lilo

21 lis 2009, 09:52

wogole nie zbrzydlam,a podobno dziewczynka odbiera urode
Mi też wszyscy mówią że za ładna jestem na dziewczynkę :ico_oczko: Zobaczymy, dla mnie to przesądy tylko - kształt brzucha i wygląd :ico_oczko: Czasem się sprawdzi, czasem nie - na zasadzie przypadku.

Poczytajcie sobie inne przesądy :ico_oczko:
1. Kobieta w ciąży nie może ścinać włosów, bo dziecko będzie miało "krótki" rozum.
2. Nie wolno nosić łańcuszków, pasków, apaszek, w ogóle niczego na guzek, bo dziecko owinie się w brzuchu pępowiną i się udusi.
3.Nie wolno nic kupować dla dziecka przed 6 miesiącem, bo się zapeszy.
4. Nie wolno przechodzić pod drabiną, sznurem do prania ani innymi podobnymi rozwieszonymi (cokolwiek to znaczy), bo to przynosi pecha (i to chyba nie tylko kobietom w ciąży ;) ).
5. Jak się kobieta w ciąży czegoś przestraszy, nie wolno jej pod żadnym pozorem łapać się za twarz, bo dziecko będzie miało znamię w tym miejscu. Inna wersja tego zabobonu brzmi - jak się kobieta w ciąży myszy przestraszy i złapie się za jakąkolwiek część ciała, to dziecko w tym miejscu będzie miało tzw. myszkę, znamię.
6. Kobieta w ciąży nie powinna ubierać się na czarno, bo urodzi martwe dziecko.
7. Jak przyszła mama ma zgagę, to znaczy, że dziecku właśnie włosy rosną.
8. Nie można w ciąży farbować włosów, bo dziecko będzie rude.
9. Nie wolno się depilować, bo dziecko będzie łyse.
10. Ale jednocześnie, jak się głaszcze psa, to dziecko będzie nadmiernie owłosione, tudzież po prostu "kudłate".
11. Kobieta w ciąży nie może siadać po turecku, bo dziecko będzie miało krzywe nogi.
12. Podczas zmywania naczyń nie wolno zalać wodą brzucha, ponieważ potomkowi grozi alkoholizm.
13. Brzemienna nie powinna patrzeć na ładnych inaczej, bo dziecku się udzieli.
14. Nie wolno patrzeć przez wizjer - dziecko będzie miało zeza.
15. Fotografie też odpadają - niechybnie kobieta zostanie na zawsze w ciąży.
16. Nie wolno przeskakiwać przez kałuże, bo dziecko będzie miało wodogłowie.
17. Patrzenie na słońce spowoduje, że dziecko będzie się dużo zanosić płaczem.
18. Kobieta w ciąży nie powinna patrzeć na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż jej czy męża.
19. Kobieta w ciąży nie może patrzeć na ogień, by dziecko nie miało czerwonej plamy na czole.
20. Nie wolno też słuchać zapowiedzi przedślubnych, żeby dziecko nie było głuche.
21. Nie wolno w ciąży uprawiać seksu bo dziecku będą ropiały oczka

Witam w sobotę, niestety weekend będzie raczej taki sobie bo Piotrek pracuje, do rodziców nie pojadę bo chorują no i będziemy siedzieć sami w domku z Piotrusiem....

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

21 lis 2009, 12:18

witam w weekend,

Rybka ale fajny ten Twój synek :ico_brawa_01: :-D
Nie wolno w ciąży uprawiać seksu bo dziecku będą ropiały oczka
łeheheheheheheh a to jest chyba najlepsze :ico_smiechbig:
Nasze plany na weekend też legły w gruzach. Tata się rozłożył na dobre, ma temperaturę katar i kaszel... u rodzinki chorują dzieciaki i zostajemy w domu...
trochę mi przykro bo się nastawiłam na ten wyjazd...no ale dla zdrowia dziecka zostanę w domu, mąż obiecuje że nam coś ciekawego wymyśli na wieczór - ciekawe...

