dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

Re: Zimowe Maluszki 2011/2012

10 lis 2012, 12:15

Witam

Dziękuję dziewczyny. Dawidek dzisiaj tryska energią i wcale nie widac po nim ze chory...ale lekow mam całą torbę. Oby tylko szybko wyzdrowiał :-)
. Bez kaszlu, bez goraczki.
Dawid tez nie ma kaszlu...ale za to gorączkował wczoraj ...dzis na szczęście jest ok. A długo Emilka była w szpitalu?
zgrzyta niemiłosiernie ząbkami
wiesz...Kaja moj Patryk miał też taka fazę zgrzytania..ale juz mu przeszło :-)
Dziewczyny Wasze dzieciaczki mają jeszcze 2 drzemki w dzien?
my dopiero niedawno zaczęliśmy etap dwoch drzemek...mniej wiecej dwa-trzy tyg. I jestem zadowolona, bo śpi wtedy 1-1,5. :-) . a nie jak przy trzech drzemkach 30-40minut :-P . Na pewno etap jednej drzemki nie tak szybko przyjdzie...Patryk też mało śpi...zasypia róznie...19.30, czasem o 20...ale bywa też i o 21...a wstaje najczęściej o 5 :-/ . I same wiecie jak ten sen wyglada...pobudek ma niesamowita ilość :ico_noniewiem:

mad jak tam u was...??? Pamniętaj ze kłotnie często oczyszczają atmosferę...ja ze swoim prawie codziennie...ale nam bardzo szybko mija :ico_oczko:
mi wlosy garsciamy wypadaja
juz nie wiem co robic
a moze dermatolog by pomogł??? Mojej koleżance tak wypadały ze az łysiała punktowo...ale winny b ył stres...teraz znow ma piekne grube włosy.

Awatar użytkownika
Asieńka86
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

10 lis 2012, 12:53

wetnę się trochę we wątek, ale może coś pomogę :ico_oczko:
mi wlosy garsciamy wypadaja
juz nie wiem co robic
moze jakies badania powinnam sobie zrobic? :ico_noniewiem:
ja byłam z włosami u dermatologa, bo wypadały mi strasznie- już widać było na skórze że są przerzedzone, miałam 2 miejsca koło skroni gdzie było widać skórę a tylko gdzieniegdzie włosy :ico_sorki: dermatolog zapisał mi biotebal, ale to ma zwykłą biotynę, więc pomoże każdy lek z dużą ilością biotyny. do tego dostałam spray w małej tubce na łysienie i naprawdę pomogło :-) już gdzieś po 2-3 tygodniach był widoczny efekt- włosów wypadało o wiele mniej, a do tego po 2 miesiącach wcierania tego sprayu miałam w miejscu tych placków takie odstające pęki nowo wyrastających włosów :-D tylko że ten spray był na receptę, nazywał się loxon bodajże... ale tabletki ogólnodostępne, więc moim zdaniem powinnaś spróbować na początek z tym :-)

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 lis 2012, 09:04

hej hej hej :))

doczytałam w końcu zaległości troszkę tego było :ico_olaboga:
i jak patrze na wagę Zimorodków to my jesteśmy daaaleko w tyle mimo że Melka urodziła się jako jedno z większych dzieci a waży zaledwie 8900g ważona w poniedziałek
zmagamy się właśnie z ropomoczem :ico_olaboga: już jest ok młoda nawet bez problemu przyjmuje lek :ico_sorki:
po za tym przechodzi już dość długie dystanse jednak nadal króluje pozycja na raka :)) bo tak szybciej :ico_haha_01:
dzwoneczek zdrówka dla Dawidka :ico_sorki:
drzemki Melka ma jedna trwajaca od 30 min do 2,5 godz zależy kiedy jak pośpi krótko wtedy kłądziemy ja drugi raz ale wtedy ma problem z zasnieciem na noc w nocy ma 3-6 pobudek :ico_olaboga: no i wstaje na dobre ok 6
dziś już o 5.20 panna była wyspana :ico_olaboga:

a tutaj chodząca Melka
http://www.youtube.com/watch?v=qzWgrV9z-3A

Awatar użytkownika
nostromo20
maniakogadacz
maniakogadacz

11 lis 2012, 09:32

dzień dobry wszystkim :-) fajny dzień się zapowiada, przynajmniej u mnie :-)
ja dziś super wyspana jestem, Filip też, ostatnie trzy nocki były fantastyczne :ico_brawa_01: piszecie, że Wasze dzieci tak wcześnie spać chodzą? no to w sumie nic dziwnego, że pobudka już o 5, co nie? Filip chodzi spać o 20, a gdyby mu się chciało wcześniej, to staramy się go przetrzymać, bo wiem, że później właśnie takie cyrki nad ranem będą.
amelka super chodzi! aż dziwnie się patrzy na takie dziecko małe, jak samo podyla :-D ja sobie nie wyobrażam mojego Filipa, że łazi takie małe cuś po domu :ico_haha_01: chociaż przedwczoraj nas tak zaskoczył, że śmiałam się i krzyknęłam z przerażenia jednocześnie :ico_puknij: boo, włożyłam go wieczorem do łóżeczka, żeby zasnął jak zawsze, i wyszłam z pokoju. po chwili poszłam zajrzeć do niego, patrzę... a on stoi! :ico_szoking: i się trzyma szczebelków :ico_szoking: zobaczył mnie i taki wielki uśmiech, taki zadowolony z siebie był :-D fajnie to wyglądało, bo w pokoju ciemno, a on miał białe śpiochy i był jak taki mały duszek :-D
poza tym raczkuje coraz więcej, niestety jak wyciągam aparat, żeby to uwiecznić, to się rozpłaszcza na dywanie... :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

