Awatar użytkownika
asiapanda
Trzy tysiące lat minęło...

03 gru 2007, 17:11

Ja czasem nestle waniliowe, a czemu Nutramigen tylko do 9 m-ca? Uargumentował to jakoś? Moja ma 14 i nadal je pije

mazia***
Zaczynamy gimnazjum!
Zaczynamy gimnazjum!

03 gru 2007, 18:01

a moja pije te bebilon pepti 2, 3 już nie ma a dzieci od 9miesiąca chyba przechodzą na 3. Ale pytałam się lekarki to powiedziała że jej to starczy. :-)

eDI_241
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

03 gru 2007, 18:35

Witam! wieczorową porą:)
Weekend minął szybko ale bardzo przyjemnie :ico_oczko: !
Tymek juz prawie zdrowy, czasami jeszcze z noska jakies glutek wypłynie.o juz mi nie da nic wiecej pisac...

[ Dodano: 2007-12-03, 18:08 ]
Śpi mój malutek już.
Jeśli chodzi o mleczko to mój TYmuś pił bebilon pepti a od 2 miesięcy mój pediatra kazał dawać mu....mleczko łaciate 0,5+ kaszka manna lub kleik i tak zrobiłam, wszytsko jest oki, mały pije 2 x dziennie kaszke i nic złego się nie dzije ale z tego co widze to żadna z Was nie podaje takiego mleka..........

Awatar użytkownika
asiapanda

03 gru 2007, 19:16

Ja narazie zostaje przy tym,jakoś nie chce mi się wierzyć ze u dzieci alergicznych trzeba/należy zmienić mleko koło 9 m-ca. My z krowiego białka dajem narazie jogurty, a mleko jak pisałam Nutramigen jak pani dr powie że trza zmienić to zmienimy :-D ale narazie zaleciła wprowadzanie powoli - jogurty i inne mleczne przetwory

Awatar użytkownika
chloee
Mistrz pióra
Mistrz pióra

03 gru 2007, 19:16

asiu, nie że nutramigen tylko do 9 miesiąca.... Przecież niektóre dzieci muszą je pić przez lata. Po prostu lekarka powiedziała, ż skoro u Maciusia wszystko ok, to od 9 miesiąca można próbować podawać inne mleko...
edi, a my to się jakoś tak nie znamy.. ale cieszę się, że Tymek już zdrowy (imię odlotowe :-) ) a z tym laciatym pewnie kiedyś też spróbuję :-)

Awatar użytkownika
asiapanda

03 gru 2007, 19:22

No my właśnie próbujemy z innym tzn jogurty itp ,ale mam wachania, ma taki troszke zapachany nosek, a to też objaw złej tolerancji na białko mleka kr. Ale ona lubi ten Nutramigen :-D wypija tak 300-400 ml dziennie

eDI_241
Towarzyska dusza
Towarzyska dusza

03 gru 2007, 20:16

Cześc chloe , nie miałyśmy okazji jeszcze rozmawiac :-) Masz ślicznego syneczka :-)

Awatar użytkownika
Mery31
Forumowy szkolniak!
Forumowy szkolniak!

03 gru 2007, 21:53

Cześć

Elu- też się cieszę, że już jakoś się uporałam ze wszystkim, chociaz teraz sprzatania wiecej nie to co w bloku, godzinka i cała chata była ogarnieta, hihi

Iwciu- mały oczywiście schodami zainteresowany chociaz juz mniej niż na początku, nie jest źle w każdym razie mówię mu że nie wolno to postoi troche i odchodzi, najgorzej jest z kąpaniem, pare dni temu przekręcił się w wannie zanurzył ucho i od tamtej pory nie chce sie kapać, tzn. dzisiaj próbowałam jakos poszło ale do tyłu nie chce się przechylićd o pozycji półlezacej a my tak zawsze mu głowę myliśmy, wystraszył się wtedy płakał bardzo nie wiem kiedy mu minie :ico_noniewiem: a ogólnie jest grzeczny oswoił się chyba z nowym miejscem bo śpi smacznie

Chloe- ja daję małemu bebilon 3 dwa razy dzienniez kaszką a mały waży 13 kg trochę dużo chyba ale duzy chłopak to dużo waży :ico_haha_01: a kredytu tez się bałam mąż mnie przekonał, ja to wogóle bojaca nonono jestem, na tamto mieszkanie tez mieliśmy kredyt i spałacilismy, co prawda nie taki wielki jak ten ale jakoś będzie, w naszym przypadku bez ryzyka nie mielibyśmy nic a jak narzaie wszystko się udaje,

Asiu- fotki musze zrobić w końcu najpierw załadować baterie w aparacie bo przed przeprowadzka padł, nawet zdjęć z tymi pudłami w mieszkaniu sobie nie zrobiłam żałuję bo było ich chyba ze dwadzieścia miała bym pamiatkę, zmobilizuje sie i jakieś foty potrzaskam wkrótce :-D

A teraz ide legnąc przed tv w końcu jakiś odpoczynek mi się należy

Idę poprzytulać się do męża, ostatnio powiedział mi, ze ten dom jest w podziękowaniu za cudnego synka, chyba buziaki mus sie należą :ico_oczko: :-D :-D
Do jutra kobitki miłego wieczorku ,papa

Awatar użytkownika
Ela28
Śmigam już bez trzymanki po forumku
Śmigam już bez trzymanki po forumku

03 gru 2007, 22:29

dom w podziękowaniu za cudnego synka..... ale Ci milutko powiedział,aż się rozmarzyłam....

Edi, no to super, że Tymuś już prawie zdrowy :)

ja już uciekam, poczytam i lulu...
do jutra!

Awatar użytkownika
asiapanda

03 gru 2007, 22:53

Mery gdzie takiego męża znalazłaś :-D

[ Dodano: 2007-12-03, 21:55 ]
Anetko a ty sie tu u nas nie chwalisz że Joachimek już taki cwany i sam próbuje ustać :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

Wróć do „Pierwsze kroczki, czyli roczek za mną!”