Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 20:12

Mam nadzieję,ze babe_boom się nie obrazi za tego gina.
no co Wy za co miałabym się obrazić

emalia30, dziękuję za to co dla mnie znalazłaś w środe pójdę tutaj do ginka a jak mnie nie będzie chciał przyjąć do powiem, żeby dał mi to na piśmie, bo jak się coś dziecku stanie to ktoś za to beknie

Była u mnie dziś koleżanka (własnie poszła) i jak mnie zobaczyła z oklapniętym brzuchem to stwierdziła, ze w nocy urodze, ale nie mam jeszcze żadnych oznak że miałoby to być już poza tym świetnie się czuję więc się nie martwię :-D zresztą musze jeszcze pieluchy zakupić, bo nie mam dla takiej małej dzidzi.
Kurcze jak zwykle wszytsko na ostatnią chwile zostaweiam :ico_wstydzioch:
A Michaś ostatnio strasznie ruchliwy jest aż to Jego przeciaganie boli, pewnie duży chłop będzie

MONIKAB fr
Trzy tysiące lat minęło...

22 kwie 2008, 20:42

emalia ciekawe te artykuly wyszukalas na temat tych grzybkow :ico_sorki: ... ja sama pokusze sie chyba na ten jogurt naturalny, ale czosnku boje sie zastosowac :ico_noniewiem:
u mnie w zasadzie nie ma takich objawow jak u babe_boom ( tylko swedzenie)
no i juz mam obiecany antybiotyk przed porodem :ico_oczko:
Emilko, idz kochana na zwolnienie... dacie sobie jakos rade finansowo napewno... teraz twoj maz pracuje, pewnie rowniez macie jakies oszczednosci...tych kilka dni Cie w pracy nie zbawi a lepiej maluszka donosic szczesliwie i miec sily na porod... martwie sie o Ciebie i podziwiam...skad kochana masz tyle energii? drobna z Ciebie kobietka a taka wytrzymala :ico_szoking: ...

[ Dodano: 2008-04-22, 20:46 ]
A Michaś ostatnio strasznie ruchliwy jest aż to Jego przeciaganie boli, pewnie duży chłop będzie
ja stawiam na 4 kilo :ico_oczko:
cos te dzieciaczki nam sie dzisiaj rozszalaly bo i moja Ala wierzga stopkami jak zrebaczek :-D

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 20:55

emalia30, dziękuję za to co dla mnie znalazłaś
alez nie ma za co-służe pomoca jak tylko moge :ico_oczko:
żeby dał mi to na piśmie, bo jak się coś dziecku stanie to ktoś za to beknie
-popieram!!!
-moj natomiast jakos ucichl a ost dni dawal do wiwatu az sie patrzy :-D
ale czosnku boje sie zastosowac :ico_noniewiem:
-tez tak sie balam,ale jak prawie 2 tyg utrzymywalo mi sie swedzenie,uplawy itd a nic pod reka nie mialam z polski a tutaj tylko zakazane na ten czas clotrimazolum to zaaplikowalam sobie 3 razy pod rzad przed spaniem a rano wyciagalam
Jak same wiecie czosnek to naturalny antybiotyk-ja przezylam i nic mi nie jest,wrecz pomoglo,wiec spokojnie polecam z czystym sumieniem :)
Emilko, idz kochana na zwolnienie... dacie sobie jakos rade finansowo napewno... teraz twoj maz pracuje, pewnie rowniez macie jakies oszczednosci...tych kilka dni Cie w pracy nie zbawi a lepiej maluszka donosic szczesliwie i miec sily na porod... martwie sie o Ciebie i podziwiam...skad kochana masz tyle energii? drobna z Ciebie kobietka a taka wytrzymala :ico_szoking: ...
-jeszcze troszke,dam rade,sama siebie podziwiam,choc jest coraz ciezej i czuje to,moze dzieki temu urodze w mig :ico_oczko:

MONIKAB fr

22 kwie 2008, 21:04

ale czosnku boje sie zastosowac :ico_noniewiem:
-tez tak sie balam,ale jak prawie 2 tyg utrzymywalo mi sie swedzenie,uplawy itd a nic pod reka nie mialam z polski a tutaj tylko zakazane na ten czas clotrimazolum to zaaplikowalam sobie 3 razy pod rzad przed spaniem a rano wyciagalam
Jak same wiecie czosnek to naturalny antybiotyk-ja przezylam i nic mi nie jest,wrecz pomoglo,wiec spokojnie polecam z czystym sumieniem :)
no tak slonko, ale czy wtedy bylas w ciazy? chodzi mi glownie o bezpieczenstwo mojego malenstwa

