Awatar użytkownika
Fintifluszka
Trzy tysiące lat minęło...

22 lut 2008, 12:08

Cześć dziewczyny... po 3 dniach walki w końcu dzisiaj poranek bez kolki... mały śpi teraz smacznie.
Kurde, chyba z 4 dni tak ze mnie wyciekały resztki, coraz mniej i mniej, aż w końcu tylko podpaska była lekko zabarwiona i później przez 2 dni w ogóle nic ze mnie nie leciało, a dzisiaj normalnie krwawie...myślicie, że to możliwe, żebym już miesiączkę dostała???

Awatar użytkownika
marcia_pod
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

22 lut 2008, 12:12

czesc!

u nas tez nocka w miarę. choc od 6 rano mały sie rozgadał do sufitu i do mnie i jak tylko sie chciałam obrucic na drugi bok to zaczynał płakac, musiałam go gladzic palcem po czółku i patrzec na niego wtedy sie usmiechał i cos próbował gadac.

wyszła mu ciemieniucha, ale nie na główce tylko na brwiach!!!

aaa i buzie ma okropnie obsypana, nie wiem dlaczego? czy to alergia czy co?cała buzka w kropeczkach. a to fotka co zrobiłam kilka dni temu.(he he tak kopał nóżkami ze sie wysunął ze spioszków i te nogawki tak puste wisiały i zawiązałam je na węzeł i tak fajnie fota wyszła!!!
Obrazek

robie dzis na obiad rybe w sosie smietanowo koperkowym! ciekawe czy to dobre wyjdzie.. a i ciasto jakies dzis upieke bo jutro mamy gosci!!!

miłego dnia wszystkim!!

Awatar użytkownika
Goonia
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

22 lut 2008, 12:33

Hejka!!!
Też się melduję :-D U nas nocka również spokojna, chociaż było trochę stękania. Ale rano nadrobił od razu :ico_oczko: Za to mamy kłopot z pieluchami teraz. Na większe jest za mały, a na dotychczasowe już za duży ... no jaja normalnie ... trzeba mu wyszukać teraz jakieś pośrednie... hehe
A dziś Karol ma ogromny apetyt. Wcina jakby się wściekł :-D
Fintifluszka pisze:przez 2 dni w ogóle nic ze mnie nie leciało, a dzisiaj normalnie krwawie
to normalne, może tak być. Nic się nie martw.

[ Dodano: 2008-02-22, 11:36 ]
marcia_pod pisze:wyszła mu ciemieniucha, ale nie na główce tylko na brwiach!!!
u mnie było tak samo, pomogła mi ciekła parafina, zeszło szybciej niż po oliwce. A teraz mu wychodzi na głowie :ico_zly:
Marcia super fotka !!!
marcia_pod pisze:obie dzis na obiad rybe w sosie smietanowo koperkowym! ciekawe czy to dobre wyjdzie.. a i ciasto jakies dzis upieke bo jutro mamy gosci!!!
mniam! nie rób mi smaka :ico_oczko:

Awatar użytkownika
kaska28
Gaduła niepokonana!
Gaduła niepokonana!

22 lut 2008, 13:59

Witam i ja :-D

Dziś byłam na wiz. kontrolnej u gina. Wszystko jest ok. Lekarz namawiał mnie na następnego szkraba za jakis czas :ico_puknij: Dziękuję bardzo, dwójeczka wystarczy :-D I rozmawialismy o antykoncepcji, bo karmienie piersią całkowicie zabezpiecza tylko przez pierwsze trzy mies. I chyba wybiorę spiralę. Starcza na 5lat a nie trzeba pamiętac tak jak przy tabletkach.
Myslałyscie juz może o tym?

Jeśli chodzi o szczepionkę skojarzoną to u nas kosztuje 120 zł jedna dawka.

Do diety staram sie powoli wprowadzac coraz wię cej. Nawet trochę smażonego jem i odpukac nic sie nie dzieje. W ogóle Nadia narazie nie ma kolek (na szczęście). Tylko problem z kupkami. Ale lekarka powiedziała że możemy bez obaw dawac czopki bo nie uzależnią więc już się tak nie stresuję. Jak widzę jak się męczy to czopek w nonono i za pare minut kupka sie pojawia.

Oj współczuję Wam tych przejśc z kolkami :ico_placzek:

Marcia a może cos zjadłaś, co uczula małego?
I niezła fotka :-D :-D :-D

Fintifluszka z tym krawiniem rzeczywiście tak jak pisała Goonia może tak byc. Ja czyste wkładki po całym dniu miałam dopiero po ok. 6 tyg. po porodzie.

Mariola to udanej imprezy życzę :ico_haha_01:

[ Dodano: 2008-02-22, 13:03 ]
Nadia śpi juz od 9.30 z maleńkimi przerwami na otwarcie oka i zobaczenie gdzie jest :ico_szoking: :ico_szoking: :ico_szoking:

[ Dodano: 2008-02-22, 13:08 ]
Wiecie może co się dzieje z Misią? Nie pokazuje sie chyba juz od dawna?

