Awatar użytkownika
anza
Jestem najmądrzejszy na forum!
Jestem najmądrzejszy na forum!

14 wrz 2007, 21:32

ihihihi
no Zbora rozumiem Cię w zupełności :-)

ja już lecę bo R do komputera się pcha :ico_noniewiem:

dobrej nocki wszystkim

Awatar użytkownika
kamizela
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2007, 21:39

Ja jestem szczęściarą bo oprócz was kochane moje wirtualne dziewuszki mam jeszcze kilka fajowych koleżanek-mamusiek, z którymi chadzam na spacerki i godzinami nawijam - nie tylko na temat dzieciaczków :-D

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2007, 21:48

ladybird23, przestan sie denerwowac i wymyslac z tą jedynka i ilością karmien
na opakowaniku tak pisze bo pija je dzieci ktore jedzą juz inne potrawy wiec karmien mlekiem moze byc mniej ale to wcale nie znaczy że ty tez musisz karmic ja 4 razy!!!
rób jej tyle ile jej robiłąś jedynki , tyle ile zjada i karm tyle razy ile karmiłas jak jadła 1
w miare jak bedziesz jej wprowadzac inne potrawy to ilosc mleka bedzie sie sukcesywnie zmniejszac
a zaparcia to naprawde norma przy zmianie mleka, róznie dzieci reagują
a napewno gorzej jesli bedziesz jej teraz znowu zmieniac niz jak dalej bedziesz podawac dwojke
nie wiem czy jasno sie wysłowiłam
np na moim mleku tez pisze że powinno dziecko jesc 4 posiłki po 200ml ale jest to oczywiscie niemozliwe bo mała zjada ok 5 po 170-200ml
nie sugeruj sie tym co jest napisane
zborra mleko nr 2 podaje sie dzieciom po 4 mies poniewaz ma ono inny skład a nie dlatego ze np jest bardziej sycacce
mniej wiecej w tym czasie u dziecka wyczerpują sie zapasy jakis składników mineralnych które nagromadziło w czasie ciazy i trzeba to uzupałnic

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

14 wrz 2007, 21:48

Na dobranoc - dobry wieczór
miś pluszowy śpiewa Wam.
Mówią o mnie Miś Uszatek, bo klapnięte uszko mam.
Jestem sobie mały miś, gruby miś,
znam się z dziećmi nie od dziś.
Jestem sobie mały miś, śmieszny miś,
znam się z dziećmi nie od dziś!

Pora na dobranoc,
bo już księżyc świeci.
Dzieci lubią misie,
misie lubią dzieci.
Obrazek

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2007, 21:49

gosienko dzieki za info sprawdziłam i w domu nie mam takiego mleczka z tej serii

[ Dodano: 2007-09-14, 21:50 ]
Ewcik, a ty juz spac idziesz?

Awatar użytkownika
Ewcik
4000 - letni staruszek

14 wrz 2007, 21:53

wymiękam
Ala dała mi dziś popalić
Padam na twarz
nie piszczie za dużo
bbuziaki dla wszyskichObrazek

kate_k82
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

14 wrz 2007, 22:03

cześć kurcze kiedy ja nadrobię te zaległości... a przecież mnie nie było 1 dzień a mam 103 strony do przeczytania.... ja sama...mąż w anglii, tylko dzisiaj bo jutro już wraca..ale już tęsknię i jakoś tak smutno samej.... w niedzielę chrzest małego....jutro mega sprzątanie...już na samą myśl mi się nie chce...

Awatar użytkownika
Gosia A
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

14 wrz 2007, 22:07

ja dobranoc równiezz... wracam w niedziele - wyjezdzam do rodznnego olsztyna :-D do dziewczynki!!!!

Awatar użytkownika
jagodka24
Cyber rusałka
Cyber rusałka

14 wrz 2007, 22:18

no to papa :-D

Awatar użytkownika
GLIZDUNIA
Wodzu
Wodzu

14 wrz 2007, 22:35

WY ZMYKACIE A JA POWRACAM....
a wiec tak....chyba goraczka ustąpila..cyc dalej boli-samo mi sie takie zrobilo beznadziejne cos!ale slaba jestem jak mucha :ico_spanko:

To jeszcze nie wszystko...bylismy wieczorem w szpitalu z Mayą bo 2 kupki byly zielone z zelem i jakby pasemkiem krwi..taki maciupkim ale gdzies go tam znalazlam!!!!!
i pojechalismy bo co tu innego robic,placz nie pomoze!!!i przyjela nas jakas lekarka i zbadala mala i ze niby wyglada zdrowiutko i widocznie ma infekcje...dala pojemniczki i w poniedzialek mamy dac do badania...w przypadku kiedy by nie chciala jesc albo gorączkowala..albo inne cuda to mamy wrocic do szpitala.Ale wiadomo jak to Maya..grzeczna i nawet bolw cierpieniu znosi...i smieje sie jakby faktycznie nic jej nie bylo...tak wiec w pon do lekarza i z kupka do badania...mam nadzieje ze cos jej przepiszą i wszystko wroci do normy!!!

Chcialabym ja zabrac na basen..wiem ze jest w okolicy i sa tam zajecia dla rodzin z dzieciuszkami...tylko musi wszystko wrocic do normy bo jeszcze mi sie wody nalyka bidulka i bedzie gorzej :ico_zly:
A no i ja na silownie bym sie chetnie zapisala...a Arek chyba chce na jakies sztuki walki czy cos :ico_oczko:

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”