szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

02 sie 2011, 14:33

A może placuszek za świeży?
No jeśli już to ewentualnie nieświeży.Bo to weselne są.
Ale położyłam się i jest już troszku lepiej.Zrobię sobie gorącej herbatki .
A mąż właśnie na szybko składa łóżeczko , bo chcemy sprawdzić czy wszystkie części są i czy się opis zgadza z aukcji.

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 14:36

witam :ico_ciezarowka:

ja od rana u fryzjerki byłam, włos podcięty, pofarbowany, młoda szaleje w brzuszku okrutnie :ico_sorki:
A ginek nic nie mówił,że chudniesz?
przy cukrzycy niby powinno się chudnąć :ico_sorki: przy mojej wadze ten kilogram różnicy nie robi :ico_oczko:

inia1985 no to kawał synka urodzisz :ico_szoking: :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 14:40

hej, wróciłam ze spacerku, Maja wybiegana, od razu padła do łózeczka i zasneła w minutkę
ja już po obiadku, Majcia zje jak wstanie :-D

zegarek miałam kupić na mieście, ale w sumie nic rewelacyjnego nie było :/ takie firmy jakies nieznane, nie wiadomo czego sie spodziewać, a kasy chcieli jak za zboze, obeszłam kilkanaście zegarmistrzów :ico_noniewiem: moze dwa takie wzgledne były za 180zł :ico_noniewiem: reszta tych sprzedawców nie kwapiła sie nawet zeby mi zegarek pokazać ani nic o nim powiedziec nie umieli :ico_puknij: i dziwic sie ze ludzie na allegro zamawiają, jak w normalnym sklepie olewka na klienta :ico_puknij:

a u tego goscia już oglądałam wczesniej zegarki, koleżanka u niego kupowała dwa
wiec zadzwoniłam czy gdybym go zamówiła to czy dojdzie do piatku a on mi ze jak teraz złoże zamówienie i podam mu adres to on od razu go wysyła i jutro bedzie u mnie, zapłace kurierowi przy odbiorze i nigdzie kasy wpąłcać nie musze :-D
no i ma 3 lata gwarancji, i dokument potwierdzajacy oryginalność :ico_oczko:
w tamtym roku ten zegarek kosztował 150zł :ico_oczko: bo też go brałąm pod uwage :ico_oczko: ale były chrzciny i inne wydatki :-D :-D
ważne że już zamówiony, jutro odbiore, schowam gdzieś w kąt domu żeby Przemek nie znalazł :ico_haha_01:
Cążkami jakoś nie umiem dzieciom.
ja to samo, zdecydowanie gorzej cążkami mi wychodzi, a Maja ma takie podwiniete te paznokietki :ico_olaboga: nawet krótkie jak sa to wydaje mi sie jakby wrastały :ico_noniewiem:
zawsze po kapielce robimy porządek z pazurkami :ico_oczko:

w szpitalu jest zakaz obcinania, trzeba miec łapki-niedrapki :ico_puknij: bo gdyby dzieciatko sie poruszyło czy coś i lekko by sie zadrapało to wtedy te bakterie szpitalne mogły by zaszkodzic dziecku powaznie :ico_szoking: u nas połozne od razu o tym mówiły że zakaz kategoryczny obcinania :ico_nienie: dopiero w domku :ico_sorki: gdzie domowe bakterie niegroźne są :ico_oczko:
można za to dzieciom obgryzać paznokcie :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: :ico_haha_01: jak zwierzątka hehe
A mnie znowu skurcze męczą, wczoraj cały dzień wiadomo, że nie regularne bo to
przepowiadające ale niektóre bolały :ico_noniewiem:
czyli nie jestem sama :ico_noniewiem: mnie bardzo bolą :ico_noniewiem:
ale nie chce no spy brać za często :ico_noniewiem: Maja miała wzmożone napiecie mięśniowe a niby no-spa moze je powodować :ico_noniewiem: sama nie wiem
na razie nie są regularne :ico_noniewiem: tylko bolesne :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 14:50

Hej!

