kaasiaa79
Umiem skakać na skakance po całym forum

02 lip 2007, 22:13

cześć mamuśki!
widze, że tęsknota za mną was rozpiera :ico_haha_01: no, ale wybaczam, tyle maluszków mamy na wątku, że są ważniejsze od cioci kasi...ale za jakiś czas podreperujcie moje WIELGACHNE EGO :ico_haha_01:
Jasnie Pani :), no to masz problem :ico_noniewiem: rozumiem twojego męża, bo ja też nie lubie sie kłócić i jestem nadzwyczaj ugodowa, ale w końcu tu chodzi o jego córe, więcej pożytku będzie miała z chrzestnej, z którą jej rodzice mają lepszy kontakt, to ma być w końcu jej druga mama :ico_oczko:
martuchafrost, masz potwora nie teściową :-D jeszcze te pytania zrozumiem, czasem ludziom odbija jak czekają na dziecko w rodzinie, ale z chrzestnym przesadziła :ico_zly: jak takl w ogóle można? :ico_puknij:
Fela no aż takie małosolne żarłoki nie jesteśmy :ico_haha_01: ten słoik to idzie nam na tydzien, no powiedzmy 5 dni :ico_oczko: a oto najprostszy przepis na ogóry małosolne: koper, chrzan, kilka ząbków czosnku, na litr przegotowanej wody (przestudzić) 2 płaskie łyżki stołowe soli, ogórasy ciasno włożyć do słoika, powtykać między nie chrzan, koper i czosnek i zalać wodą do pełna, na 3 dzień są ekstra :ico_oczko:
Delfinka Gosia ma 100% racji! sprawdź wymiary działki, bo na tzw. wstążce nic nie postawisz, co najwyżej oficyne :ico_noniewiem: ale to żadna radość z tagiego domu jak jamnik :ico_noniewiem: oczywiście najlepsze są takie w miarę po kwadracie, albo ładny, szeroki prostokąt. powodzenia, pamiętaj...na grila przyjadę :-D a za pokrowiec :ico_brawa_01: ja też mam, a co? :ico_haha_01:
Gosia no to widzę, ze masz twardy orzech do zgryzienia z tym domem :ico_noniewiem: a ja nie będę upierdliwa i dam spokój z temtem :ico_oczko: ale jak coś postanowisz to nam sie tu zwierz :ico_oczko: dobrze, ze sprostowałaś o tych zębach Tomka, bo już sie dziwiłam, ze ma tak mało :ico_oczko:
Julie babcia pojechała i wszystko wróciło do normy :ico_brawa_01: mam nadzieje,l ze w domku u teściowej troche sie będziesz mogła wyluzować :ico_oczko:
Lucy bardzo dobrze, ze już przejęłaś panowanie nad domkiem i męża wykorzystujesz do robót domowych i przy synusiu, tak trzymać :ico_oczko:
Fitney to jednak juz postanowione? na razie wracasz? a będziesz miała w pl dostęp do netu? odezwij sie koniecznie!!!!!!!! :ico_oczko:

[ Dodano: 2007-07-02, 22:24 ]
Madzia no to droga do szpitala opanowana, tylko dodaj jakieś 5 minut, bo ze skurczami wolniej sie idzie :ico_oczko: bardzo sie ciesze, ze wszytsko w porządku z Toba i maluszkiem, czekamy na wieści :ico_ciezarowka:

DELFINA
maniakogadacz
maniakogadacz

02 lip 2007, 22:32

Jasnie Pani z kupa jest ok!!! Pamietaj gdyby byla zielona to cos nie tak. Ale przy modyfikowanym moze byc i co drugi dzien, nic sie nie dzieje. Moja Maya przy cycku co karmienie kupke robila :ico_haha_01: , teraz dalej karmie cyckiem ale juz co drugi robi.

A co do chrzestnych, to ja jestem zdania, ze rodzinne wymuszanie jest nie na miejscu, u mnie dzieki Bogu cos takiego nie istnieje, kazdy ma swoje dzieci i sam za nie odpowiada i podejmuje decyzje odnosnie nich!!! Jasnie Pani pamietaj, ze dzieci sie do chrzestnych upodabniaja :-D taki jest przesad, ale sie sprawdza!!!

