Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

08 kwie 2008, 22:21

Hej napisałam posta rano i widzę że go niema :ico_zly: :ico_zly:

Aga Kocura dobrze mówi trudno tak napisać słowo w odbiciu lustrzanym :-D ale poobserwować możesz.

Dominisia skoda tej kobitki.Mój Kacperek tez miał być za malutki a urodził się z idealną wagą i na płucka dostawał sterydy,tzn ja dostawałam zastrzyki :-D a teraz chłopak ma głos taki że jak krzyknie to na pół miasta go słychać :-D więc trzeba być dobrej myśli i trochę te badania brać z dystansem choć wiem z doświadczenia że trudno tak.

A my byliśmy dziś na spacerku bo pogoda już całkiem fajna,kupiłam sobie czerwone buciki bo były takie tanie a śliczne :ico_wstydzioch: a potem pojechaliśmy z Kacperkiem po fotelik i słuchajcie mój Ł sam mi to zaproponował i nawet nic niemiał przeciwko na fotelik taki jaki ja chciałam a wygląda tak http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=342974080
A potem pojechaliśmy do rodziców Ł.
U nas nocka była tragiczna co chwila pobudka ja nie wiem dlaczego on tak sie budzi,ciekawe jak będzie dziś :ico_noniewiem:

[ Dodano: 2008-04-08, 22:24 ]
Dobra dziewczynki zmykam juz,dobrej nocki życzę.

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

09 kwie 2008, 09:15

A ja wlasnie kupilam zabawki dla Nelusi z Tiny Love na allegro
pochwal sie linkiem :-D
Zazdroszcze ci takiego taty**!!!
a dzieki :-) moj 3 lata czekał na pierwszego wnuka, wiec mysle ze dlatego tak za nim szaleje
Dostalam lancuszek z czerwonym serduchem i kolczyki do kompletu i sliczna branzoletke
super!!! ja jak pytam co moj mi kupi, to mi mowi zebym sobie wziela kase i sama cos wybrala :ico_oczko: kiedys to sie wysilal i takie fajne prezenciki robil a teraz juz sama musze sobie kupowac..heh ale moze jest w tym plus ze ja zawsze wiem co chce a on niekoniecznie :-D

Dominisia kurde przykra ta sytuacja z twoją kuzynka, moze jednak nie wszystko stracone, trzeba byc dobrej mysli :ico_sorki:
na jednym obrazku tak się podpisała, jakbym czytała coś z lusterka
hmmm ciekawe skad ona tak potrafi...i to niby ma byc jakas nieprawidlowosc
ja jak bym zobaczyla cos takiego to pomyslalabym ze to jakies wybitne dziecko :ico_puknij: musisz poobserwowac Jule i napewno okaże sie ze wszystko ok
eve81, Justyna_Bochnia, a jaki robicie test z ang? Podeślijcie link, sprawdzę się z ciekawości i zobaczę, co mi w główce zostało.
http://www.sgipolska.pl/index.php?main/test_online
estem na poziomie wyzszym srednio zaawansowanym
no brawa wielkie :ico_brawa_01:
mozna sie bylo spodziewac bo pisalas ze gdybym miala problemy to sluzysz znajomoscia angola :-D :ico_brawa_01:
a potem pojechaliśmy z Kacperkiem po fotelik
fajny ten fotelik i cena przystepna
a juz go kupiliscie/????

ja dzis mialam pobudke o 5.00 i znow herbataka nie pomogla na dalsze spanie wiec musialam Szymonowi dac mleko, no i myslalam ze troche pospi a ten skubaniec po 6.00 juz wstal :ico_olaboga:
musze uciekac bo drze sie z łóżeczka

Awatar użytkownika
Kicia10
Papla
Papla

09 kwie 2008, 11:26

Hej :-D
U nas nocka taka sobie,wczoraj nad ranem miałam pobudki co 15 minut a dziś chcąc tego uniknąć wzięłam Kacperka rano do siebie i tak pospaliśmy do 8 wiecie ja zauważyłam że on ostatnio ciągle by chciał być przy mnie,jak chciałam go wieczorem uspać to płakał,nie chciał sam i wzięłam go na rękę jak sie uspokoił to chciałam go odłożyć a ten skubany tak sie mocno mnie trzymał i nie chciał mnie puścić i myślę ze te podubki tez są spowodowane tym ze chce do mnie bo już herbatka nam nie pomaga muszę go wziąśc na chwilkę na rękę wtedy zasypia.
fajny ten fotelik i cena przystepna
a juz go kupiliscie/????
tak już go kupiliśmy u nas w sklepie więc zaoszczędziłam na przesyłce :-D
super!!! ja jak pytam co moj mi kupi, to mi mowi zebym sobie wziela kase i sama cos wybrala :ico_oczko:
no ja mam podobnie,też każe mi samej coś sobie kupić :-D

