mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2008, 16:31

Acha, chyba zaczyna dzialac rytm jaki narzucilam NEll. W sumie to spi teraz tylko 2 razy dziennie ale za to dluzej a nie takie 20 minutowki. No chyba ze zaliczyc spanko pomiedzy 6 a 8 tez jako juz spanko dzienne, bo dla mnie to srodek nocy :-D to wtedy beda 3 spanka. I mamy taki plan dnia jedzenia i spania (a propos dzieki za info o tym co ile spia wasze pociechy, dzieki temu nie dalam sie nabrac mojej corci :-) )
6.00-mleko
10.00- kaszka mleczno-pszenna z owocami ze sloiczka
10.30- spanko
14.00- zupka
15.30-spanko
17.00-drugie danie (dzieki Kiciu za ten pomysl)
20.00-flaszka
23.00-mleko

Ciezko nam szlo wczoraj to trzymanie 3 godzinnych przerw miedzy spaniem ale dzis juz bylo lepiej, wiec chyba damy rade.
Teraz mala spi a mi sie obiad konczy a ja czekam na meza.

Dostalam nowy katalog H&M i sie napalam oczywiscie :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 kwie 2008, 16:45

To ja jedna daje jeszcze cycka??

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

10 kwie 2008, 16:56

Justynka, obawiam sie ze tak :-) Niedawno Kocurka na dobre odstawila a my reszta to juz jakis czas temu. No i Lalka daje na pewno ale w sumie to dawno jej tu nie bylo.

No i super ze napisalas tego eska, o wiele lepiej co? :-)

eSKa
4000 - letni staruszek

10 kwie 2008, 17:09

Mamo zuzi jak poczytalam plan Nelci to stwierdzam krótko Olo wymięka przy tej pannie :-D Ona tyle zjada?? :ico_szoking:
U nas to wygląda mniej więcej tak
8.15 butla
9.30 spanie
12,00 zupka
15.00 butla potem spanie
17.00 deserek
19.15 butla
19.30 spanie

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 kwie 2008, 17:10

mama_zuzi1980, O tak o wiele lepiej :)

Ja też już powoli będę odchodzić o d cycusia ale tak mi ciężko, dlatego zaczełam na solarium chodzic bo zamika powoli a ja musze przejsc juz na wiecej butli w ciagu dnia a nie tylko na dobranoc.

Lece przebrac małej posciel :]

[ Dodano: 2008-04-10, 17:13 ]
To ja tez napisze jak u Nas:

7:00 pobudka
8:00 piers i spanie
9:00 zabawa
soczek lub herbatka
12:00 zupka lub danie
13:00 spanie
16:00 deserek
17:00 piers
19:30 buta i piers
20:00 spanie
23:00 piers
4:00 piers

[ Dodano: 2008-04-10, 17:14 ]
w miedzy czasie jesczesoczek i zabawa i jakies ciacho:]

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

10 kwie 2008, 17:20

JUSTYNKA ja jeszcze daję pierś, ale tylko w nocy, choć już teraz muszę go odzwyczaić jak mam wyjechać...
no i widzisz i Tobie od razu lepiej na serduszku jak napisałaś smska, brawo :ico_brawa_01.a jemu pewnie jeszcze bardziej :-)

ESKA no na początku Oluś na pewno nie będzie pod wrażeniem kupki w nocniku, a mama będzie dumna :ico_oczko: Julcia to siedziała na nim i wkoło miała pełno zabawek i tak z godzinę potrafiła usiedzieć...ale za to kiedy miała 1,5 roczku to sama wołała siusiu, bo racja, że wcześniej dzieciaczki nie kontrolują wypróżniania, a jak 2,5 roczku to nawet w nocy potrafiła wstać i siusiu wołać, a pieluszka poszła w zapomnienie :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

10 kwie 2008, 17:42

jeju ale teho naprodukowałyscie :-D ale super ciesze sie ze mialam co czytac :ico_brawa_01:
noo to moze po koleji

Justyna to Ty z Marcelą jestescie u rodzicow M????
a ta wasza rozłąka to rzeczywiscia trudna sprawa dla obu stron, bo wiadomo ze kazdy osobno to i mysli rozne przychodza do glowy, dlatego musicie jak najszybciej byc razem, niewazne czy w PL czy w Wiedniu ale razem!!!
Marcelcia na fotach

super, ja tez oczom nie moge uwierzyc...ona jest the best!!!
Benek jest wielki.Wazy 10 kg.sam siedzi i jak wziąść go za dłonie to sam wstaje
super ze Benio taki aktywnyi spryciarz z niego, widac ze dzieciaczki zaczynaja coraz wiecej kumac :-D , ale normalnie ciesza takie kazde nowosci w rozwoju, co nie???
ja uwielbiam patrzec jak Szymon robi postepy :-)
ostatnio mamy takie uczuciowe upały że ufff
no brawa brawa :ico_brawa_01:

