eSKa
4000 - letni staruszek

12 kwie 2008, 15:03

Hej, czy wy czasem nie pomyliłyście dni ?? przecież dziś sobota , weekend :ico_oczko: A tu taka frekwencja :ico_szoking: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
U nas nocka jak zwykle całkiem udana, nawet pobudka dziś o przyzowitej porze (7.20)
Ja mam dzis takie chęci porządkowe , że aż dym leci :ico_haha_02: Wysprzątałam dwie szafy z ciuchami: moimi , męza i Olka efektem tego jest cała góra ciuchów, które wywalam z różnych powodów, na ich miejsce oczywiscie mam zamiar kupić jakies nowe :-D :-D I to juz dziś wybieramy sie na zakupki :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

GOsiuperełko nawet nie wiesz jaką milutką niespodzianke nam zrobiłaś, Popieram dziewczynki , rzeczywiscie dzielna z Ciebie kobietka i wierzę że teraz już będzie tylko lepiej i tak jak mówi mama Zuzi walcz o wysokie alimenty , a niech się facet męczy :ico_brawa_01: A ty jak najszybciej wklejaj foteczki.

Dla solenizantów (Kocurka i Daruś) wielkie buziaki i najlepsze życzonnka :ico_buziaczki_big: :ico_buziaczki_big:

Dominisiu ale twój K zaszalał :ico_olaboga: niby tylko 20km/h przekroczone a tyle kasy, oj ale byłyby zakupki :ico_placzek:

MamoZuzi udanych zakupów życze

Kocura co się odwlecze to nie uciecze tym razem skończyło sie na staniku ale wszystko przed tobą , następnym razem zaszalejesz :ico_oczko:
A poza tym to ja też tak czesto mam że jak nastawie się na wielkie zakupy to wracam z niczym. Ciekawe jak będzie dzisiaj :ico_noniewiem:

Dobra zmykam Olkowi zrobic mleko i potem jedziemy wydac troche kasy :ico_haha_01:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2008, 15:39

Oj Dominisia, no niefajnie z tym mandatem :ico_placzek: To ile tych koron mu dosolili?

Eska, please, daj mi tego powera, bo ja dzis kapec, okres mam, brzucho napieprza a ja mam "potop szwedzki" tj. latam do kibla co godzine sie myc , tak sie leje, buuuu :ico_placzek: :ico_placzek: :ico_placzek:
Zuzia na imprezce, mezu pojechal wskoczyc na solarke, Nell spi a ja slucham starych kawalkow Roxette :-) Ale sentyment. A balagan poczeka :-D Dzis chce ugotowac na jutro barszczyk bo mam zachciewajke :-)

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 kwie 2008, 15:41

Oto moja Lenka:)
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

[ Dodano: 2008-04-12, 16:16 ]
Zagłosujcie na lenke, może wygramy jakąś zabawkę:)

http://www.cwiczzmaluszkiem.pl/gallery_ ... om=gallery

[ Dodano: 2008-04-12, 17:21 ]
Nie wiem czy wy robicie kisielek, ale ja robie i lenka go uwielbia. Biore 100ml soczku bobowita lub Gerbera. połowe wlewam do kubka a połowę do garnuszka i doprowadzam do wrzatku, do tej połówki co jest w kubku dajemy płaska łyżeczkę mąki ziemniaczanej (to jest mąka bezgluteinowa) i troszke cukru, albo bez jak kto chce. jak sok w garnuszku zawrze to wlewamy reszte i mieszamy az zgestnieje. Polecam, to zawsze jakas odmiana od deserków.

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2008, 18:04

wszystko przed tobą , następnym razem zaszalejesz
hehe, a dzisiaj wróciłam z bluzeczką, taką fioletową ciemną, super kolorek. Wczoraj się zastanawiałam nad torebką w takim kolorze i pojechaliśmy dziś po nią i nie było jej :ico_placzek: Znacie to uczucie? Było się nie zastanawiać, mam nauczkę...

gosiaperelka, śliczną masz córeczkę! A jaka uzębiona :ico_brawa_01: Jesteś dzielna kobitak i popieram w całości, co napisała mama Zuzi. Walcz!

Strasznie u nas wieje :ico_olaboga: Rano było tak super, a jak się zebraliśmay na spcere to już wiało,ale pochodziliśmy trochę.

[ Dodano: 2008-04-12, 18:05 ]
Za życzonka pięknie dziękuję!!!