Mnie już zdecydowanie lepiej, byłyśmy u mojej siostry, Zu się pobawiła z Filipem. Potem małe zakupki na zupkę. Zahaczyłam o szmateks, dziś pół taniej :ico_oczko:

izuś_85, ja też jak czasem szukam czegoś konkretnego na mieście, a potem patrzę na allegro to zastanawiam skąd Ci ludzie takie ceny biorą :ico_puknij: I przecież teraz ten wózio dla Młodego i rower dla Zuzi, wszystko taniej wychodzi na allegro. M. dla chrześniaka kupował łańcuszek i zawieszkę na chrzest, chyba pół taniej niż za porównywalny u jubilera :ico_olaboga:

Hehe, u nas tak samo jak u Kingi- pazurki u rączek nożyczkami, a u nóżek cążkami :-D Po kąpieli, bo mięciutkie.
A jak była mała to właśnie na śpiocha było obcinanie. A pierwsze pazurki to nam położna obcięła jak przyszła na wizytę.
przy cukrzycy niby powinno się chudnąć przy mojej wadze ten kilogram różnicy nie robi
no ja też chuda nie jestem. Ale u nas waga to powinna stać w miejscu i wtedy to i tak byłoby dla nas chudnięcie. Nawet jak sobie sprawdzam w necie te kalkulatory, ile przytyć się powinno to jestem w dolnej granicy.
Ale jak ginka mówi,że ok to ok.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 14:52

Szkieletorek no to już wiadomo, jak placuszek z wesela :ico_oczko:
Myślałam, że dopiero co upieczony.

Kwiatunio wizyta u fryzjera udana to i humorek lepszy :ico_brawa_01:

Izuś ten zakaz obcinania pazurków to chyba w każdy mszpitalu u nas też obcinać nie
było wolno, ale ja to nawet takiej opcji nie brałam pod uwage :ico_puknij:
Ja no-spy nie biorę bo generalnie nie lubię brać prochów.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 sie 2011, 14:54

A co przestraszył się chłopina :ico_oczko:
sierotka ma awersje do krwi, jak widzi krew nawet małą ilośc to mdleje. A poza tym nie chce by byl przy mnie malo estetyczny jest jak dla mnie poród i uważam że mój M. nie ma tam czego szukac i tak by zemdlal jak stwierdził, bedzie siedział na korytarzu i czekał cierpliwie, ale skurcze bedzie liczył i jak będe w wannie to też, tylko na sam porod wyjdzie.

szkieletorek
Trzy tysiące lat minęło...

02 sie 2011, 14:54

Cążkami jakoś nie umiem dzieciom.
ja to samo, zdecydowanie gorzej cążkami mi wychodzi, a Maja ma takie podwiniete te paznokietki :ico_olaboga: nawet krótkie jak sa to wydaje mi sie jakby wrastały :ico_noniewiem:
No właśnie moja Ola ma takie u stop , i ona bardzo nie lubi u nóżek obcinać bo ja boli, strasznie są zawinięte.Czy to normalne ?Tez się boje że jej będą wrastać.

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 14:58

Ja no-spy nie biorę bo generalnie nie lubię brać prochów.
ja też, niby nosze w torebce ale wzięłam 2 tabletki jak brzuch mi mega stwardniał i bolał ze stać nie mogłam ani leżec :ico_olaboga:
a na te skurcze z kręgosłupa nic nie biore :ico_noniewiem: choć moze powinnam lekarza posłuchać, ale moim zdaniem wystarczy już ten magnez :ico_sorki: jak wszytsko rozkurczowe bede łykac to zas po terminie na wywołanie skierowanie dostane :ico_haha_01:

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 14:59

strasznie są zawinięte.Czy to normalne ?Tez się boje że jej będą wrastać.
Zuzi też się zawijają, ale nie wrastają. Jak są wymoczone dobrze to lekko sie obcina.

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 15:00

Izabela ile to ja znam przypadków, że nie chcieli być przy porodzie, a później
zostawali do końca :-D
Mój przy Elizie na początku też nie był za bardzo chętny, ja wcale nie namawiałam,
później mu się odmieniło i był bardzo szczęśliwy, że mógł być ze mną i razem przeżyliśmy
tą cudowną chwilę :ico_oczko:
Co prawda przy przecinaniu pępowiny słabo mu było ale dał radę :ico_oczko:

Szkieletorek a u nóżek obcinasz małej na równo???
Bo jest taka zasada u rączek na półokrągło a u nóżek na równo.

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”