Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lis 2009, 18:12

anusiek napisał/a:
On mówi że im prędzej tym lepiej, i że On to by chciał od razu drugiego

mój też tak mówił to mu powiedziałam że jeżeli on będzie chodził w ciąży to możemy się starać tu i teraz :) No i przestał gadać, aż i mi się zachciało drugiego :D
To samo powiedziałam mojemu,ale jego to nie powstrzymało od dalszych namawiań na kolejnego bobasa.Do niego kompletnie nie dociera jak to jest być w ciąży,źle się czuć.Albo sprawy porodowe,on mi powiedział ze nie mam co mu opowiadać o tym bo jego to nie interesuje.Poboli i przestanie-takie fajne podejście ma mój m.-Bez komentarza. No i do tego to nie on się będzie dzieckiem zajmował.On tyle w pracy siedzi że będzie typowym niedzielnym ojcem.Jak będzie wychodził dziecko będzie spało,to samo jak będzie wracał.Raz na jakiś czas weekend ma wolny. :ico_olaboga:
Rybka ale ty masz ogromniastego brzuchalka. :-D No i rewelacyjne ujęcie pępolka.Mi wylazł z miesiąc temu.Ostatnio siostrze pokazywałam,to się za mnie śmiała.
Leona,no ty też masz co nosić,nie ma co :ico_brawa_01:
Mnie wszyscy znajomi męża mówią że mam mały brzuch,ale rodzinka się śmieje że jestem grubiutka.Ostatnio siostra nazwala mnie wielką kierdą.Taka miła jest dla mnie :ico_zly:

Mam do Was pytanie.Czy wy też macie takie ostre ukłucia w okolicach szyjki,czy wręcz pochwy?Mówiłam o tym mojej gince i to podobno mała mi uciska,ale to by kurde aż tak bolało???głownie to mam jak trochę pochodzę.

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 lis 2009, 18:27

leona - sliczny brzusio i slodki ciezar :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Rybka ale ty masz ogromniastego brzuchalka.
- no :ico_wstydzioch:

A pepuszek dla mnie nowosc,bo z Andrzejkiem mimo,ze brzuch wiekszy,wiecej przytylam to nie wylazl a tu od kilku dni mam :-D
.Ostatnio siostra nazwala mnie wielką kierdą.Taka miła jest dla mnie :ico_zly:
- chyba zazdrosna,Ty szczuplutka jestes,brzusio mala zgrabna kuleczka :ico_olaboga:

Te kłocia tez czuje,wlasnie jak pochodze troszke,w niedziele robilam pulpety i stalam przy kuchence i czulam,tak samo jak dlugo siedze na fotelu :ico_zly:

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

24 lis 2009, 18:55

A pepuszek dla mnie nowosc,bo z Andrzejkiem mimo,ze brzuch wiekszy,wiecej przytylam to nie wylazl a tu od kilku dni mam :-D
No właśnie mi dość szybko wyszedł,ale może dlatego że on normalnie całkiem wklęsły to nie był :ico_noniewiem:
- chyba zazdrosna,Ty szczuplutka jesteś,brzusio mała zgrabna kuleczka :ico_olaboga:
dzięki :ico_wstydzioch: To chyba faktycznie jakoś tak samo się do sylwetki dopasowuje.Jeśli z małą jest wszystko ok,to ja wolę mojego malucha nosić,ale jakoś nie jestem sobie w stanie wyobrazić tego że on jeszcze urośnie i będzie mi jeszcze ciężej :ico_olaboga:
Te kłocia tez czuje,wlasnie jak pochodze troszke,w niedziele robilam pulpety i stalam przy kuchence i czulam,tak samo jak dlugo siedze na fotelu :ico_zly:
Czyli to pewnie normalne,ale czasem jak złapie to się ruszyć nie mogę przez chwilkę. :ico_placzek:

A tak w ogóle to 1,5 godz temu wróciłam od mojego dentysty.Wszystkie kanały wyczyszczone i wypełnione.Za 2,5 tyg jeśli nic się nie będzie działo,mam przyjść na założenie plomby,a po porodzie zrobią mi RTG sprawdzające jak ten ząb są faktycznie wygląda.Najgorsze jest jednak to że ten ząb znów się zrobił wrażliwy i lekko pobolewa.Lekarz mi powiedział że mogę tak mieć ok 3 dni lub nawet 2 tyg :ico_szoking: Dziś mi się zrobiło słabo na fotelu jak leżałam,bo dentysta rozkłada fotel maksymalnie żeby mieć lepszy widok na tą szóstkę u góry,dobrze że techniczka zauważyła że duszno jest w gabinecie i okno otworzyła.Nie wiem jak to by się skończyło.Ja nie miałam jak się odezwać bo miałam takie igiełki wkładane do czyszczenia kanałów,jakieś urządzono do sprawdzania kanałów (chyba do tego służy ???? ) które pikało jak igła zbliżała się do miejsca wrażliwego,pełno wacików i ślinociąg.

