elibell
4000 - letni staruszek

31 lip 2011, 13:38

kwiatunio, dokładnie maluszek także ma prawo mieć leniwe dni;) a może Ty się wiecej ruszasz ostatnio co i ją kołyszesz???

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2011, 15:37

hej dziewczyny,

witam sie po obiadku, Maja śpi, reszta domostwa poszła na cmentarz jak zwykle w niedzielę
a ja mam czas zajrzeć tutaj :ico_oczko:

karina22 śliczny brzuszek :-D ja słyszałam zawsze ze taki na szpic to chłopczykowy :ico_haha_01: z Majką miałam rozlany az po bokach :-D i okrągły ale plaskaty :ico_haha_01: a teraz w sumie sama nie wiem :ico_noniewiem: mniejszy sie wydaje poprostu

spróbuje fotki sciągnać :ico_sorki:

[ Dodano: 31-07-2011, 15:40 ]
jak często macie skurcze przepowiadające??????????

bo mnie już łapią kilka razy dziennie :ico_olaboga: z kręgosłupa :ico_placzek: buuuu :ico_placzek: jakby kręgosłup pękał wzdłóż na pół :ico_noniewiem: czyli porodowe tak samo jak przy Majce będą :/
no i brzuch mi sie stawia kilka razy :/ macica juz ćwiczy przed porodem

[ Dodano: 31-07-2011, 15:42 ]
z Majcią wylądowałam w szpitalu z dosc silnymi skurczami wg ktg w 35 tygodniu, dostałam luteine, no-spe i inne cuda powstrzymujace skurcze :ico_noniewiem: brałam dwa tygodnie a w efekcie urodziłam dzień po terminie :ico_noniewiem:

[ Dodano: 31-07-2011, 15:57 ]
wyprawa do ZOO

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2011, 18:37

Hello

witam sie juz z domku, przyjechalismy dzis o 8.30, jestem w szoku jaka mamy tu pogode, jest 12 stopni, zimnica, wiatrzysko i deszcz :ico_olaboga:
A w domu jak zimno, buuuuuuuuuu

Podroz minela ok choc pogoda byla do bani przez cala podroz, tak padal deszcz, ze nie mozna bylo szybko jechac. Erys byl grzeczny, spal caly czas i ja tez czulam sie dobrze, tylko Alanek nie dawal spokoju, bo kopal jak oszalaly, czasami mam wrazenie, ze mi t brzucha wyleci tak fika :ico_olaboga:

elibell, wszystkiego najlepszego kochana, duzo milosci i radosci, spelnienia marzen i szybkiego bezbolesnego porodu :ico_oczko:

inia, no to pozegnalyscie smoka, gratuluejmy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
izus, fajne fotki, brznio rowniez sliczny
karina22, ale jaki duzy brzunio :ico_brawa_01: , jaki fajny szpiczasty i jak go wysoko masz :ico_brawa_01:

Moj to tak nisko osadzony, z Eryskiem tez taki mialam

karina, nie martw sie kochana, z ta pepowinka bedzie dobrze, musi byc, trzeba byc dobrej mysli wiec latwo sie mowi, ale postaraj sie. A co do nereczek to nie znam sie na ty, ale zobaczysz, wszystko bedzie ok, innej opcji nie ma

Lece dalej rozpakowywac troby choc nie chce, ale wole to zrobic dzis i miec to z glowy.
Spac mi sie chce, mam nadzieje, ze maly tez pojdzie wczesniej spac.

Acha i stawiam :ico_tort: za 29 tydzien

Do jutra

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2011, 18:48

Cześć!

U nas leje i leje. Wróciliśmy niedawno od moich rodziców. Zuzi zupełnie nic nie jest, gorączka zniknęła, rano kaszlnęła ze dwa razy i po wszystkim :ico_szoking: Super :ico_brawa_01:
Przywieźliśmy łóżeczko, rogala do karmienia, rożki, jakieś kocyki, pościelkę do wózka. Czyli mam już wszystko w domku. Jeszcze wanienka i stelaż do niej. I reszta prania :ico_noniewiem:

Pati85, fajnie,że podróż Wam tak dobrze minęła. Może dobrze,że zimno to jakoś człowiek mniej się męczy, zwłaszcza człowiek ciężarny :ico_haha_01:

izuś_85, fajne focie z zoo :ico_brawa_01:

A powiem Wam,że ja mam zupełnie inny brzuch teraz niż w ciąży z Zu. Nawet się zastanawiałam, czy to prawda z tym kształtem,że można płeć wywróżyć. Teraz mam właśnie taką kulkę, a z Zu był jakiś bardziej rozlany.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

