Mad.
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2012, 10:44

gosia888, placi sie za firme. Rozmawialam ponad 1h o szczepionkach z polozna co przychodzila do nas do domku. Sklad musza miec ten sam :-) Wybor nalezy do nas.

Awatar użytkownika
Madleine
Trzy tysiące lat minęło...

17 kwie 2012, 10:47

hej dziewczynki,u nas tez zimno...
Niewysopana jestem strasznie bo wpadl brat z kuzynem i siedzieli do 5 z mężem i spać nie mogłam ;/ Ale męzuś sie zreflektowal i rano wszystko wypucowal :-)
Dzis musze sie wybrac na zakupy bo kosmetykow zaczyna brakowac i buty mezowi musze kupic ehhhh ale mi sie nie chce...

Awatar użytkownika
Kasiala
Zrobiłem Magistra z forum!

17 kwie 2012, 11:47

Witam i ja :-D

pospałam od północy do 10:50 :ico_brawa_01: więc nawet się wyspałam :-D
u Nas pogoda za oknem zapowiada się wyśmienicie tylko nie wiem czy nei zimno ale słonecznie jest napewno :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: idę robić jakieś śniadanie bo zaraz z głodu padne a dziecko wyssie ze mnei ostatnie składy tłuszczu :ico_smiechbig: :ico_smiechbig: :ico_smiechbig:

julchik22

17 kwie 2012, 12:15

A ja rano napisałam do Was z wielkimi przeszkodami Synka, wcisnełam ctrl+a, a potem miało być ctrl+c, ale paluch się ześliznął i wyszło samo c :ico_zly: Co było dalej nie muszę mówić....

Kasiala, kurcze, szkoda że tego wózka nie ma na stanie, to po jakiego grzyba daja na stronie info że jest? :ico_zly:

Gosia, powiadasz Max chudzinka? A co Ty chciałać Laseczko? Ma to po Mamusi :ico_oczko: Najważniejsze że zdrowy, a masę później z tatusiem i braciszkiem napakuje :ico_oczko:

Madleine, udanych zakupów! :-)

My też szczepiliśmy skojarzone 5 w 1 i też był to kosz ok 100 zł, ale za Infanrix właśnie. Powodem takiego szczepienia była nie tylko mniejsza liczba wkuć co przy szczepionkach refundowanych, co też to że podobno są one lepiej oczyszczone :ico_noniewiem:

Kasiala, na pnaumokoki można szczepić na 2 sposoby: 1) po 1 i po 2 roku życia - czyli 2 dawki i 2) tylko po 2 roku życia - 1 dawka. I nad ta drugą opcją się właśnie zastanawiamy.
Wiecie do mnie nie przemawia popularność tych szczepionek, ani tym bardziej idiotyczne kampanie społeczne wpędzające w poczucie winy tych rodziców, którzy nie chcą szczepić. Dla mnie argumentem jest to, że w razie "wu" pneumokoki są groźne, a nośnikami wg statystyk jest 20% dzieci no i też to, że w krajach bogatszych są one na liście szczepień obowiązkowych i są refundowane przez państwo, a państwo polskie nie daje na to kasę. Nie podjęliśmy decyzji jeszcze na 100%, ale nasz Synuś baaaaardzo lgnie do dzieci, tuli się jak widzi jakieś dziecko w podobnym wieku na spacerku, dzieli się zabawkami, bawi się - na pewno pójdzie do przedszkola bo widzę jaką mu frajde sprawia obcowanie z rówiesnikami i dlatego bardziej jesteśmy na tak jeśli chodzi o szczepienie niż na nie. Pediatra też zaleca i twierdzi że jest to szczepionka całkowicie bezpieczna :ico_noniewiem: Ale rodzic zawsze będzie miał wątpliwości - jak ze wszystkim :ico_noniewiem:

U nas dzisiaj też słonecznie, ale wietrznie. Zaliczyliśmy jednak spacerek, bo w Botaniku mamy dość zacisznie, no i moje Dziecie koniecznie musiało kaczki nakarmić, ale dzięki temu teraz słodko śpi :-) A mam obiadek z wczoraj, więc luz bluz - zalegam do niego poczytac książkę - właśnie sąsiadka mi pożyczyła "język niemowląt" i wygląda na wartą uwagi :ico_oczko:

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2012, 13:40

Kasiala, na pnaumokoki można szczepić na 2 sposoby: 1) po 1 i po 2 roku życia - czyli 2 dawki i 2) tylko po 2 roku życia - 1 dawka. I nad ta drugą opcją się właśnie zastanawiamy.
no jest jeszcze opcja że 3 dawki jak dziecko ma mniej niż pół roku.
Dla mnie argumentem jest to, że w razie "wu" pneumokoki są groźne,
a ja słyszałam że meningokoki są groźniejsze a po prostu mniej popularne.

julchik22

17 kwie 2012, 16:59

Gosia, całkowicie się z Tobą zgadzam że meningo są gorźniejsze, ale to dopiero w wieku szkolnym się na nie szczepi, a my narazie na etapie przedprzedszkolnym jestesmy :ico_oczko: Nasza pediatra właśnie swoją córkę 8-letnią zaszczepiła na meningo :ico_oczko:

Mamusia28
Obywatel Tik-taka
Obywatel Tik-taka

17 kwie 2012, 17:08

witam drogie kolezanki wpadlam sie tylko przywitac - wlasnie spedzilam 3 dni w szpitalu, w tym dzien na porodowce ale udalo sie i akcja porodowa zostalam wstrzymana - moje malenstwo cos sie za szybko pcha na swiat:( napisze moze pozniej albo jutro teraz musze odpaczac i zrobic liste lekow co i jak zazywac.

Awatar użytkownika
Kasiala

17 kwie 2012, 18:56

spedzilam 3 dni w szpitalu, w tym dzien na porodowce
ło matko :ico_olaboga: co się stało? Skurcze czy jak? całe szczęście udało się zatrzymać :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: współczuje takiego strachu naprawdę

gosia888
Cyber rusałka
Cyber rusałka

17 kwie 2012, 20:17

moje malenstwo cos sie za szybko pcha na swiat:
o kurde :ico_olaboga: :ico_olaboga: to na prawdę w nerwach teraz żyjesz :ico_placzek: Całe szczęście że udało się zatrzymać akcję :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Qanchita
Trzy tysiące lat minęło...

17 kwie 2012, 20:24

Mamusia28, Ty już Kochana wyłącz się z tych wszystkich nerwówek typu mieszkanie itp, tylko zarzuć nogi wysoko na lampę i leż. Czytaj miłe książeczki, oglądaj lekkie filmy i spróbuj przechować maleństwo jeszcze przynajmniej kilka tygodni :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
Wiem... łatwo się pisze :ico_olaboga: Trzymam za Was kciuki....bardzo mocno !!!!!!!!!!!!!!!
Ostatnio zmieniony 17 kwie 2012, 20:31 przez Qanchita, łącznie zmieniany 1 raz.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”