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

09 kwie 2008, 14:17

Dzien doberek!
Ja tylko na chwilke bo mam dzis w domku mala marude, nic mu normalnie nie pasuje. Mam w mieszkaniu syf jak nie wiem a tu nawet nie ma kiedy posprzatac, teraz akurat moj maly terrorysta spi. Rano zdarzylam tylko odlozyc jego male ubranka, kolejna paka powedruje do piwnicy.

Mam nadzieje ze Krzysiek za niedlugo przyjedzie z pracy, bo pokonczyly sie mi pampersy, mleko, obiadki, deserki, doslowni wszystko! Znow pojdzie tyle kasy ze ho ho!

Ok, lece zabierac sie za obiadek!

Ulamisiula, a Ty co tak nic nie piszesz?? Wogole chyba sie od nas odzwyczailas przez ten czas co bylas bez neta, bo teraz rzadko zagladasz :ico_placzek:

Awatar użytkownika
eve81

09 kwie 2008, 16:04

hej dziewczynki
ja dopiero wrocilam, najpierw pojechalam na poczte wyslac paczke bo sprzedalam na allegro taki łuk do wozka tiny love :-)
pozniej do biura zrezygnowac z internetu/ale spokojnie, do wyjazdu bede miala/
ale musze jutro ponownie tam jechac bo wydrukowalam tylko jedno pismo a ten gosciu powiedzial ze przydalyby sie jeszcze jedno dla mnie, no to musze wydrukowac i jechac zeby mi potwierdzil, a swoja droga niezle to biuro bez drukarki, ksera :ico_olaboga:
noo a na sam koniec pojechalam do przychodni, chcialam tak rutynowo zwazyć Szymcia i mialam do przekazania dla pediatry taki druk od neurologa ze z Szymciem juz wszystko ok :ico_brawa_01: noo ale co mialam pisac
Szymon wazy dokladnie 8kg i lekarka mowi ze za malo przybral na wadze od ostatniego wazenia, a przybral 80g przez miesiac, no i pewnie jest to malo ale ja jej mowie ze moze po prostu on tak ma bo przeciez je wszystko, ale ona mowi ze dzieci w jego wieku maja przybierac 500g na miesiac :ico_szoking: no to te 80 przy 500 rzeczywiscie licho wyglada :ico_noniewiem: ..hmmm no ciekawe czemu bo wczesniej dawalam mu mniej jesc i przybieral prawidlowo a teraz jak daje mu wiecej to za malo przybral :ico_olaboga: no ale nie wiem juz zaczelysmy z ta lekarka podejrzewac ze moze ostatnio go źle zważono i z tego taka rozbierzność
teraz maly siedzi u dziadka, po 18.00 przyjedzie do Szymcia moja mama a my na angielski.

ulamisiula, no wlasnie co z Toba, nawet slowa nie napisalas
Benio duzy chlopak, ale napisz nam co u was :ico_sorki:
kurat moj maly terrorysta
ja dzisiaj mam to samo, caly czas Szymon chce byc w centrum uwagi
a przeciez musialam posprzatac i ugotowac mu zupe

aaa wlasnie dzisiaj moj synuś jadl po raz pierwszy buraczka w zupce
i bardzo mu smakowalo :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 kwie 2008, 16:55

Kurcze pisałam rano ale mi wcieło posta :ico_zly: :ico_zly:

My po nocce spokojnie chyba jedna pobudka była bo jakoś więcej nie pamiętam :)
Wiecie wyszykowałam sie że pójdziemy na spacer po obiadku no i Marcelina zjadła zupkę dojadła jeszcze za chwilę piersią i zasneła mi na rękach jak ja odłożyłam do łóżeczka to spałą od 13:00 do 16:15 wiec juz mi się nie chciało wychodzić pozatym jakoś się zachmurzyło, no nic pójdziemy jutro :)

