! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2007-09-28 ]
Kurczę... czytam te przepisy i oczom nie wierzę: dziewczyny oświećcie mnie, bo ja chyba się nie znam... popatrzcie

Delikatny krem z sosem truskawkowym

Od 3 miesiąca

Składniki
- 2 szklanki pokrojonych na ćwiartki truskawek
- kilkanaście malin
- jabłko
- szklanka mleka :ico_szoking:
- pół szklanki śmietany 36% :ico_szoking:
- pół szklanki cukru :ico_szoking:
- 3 łyżeczki żelatyny :ico_noniewiem:
- 2 łyżeczki cukru z dodatkiem wanilii
- 2 cząstki czekolady deserowej :ico_szoking:

Sposób przygotowania
1. Do garnka wlej mleko, śmietankę, wsyp cukier, cukier z wanilią i żelatynę.
2. Odczekaj około 15 minut i zacznij lekko podgrzewać, żeby żelatyna się rozpuściła (nie gotuj masy, bo się zwarzy!).
3. Masę przełóż do okrągłych foremek (lub filiżanek) i wstaw na około 2 godziny do lodówki.
4. Tuż przed podaniem truskawki zmiksuj na jednolitą masę (lub przetrzyj je przez sitko).
5. Wyjmij z lodówki foremki z kremem, ostrym nożem oddziel go od brzegów i zanurz na chwilę foremki w naczyniu z gorącą wodą – w ten sposób łatwo wyjmiesz deser na talerzyk.
6. Krem polej sosem ze zmiksowanych truskawek.
7. Wokół talerzyka ułóż maliny i cienkie plasterki obranego jabłka.
8. Deser udekoruj listkami świeżej mięty lub melisy.
9. Tuż przed podaniem posyp krem wiórkami startej czekolady.

Porcja: kopczyk kremu z owocami

I co Wy o tym sądzicie? Dla dzieci od 3 miesiąca? :ico_szoking:

katrin
Beze mnie to forum nie istnieje!

28 wrz 2007, 23:16

co Wy o tym sądzicie? Dla dzieci od 3 miesiąca?
na bank jakis blad, bo pierwsze rzeczy dzieciom na mleku modyfikowanym podaje sie i tak po 4 miesiacu, a tu truskawy, ktore sa silnym alergenem i czekolada, ktora tez jest.Moze to jest od 3 lat?Albo dla mam po trzech miesiacach opiekowania sie malenstwem :-D
syla75-ale Martynka pieknie raczkuje-kurcze nie moge sie doczekac u nas takiego widoku.Brawa dla Martynki :ico_brawa_01:
Caro-mnie tez tam zapisz na coreczke :ico_oczko: I wszystkiego najlepszego dla meza na 31 lat.
Mroweczka-nie martw sie zgapilam tylko troszke pomysl,zdjecie niestety bedzie moje choc pewnie maz wolalby 20-stolatki takiej jak Ty :ico_oczko: Niestety jedyne laboratorium fotograficzne , ktore mam w poblizu ma zepsuty aparat do drukowania zdjec :ico_zly: W poniedzialek dopiero naprawiaja, wiec nie na 100 % bedzie do odebrania :ico_placzek: A chcialam taki XXL obraz na plotnie i trzeba czekac 2 tygodnie-gapa ze mnie i tyle.
Kasik-jestes CUDOWNA MAMA, lepszej Wikunia nie mogla sobie wymarzyc.Juz teraz tak wiele dla niej robisz, a to co zrobilas dzis z usypianiem to metoda wychowawcza a nie znecanie sie nad malenstwem, wiec glowa do gory.Dobre wychowanie nieraz bedzie od nas wymagac konsekwencji i na pewno bedzie nas to bolalo, ale to jedyna droga madrej matczynnej milosci.
Jogobella- :ico_brawa_01: za wytrwalosc w karmieniu piersia!Na pewno nie jest to latwe jak sie pracuje-ten caly kram z odciaganiem.Ciesze sie, ze juz nauczylyscie sie nowego rytmu i obie jestescie zadowolone.
Delicja-trzymam kciuki, zeby udalo Ci sie dostac do alergologa.

Awatar użytkownika
Kolka

28 wrz 2007, 23:31

Albo dla mam po trzech miesiacach opiekowania sie malenstwem :-D
to najbardziej prawdopodobna wersja :-D
Katrin- ja mam myśl :-D Pamiętasz jak w kwietniu robiłaś karierę jako wróżka? (przynajmniej u mnie wywróżyłaś :-D ) No więc przyszło mi do głowy, żebyś odświeżyła swoje czarodziejskie umiejętności i powiedziała nam po prostu co kto będzie miał :-D Co mamy sie głowić :-D Co Ty na to?

A ja zmykam do łóżeczka, bo jak mi mała znowu z rana czadu da to chciałabym być wyspana

Dobranoc!

katrin

29 wrz 2007, 00:17

No więc przyszło mi do głowy, żebyś odświeżyła swoje czarodziejskie umiejętności i powiedziała nam po prostu co kto będzie miał Co mamy sie głowić Co Ty na to?
No ja sie obawiam, ze te czarodziejskie umiejetnosci mialam tylko momentami w kwietniu, bo niektore z Was wcale nie chcialy sluchac sie moich przepowiedni :-D

Zawsze uwazalam, ze miec jedno dziecko to nieporozumienie, ze najlepiej jak jest przynajmniej dwoje i nie rozumialam dlaczego ludzie decydowali sie tylko na jedno.A ostatnio tak wpatrywalam sie w mojego syneczka i zrobilo mi sie smutno, ze kiedys przestanie byc oczkiem w glowie jak przyszloby jakies rodzenstwo, ze tak jakbym chciala podzielic ta milosc dla niego na jeszcze kogos :ico_szoking: W zyciu nie podejrzewalabym siebie o takie mysli :ico_szoking: Nie wiem skad takie glupoty mi do glowy przychodza :ico_puknij: Niech ten rok zakazu po CC szybko sie konczy, bo jeszcze uroje sobie w mozgu jakas glupia teorie i nie obdarze mojego malenstwa siostra czy bratem.A na serio to mysle, ze mimo, ze moze chcialabym parke to i tak bedzie drugi syn.Obojetne, w koncu juz z chlopaczkiem bede miala jakies doswiadczenie. :-D

Kasik- :ico_brawa_01: dla Wikuni za siadanie!!!!!!!!!
i dla wszystkich kwietnioweczek, ktore juz siadaja :ico_brawa_01:
Boze, chyba sie zbiorowo poplaczemy jak ktores dziecko postawi pierwsze kroczki...

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 wrz 2007, 09:02

Dzień dobry :-D

[center]My dzisiaj z samego rana bo stawiamy

Obrazek

z okazji
5 miesiąca
Vikuli :-D
[/center]

Awatar użytkownika
Kolka

29 wrz 2007, 11:41

Vikusiu! Uśmiechu w każdej sekundzie,
radości w każdej minucie,
przyjaźni i każdej godzinie,
szczęścia każdego dnia,
miłości przez całe życie!!!
:ico_prezent: :ico_prezent: :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Torcik pyszny :-D
Katrin- ja też mam takie myśli. Chyba po prostu nasze dzieci są teraz dla nas całym światem i ciężko to sobie wyobrazić, że trzeba będzie dzielić się miłością. Ale to jest możliwe! Wystarczy podać za przykład naszą Marzenkę. Ja chciałabym dzidziusia za rok, lub dwa najpóźniej. A co do wróżbiarstwa- to przepraszam, ale ja Ciebie posłuchałam

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”