Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

Re: wiosna-lato 2013

14 mar 2013, 10:37

ja ogarniam mieszkanie na raty.
mięsko mi się na obiadek rozmraża, zaś obiorę ziemiaczki, potem jak M. będzie wracał to ma kupic jakąś surówkę i będzie obiadek.

pozamiatane już mamy w mieszkaniu, prania do zrobienia nie ma. mogę spokojnie grzac się pod kołdrą.

laski, a myślałyście o chrzcinach? kiedy planujecie?

Małgorzatka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 mar 2013, 11:09

TIBBY daleko w przyszłośc wybiegasz :ico_haha_02: ja to na razie ani o macierzyńskim ani o chrzcie nie myślę. Jestem na etapie kiedy pójść na L4.

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

14 mar 2013, 11:13

Dobry pomysl z tym wanishem. ja najpierw wszystkie wypralam w persilu i sie wkurzylam bo nic nie puscily plamy z uzywanych. pozniej bede prac jescze raz w dzidziusiowym. Co do chrzcib zawsze chcialam szybko ale nie wiem jak to wyjdzie. najbardziej o kase chodzi.chrzestny na dodatek bedzie mial slub swoj w sierpbiu i tez nie wien czy i nam i mu bedzie pasowac bardziej po jego slubie czy z miesiac przed. ale na pewno bede robic w domu dla najblizszej rodziny.fajnie aby jescze latem.zawsze mozna na dwor wyjsc a nie sciskac sie w domu.nawet grila rozpalic i jakies szaszlyczki porobic :)

anade
Nakręcona katarynka
Nakręcona katarynka

14 mar 2013, 11:16

A jesli chodzi o macierzynski.ja od razu decyduje sie na rok. a kiedy i gdzie trzrba to zglosic? malgorzata ja na l4 poszlam w 20 tyg ::)

donatka26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 mar 2013, 11:32

jeśli chodzi o macierzyński to ja też na rok , a o chrzcinach jeszcze nie myślałam, ale pewnie zrobimy w połowie sierpnia,

anade super pomysł z tym grillem :-) , jak będzie pogoda, ta na pewno zrobię w ogródku :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
tibby
Wodzu
Wodzu

14 mar 2013, 11:44

oj, my grilla niestety nie mamy gdzie zrobic. ale co tam :P

Gosia, ja lubię sobie planowac dużo do przodu. ;-)

my właśnie też chcieliśmy jeszcze w sierpniu, za cieplejszych dni. I chcemy takie skromne, dla najbliższej rodziny.

a macierzyński, też chcę od razu na rok.

Awatar użytkownika
BrodzikowaMama
Niemowlak forumowy
Niemowlak forumowy

14 mar 2013, 15:34

Hejka

ja znow o sobie bo nie mam czasu na nic....

wiec chorby nas nie odpuszczaja:( a do tego Ja dostalam Grypy...i czuje sie paskudnie...za oknem snieg dobija mnie ta zima;(

Lucek mial 2 dni temu Urodzinki.....dostal pare prezentow w wekend niby mamy zrobic jakies male przyjecie ale ja nie mam jakos sily:(

u mnie juz 16 tydzien !! ale sie ciesze

monikaA88
Umiem skakać na skakance po całym forum
Umiem skakać na skakance po całym forum

14 mar 2013, 15:49

tibby z tym vanishem to dobry pomysl chyba tez te biale body czy pajace namocze wczesniej zeby wybielic... ale ja tego tyle mam :ico_olaboga: ze chyba cala wanne bym musiala na to przeznaczyc bo we wiaderku to by sie nie pomiescilo a na razty nie ma co moczyc.

no ja pranie juz musze pomyslec kiedy zrobic zeby tez zdarzyc z prasowaniem :-P jakos czasem sie boje ze czasu mi braknie :-P czekam tez na ladna pogode bez sniegu to bym sobie to pranie na balkonie wywiesila jakby slonce swiecilo to zawsze takie sloncem i wiatrem wysuszone najlepsze bo pachnace bedzie.

A co do chrzcin to ja jeszcze nie myslalam. u nas to pewnie bedzie zalezalo od kasy bo ja nie pracuj tylko maz pracuje wiec u nas to na pierwszysm miejscu bedziemy patrzec czy jest kasa zeby dosc szybko zrobic czy dopiero uzbierac i jak maly bedzie miec tak z 3-4 miesiace zrobic. ale tez jak juz bym miala robic to jeszcze w lato bo nie trzeba tego dziecka tak ubierac grubo tylko jakies cienkie ubranko to i kasy mniej na ubranie pojdzie :ico_oczko: my pewnie tez w domu bysmy robili bo to taniej wychodzi niz w lokalu i przede wszystkim tylko dla najblizszej rodziny.

anade ja jak bym miala dom swoj wlasny to tez jesli by pogoda byla piekna to bym na zewnatrz zrobila chrzciny polaczone z grillem bo to super sprawa :-)

moni26
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 mar 2013, 16:46

MONIKA lepiej wyprac. Nie wiesz kto macal.
i gdzie one były przechowywane...

Awatar użytkownika
ziolo007
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

14 mar 2013, 16:48

Witajcie
Moj maz mial wczoraj robiony rezonanas magnetyczny ( nie jestem pewna czy to do konca prawidlowa nazwa). Wszystko ok. Dziekuje, ze pytalyscie.
Ja czuje sie kiepsko. Ogolnie zmeczona jestem I chyba zaczynam niewyrabiac ze wszystkim. Maz ciagle w pracy to I w domu nic nie pomoze, bo go nie ma. A mi sie plakac chce. Im wiekszy brzuch Tym trudniej. Za niedlugo bede miec urlop to odpoczne.
Jutro maz ma urodziny I dzisiaj zamierzam upiec pyszny tort. Oliwierek zrobi laurke. Wczoraj kupilam mu koszule, ale jak to ja nie wytrzymalam I Juz mu ja dalam ;) bardzo mu sie spodobala.
tibby tak jak pisalas o swoim brzuszku to ja mam podobne mysli co do swojego wygladu. W pracy kolezanki sa zachwycone moim brzuchem. Rodzice mowia, ze bardzo ladnie wygladam itd. Ja natomiast patrzac w lustro zaczynam po malu panikowac.
Tibby masz piekny brzuszek. Uwierz mi.
monika moj Oli to prawie wogole sie nie ruszal, a zdrowy sie urodzil jak ryba. Ja to chudzina bylam z ogromnym brzuchem, ale najwidoczniej Oli sie tam nie miescil za bardzo.
misia Milenka jest cudowna. Przesliczna! Masz wspanialego meza. Super, ze tak o Was dba.
donatka duzo zdrowka zycze. U mnie w przedszkolu ciagle jakies wirusy. Az strach.
jenny a jak tam Twoje zaparcia? Bo ja to zaczynam pomalu eksperymentowac. Na sniadanie owoce popijam mlekiem. Inaczej to przez tydzien musialabym sie meczyc.

Milego popoludnia

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”