eska mam nadzieje ze teraz juz nie bedzie zadnych problemow z wojem, informuj nas na bierzaco :ico_sorki:
aaa i naprawiaj kompa bo nie zniesiemy twojej nieobecnosci :ico_nienie:
a jesli chodzi o basen to ja mysle ze jesli z takim maluszkiem to tylko na odpowiedni dla niemowląt, w takim normalnym to woda za zimna i tak jak napisalas chlorowana wiec ja bym nie ryzykowala..a wiecie ze na takim specjalnym basenie dla maluszkow jak mama chce kapac sie z dzieciaczkiem to musi miec zrobiony aktualny wymaz z pochwy :ico_szoking: no serio!!! tak przestrzegaja higieny i jak dla mnie to bardzo dobrze bo wiadomo rozni ludzie przychodza :ico_oczko:
a ten sedesik fajna sprawa, i moze nawet kupie tez Szymciowi jak zacznie dobrze siedziec, ale nie zeby go juz od pieluch odzwyczajac bo czytalam ze do 18 mies nie ma sensu dzieciaczka sadzac bo on i tak nawet jak nasika to jest to dla niego niekontrolowany odruch/choc pewnie zdarzaja sie wyjatki/ :ico_oczko:
A co do Szymcia to ja na twoim miejscu robiłabym mu mleka min 180.
Aha, Eve, ja mysle ze powinnas Szymciowi dawac 4 razy na dobe mleczko
ja tez jestem tego zdania co dziewczyny że minimum 180 ml mleczka
dzieki dziewczyny za rady, na was zawsze mozna liczyc i wcale sie nie gniewam ze mi to napisalyscie, od jakiegos tygodnia daje Szymciowi juz duuuzo wiecej mleczka tzn. na noc 180ml wody+mleczko+kaszka, w dzien daje mu samo mleczko bez kaszki, zreszta na kaszkach pisze ze mozna dawac max. 2x dziennie z kaszką. Do tego zjada duzy sloik zupki 190g, 130g lub 190g deserku poza tym pije duzo herbatki i 150ml soczku dziennie.
I nadal twierdze /i nie tylko ja/ ze Szymcio dobrze sobie wygląda :-)
aaa i wiecie co ja dlatego dawalam mu tego mleczka 90ml bo moja kolezanka, dawala swojemu malemu wlasnie tyle przez caly czas az do roku bo jej bardzo ulewal, i wcale chydy nie jest ten jej synek a wprost przeciwnie chłopisko bucate ze hej :-D
a wy dajecie na kazdy posilek 180ml wody, zawsze????? tzn. 4x dziennie/??

agnieszka01.04 no to mialas ten dzien,,, ehhh to tylko u nas moze tak byc, ale glowa do gory napewno uda sie wszystko zalatwic pomyslnie przed wyjazdem, trzymam kciuki

mama_zuzi1980 no to mialas wczoraj wypeniony dzionek :-D ale fajnie, ja tak lubie[/quote]

Dominisia super ze zakupki sie udaly, ja tez jestem cala happy jak uda mi sie cos kupic w promocji :ico_brawa_01: i zazwyczaj tylko wlasnie czycham na takie okazje a nie wydaje kaski na ciuszki bez promocji, no chyba ze mi sie cos baaardzo spodoba :ico_oczko:
trzymam kciuki za Twoja kuzynke, trzeba byc dobrej mysli.
Odnosze takie wrazenie, ze Ty bardzo sie boisz zeby Szymonek nie byl za gryby
no moze rzeczywiscie za bardzo sie tego obawialam, ale gdybys widziala jego apetyt..heh
ja wiem ze to dobrze ze on ma taka chec do jedzenia i ciesze sie z tego, ale ja czasem mam wrazenie ze on nie je z glodu tylko ze on taki przepadzisty... :ico_noniewiem:
Kicia10 napisał/a:
dodałam pierwszy raz żółtko ciekawe czy będzie jakaś reakcja
no ja tez musze pomyslec o zółtku, bo jeszcze nie wprowadziłam

a ja musze sie wam pochwalic wyczynami mojego syncia no wiec:
moje dziecko samo robi kosi-kosi jak sie go poprosi :-D
a do tego potrafi przepełzac cały pokój zeby dostac pilota do TV
mam filmik ale na google wyskakuje mi bład ze jest za duzy :ico_zly:

[ Dodano: 2008-04-10, 18:17 ]
M kupil sobie dzisiaj nawigacje do samochodu i chodzi teraz i kombinuje trasy :-D
bylismy dzis z Szymciem na zakupkach, jak wyjechalismy po 9.00 to do domu wrocilismy ok 13.00 :-D pogoda dzis po prostu letnia u nas byla na dworze 22st a w domu 21st :-) a w samochodzie tak bylo goraco ze jak wracalismy to musialam Szymcia rozebrac i jechal w samym body z dl. rekawem i rajtuzach a i tak mial wielkie rumience.
pozniej jak maly pojdzie spac to wkleje fotki :-D

[ Dodano: 2008-04-10, 18:19 ]
a u nas z jedzonkiem tak:

ok 5/6.00 mleczko
9.00 mleczko
12.00 zupka
15.00 deserek
18.00 mleczko

a wczoraj jeszcze o 23.00 dalam malemu mleczko i przespal cala noc :ico_brawa_01:
dzisiaj chyba tez tak musze zrobic :-D