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

21 lis 2009, 14:47

lilo, po przeczytaniu tej listy dochodze do wniosku, ze w ciazy wypada sie tylko zamknac w domu na 4 spusty, nic nie robic, na nic nie patrzec, niczego nie sluchac... tylko jak to zrobic :ico_noniewiem: :ico_oczko: i chyba trzeba bedzie zrezygnowac z szalika w zimie :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

21 lis 2009, 17:33

na zasadzie przypadku.
- dokladnie tak,bo moja siostra zawsze ma malutka pileczke,a urodzila 3 corki :-D
1. Kobieta w ciąży nie może ścinać włosów, bo dziecko będzie miało "krótki" rozum.
- ło matko,ja juz 3 razy scinalam :ico_oczko:
bo dziecko będzie miało znamię w tym miejscu
- w tym akurat cos jest,mojej kolezanki mama zlapala sie za dekolt i kolezanka ma plame w ksztalcie dloni na dekolcie,ale to moze byc przypadek :ico_noniewiem:
że dziecku właśnie włosy rosną.
- Andrzejek mial kilka wloskow na krzyz,a wedlug tego to powinnam urodzic malpke,bo wciaz zgage mialam od 6 miesiaca do konca,nawet sie rymuje :ico_oczko:
15. Fotografie też odpadają - niechybnie kobieta zostanie na zawsze w ciąży.
- jakie bzdury :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:
18. Kobieta w ciąży nie powinna patrzeć na mężczyznę innej rasy, by dziecko nie urodziło się z innym kolorem skóry niż jej czy męża.
- a to napewno wymyslila jakas baba,ktora zdradzila meza z murzynem i wmawia mu,ze to jego :-D

A swoja droga,moj ginekolog jest arabem :ico_szoking:
21. Nie wolno w ciąży uprawiać seksu bo dziecku będą ropiały oczka
- :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

anusiek, tak tak,lepiej nie ryzykowac i w domu zostac :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
i chyba trzeba bedzie zrezygnowac z szalika w zimie :ico_haha_01:
- koniecznie :-D

idziemy dzis do kina ,na dlugo oczekiwany przez nas film,druga czesc sagi "Zmierzch" - Ksiezyc w nowiu i powiedzialam,ze nawet jak skurcze dostane,to bede udawac,ze ich nie czuje.Od zeszlego roku czekalam na ten film :-D

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

22 lis 2009, 10:54

iw_rybka napisał/a:
wogole nie zbrzydlam,a podobno dziewczynka odbiera urode
No mnie wszyscy na początku mówili że kształt brzucha na chłopaka,z wyglądem też nie mam problemów,no a w brzuchu dziewuszka.....chyba :ico_noniewiem:
Poczytajcie sobie inne przesądy :ico_oczko:
Umarłam :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:
Czego to ludzie nie wymyślą,to ja będę miała zezowatą alkoholiczkę wg pkt 12 i 14 :ico_olaboga:
Nasze plany na weekend też legły w gruzach. Tata się rozłożył na dobre, ma temperaturę katar i kaszel... u rodzinki chorują dzieciaki i zostajemy w domu...
Zdrówko najważniejsze.Mnie coś gardło dziwnie drapie :ico_placzek: Chyba się zaczyna.
Wczoraj wpadła do mnie pod wieczór na 15 min mama,ale że mój tata jest
przeziębiony to mój mąż stwierdził że mimo że mama sama nie choruje to
zarazki przenosi i kazał mi założyć maseczkę szpitalną.Jak mnie moja mama
zobaczyła to tak się śmiała,zdjęcia komórką porobiła.Także mój m
już teraz wariuje,a jak się dziecko pojawi to pewnie wszystkim będzie kazał
w maseczkach chodzić :ico_haha_01: A strasznie niewygodne są.
idziemy dzis do kina ,na dlugo oczekiwany przez nas film,druga czesc sagi "Zmierzch" - Ksiezyc w nowiu
No i jak po filmie?Moja przyjaciółka była wczoraj z kuzynką i mało nie pozasypiały w kinie.Mnie pierwsza część nie poruszyła,więc z drugą poczekam jak znajomi z neta ściągną,szkoda mi kasy na kino w tym przypadku.

