właśnie czytałam artykuł z poniedziałkowej wyborczej i napisali, że matki, które urodziły po 17.03 będą miały już ten roczny macierzyński ale jeśli chca siedziec rok, to musza to zgłosic od razu, bo wtedy płacą jej za caly ten czas 80% pensji. moga brac tak jak teraz te 24tygodnie (20 obowiazkowego + 4 dodatkowego) i to mają 100% płatne i zaś wracają do pracy, a mogą przedłużyc po pół roku do kolejnych 6mcy z dzieckiem w domu, ale pensja wyniesie 60%. wiec chyba lepiej zdecydowac sie od raz u na rok.
myślałyście nad tym?
anade, ja też mam wklęsły pępek. miałam taki całą ciążę z Tobikiem i teraz pewnie też tak będzie.
w ogóle się tym nie przejmuję.
widocznie mamy głębokie pępki
ja dzis od rana wzielam sie za jakies male sprzatanko bo sie mieszkanie troche zapuscilo
mezus spi jak niemowle po nocce i pies tak samo spi to i cisza w domu jest
jenny za 13 tydz.
anade ufff to juz nie bede sie martwic skoro w ksiazce jest tak napisane to tak musi byc a moj maluszek to juz pewnie gigant bo ponoc dlugi jest i ma chyba malo miejsca juz dlatego tak skromnie teraz daje znac o sobie .
Malgorzatka kciuki za wizyte!
co do pepka to ja tez mialam zawsze taki duza dziura i teraz jak mi go wypchalo to on nie jest sterczacy w sensie ze pod bluzko nie znac go.jesli kobieta ma wypukly i jeszcze go wypcha to wtedy taki dzydzel widac przez bluzke.
Mam takie troche glupie pytanie odnosnie prania dla malego rzeczy. czy wszystko trzeba wyprac w sensie nawet nowe rzeczy czy nie? chodzi mi np. o reczniki czy ubranka nowe?
ehhh to troche tego prania bedzie wiecej bedzie tych ubran i tego wszystkiego niz moich i meza mam 3 wory ubranek dla malego i do tego jakies reczniki kocyki spiworki chyba ze 4- 5 pran bedzie bo pralka nie jest wielka i duzo w nia nie wejdzie.
Witam,
Szymek wstal rano z temp, dalam nurofen, psiklam w gardlo i na razie ok, siedzi i gra na fb, czyli nie jest z nim tak źle ,
Jeśli chodzi o ciuszki to ja tez nowe piore,
A pępek tez mam wklęsły,
Mały szaleje od rana, kopie mnie z boku brzucha,
Ide sie ubrac i troche ogarne mieszkanko, potem mama z babcia przzjada,