Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

15 cze 2011, 17:11

wiec moze ja cos dodam
ja mam RH- moj ma RH+
pierwsze dziecko wzielo moja krew czyli RH-
ale mimo tego w czasie ciazy mialam 2 zastrzyki z immunoglobulina ale po porodzie juz nie
z drugim dzieckim bylo i juz inaczej tez dostalam 2 zastrzyki z immunoglobulina i syn odziedziczyl krew po ojcu czyli RH+ i po porodzie ja i syn dostalismy zastrzyk z immun.
i teraz zobaczymy jak bedzie
wiem tyle ze napewno znow dostane 2 zastrzyki
lekarz mi powiedzial ze w tych czasach juz nie ma tego problemu
bo sa te zastrzyki
jedynie jesli po drugim dziecku ktory doatal krew ojca nie dali by mi
immunoglobuliny wtedy jest wieksze ryzyko
ale ja naszczescie dostalam

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

15 cze 2011, 17:32

Beatka78 uspokoiłaś mnie troche kochana :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:
Teraz mam inna dokuczliwosc boli mnie w boku nad prawa pachwina na pocztaku myslalam ze to skore sie naciaga i rozstepy ale boli coraz bardziej idzie tam zyla i tak mysle ze moze to?

Awatar użytkownika
Beatka78
Mam Doktorat z forum!!!
Mam Doktorat z forum!!!

15 cze 2011, 18:42

ja pamietam ze ok 7 tyg ciagly mnie oby dwie pachwiny
taki dziwny bol
ale przeszlo

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

15 cze 2011, 22:18

witam dziewczyny :ico_sorki:

Podczytywalam was i mialam nadzieje,ze zdarze do was dolaczyc ale juz mi sie chyba nie uda :ico_zly:

Gabi - sliczna dzidzia :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

16 cze 2011, 11:01

Gabi, oj chcialabym juz,jestem uzbrojona w testy owulacyjne,zobaczymy co z tego wyjdzie :ico_oczko:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 cze 2011, 11:41

cześć dziewczyny - jak ja sie dzisiaj fatalnie czuje - duszno dzisiaj u nas zbiera sie na burze, cisnienie dzisiaj mialam 100/50 musialam sie napic kawy bo slaba bylam cholernie. Teraz po co chwile mam mdlosci - ale na duchu podnosi mnie mysl ze juz za 14 dni USG i mam nadzieje ze ujrze ten cudowny widok :):):)
Za staraczke trzymam kciuki:)

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2011, 14:16

hej :ico_ciezarowka:
jak samopoczucie??
u mnie mdłości mdłości i jeszcze raz mdłości
w niedzielę zaliczyłam pierwsze ciążowe :587: i od razu lżej na żołądku było
a teraz nic myślę sobie ze gdybym tak raz dziennie poprzytulała sie z kibelkiem to lepsze by było niż te mdłości bleee
a po za tym u nas wszystko ok
i plany powoli się układają tak jak chciałam
we wtorek zaniosłam podanie o przerwanie wychowawczego do pracy
jutro mam isć po skierowanie na badania i chyba na okres wakacji wróce do pracy tzn. na początek spróbuję tylko przez lipiec poracować ja nie bedę dała rady biorę L4
no ale najważniejsze ze zgodzili sie przerwać wychowawczy i to bez żadnego ale

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

16 cze 2011, 14:20

margolcia O widzisz - czyli nasi pracodawcy nie sa wcale tacy zli:) Co do mdłości mnie tez dzisiaj dopadly i jakbym pocalowa sie z kibelkiem moze byloby lzej no ale niestety - sprobuj herbaty imbirowej, herbatniki i biszkopty jak jak sie napije i zjem cos suchego na chwile pomaga.

margolcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

16 cze 2011, 14:26

czyli nasi pracodawcy nie sa wcale tacy zli:)
jak widać tak co prawda ja jak odchodziłam na L4 w pierwszej ciąży to był inny kierownik i z nim taka akcja teraz tak łatwo by nie przeszła a ten gość jest świetny szczery i wogole
w lutym chciałam wrócic do pracy ale nie było dla mnie miejsca powiedział mi ze moge wrocic ale on wolał by mnie bo nie chciał by abym zaraz po przyjściu dostała wypowiedzenie prosił abym wstrzymała sie do czerwca lipca a że w między czasie zaplanowaliśmy :ico_ciezarowka: to inna sprawa :ico_oczko:
herbaty imbirowej, herbatniki i biszkopty jak jak sie napije i zjem cos suchego na chwile pomaga.
herbata imbirowa odpada pije tylko zielona i nie lubie smakowych słodycze też bleee...ratuję się wodą mineralną z różnym skutkiem :ico_oczko:

eSKa
4000 - letni staruszek

16 cze 2011, 21:44

Witam po przerwie :ico_oczko:
margolcia jak czytam jak się czujesz to tak jakby czytała o sobie,
mnie sie juz kilkanascie razy zdarzyło :513: i to faktycznie daje mega ulgę
na mdłosci próbuje wszystkiego na razie na pierwszym miejscu jest coca cola z lodówki, woda mineralna delikatnie gazowana też z lodówki, grejpfruty i jedzenie tak co 1,5 - 2 godziny małych porcji jakiegoś żarełka choć i to czasem nei pomaga.

mamusia 28 u mnie też występuje niezgodność , ja mam (-) a męzu (+) przy Olku nie było problemów z ciążą a teraz to nie wiem i nawet sie nie zastanawiałam nad tym ale na kolejnej wizycie muszę to obgadać z ginkiem.
Beatka78 nie orientujesz się skąd ja mogę teraz wziąść informacje czy dostałam przy Olku immunoglobinę, chociaż wydaje mi sie że pielęgniara po przewiezieniu na sale dawała mi zastrzyk, Olek ma krew po męzu czyli plusik, w trakcie poprzedniej ciązy napewno nie dostawałam zastrzyku jak cos to własnie dopiero po porodzie. Oj koniecznie musze wypytać o to doktorka/

Jeśli chodzi o śluz to mam dużo dużo więcej niż przed ciążą

Dziewczyny a jak tam wasze wyniki z badania moczu?? Mnie już gin przepisał furagin bo kiepskie wyszly , słyszałam opinie że na początku ciązy zawsze te badania wychodzą nieciekawie ale kolejne już sa poprawne i wcale nie trzeba brać tabletek bo to normalne. Teraz mam dylemat, nie chce się "truc" tabletkami

U nas dzidzia OK, byłam u ginka tydzień temu , następna wizyta 12 lipca, powiedział że wtedy moze uda nam się płec zobaczyć ale jakoś w to nie wierzę, tym bardziej ze ma zwykłe usg nie żadne trójwymiarowe.
Z tego własnie powodu żeby potwierdzić czy dzidzia ma się dobrze kazał mi zrobić badania prenatalne z krwi , troche jestem zdziwiona bo kiedys byly one robione kobietkom po 35 rż a on stwierdził że teraz wszystkim zleca :ico_noniewiem: wogóle chodze do tego samego ginka co wczesniej a mam tyle nowych badań ze szok , np kazał mi zrobić badanie anty Hiv :ico_szoking: wszystkie oczywiście płatne :ico_zly:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”