11 lis 2012, 23:44

Asieńka86 dzieki za info :ico_sorki:

chyba sie wybiore do dermatologa bo juz nie daje rady
az sie moj M wystraszyl bo wyciagal z odplywu syf bo cos woda zle schodzila w wannie
i wycignal dwie garscie moich wlosow :ico_szoking:
oboje bylismy w szoku
w dodatku ja mam cienkie wlosy i teraz widac przerzedzenie strasznie

Aga i wlasnie o badaniach tarczycy myslalam

bo na dodatek rano mam opuchniete dlonie

Hanka od wczoraj raczkuje :ico_brawa_01: nareszcie sie panna oderwala od ziemi

nostromo ale tak jak u ciebie jak chce ja nagrac to sie rozklada jak placek

to raczkowanie jest takie jeszcze ni jakie ale pokoj slimaczkowo przejdzie :-)

smiejemy sie ze chodzi jak kameleon :-D

my tez mamy pchacz chyba taki jak Gabi - ty masz taki rozowy z vtech ?

aha i meczymy sie z pieluszkowym zapalenie, ale dowiedzialam sie dzis ze super pomaga nasza kobieca masc clotrimazolum na wlasnie takie zaczerwienienia, bo to tez jest grzybiczne

Mad jak samopoczucie ? i jak sie mieszka, polubilas sie z ta sasiadkac co pisalas?

Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 lis 2012, 00:04

Beata no wlasnie tez meczylysmy sie z odparzdniem i pediatra kazala clotrimazolum stosowac i fiolet na wodzie. Zeszlo jak reka odjal a az mi plakala wczesniej.
Brawo dla Hani to tylko moja Martyna w tyle. Bezzebna, nie raczkujaca, nie stojaca w lozku i nie siedzaca sama he he. Bedzie miala co nadrsbiac.

nostromo to Cie syn milo zaskoczyl. Wczesniej nie probowal wstawac ?

margolcia Amelia jest boska

Nam sie super tu mieszka sasiedzi sa ok takze nie narzekamy.

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

12 lis 2012, 01:06

Mad nie martw sie jak juz sie Martynka zbierze i bedzie chodzic to nas nie jednym zaskoczy
pewnie pierwsza bedzie kawaly opowiedac, bo to taki maly duszek towarzyski chyba po mamusi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Kaja
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2012, 10:46

Witam poniedziałkowo :ico_haha_02: :ico_haha_02:

Beatka brawa dla Hani za raczkowanie :ico_brawa: :ico_brawa:

nostromo mój łobóz też tak nagle ni z tego ni z owego sam wstał w łóżeczku a potem to juz poszło ekspresowo wstawanie przy wszystkim co się da i łażenie przy meblach no i oczywiście guzy przy tym co chwilę nowe :)

ja wczoraj zakupiłam Kubie szczeniaczka-uczniaczka nie wiem czy się bedzie tym bawił ale zawsze mi się ta zabawka podobała

dzwoneczek82
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

12 lis 2012, 22:27

witam padnięta na maxa... :570:

margolcia
brawa wielkie dla Amelki :ico_brawa_01:
beatka wreszcie sie doczekałaś raczkowania :ico_brawa_01:
nastromo brawa dla twego siłacza :ico_brawa_01:
gabi gratuluje następnego ząbka!
łażenie przy meblach no i oczywiście guzy przy tym co chwilę nowe :)
o tak...tu stuknie , tam sie stuknie...ale to nieuniknione :-)

dzisiaj moj spryciarz wszedł na jeden schodek...dobrze ze mąż to zobaczył w dobym momencie...bo inaczej nie wiem co by sie stało.. :ico_szoking:

Dawidek dzisiaj gorączkował znowu...ale jak dzwoniłam do pediatry uspokoiła mnie ze ma jeszcze prawo.

agasio
Ja wiem wszystko o forum
Ja wiem wszystko o forum

12 lis 2012, 23:58

witajcie!
Ja znowu tylko na chwilkę wpadłam was podczytać, ciagnie mnie do Was dziewczynki, niestety czasu brak:(
Dzwoneczek, zdróweczka dla Twojego Dawidka, biedaczek zapalenie płuc to powazna sprawa :ico_pocieszyciel:
Mad- moja Ola tez bezzębna, a Martynka świetnie porusza sie bez raczkowania:) zresztą wiem z doświadczenia, ze im pózniejsze zęby tym trwalsze:)
Beatko- mi tez wychodza włosy garściami, ale to minie, kup dobra odżywkę i bierz jakies witaminy;)
Nostromo- gratki dla synka!
Margolcia- jestem pod wrazeniem Twojego zucha, pięknie pomyka;)))
Moja Ola tez rozwija sie wspaniale, raczkuje z predkością światła, wstaje, otwiera szuflady, gada, poddryguje w rytm muzyki a nawet potrafi sie już obrażac:)))
Poza tym u nas ok, ja jestem zapracowana i ciągle poddenerwana, są dni, ze mam wszsytkiego dość, ale składam to na przesilenie jesienne;)
pozdrawiam :ico_buziaczki_big:
Ostatnio zmieniony 13 lis 2012, 00:00 przez agasio, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”