Awatar użytkownika
Dominisia
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

10 kwie 2008, 19:14

a wczoraj jeszcze o 23.00 dalam malemu mleczko i przespal cala noc
Brawa dla Szymonka, moze on sie budzil bo poprostu byl glodny! A co do mleczka to ja daje za kazdym razem 180 ml :)
ja czasem mam wrazenie ze on nie je z glodu tylko ze on taki przepadzisty...
Mam wrazenie ze on sobie sam krzywdy nie zrobi :) ja przypuszczam ze gdyby nie byl glodny to by nie jadl, ja robie Jasiowi 180 ale nie zawsze zjada. Mysle ze gdyby Szymus juz nie chcial to by tez butle odrzucil, zreszta wszystko wyjdzie w praniu :-D No i przypuszczam ze nas wszystkie czeka czas wybrzydzania nad jedzeniem, braku apetytu itd.
dziecko samo robi kosi-kosi
Bomba! Widze ze nasze dzieciaczki robia coraz wieksz postepy. Dzis Jasiowi uwidzialo sie zeby spac na boku i ja sie z tego ciesze jakby conajmniej sam sie siadac nauczyl :)

Wogole to tak duzo napisalyscie ze ja juz nie pamietam co i jak, a popoludniu necik mi znowu cos szwankowal. Krzysiek pojechal na rozliczenie podatku i pozno wroci wiec mam samotny wieczorek, poloze sie dzisiaj chyba wczesniej spac.
A i jeszcz jedno :) K. popoludniu wpadl po dokumenty a ja sie pytam kiedy mnie na zakupy wezmie hihihihi :-D No w niemalym szoku byl :-D Ale wtedy przypomnialam mu ze obiecal mi jeszcze nowa bielizne i dodalam ze jeszcze kosmetyki (chociaz tego nie obiecywal :ico_oczko: ), noi moj mezulec powiedzial ze da mi kaske i moge jechac sobi jutro :ico_brawa_01: I lepiej ze bez niego, bo jak wczoraj chodzilismy po sklepie to myslalam ze szalu dostane, ja zdazylam zrobic zakupy dwa razy, dziesiec razy przejsc sklep a ten ciagle wybieral i przebieral i se zdecydowac nie mogl, jak jakas baba normalnie :-D Ale juz nie narzekam :-D :-D :-D

Awatar użytkownika
agnieszka01.04
4000 - letni staruszek

10 kwie 2008, 20:29

to bardzo dobrze bo wiadomo rozni ludzie przychodza :ico_oczko:
pewnie, ja też jestem za :ico_noniewiem:
moje dziecko samo robi kosi-kosi jak sie go poprosi :-D
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: no pięknie, a Darusiowi wystarczy powiedzieć przybij piątkę i już wie o co chodzi :-D
Dzis Jasiowi uwidzialo sie zeby spac na boku i ja sie z tego ciesze
a Jasiu spał na pleckach znaczy...ale jak zdecydował się na boczku ku radości Mamusi to wielkie :ico_brawa_01: Daruś od niemowlęcia zasypiał na jednym lub drugim boku i tak ma do dziś :-)
powiedzial ze da mi kaske i moge jechac sobi jutro :ico_brawa_01:
no kurcze, mężuś bomba :ico_brawa_01:
a ten ciagle wybieral i przebieral
no ja to bym pewnie się cieszyła z teo, bo mojego W. do sklepu to nawet siłą nie zaciągnę i tym sposobem muszę wszystko zawsze sama wybierać, chyba że coś upatrzę i znajdę w necie takie samo to pytam czy mu się podoba.... :ico_puknij:

ale jaja były wieczorem, Daruś nie spał od 14.30 i o 19.00 pokąpanku już spiący na maxa, ale sobie myslę o nie jeszcze go nie kładę, bo jak się wybudzi tokoniec...jeszcze z pół godzinki...w tym czasie wzięła go mama i ja poszłam się wykąpać i umyć głowę, ale po 5 minutach mama woła, że nie może już, bo on odlatuje, to ja biegiem się splukiwałam, nawet makijazu zmyć nie zdążyłam, tylko wyleciałam z takimi czarnymi podkowami pod oczami rozmazana, patrzę a mama z nim skacze, a Darek już baranki kończy liczyć :-D oczy zamknięte....koniec padł...całe szczęście jak po pół godzinie się obudził, no bo jakby inaczej, to zjadł mleczko i znów odleciał :ico_sorki: :-D

Awatar użytkownika
Justyna_Bochnia
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

10 kwie 2008, 20:48

Darek już baranki kończy liczyć
heheh no to pięknie zmęczony był :)

Ja idę się właśnie kąpać no i pewnie spać... jeśli nie pojede do Wiednia no to będę w niedziele na TT a jeśli wyjade to na 2 tygodnie ale spróbuje znaleść tam jakąś porządna cafejkę :)

ŚCISKAM WAS KOBIETKI :)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”