Kicia10, Pochwal się bucikami :) Ja kupiłam kurteczke i teraz poluje na jakieś czerwone buciki :) a fotelik ekstra, dodałam sobie do ulubionych zeby M pokazać bo z sumie Nas też za niedługo czeka kupno takiego foteliku a ten jest super no i cena przysteopna ::)

eve81, Ty dziewczyno masz bieganiny, no ale warto sokoro Masz okazję wyjechac to myślę że warto się poświęcić no i :ico_brawa_01: dla Szymusia za wagę :)

ulamisiula, Wracaj do Nas i pisz co u Ciebie się działo przez ten czas jak Cie nie było :)

Dominisia, ja pare dni temu właśnie móiwłam M ze jak się kończy to hurtem wszystko na raz pampersy, mleko, oliwka, płyn do mycia, :ico_zly: no a jeśli chodzi o mnie to zawsze to samo puder i antyperspirant i perfumy :) Naszczęście mam zapas tych ostatnich bo dostałam dodatkowy flakonik od M :)

Agnieszka Ty chyba pyałaś o ta kutrteczkę a raczej o fotkę :) Więc już dodaję fotkę:)

Obrazek

Oto moja kurteczka no i ja w niej ale na mnie prosze nie zwracać uwagi bo strasznie źle wyszłam :)

Awatar użytkownika
eve81

09 kwie 2008, 17:18

Justyna_Bochnia, super fotka, i super wyszlas
jaka extra blondi z Ciebie :ico_brawa_01:
a co to za puchar za toba stoi???

ja tez musze sie umowic do fryzjera ale na pasemka, tym razem chce sobie zrobic z dwoch kolorków :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 kwie 2008, 18:03

eve81, to puchar za zasługi sportowe ojca M. A włoski sama sobie zrobiłąm nie mam czasu teraz na fryzjerów ale by się przydał :)

ulamisiula

09 kwie 2008, 18:15

Benek jest wielki.Wazy 10 kg.sam siedzi i jak wziąść go za dłonie to sam wstaje.Teraz jego ulubionym zajeciem jest skakanie.Przed świetami była u mnie koleżanka z Belgii z 5 letnim Olafem.Jak oni sie cudnie bawili.To właśnie Olaf pokazał Benowi jak sie skacze i teraz nie mam spokoju.Zastanawiam sie nawet nad kupieniem huśtawki-skoczka ale narazie krucho z kasą.Jedynym moim zmartwieniem jest jedzenie małego.Nie chce nic innego prócz zupki jarzynowej, kleiku ryżowego i kaszki.Próbowałam dawać mu soczki, herbatki i nic.CZasem tylko wypije troszeczke ale z łyżeczki.I tak ma od urodzenia.Jeśli picie to łyżeczka.
Ostatnio musze oglądac "Jaka to melodia" codziennie.I tak ją oglądam ale teraz to juz musze bo to jest ulubiony program małego.Jak słyszy muzyke i widzi tańcującą parę to sam na nogi i ....skacze i mruczy coś po swojemu.Ma to chyba po mnie bo ja byłam samoukiem i uwielbiam muzykę.Będąc w szkole podstawowej uczyłam sie gry na akordeonie a umiałam zagrać na wszystkich instrumentach klawiszowych.Dziś mu kupiłam małą gitarę.A niech dziecko ma i tate drażni :ico_brawa_01:
A jesli chodzi o Miska to małego prawie wcale nie widzi.Wychodzi rano ok.8,30(Benek wstaje o 7)i wraca o 21.Wiem że to niedobrze ale teraz tylko on pracuje i musimy z czegoś żyć i spłacać kredyt.Teraz go niedawno wzięliśmy i kupiliśmy motor.Nie po to by mieć ale Misiek pracuje jako mechanik motocyklowy i po godzinach naprawia nasz a potem go sprzeda z zyskiem i kupi nastepny.W ten sposób 3 lata temuzarobilismy na samochód.
Ale sie rozpisałam.
Obiecuje odzywac sie częściej :ico_haha_01:
Justyna na poprostu na Ciebie nie mogę patrzeć!!! :ico_brawa_01: Oczywiście żartuje.Ale DŻAGA z Ciebie.A ja tego cholernego brzuszyska nie mogę za cholerę zrzucić

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

09 kwie 2008, 18:43

ulamisiula, widzę że Benuś taki żywy jak Mareclina. A z tym jedzeniam hmmm... może w końcu się przestawi i nabierze ochoty może poprostu jeszcze nie jest jego pora na jedzienie czegoś innego chociaż faktycznie dobrze by było gdyby zaczą jeść mięsko i inne rzeczy.

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”