Awatar użytkownika
iwona83
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2008, 14:42

Czesc dziewczyny ja dopieor teraz goscie juz pojechali znowu sama zostalam a nocka ok tylko ze juz nie 7h ale 5h spala po kapieli chyba sie Majka przestraszyla ze jej czopka dzisiaj wloze bo nie umiala kupkizrobic no i dzisiaj juz 2 byly :-D

Mariola no to chyba sie nie wyspalas a masz niezlego meza dzwonilam dzisiaj do was i mi poeiwdzial ze chrzest za tydzien dopiero :-D

Majka przy gosciach sie tak rozgadala ze teraz jak tylko kogos zauwacy to non stop gada tylko ze po swojemu

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

22 lut 2008, 19:29

kaska28, jestem :) pisałam niedawno, że mój mąż bierze laptopa do pracy, a wieczorem jak wróci to jak mam siłę to zaglądam co u Was słychać, ale nie chce mi się pisać.

Dawidek kończy dzisiaj miesiąc, jak ten czas szybko leci...

marcia_pod, mojego małego też wysypało na buźce i trochę na główce, na 90% przypuszczam, że to potówki i wczoraj wykąpałam go w wodzie wymieszanej z mąką ziemniaczaną, no i dzisiaj widzę, że te krostki są bledsze, dzisiaj to powtórzę.

Nasz synuś zaczyna powoli widzieć coraz lepiej, z taką ciekawością rozgląda się w koło, nocki coraz lepiej przesypia(oczywiście śpi z nami :ico_haha_01: ) i cały czas by przy cycu siedział, w środę idę na kontolę, więc zobaczymy ile urósł i przytył.
Powiedzcie mi czy macie może huśtawkę, bo ja się zastanawiam czy warto kupić???

Pozdrawiam wszystkie!!!!

madziarka81

22 lut 2008, 20:05

Hej.

kaska28 pisze:Nadia śpi juz od 9.30 z maleńkimi przerwami na otwarcie oka i zobaczenie gdzie jest
ale fajnie :ico_brawa_01: moja dzisiaj cały czas chce byc na rekach i przy cycusiu.Nic zrobic nie moge :ico_olaboga: co ja odłoze to za chwilke krzyk :ico_olaboga:

misia85, gratulacje dla Dawidka z okazji ukonczenia miesiaca :ico_brawa_01: Moja Martynka najmłodsza w tym towarzystwie :ico_haha_01: :ico_oczko:

Fintifluszka pisze:przez 2 dni w ogóle nic ze mnie nie leciało, a dzisiaj normalnie krwawie...
ja tez tak miałam ostatnio

Co do ciemieniuchy to u nas na razie odpukac mała nie ma ale nie ciesze sie zazbytnio bo Patrykowi wyszła jak miał kilka miesiecy i za nic tego dziadostwa nie mogłam sie pozbyc,co jakis czas wracało, nawet miał juz ponad rok i gnieniegdzie jeszcze była :ico_zly: Nawet miałam masc z antybiotykiem :ico_olaboga: Tak wiec teraz po kazdej kapieli wyczesuje główke bardzo dokładnie, mozemy uda nam sie jej uniknac.

Gonia co do tych pampersów spróbuj jakies innej firmy na ten okres gdzie tamte za duze. a jakiej firmy uzywasz?

Waszym malenstwom tez tak sie ulewa? Mojej gwiazdce bardzo czesto sie to zdarza i nie wiem czy tak ma byc :ico_noniewiem:

Co do szczepionek u nas skojarzona kosztuje jakos 130zł i to sa 3 dawki.

marcia_pod, fajne zdjecie Krzysia :ico_brawa_01:

[ Dodano: 2008-02-22, 19:08 ]
misia85 pisze:Powiedzcie mi czy macie może huśtawkę, bo ja się zastanawiam czy warto kupić???
my mamy taka na baterie ale dostalismy ja w prezencie od moich rodziców, sama nie wiem czy bym kupowała :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
misia85
maniakogadacz
maniakogadacz

22 lut 2008, 20:26

madziarka81, dziękujemy :ico_haha_01: :ico_haha_01: . Mojemu małemu bardzo rzadko się ulewa, ale czytałam że jeśli dziecko przybiera na wadze to nie ma powodu do niepokoju. A przecież Martynka ładnie przybiera, więc głowa do góry :ico_haha_02: .
Madziu a mała lubi się bujać w niej???

madziarka81

22 lut 2008, 21:07

misia85 pisze: a mała lubi się bujać w niej???
szczerze mówiac to jeszcze nie wiem bo jest troszke za mała, tak mysle ze za miesiac ja posadze bo oparcie nie jest całkiem na płasko i boje sie połozyc ja pod katem.
Ale mysle ze bedzie jej sie podobało :-)

misia85 pisze:czytałam że jeśli dziecko przybiera na wadze to nie ma powodu do niepokoju. A przecież Martynka ładnie przybiera
dzieki, to prawda, przybiera ładnie a je tak łapczywie ze az sie krztusi :-D

Awatar użytkownika
Renia0601
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 lut 2008, 21:25

Mojemu Arturkowi też się cały czas ulewa i to spore ilości, nieraz to taka serwatka :ico_oczko: ale ważył już ostatnio (jak skończył dwa miesiące) 5kg więc łądnie rośnie (biorąc pod uwagę że ważył 2700)

Wróć do „Noworodki i niemowlęta”