Awatar użytkownika
Kolka
Trzy tysiące lat minęło...

29 wrz 2007, 18:32

caro, Hmmm a może narazie spróbuj sama, a jak Ci nie wyjdzie to ja wtedy wytłumaczę, co? :-D Wiesz, do trzech razy sztuka :-)

dziękujemy Lauro za pozdrowienia :-D My Ciebie też serdecznie pozdrawiamy i całujemy :-D

Awatar użytkownika
Blanka26

29 wrz 2007, 19:11

ciekawostka: jedzenie dużej ilości bananów tuż przed planowanym zajściem w ciążę stwarza większe prawdopodobieństwo spłodzenia chłopczyka a w przypadku dziewczynek czekolada :-D
no nie wiem ja się obżerałam czekoladą tuż przed ciążą :-D :-D :-D ale jeszcze o tym nie wiedziałam :-D
o właśnie moje dziecko maltretuje smoczka i mówi leeeeeeeeeee :-D
kolka o masz . mnie by się też nie chciało przy gościach siedzieć :-D
jogobella laura zdolniacha :ico_brawa_01:

syla75
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

29 wrz 2007, 19:26

WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA VIKUSI
duzo zdrówka i usmiechu na usteczkach .

[ Dodano: 2007-09-29, 19:34 ]
jak u was wygląda dzień chodzi mi o jedzenie ile razy i co czy macie jakos tak że co iles godzin cos podajecie
Aha nie pochwaliłam się w czwartek przyjeżdża mój mężulek i wiecie co kupiłam sobie seksi bielizne mam nadzieje ze mu sie spodoba wiecie my to tak rzadko ze jeszcze trochę to zapomnę :-D

[ Dodano: 2007-09-29, 19:34 ]
jak to się robi

[ Dodano: 2007-09-29, 19:37 ]
a moja martynka sie popsuła :ico_placzek:
ma drzemki po pół godzinki strasznie płacze ze złości nie wiem co z tym jedzeniem co kiedy bo przez te spanie to marudna taka niewyspana w nocy co chwila sie budzi ale jeśc nie chce wczoraj ją wziełam do łóżka to spała całą noc
moja mała zabaweczka sie popsuła :ico_placzek:

[ Dodano: 2007-09-29, 19:38 ]
KOLKa a ten twój mąż to ciągle gośći zaprasza a ty musisz biedna latać i szykować

[ Dodano: 2007-09-29, 19:42 ]
a właśnie musiałam martynce łóżeczko znizyć bo jak ona na tych kolanach to sie chwytała juz prawie rantu łóżeczka co prawda nie ma jeszze siły co by sie podnieść ale to kwestia czasu i boje się ze mi wyleci bo w turystycznych jest mniwjsza ta odległość ten wyższy poziom jest wyże j ale popisałam ale myslę że zajarzycie o co mi chodzi ale jestem zakrecona dzisiaj
my cały dzień w domku bo u nas zimny wiatr i silny
a skąd jest balbion wiecie może???????????????

[ Dodano: 2007-09-29, 19:42 ]
halo jest tu kto

Awatar użytkownika
Kolka

29 wrz 2007, 19:59

Syla- moja mała je mleko ok 4-5 razy dziennie, po 160-180 ml dodatkowo obiadek. Tak szczerze powiedziawszy to nie liczę. Daję jej jeść wtedy, kiedy sama się upomina bo w innym wypadku nie zje wcale.
A co do gości to R ich nie zaprasza bo wie co ja na ten temat sądzę :-) Oni sami tacy rodzinni i wpadają kiedy im się podoba. Najczęściej robią nam niespodzianki. Przez nich nie lubię niespodzianek :ico_zly: Dziś R calutki dzień nie było, ale im to w niczym nie przeszkadza. To nic, że zapowiedzieli się na wieczór a przyjechali 3 godziny wcześniej- nudziło im się w domu :ico_zly: Szkoda gadać... Fajnie, że mąż Ci zjedzie do domciu. Sądząc po bieliźnie, którą kupiłaś owocnie wykorzystacie ten czas- normalnie drugi miesiąc miodowy :-D Ale tu nie tylko o TO chodzi- pobędziecie sobie w końcu we czworo :ico_brawa_01: A na długo przyjeżdża?

[ Dodano: 2007-09-29 ]
ja nie wiem skąd jest Balbion- chyba nie wspominała :ico_noniewiem:
Co do łóżeczka to ja rozumiem :-D Dobrze zrobiłaś- ostrożności nigdy dość.

