Kasia90
Zrobiłem Magistra z forum!

11 kwie 2010, 21:06

Matikasia no tak, niby mamy, ale jak przychodzi rozmowa o rodzicach to są zgrzyty. Ale z rodziną najlepiej na zdjęciach.

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2010, 21:07

matikasia iisia dziekujemy za komplemencik :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Kasia90, wspolczuje, ale uwazam ze rozmowa z mezem to podstawa

A co do kosztowania to ja bym tak nie prezsadzala (nie chodzi mi tu o rzeczy kosztowane przez Kingunie) ale ja mlodemu juz dalam skosztowac serka z sernika, kremu z karpatki, liznal juz czekoladki- wiadomo nie duzo, tylko na czubeczku ale ja uwazam ze to nic zlego a dziecko poznaje smaki. ziemniaczka z obiadu tez skosztowal ale suchego.
matikasia, a przez cale dziecinstwo dziecko nie bedzie pic wody butelkowanej a potem najmniejszy kontakt z kranowka i sa biegunki, bole zoladka czy alergie, uwazam, ze dziecku powinno sie dawac wode z kranu ale przegotowana

Kasia90

11 kwie 2010, 21:08

Dobra, ja zmykam, bo właśnie mąż woła. :ico_olaboga: Dobranoc dziewczynki, wpadne jutro, bo w weekendy to zawsze nie mam czasu, bo jeździmy wszędzie. :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Ewka_82
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2010, 21:09

Kasia90, dobrej nocy :-)

Awatar użytkownika
ejustysia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

11 kwie 2010, 21:11

hej kobitki, prepraszam , że Wam se wtrące ale u nas tradycyjnie pustka

Kasia90, tak czytam poomacku i chyba chodzi o jedzonko ? Po pierwsze jesteś matką i to ty wiesz najlepiej czego potrzebuje Twoje dziecko - przeciez ty chcesz dla niego jak najlepiej i nigdy nie zrobilabys czegos wbrew jego dobru i to powinien być Twój glówny argument i nikt nie powinien podwazać Twojej decycji i na boku dawać coś córci, u mnie akurat bylo inacej u nas Wik sok z marchwi dostawal odd 3 tyg zycia a morelki czy jabluszk jak skonczyl 2 miesiace - pierwszy obiadek dostal jak skonczyl 3 miesiace a miesko jak mial nieco ponad 4 miesiace - teraz je doslownie wszystko i tak już od dluzszego czasu - inna kwestia ze on nigdy po niczym nie mial problemów i zero uczulen wiec to bylo pod kontrolą lekarz a a no i inna kwestia ze on byl tylko butla karmiony - dzidzia na piersi moze do 6 miesiaca byc tylko na cycu i to nawet najlepsze rozwiązanie - przedewszystkim nie denerwuj sie - porozmawiaj - spokojnie wysluchaj męża zey to nie byl tylko monolog Twój a uczciwa wymiana swoich spostrzezen - wiem ze kiedys ludzie dawali szybko jedzonko mimo karmienia piersia ale kiedys jedzenie tez ne mialo tylu konserwantow i nie bylo tak nawozone

ufff ale sie rozpisalam

tojeszcze raz prezpraszam za swoje 3 grosze :-D

Sabcia tradycyjnie kopniak z Wloclawka aż do W.Brytani, mam ndzieje , że zabolalo :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie: :ico_nienie:

Kasia90

Ewka, ale to nie o to chodzi, ja też jej dałam danio waniliowe na koniec łyżeczki, zupki jarzynowej, czekolade polizać, polizać jabłko, ale bez przesady, nie rzeczy które trzeba gryźć, bo mi sie dziecko udusi. A z tymi ziemniakami to inna sprawa, chodzi o to, ze to suche, a Kinga tylko cyca, nie chce pić z butelki, więc nie pije nic prócz mleka.

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

Ewka mój brat mówi, że ta brudna woda przegotowana to jeszcze gorsza;( nie no ja nie podawałam dzieciom nigdy butelkowej do mleka czy zupy. Teraz tylko mamy ten filtr i już będę wszystko na niej robić.

Co do poznawania nowych smaków, to jasne, że to dobre, ale słodycze podałabym jak najpóźniej. Nie ma co dziecka przyzwyczajać. Jeszcze zdąży się najeść. Mati zjadł 1 kinder czekoladkę na 15 miesięcy.
Ziemniaczek jak najbardziej:)

Wczoraj pokroiłam pierść z kurczaka w kosteczkę i poukładałam na górnej półce w zamrażalce by potem Milence po kawałku wyciągać do zupki. Dziś nie mogę tego oderwać:)

Kasia90

11 kwie 2010, 21:14

Ejustysia no masz racje, może z nim pogadam, ale dziś już nie, bo musze sie z tym przespac, uspokoić.

Teraz już naprawde ide, :-D
Wpadne rano. :ico_oczko:

Awatar użytkownika
magduś81
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

11 kwie 2010, 21:24

No doczytałam :-D
Ewka_82, zdjęcie rewelacja :ico_brawa_01: jakie cudowne oczka!!!
matikasia, jeśli chodzi o wcieranie "cudownych" serum na cycyki i inne nasze niecudowne miejsca to nie słyszałam że nie można stosowac ale najlepiej wpisz informacje w google i może ktoś jest mądrzejszy!!!
ejustysia, GRATULUJE FASOLECZKI :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

A jeśli chodzi o próbowanie jedzonek różnych to ja też (bez przesady) daje chłopakom próbować różniastych smaków. Dzisiaj dałam troszeczke rosołku :-D i chcieli jeszcze jeszcze. Próbowali już ogórków kiszonych, szynki, i chlebka tzn skórki. Wszytsko w bardzo małych ilościach i w buzi po sekundke ale smakowało!!

Acha i już mamy drugi zalążek ząbeczka u Olka :-D pewnie jutro się wyrżnie :ico_brawa_01:

Ide spać :ico_spanko: słodkich snów!!!!

Awatar użytkownika
matikasia
Trzy tysiące lat minęło...

11 kwie 2010, 21:24

Ja też życzę dobrej nocki. 200 brzuszków, 70 skakanek i 30 przysiadów zaliczone.

A to nie strach dać kawałek szynki? jak ząbków nie ma to się może dziecię zadławić. Kurdę przy Matim jakoś wszystko szybciej mi poszło, a teraz ostrożniejsza jestem. Chyba się za dużo naczytałam. Ale fakt Mati a 8 miesięcy miał 8 zębów i jadł z nami przy stole ziemniaki i pieczonego kurczaka:)

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”