[/quote]
moze dzieki temu urodze w mig :ico_oczko:
co fakt, to fakt :ico_oczko:
:ico_sorki: oby tak bylo

Awatar użytkownika
Zulcia
Cyber rusałka
Cyber rusałka

22 kwie 2008, 22:09

Dziewczynki drogie,mam do Was prośbę.Możecie mi opisać jak to jest jak odchodzą wody?Koleżanka mi mówiła,że jakieś pyknięcie słychać i wtedy zaczyna lecieć.Ja nie mam doświadczenia,bo mi połozna przebijała pęcherz,ale jestem ciekawa jak to się czuje jak naturalnie sie wszystko dzieje.Podzielcie się doświadczeniem z nieświadomą koleżanką.Proszę.

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 22:14

no tak slonko, ale czy wtedy bylas w ciazy? chodzi mi glownie o bezpieczenstwo mojego malenstwa
-no pisalam wlasnie,ze stosowalam ten czosnek w I trymestrze ciazy,bo nie mialam nic innego pod reka z polski a tutaj tylko clotrimazolum a on jest dopiero od 2 trymestru :ico_oczko:

[ Dodano: 2008-04-22, 22:16 ]
Dziewczynki drogie,mam do Was prośbę.Możecie mi opisać jak to jest jak odchodzą wody?Koleżanka mi mówiła,że jakieś pyknięcie słychać i wtedy zaczyna lecieć
-Zulciu dokladnie tak jest jak kolezanka ci powiedziala,ja slyszalam takie chrup-doslownie jakby cos peklo i zaczely wody odchodzic ,wiem,bo mnie akurat w ten sposob sie porod zaczal :ico_oczko:

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 22:32

Zulcia, a mi wody same odeszły już na łożku porodowym na półgodzinki przed pojawieniem się Mai ale ja nawet o tym nie wiedziałam, nic nie czułam dopiero mi położna powiedziała

Awatar użytkownika
emalia30
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 22:34

MONIKAB fr

22 kwie 2008, 22:35

-no pisalam wlasnie,ze stosowalam ten czosnek w I trymestrze ciazy,bo nie mialam nic innego pod reka z polski a tutaj tylko clotrimazolum a on jest dopiero od 2 trymestru :ico_oczko:
w takim razie chyba sprobuje :ico_noniewiem: dziekuje Emilko za odpowiedz :ico_sorki:

[ Dodano: 2008-04-22, 22:16 ]
Dziewczynki drogie,mam do Was prośbę.Możecie mi opisać jak to jest jak odchodzą wody?Koleżanka mi mówiła,że jakieś pyknięcie słychać i wtedy zaczyna lecieć
-Zulciu dokladnie tak jest jak kolezanka ci powiedziala,ja slyszalam takie chrup-doslownie jakby cos peklo i zaczely wody odchodzic ,wiem,bo mnie akurat w ten sposob sie porod zaczal :ico_oczko:
tak jak pisala Emalia, to pekniecie pecherza plodowego jest bardzo charakterystyczne(ja nie zapomne tego do konca zycia :-D )... takie" trzask" :-D i juz... u jednych wody leca jak Niagara a u innych tylko sie sacza... ja mialam prawdziwy potop a cieklo ze mnie dlugo (kolo godziny chyba :ico_noniewiem: )...sama nie wiem skad tyle tych plynow we mnie bylo :ico_noniewiem: gdy pekl pecherz to w domu zbieralam sie do szpitala jakies 10 min... zalozylam wtedy ta ogromna podpaske poporodowa ... do szpitala jechalam kolo 15 min ale podpaska przeciekla :ico_oczko:
wyczytalam gdzies ze jak peknie pecherz to nie ma co zwlekac... trzeba jak najszybciej jechac do szpitala

Awatar użytkownika
babe_boom
4000 - letni staruszek

22 kwie 2008, 22:40

emalia30, my używaliśmy tych http://www.allegro.pl/item345006797_apt ... sztuk.html i teraz tez mam takie dla dzidzi

[ Dodano: 2008-04-22, 22:41 ]
tutaj to samo tylko na sztuki http://www.allegro.pl/item335617865_lek ... tylko.html

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”