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2009, 19:52

no i co mowilam ze wielka jestem :ico_haha_01: :ico_oczko:

ale ogolnie nie jest mi ciezko z tym brzuchem ale jak zobaczylam fotki to troche w szoku bylam :ico_haha_01:
w lusterku jakos inaczej wygladam :ico_haha_01: :ico_oczko:
Mam do Was pytanie.Czy wy też macie takie ostre ukłucia w okolicach szyjki,czy wręcz pochwy?
u mnie czasami sie zdazy, na szczescie nie za czesto :ico_oczko:

a ja dzisiaj przez wiekszosc dnia mam twardy brzuch :ico_olaboga:
ale nie wiem czy to czasem maly sie tak dziwnie nie ulozyl i caly czas sie wypina :ico_noniewiem:

geheimnis, kurcze ty to sie masz z tymi zebami :ico_olaboga:
mam nadzieje ze nie bedzie cie teraz meczyl bol :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2009, 20:16

dobry wieczor :-)
ale mi sie juz chce spac :ico_sorki: dzisiaj troche pozniej wrocilam do domu, bo metro stalo w miejscu - jakies czubki biegaly po torach i policja musiala ich wylapac, a ja siedzialam glodna w wagonie czekajac, az ruszymy... moja dzidzia tez chyba przez ten czas zglodniala, bo ciagle sie wiercila :ico_haha_01:
nocke mialam dzisiaj nieciekawa - zasnac nie moglam, bo palila mnie taka zgaga, jakiej jeszcze nigdy nie mialam, do tego ciagle czulam cisniecie na pecherz i biegalam do wc. A jak juz zasnelam, to na zmiane budzil mnie raz skurcz lewej, raz prawej lydki, po tym wszystkim caly dzien mnie lydki bola... wstalam dzisiaj w nienajlepszym humorze i nie mialam ochoty nigdzie wychodzic, ale co zrobic... postanowilam, ze czekam jeszcze 4 tygodnie i rodze :ico_haha_01: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 lis 2009, 22:33

geheimnis, jejciu,oby juz mozna bylo zaplombowac :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
no i co mowilam ze wielka jestem :ico_haha_01: :ico_oczko:
- nie wielka,tylko brzusio duzy i sliczny :ico_nienie:
zasnac nie moglam, bo palila mnie taka zgaga,
- witam w klubie :ico_placzek:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

24 lis 2009, 23:49

witam w klubie
juz mi sie zgaga zdarzala, ale nigdy tak mocno, jak wczoraj. Ciekawe jak bedzie dzisiaj, bo zaczyna sie zaraz po polozeniu do lozka...
Paluchy mi tak spuchly, ze ledwo obraczke zdjelam :ico_noniewiem: ale dopoki dzidzia daje o sobie znac to nie narzekam, najwazniejsze, zeby moje dziecko bylo cale i zdrowe :-)

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

24 lis 2009, 23:53

Helen, mi na zgage pomaga jablko LIGOL i mleko,oczywiscie leze tez na lewym boku,wowczas mi tak nie podchodzi do gardla :ico_olaboga:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

25 lis 2009, 00:05

jablko LIGOL
nie znam :ico_noniewiem: z mlekiem tez probuje, ale akurat wczoraj nie zadzialalo...
zmykam powoli i zycze spokojnej nocki bez zgagi :ico_oczko:

Awatar użytkownika
zuzab
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!
JEEEST! Przekroczyłem 1000 postów!

25 lis 2009, 09:41

Witam się z Wami ,ja was podczytuję cały czas byłam na waszym wątku w czerwcu,ale od tego czasu cały czas zaglądam co u was słychac no i proszę widzę że wszystko ok za niedługo będziecie się rozpakowywac ,super już nie mogę się doczekac tak jakoś do tego wątku podchodzę z takim sentymentem :ico_haha_01: .dziewczyny brzucholki macie śliczne a że pępuszek wystaje to nic ja też tak miałam w ciązy z córeczką to chyba u większości :ico_ciezarowka: normalne! życzę Wam powodzenia i radości w ostatnich tygodniach ciąży cieszcie się swoimi brzucholkami a ja dalej będę tu sobie zaglądac (jeśli nie macie nic przeciwko temu?) i kibicowac wszystkim stycznióweczką z całego serduszka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”