A co do tesciow to maja polot i finezje, w gory dziecko konstruowac :-D , moze to nie bylo na serio??? :ico_olaboga: :ico_noniewiem:

Kasia no nareszcie!!! A co do dzialki to Kuba liczy i wymysla, zobaczymy co i jak :ico_haha_01: I oczywiscie zapraszam na grilla za jakies 30 lat, bo pewnie dopiero wtedy cos tam powstanie :ico_haha_01: oby wczesniej!!!

Wlasnie ogladalam wiadomosci i ponoc trzech terrorystow bylo mlodymi i dobrze zapowiadajacymi sie lekarzami w uk!!! :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking: Boze strach sie bac!!! :ico_szoking:

Fitney super by bylo gdybysmy razem lecialy :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: A Ty tez z Warszawy jestes???

Awatar użytkownika
kasi.k
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lip 2007, 22:37

hej laseczki
przeczytałam i qrna ale się u każdej z nas dzieje :ico_szoking: :ico_olaboga:

Martucha serdecznie wspólczuję :ico_pocieszyciel: ma szacowna rodzina poczekała aż do terminu ale potem jak się rzucili z pytaniami czy juz to myślałam ze pozabijam wszystkich :ico_zly: a tesciowa twa to jakas psychoza :ico_olaboga: trzymajcie ją jak najdalej od waszych spraw i już...

Jasnie Pani jak mąż kultura to decyduj sama (tylko się upewnij czy w razie czego stanie za tobą)... mój ugodowy tylko potakiwał jak jego opiekunka ustaliła (bez konsultacji z nami), że chrzesta Vikuli będzie najstarsza kuzynka R. :ico_zly: ale ona już była świadkową na naszym ślubie i jeszcze mnie wtedy wk... bo ubrała się w czarną spódniczkę, zieloną bluzke :ico_szoking: :ico_puknij: qrwa na slub!!!!!! nawet moja psiapsióła była bardziej elegancko ubrana... więc zwołalismy któregoś razu R.rodzinke przed kompem i na Skype oficjalnie poprosiłam na chrzestna jego młodszą kuzynke :-D jest bardziej serdeczna i mamy z nią ekstra kontakt...

Julie i Lucy no to mnie pocieszyłyście, bo mój R. od kiedy jest ciocia kompletnie zapomniał że posiada w domu jakieś obowiązki :ico_zly: a jego opieka nad mała to teraz tylko karmienie jej o 6 rano :ico_zly: a tak to sika z radości jak ciotka weźmie mała i sie z nią pobawi zamaist niego... o sprzataniu, gotowaniu itd. nie wspomnę... ale po waszych postach zaciskam zebole i przeczekam spokojnie te 4 tygodniena powrót mej famili do normy :-D

Madziorka ciocię na glowę sprowadziłam sobie sama :ico_puknij: i ona przezpiewszych kilka dni byla cicha jak truska a teraz rozwija swój talent w rozpieszczaniu małej i uświadamianiu mnie jak wyrodną i niedobra matką jestem, bo zabraniam dziecko nosic i je wychowuję jak w wojsku :ico_zly:

Kasienka nikt o tobie nie zapomniał :ico_nienie: jedynie zapomniał napisać GDZIE SIĘ PODZIAŁAŚ??? :ico_oczko: :-D

Delfina jakbym z tego wszystkiego zapomniała napisac później to juz teraz życze ci szczęsliwego lotu i udanego pobytu w Polsce :-D a jak ty wrócisz z PL to ja lecę :-D no i super, że u Mayuni juz lepiej :ico_brawa_01:

Fittney czyli jednak do PL? może to i dobrze, odpoczniesz sobie psychicznie i sił nabierzesz...

Gosia solennie obiecuję nie poruszać więcej tematu twojej budowy :ico_sorki:

[ Dodano: 2007-07-02, 22:42 ]
mateczko, czytam mego posta i ja pisze jak jakaś totalna analfabetka :ico_olaboga: zjadam litery jak nic :ico_olaboga:

Jasnie Pani na melku modyfikowanym kupki moga byc raz dziennie, a nawet anjczęsciej tak są... a moga tez być co 3 dzień... i moga byc zielone, bo w niektórych mieszankach jest duuuzo żelaza...