Dziewczyny,grudniówki zaczęły sie rozpakowywać. :ico_szoking: Matko jedyna,niedługo my :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lis 2009, 18:52

grudniówki zaczęły sie rozpakowywać. :ico_szoking: Matko jedyna,niedługo my
mi do tej pory strasznie szybko czas uciekal, a ostatnio zaczal sie wlec... im blizej wyliczonego terminu, tym wiecej niepokoju mnie ogarnia i nadziei, ze wszystko bedzie dobrze :ico_sorki: dzisiaj mam jakies schizy i mysle tylko o tym, zeby dzidzia wytrzymala cala i zdrowa do stycznia :ico_sorki: ale ja w niedziele zawsze mam takie dziwne mysli :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lis 2009, 19:33

No i jak po filmie?
- jesli o nas chodzi to bardzo nam sie podobalo,ladnie to opowiedzieli i teraz czekamy na jakas ladna kopie,zeby jeszcze raz obejrzec :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Dziewczyny,grudniówki zaczęły sie rozpakowywać.
- no ja sie zaczynam bac,Barba miala termin jako pierwsza :ico_szoking:

Awatar użytkownika
anusiek
Dorosłem już do Liceum!
Dorosłem już do Liceum!

22 lis 2009, 20:39

Mnie coś gardło dziwnie drapie Chyba się zaczyna
ojejj oby nie :ico_sorki: na wszelki wypadek zapodaj cytrynkę, miód i czosnek!!
Dziewczyny,grudniówki zaczęły sie rozpakowywać. Matko jedyna,niedługo my
hihi no ja tam już się doczekać nie mogę...czasem aż mam wyrzuty sumienia ale chętnie bym wypchnęła maluszka, żeby móc patrzeć na niego i sprawdzić czy wszystko ok.
dzisiaj mam jakies schizy i mysle tylko o tym, zeby dzidzia wytrzymala cala i zdrowa do stycznia ale ja w niedziele zawsze mam takie dziwne mysli
spokojnie Helen też mam czasem tak jak Ty ale podobno dzidzia w brzuchu jest najbezpieczniejsza więc się nie martwmy.

My cały weekend w domku, mąż pomógł mi spakować torby do szpitala, troszkę z nudów to zrobiliśmy :ico_oczko: ale się zaangażował :-) a dziś upiekł mi ciasteczka kruche :ico_haha_01: i weź tu nie tyj :ico_olaboga: :ico_oczko:

spokojnej nocki :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

22 lis 2009, 20:47

ale chętnie bym wypchnęła maluszka, żeby móc patrzeć na niego i sprawdzić czy wszystko ok.
- ja tez :ico_wstydzioch:
a dziś upiekł mi ciasteczka kruche :ico_haha_01: i weź tu nie tyj :ico_olaboga: :ico_oczko:
- ooo,moj jeszcze ciastek nie piekl,musze go zmobilizowac :-D

Ja jakas nie taka jestem,przeczytalam o tej biednej Amoli na lutowkach,ona biedna na podtrzymaniu w 7 miesiacu ciazy,a jej coreczka,tez ma 7 miesiecy i w nocy dostala bezdech i jest w spiaczce w szpitalu,no kurcze ile ieszczesc na jedna matke moze przypasc :ico_placzek:

lilo

22 lis 2009, 22:20

Zdrówka dla wszystkich - mam nadzieję że już nas nic nie złapie, strasznie bym tego chciała :ico_sorki:
ona biedna na podtrzymaniu w 7 miesiacu ciazy,a jej coreczka,tez ma 7 miesiecy i w nocy dostala bezdech i jest w spiaczce w szpitalu
Kurcze, ale tragedia :ico_placzek: Troszkę się pośpieszyła z tą ciążą, ale znam takie przypadki - moja znajoma jest starsza od swojego brata 7 mies. - on się urodził jako wcześniak. Jednak organizm potrzebuje czasu na regenerację :ico_sorki:
Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, biedna ta malutka, czemu się takie rzeczy dzieją????????????????? Teraz się boimy o maluszki w brzuchu, ten strach się nie skończy po urodzeniu.... Matka to już dożywocie w tym strachu dostaje, zawsze się martwi o dziecko, małe czy duże......

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”