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2008, 19:23

Gosiu, ale masz sliczna corenke !!! :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: I wiesz jak popatrzylam na Ciebie to juz w ogole jestem pewna ze wszystko bedzie kiedys dobrze. Taka laska to sobie zycie ulozysz jeszcze ze hej. Wiem ze teraz faceci sa najgorsi na swiecie dla Ciebie ale to minie a potem znajdziesz takiego co doceni takie cudo jak Lenka i Ciebie. Moj maz tez przyznal ze atrakcyjna jestes kobietka :-)

[ Dodano: 2008-04-12, 19:26 ]
A przepisik na kisielek ciekawy, nigdy nie robilam ale moze sie skusze :-)

Awatar użytkownika
eve81
Trzy tysiące lat minęło...

12 kwie 2008, 21:13

gosiaperelka, witaj, dobrze ze juz jestes :-)
z nami napewno odzyskasz siły, bo jestes naprawde super kobietka i niczym sobie nie zasluzylas na takie potraktowanie, ale trzeba szukac tych pozytywnych stron w tym wszystkim...nie ma co załowac, juz teraz przeciez twoj byly daje po sobie poznac ile jest wart. podnies glowe do gory i walcz o swoje, pokaz ze jestes twarda babka i nie dasz sie a my Cie tu bedziemy wspierac w kazdej chwili :-)
Lenka słodziutka, napewno dostarcza Ci wiele radosci :ico_brawa_01:

ja dopiero teraz moge napisac co u nas
Szymon zasnął wiec mam chwilke...uffff
od rana zabiegana jestem, najpierw o 8.00 pojechałam z moim tata i Szymonem na zakupki, musialam jeszcze dopkupic brakujace produkty przed wizyta znajomych ktorzy sie zapowiedzieli :-)
domek trzeba bylo ogarnac wiec razem z M podzielilismy sie obowiazkami i latalismy on z odkurzaczem a ja z mopem :-D
znajomi wlasnie odjechali, moja kolezanka w 7mies. ciazy nie mogla nacieszyc sie Szymciem i mowila tylko co chwila ze tez chce takie spokojne dziecko :-D
kurde,..ale mi sie fajnie patrzylo na nia i na ten jej super brzusio :ico_brawa_01:

eSKa
4000 - letni staruszek

12 kwie 2008, 21:41

Eska, please, daj mi tego powera, bo ja dzis kapec, okres mam, brzucho napieprza a ja mam "potop szwedzki"
Przejdzie okresior to chęci na porządki same pryzjdą , a jeśli chodzi o potop to ja od czasu porodu to tylko pierwszy mialam taki skąpy a teraz to też jak z wiadra :ico_olaboga: na szczęscie bóle brzucha odeszły w zapomnienie :ico_sorki: :ico_sorki:
mezu pojechal wskoczyc na solarke
ja też dziś chcialam się wygrzać ale bylo dużo ludzi a w samochodzie marudny Olo wiec sobie odpusciłam :ico_placzek:

Gosiu, Lenka śliczniusia , no a mamusia laska jak się patrzy, mam nadzieje że uraz do facetów szybko ci przejdzie i znajdziesz takeigo jak pisze Mama Zuzi, zobaczysz jeszcze będziesz miała najszczęsliwszą rodzinke pod słoncem, w końcu ci się należy a twój były będzie zgrzytał zębami :ico_brawa_01:

a przepis na kisiel wypróbuje napewno, tylko się zastanawiam czy nie robią się grudki??
Wczoraj się zastanawiałam nad torebką w takim kolorze i pojechaliśmy dziś po nią i nie było jej Znacie to uczucie?
No to widze że dziś obie miałyśmy szczęscie na bluzeczki, ja kupiłam 3 ( była wyprzedaż w Orsey'u ) :-D A jeśli chodzi o uczucie że cos ci sie spodobało a potem już nie było to znam doskonale :ico_zly: i od jakiegoś czasu trzymam sie zasady że jak cos się podoba to trzeba kupic bo jutro moze kupic ktos inny :ico_oczko:
ale mi sie fajnie patrzylo na nia i na ten jej super brzusio
Oj ja też lubie patrzeć na kobitki w ciąży , nie wiem czemu wczesniej jakoś nie przywiązywałam do tego wagi a teraz tak mi się fajnei robi jak widze takie brzuchatki. No i też mam koleżanki w ciąży , aż trzy :ico_szoking:
mowila tylko co chwila ze tez chce takie spokojne dziecko
NO to teraz ukłony w strone Szymulka i brawa że taki grzeczniusi :ico_sorki: :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-04-12, 21:46 ]
no to ja zmykam , męzus kupił winko i sobie popijamy, Olo smacznie śpi, dziś zaszalał i w ciągu dnia spał tylko 1godz :ico_szoking:
Jutro wybieramy się na wycieczke w góry , mamy ochotke na rybke wiec walniemy sobie na obiadek rybke w górach :-D

[ Dodano: 2008-04-12, 21:46 ]
Wyspijcie się dziewczynki kochane :ico_haha_02:

Awatar użytkownika
gosiaperelka
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

12 kwie 2008, 22:51

Dziekuje dziewczyny za miłe słowa, brak mi towarzystwa, bo z małą ciągle jestem sama. Więc wieczorami mogę rozmawiać do ścian. Miałam taką długą przerwę ale myślałam o was. Wyobraźcie sobie że ta szmata czystała każde nasze posty które pisałyśmy gdy byłyśmy w ciąży, głównie chodziło jej o mnie. Śledziła moje życie. Mój były jej powiedział że sobie pisuję z Wami i ona mnie odnalazła. Szpiegowała mnie, ale już koniec z tym. Teraz liczę się ja i Lenka, chciałabym tylko aby cierpiała kiedyś jak ja od czasu gdy się dowiedziałam o jej istnieniu.
zastanawiam czy nie robią się grudki??
Nie robią sie grudki, ja mieszam narmalnie, łyżeczką, te 100ml soku to na jedna porcje.
Od dzisiaj zaczęłam dawać Lence kaszkę mana do zupek czyli dawkę ekspozycyjną glutenu. I wiecie co moja lenka jeszcze uwielbia? w supermarketach mozna kupić pałeczki kukurydziane, to sa takie jak chrupki tylko długie rurki, ona sobie to trzyma w w rączce i wkłada do buzi i jej sie to rozpuszcza a czasami ugryzie bo juz ma 4 zęby. Najpierw się tylko bawiła więc ja jej trzymałam ale teraz sama. I te pałeczki sa bezglutenowe. Na dziale z chrupkami mozna je dostać.
Miłej nocki :ico_haha_02:

mama_zuzi1980
Cyber rusałka
Cyber rusałka

12 kwie 2008, 23:10

Śledziła moje życie.
Ale perfidna zolza
Ciekawe czy teraz nie czyta? A gdyby nawet to na pewno tu niczego pochlebnego na swoj temat nie przeczyta
Wiecie co przyznam Wam sie do tego . Kiedys bylam z facettem, juz sie spotykalismy kilka miesiecy, on mieszkal we Wroclawiu wiec nie znalam jego przeszlosci. Bylo naprawde w porzadku, on byl tez ok...Ale w pewnym momencie dowiedzialam sie ze on kilka miesiecy wczesniej rozstal sie ze swoja dziewczyna , ktora byla z nim w ciazy. On ja po prostu z domu wyrzucil (bo mieszkanie bylo jego a oni bez slubu) i chcial sie wyprzec tej ciazy, tego dziecka, no koszmar jakis. No i ja jak sie tylko o tym dowiedzialam od razu go zostawilam... Nie moglabym zyc ze swiadomoscia , ze gdzies istnieje kobieta ktora go kocha (bo ona ciagle chciala do niego wrocic), nosi jego dziecko i ktora mnie nienawidzi. A jakim on musial byc naprawde sku*****em !!! Dobrze ze to sie tak szybko skonczylo :ico_sorki:

Gosiu, ja juz tez daje Nell gluten i to calkiem normalnie, bo tutaj na sloiczkach od 6 miesiaca jest to norma. Nikt tu nie robi "halo" z glutenu. NA poczatku sie balam czy nic malej nie bedzie, ale wszytko jest ok.

ewasiek
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

13 kwie 2008, 09:11

hej dziewczynki

Jeszcze raz dziekuje za zyczenia :-D

Gosia super ze jestes z nami. Super twoja córeczka, piękna laseczka z nej rosnie. A tym gadem swoim mezem sie nie przejmuj, jestes silna kobietka dasz sobie rade, a on nie raz w zyciu pozaluje tego co zrobil. Jak przeczytalam to co pisalas to az mnie za serce scisnelo. Jezeli jakos mogla bym pomoc to mozesz na mnie liczyc. Jestesmy myslami z toba - chyba wszystkie tu bardzo tesknilysmy za twoimi postami. Nie chyba tylko napewno tesknilysmy.
Śledziła moje życie
Normalnie jakas nienormalna ta kobieta, nie dosc ze zrobila to co zrobila to jeszcze w taki sposob ci przesladowala.
Mam nadzieje ze maz bedzie placil mega alimenty na twoja coreczke.

U nas ok, po za tym ze zaczynam czuc sie staro :ico_oczko: normalnie nie moge uwiezyc ze juz tyle lat skonczylam. :ico_oczko:

Misio ostatnio nie marudzi, po tym jak mu wylazly te 2 zabki to jest ok. Za tyd. chrzciny, dzisiaj jade do kosciolka z misiem zobaczyc jak sie bedzie zachowywal. :-D

No zmykam robic sie na ewę :-) czyli make - up :ico_oczko:

Pozdrawiamy

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”