31 lip 2011, 18:53

Przywieźliśmy łóżeczko, rogala do karmienia, rożki, jakieś kocyki, pościelkę do wózka. Czyli mam już wszystko w domku. Jeszcze wanienka i stelaż do niej. I reszta prania :ico_noniewiem:
no to masz prawie wszystko gotwe,tylko czekac na synka :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A ja kompletnie nic, od jutra my byc ponoc pogoda wiec zabieram sie za pranie ubranek, a tyle tego jest, ze szok :ico_olaboga:
Zuzi zupełnie nic nie jest,
no to tylko sie cieszyc :ico_brawa_01:
Może dobrze,że zimno to jakoś człowiek mniej się męczy, zwłaszcza człowiek ciężarny :ico_haha_01:
oj lepiej lepiej, ale nie az tak zimno, w domu tez taka kostucha, ze szok. A nogi mam takie spuchniete, ze kostek nie widac, ale to jak zwykle po podrozy

elibell
4000 - letni staruszek

31 lip 2011, 21:20

Pati85, :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za 29 tydzień

i cieszę sie, że podróż spokojnie mineła:):):)

elibell, wszystkiego najlepszego kochana, duzo milosci i radosci, spelnienia marzen i szybkiego bezbolesnego porodu
dziękuję bardzo:)

izuś dobrze wyglądasz, ale powiem szczerze, że wyobrażałam sobie Ciebie zupełnie inaczej, nie wiem dlaczego hihihihi:)
u mnie już coraz częściej są, brzuch twardy mam bardzo często, zwłaszcza jak z domu wychodze i idę to nagle mnie łapie, parcie na pęcherz straszne i twardnieje mi brzuch i musze stanąć i oddycham nosem wypuszczam buzia póki nie minie, bo nawet iść nie mogę wtedy, a że wiele chodze to może dlatego mam to tak często. Ale położna mówiła, że to normalne i jedynie mogę się oszczedzać, tylko że jak przy 2 letnim dziecku oszczędzać sie????? Nie ma nikogo kto się nią zajmie, wyjdzie na spacer itp.

[ Dodano: 01-08-2011, 06:31 ]
Obrazek

z okazji moich dzisiejszych urodzin stawiam Wam torcika do porannej kawki czy herbatki i życzę miłego dnia, ja do pracki dziś lecę, jeszcze jutro i koniec na kilka miesiecy:)

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

01 sie 2011, 08:07

Dzień dobry Laski :ico_ciezarowka:

kwiatunio, trzymam kciuki za wizytę, ja też dziś idę
kilka razy dziennie, ale u mnie są obecnie bezbolesne :ico_sorki: Tylko twardnienie brzucha i takie nieprzyjemne ciągnięcie

izuś_85, zdjęcia z zoo - super :ico_brawa_01:

Pati85, super, że dojechaliście szczęśliwie :ico_sorki: ale u Was już jesiennie :ico_noniewiem: u nas też deszcz, ale przynajmniej w miarę ciepło :ico_sorki:
inia, no to pozegnalyscie smoka, gratuluejmy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
już teraz mogę podziękować, bo smoki poszły do kosza :ico_sorki: Teraz mamy za to problem ze spaniem, bo Mała ucina sobie 4-godzinne drzemki w ciągu dnia :ico_szoking: a wieczorem zasypia dopiero o 22. Ale i tak wolę taki układ niż tą gumę w buzi :ico_oczko:

Kocura Bura, super, że Zuzia zdrowa :ico_sorki: no i fajnie, że już wszystko masz w domu dla Maluszka :ico_brawa_01: dziś się zaczął twój miesiąc :ico_oczko:
przyłączam się :ico_brawa_01:

elibell, jeszcze raz wszystkiego naj :-) fajnie, że jutro ostatni dzień do pracy idziesz :-D

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2011, 09:12

hej :ico_ciezarowka:

witam sie z :ico_kawa:

elibell, :ico_prezent: :ico_prezent: :ico_prezent: sto latek i spełnienia marzeń :ico_oczko:

Pati85, super ze dotarliście cali i zdrowi :ico_oczko:

[ Dodano: 01-08-2011, 09:16 ]
ja dziś mam dentystę :ico_noniewiem: brrr no ale jak ma mnie znów coś niespodziewanie rozboleć to wole mieć zaleczone wczesniej :ico_sorki: ciekawe ile dzis zapłace :ico_noniewiem:

ide też do administracji pismo donieść
a no i zgłosić ze sąsiadka nas zalewa z balkonu, tzn mówiłam jej o tym ale ona mówi zeby to zgłosić i niech przyjdą zobaczą bo moze te rurki odprowadzajace deszcz są popękane, ona je prztyka zeby woda sciekała...
ale chyba gdzieś sie woda deszczowa zbiera bo co jakiś czas nas zalewa, jak tak pada jak teraz to u dzieci grzyb wyszedł :ico_szoking: i musimy coś z nim zrobić zanim maluszek sie urodzi :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2011, 09:17

Dzien doberek

nie pospalam dzis sobie, maly plakal w nocy i wzielismy go do nas, krecil sie cala noc, nie mialam zbytnio miejsca i nie wypczelam po tej podrozy, ale mam nadzieje, ze dzis juz bedzie lepiej.

elibell, sama zrobilas torcik?? :-)
przyłączam się :ico_brawa_01:
dzieki dziewczyny :-)
dziś się zaczął twój miesiąc :ico_oczko:
oj to prawda, za 24 dni bedziesz miala Maluszka przy sobie, ale Ci dobrze :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Lece jesc sniadanko, maly jest juz po, a ja jak zwykle na szarym kncu, zawsze oporzadze wszystkich a siebie na koniec :ico_oczko:

Trzeba jechac na male zakupki, bo lodowka swieci pustkami :-D

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

01 sie 2011, 09:17

a no i musze wpaśc do kliku zegarmistrzów na mieście, chcę kupić dziś ten zegarek dla meżusia na urodzinki :ico_brawa_01: do soboty mam czas coś wybrać :ico_oczko:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”