[ Dodano: 2007-07-02, 22:46 ]
a my mieliśmy dzisiaj bardzo cięzki dzień z Vikula... a w zasadzie to zaczęło sie już w nocy... na moje oko memu dziecku naprawdę ida ząbki :ico_szoking: tak wiem, że to zdecydowanie za wczesnie ale róznie to przecież bywa... w kazdym razie Vikula ma napuchnięte i takie lekko przekrwione dziąsełka i jak się dotknie je palcem to czuc jakby taka piłę... wkłada sobie wręcz całe piastki do buzi i szoruje nimi po dziąsłach, slini się na całego, jest marudna, ma stan podgorączkowy, liże wszystko (włacznie z moim ramieniem), wybudza się cochwile ze snu i ze złością wpycha paluszki do buzi... no i straciła apetyt (tzn. niby chce jesc ale po chwili wypycha smoczek i płacze nacałego) :ico_olaboga: jak tak dalej bedzie to chyba w środę pójde do lekarza, zeby sprawdził czy na 100% to zabki... bo wyczytałam gdzieś, że podobne objawy sa przy zapaleniu ucha :ico_szoking: ale ona ma ciągle czapeczkę na głowce jak chodzimy na dwór...

Awatar użytkownika
martuchafrost
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

02 lip 2007, 23:12

Jasnie pani to Ty tez miej to w d...... :ico_puknij: Ty ze swojej strony masz chrzestnego i basta
Kasik moze to rzeczywiscie ząbki ?????? :ico_szoking: :ico_olaboga: idz lepiej do lekarza
Kasia to Ty zapomniałas o nas :ico_nienie: niegrzeczna dziewucho :-D
no a ja dzis na skype miałam standard pytanko: czy rodzę :ico_puknij: zostawie to bez komentarza bo juz nie mam sił :ico_placzek:

DELFINA
maniakogadacz
maniakogadacz

02 lip 2007, 23:17

Kasik zapalenie ucha nie bierze sie z przewiania uszek!!! Po dlugotrwalej infekcji drog oddechowych plyn ktory splywa do ploc krtani itp infekuje i powoduje zapalenie ucha, tylko wtedy!!! Nie trzeba tak chronic uszek, musza sie chartowac, bo pozniej bedziesz miala problemy. Ponoc u dzieci do 1 roku zycia zapalenie ucha moze wystapic pare razy, Maya nie miala ani razu, moze wlasnie dlatego, ze ich tak usilnie przy kazdym wiaterku nie zakrywalam.
Wiem teraz jest kiepska pogoda w uk, warto cos na glowke zakladac, chocby kapturek.
A tak wogole moga byc zeby, i co wiecej ten stan poczatkowy moze trwac trzy miesiace zanim cos wyjdzie :ico_szoking: , oby szybciej, bo sie Ksiezniczka niepotrzebnie nameczy. Kasik mozesz jej pomoc kup CALGEL, podawaj do gryzienia gryzaczki z woda ktora sie zamraza. Buziaczki dla malenstwa

kaasiaa79

02 lip 2007, 23:27

no, macie szczęście, moje ego połechtane :-D
marta no jakoś musisz prtzetrzymac, chociaz bardzo ci współczuje :ico_noniewiem: co za baba z tej teściowej :ico_olaboga:
kasik właśnie niedawno byl program na TVN STYLE o zapaleniu ucha u malucha i jest dokładnie jak napisała Delfinka, bardzo mozliwe, ze to zębolki już idą :ico_brawa_01:

a ja musze rano wstac, a zasnąc nie moge, tak sie wierce, ze az musialam wstac i cos piożreć :ico_oczko:
a ja mam teraz jakies dziwne akcje z przyjaciółka od dziecka :ico_noniewiem: w ogole mnie nie slucha i robi głupoty :ico_olaboga: wynajęła ze swoim facetem poł domku parterowego, bez zadnej umowy, no po prostu nic, tak na ładne oczy i robią tak podłogi (panele i kafelki), rolety w oknach, drzwi wejściwe :ico_puknij: bo liczą, ze ci ludzie, kiedys będą chceli to sprzedac skoro teraz tam nie mieszkają. nie wiem jak można byc tak bezmyślnym, jak sie odezwe to źle, jak sie nie odezwe to oni sie wpakuja jeszcze dalej, bo włąsnie licytuja jakis piec do olejowego ogrzewania :ico_olaboga: przeciez za miesiąc ci ludzie mogą ich wywalic :ico_noniewiem:
ja wiem, ze to dlatego, ze kupilismy mieszkanie i ona tez tak bardzo chciala cos zmienic, mieszkali tak sobie, ale nie tragicznie, troszke mało miejsca, ale ja bardzo lubilam spędzac u niej czas, a teraz wszytskie oszczędności ładuja w dom innych ludzi :ico_puknij:

julie_377

02 lip 2007, 23:34

ja tez juz sie wlasnie klade
mlody dal nam ciut odsapnac wieczorkiem :ico_haha_01:
kasik moze to faktycznie zebolki a z kupa jak mowi delfina- to do jasnie pani nathan tez robil raz dziennie dopiero jak sie na nasze obiadki przezucil to kupa jest dwa razy na dzien :ico_haha_01:
buziaczki dla malenstw m,amus i brzuszkow i mam nadzieje ze jutro mi moj maly terrosrysta da mi cos napisac :ico_haha_01:

lucy23
Trzy tysiące lat minęło...

02 lip 2007, 23:54

kurde ,ale wam dobrze z tymi kupami,bo oliver robi tak jak mayusia he he po kazdym jedzeniu...dzis jestem wszoku bo zrobil chyba 3 ,a normalnie to nawet i 10 bylo :ico_szoking: i przez to tylek czerwony :ico_olaboga: dzis bylo mniej kupek i pupka ladniejsza,zeszlo czerwone :ico_brawa_01:
zaraz napisze ,bo juz glodny :-D

[ Dodano: 2007-07-02, 23:54 ]
Obrazek

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

03 lip 2007, 00:04

Witam Kobietki :ico_haha_02: :ico_haha_02:
Widze ze o mnie tez zapomnialyscie?? :ico_oczko: Kurde wogole nie mam czasu tu pisac ledwo zdaze was poczytac :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: i jeszcze to TT laduje sie jakby chcialo a nie moglo :ico_zly: Ja w sobote lece do PL z mezem i dziecmi na dwa tyg a w sierpniu sama z dzieciaczkami tez na dwa tyg bardzo sie ciesze a zarazem martwie jak maluszek zniesie lot
Julie jak Nathanek zniosl lot jak lecialas do PL?? a tak wogole to super duzy chlopak z niego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kasi.k moze to nie zabki bo Nati tez jak byl mniejszy tez mial takie napady a to nie byly zabki ani zapalenie ucha, miejmy nadzieje ze malenstwo nie bedzie cierpiec
martucha co do pytan rodzinki o to czy urodzilam to pytali juz miesiac przed terminem
lucy widac ze Olivierek zloty chlopak ze tak ladnie spi w dzien no i ze jak narazie nic w twoim pokarmie mu nie przeszkadza, tylko tak trzymac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
fitney miejmy nadzieje ze wszystko sie ulozy miedzy wami
ja tymczasem zmykam cosik jewszcze zrobic i lulu. Pozdrawiam wszystkie mamuski i ciezarowki :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
Emilka_M
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

03 lip 2007, 00:06

Witam Kobietki :ico_haha_02: :ico_haha_02:
Widze ze o mnie tez zapomnialyscie?? :ico_oczko: Kurde wogole nie mam czasu tu pisac ledwo zdaze was poczytac :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek: i jeszcze to TT laduje sie jakby chcialo a nie moglo :ico_zly: Ja w sobote lece do PL z mezem i dziecmi na dwa tyg a w sierpniu sama z dzieciaczkami tez na dwa tyg bardzo sie ciesze a zarazem martwie jak maluszek zniesie lot
Julie jak Nathanek zniosl lot jak lecialas do PL?? a tak wogole to super duzy chlopak z niego :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
kasi.k moze to nie zabki bo Nati tez jak byl mniejszy tez mial takie napady a to nie byly zabki ani zapalenie ucha, miejmy nadzieje ze malenstwo nie bedzie cierpiec
martucha co do pytan rodzinki o to czy urodzilam to pytali juz miesiac przed terminem
lucy widac ze Olivierek zloty chlopak ze tak ladnie spi w dzien no i ze jak narazie nic w twoim pokarmie mu nie przeszkadza, tylko tak trzymac :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
fitney miejmy nadzieje ze wszystko sie ulozy miedzy wami
ja tymczasem zmykam cosik jewszcze zrobic i lulu. Pozdrawiam wszystkie mamuski i ciezarowki :ico_haha_02:

Wróć do „Pozostałe”