Awatar użytkownika
Blanka26

29 wrz 2007, 20:24

no mała zasnęła po kąpieli, mąż wraca za godzinkę, czyli mam chwilkę dla siebie hurrrrraaaaaaaaa!!!!!!!!!!!! :-D :-D :-D
syla moja oleńka je tak jak Julcia kolki od czterech do pięciu posiłków w ciągu dnia. W międzyczasie próbuję jej wcisnąc coś do picia ale nie bardzo chce pić
Twój mąż daleko i nie możecie ten tego tam, a mojego mam na miejscu i też niedługo zapomnę jak to się robi :ico_zly: oj chyba i ja muszę go jakoś zachęcić :-D

hektorka
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

29 wrz 2007, 20:26

Dla Vikusi
Kolorowych snów, uśmiechu od ucha do ucha,
pięknych bajek na dobranoc, własnego psa
i kota, co dzień nowych przygód,
butów siedmiomilowych, gwiazdki z nieba,
wspaniałych przyjaciół, i wesołej rodzinki :ico_prezent:

syla75, U nas wygląda tak:
Wtajemy ok 6 - 6.30, mleczko lub kaszka ok 7.00, pózniej drzemaka ok 10, i jak się obudzi ( ok 11) dostaje mleczko, po godzince daje mu deserek i póznij ok 14 - 15 mleczko, o 17 mleczko ale ok 120 ml, i po kapieli kleik z mleczkiem. no i jest spanko, a jeszcze na spiocha dostaje o 23 mleko aby mi sie nie obudził w nocy, ale przeważnie o 3 - 4 mamy pobódke i musze mu dac mleczko i zasypia. No i narazie jest tak codziennie. Zupki ze słoiczka już jadł ale po tym szpitalu narazie mu nie będe dawać jeszcze troszeczke odczekamy.

delicja, ale grzybków zebrałaś, pozazdrościć. Ja na odparzenia urzywam sudokremu.

jogobella, :ico_brawa_01: dla Laury za siedzenia i my również pozdrawiamy, Kamil uwielbia klawiature, ostanio nawet prawie wyłaczył mi kompa.

caro, pisałaś że Oskarek jest taki ruchliwy, bo mój Kamil równiez nie polezy w jedny miejcu, ciagle sie przekręca, rusza nogami, rekoma. A wczoraj zostawiłam go na moment na bujaczku i go nie zapiełam, poszłam do kuchni zrobić mu mleczko, przychodze do pokoju a on obrucony na tym bujaczku, prawie zleciał z niego, wiecie jak sie wystraszyłam i od tego momentu zapinam go. :ico_olaboga:

Kolka, ciąle się gościcie, chociaż masz wesoło. :-D

a co do dzieci to ja też planuje dziewuszke, tylko napiszcie przepis jak to się robi, może spróbujemy z ta czekoladą, ale moze gdzieś za dwa lata.

Awatar użytkownika
Blanka26

a ja żałuję, że nie kupiłam od razu łóżeczka turystycznego. teraz i tak muszę kupić, bo jak będziemy jeździć do moich rodziców, to Ola nie ma gdzie spać. Do tej pory spała w wóżku, ale teraz już zmieniliśmy gondolę na spacerówę.
A gdybym od razu kupiła zamiast drewnianego turystyczne, to tylko bym sobie przewoziła z miejsca na miejsce.

Awatar użytkownika
Kolka

a mojego mam na miejscu i też niedługo zapomnę jak to się robi :ico_zly:
dlaczego napisałaś to co ja chciałam napisać? :-D Ja to ostatnio ochoty nie mam jakoś.. Atmosfera nie ta czy jak? :ico_wstydzioch: :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2007-09-29 ]
hektorka, ja dziekuję. Wcale nie mam wesoło- oni tak a mnie szlag trafia.
A ja będę jadła banany- jak małpa :-D

Awatar użytkownika
Blanka26

29 wrz 2007, 20:29

hektorka pamiętam jak pisałam, że moja Ola budzi się o 8 i to było dla mnie za wcześnie. Ty mi odpisałaś że Twój Kamilek budzi się o 6. teraz moja Ola budzi się o 5.30 :shock: ja już nic nie mówię....
a z czekoladą możesz spróbować :-D

[ Dodano: 2007-09-29, 20:31 ]
wracając do tematu tych bananów i czekolad. Było napisane, ze na chłopczyka tzreba dużo potasu, który jest w bananach. na dziewczynkę magnezu

Awatar użytkownika
Kolka

29 wrz 2007, 20:31

delicja, mądry polak po... ja mam drewniane, ale mi znowu turystyczne całkiem niepotrzebne. Kojec ostatnio dostaliśmy więc spoko jest :-D

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”