Emma
Maniak forumowy
Maniak forumowy

02 lut 2008, 12:30

edit53 pisze:oby tylko sybko i bezbolesnie

oby oby :ico_haha_01: Ja na to nie licze :ico_haha_02: bo ja cc bede mieć, wiec ból straszny po.Po ponad 24 h porodu cc była dla mnie ukojeniem,choć ból po cc i wstanie z łóżka do bólów porodowych to znacznie większy,no i bede znów to przeżywać, teraz bardziej śwqiadomie.... :ico_szoking:
eVe80 pisze:OJ oj szok przeżyłam jak zobaczyłam salę porodową, te wszystkie sprzęty, tą sterylność no dzine to było

:-D :-D :-D :-D :-D
to dobrze że was na salę operacyjną nie zasprowadzili ,tasm gdzie robią cc :ico_haha_01:
Myszka_ pisze:ale wolałabym zostawić to potem dla swojego 2, niż oddac jej w zamian za te co nie wytrzymały...

jja bym wogóle nie wzieła.Mi kuzyn tez chciał dac po swoim synku,ale odmówiłam.
Myszka_ pisze:u lekarza wszystko dobrze! u mnie wszystko ok, szyjka zamknięta, ładna, ok.10 kg na plusie; mały tez ślicznie rośnie, waży już 1250 g.

fajnie.
to gonisz kochana nas, mój w 27tc 1300, a Ja 17kg na plusie :ico_szoking: oj cięzko mi cięzko...
Magda Sz. pisze:zwolnilyscie widze troszke z pisaniem ale nie dziwie sie w koncu macie teraz co robic

no zwolnił zwolniły, i to teraz co jeszczedzieci nie ma, a potem to dopiero martwa cisza nastanie :-D Ja już dzieciata to zorganizowana jakoś :-D ,a Ty już podwójnie to już wyższa szkoła jazdy :ico_haha_01:

malgoska
Profesor Tik-takologii
Profesor Tik-takologii

02 lut 2008, 12:58

...
Ostatnio zmieniony 03 cze 2009, 09:57 przez malgoska, łącznie zmieniany 1 raz.

Emma
Maniak forumowy
Maniak forumowy

02 lut 2008, 13:34

malgoska, Ja tez na fenetorolu 4 razy dziennie po pół tablety, 3 razy asmagB po 2 tablety i na noc luteinkę dopochwowo, to dopiero jest arsenał :ico_haha_01: Z moją szyjką tez kiepsciutko,ale zamknięta i twarda narazie to dobrze. Też ma maks oszczedzanie, a przy ponad trzylatce mało wykonalne, ale staram się jak mogę jak najdłużej dociągnąć.
trzymaj się, damy rade.

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2008, 14:37

malgoska, witaj kochana :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
trzymajcie sie obydwie z emma i odpoczywajcie jaknawiecej zeby wasze dzidzie sie nie pospieszyly za bardzo.ja narazie tylko ten magnez b6 po 6 tabletek dziennie łykam noi to moje nieszczesne zelazo na anemie.

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 lut 2008, 17:41

Witajcie kochane

Emma pisze:to dobrze że was na salę operacyjną nie zasprowadzili ,tasm gdzie robią cc

pokazali nam tą salę ale nie zrobiła na mnie jakiegoś strasznego wrażenia, gorzej te zwykłe sale. Pasy na przypięcie nóg nie wyglądają jakoś szczegulnie zachęcająco, a na sali do cc to tylko łóżko i aparaty do usypiania, nic strasznego.

Emma pisze:Myszka_ napisał/a:
ale wolałabym zostawić to potem dla swojego 2, niż oddac jej w zamian za te co nie wytrzymały...

jja bym wogóle nie wzieła.Mi kuzyn tez chciał dac po swoim synku,ale odmówiłam.

e tam ja też myzska wziełam ale te w gorszym stanie odłożyłam do oddania spowrotem.
Niby czemu mamy nie brać jak ktoś pożycza, szczerze mówiąc to te niektóre rzeczy ubierze się ze dwa razy więc po co kupować. Ja wolę dołożyć do czegoś innego a ubranek mam ze trzy reklamówki pożyczone.

malgoska pisze:Jestem na weekend u rodziców i korzystając z okazji wpadłam się z Wami przywitać.
U mnie bez zmian - ciągle na fenoterolu, szyjka skrócona już o 40% , ale nie będą mi zakładać krążka. Zgodziłam się na podtrzymanie ciąży tylko do 15 marca, potem już niech się dzieje co chce - jak Tosia będzie chciała wyjść, to ją wypuszczę

trzymaj się kochana i podrap Tosie od nas po brzuszku hehe, mam nadzieję, że dotrzymasz do końca bez problemów.
Pozdrawaim Was mocno.

Emma
Maniak forumowy
Maniak forumowy

02 lut 2008, 18:49

eVe80, tam gdzie Ja rodziłam, a mały to szpital to mają nawet salę przedporodowąż, masz dostęp do wc,prysznic, fotel,łóżko, worki sako,piłki itepe, a potem Ja masz już porzadne skurcze to na salkę porodową lądujesz,pełna elektronika,począwszy od łóżka po lampy i tp,na mnie wieksze wrazenie zrobiła sala operacyjna i cała ta otoczka przygotowania do cc,począwszy od wkucia w kręgosłup znieczulenia, po samą operację i ogrom ludzi ,lamp,wenflonów, aparatury przypiętej do mnie....
edit53 pisze:zelazo na anemie

też brałam, i o dziwo nic mi po nim nie było.A ty jak się po nim czujesz?
eVe80 pisze:e tam ja też myzska wziełam ale te w gorszym stanie odłożyłam do oddania spowrotem.
Niby czemu mamy nie brać jak ktoś pożycza, szczerze mówiąc to te niektóre rzeczy ubierze się ze dwa razy więc po co kupować. Ja wolę dołożyć do czegoś innego a ubranek mam ze trzy reklamówki pożyczone.

mi nie chodzi o to że używane czy coś, ale wiadomo weżmniesz potem masz oddać,część może się rozlecieć czy coś się z tym stać to głupio tak by mi było, no chyba że ktoś daje a nie oczekuje zwrotów czy wymiany. Ja ciuszki po Emi takie do 6m oddałam dziewczynie której poprostu nie było stać na kupno ciuszków,reszta odsprzedana,a że same firmóweczki były to niektórzy czekali tylko aż mała z czegoś wyrośnie :-D
a teraz fotka jak moje dziecko uczy robić się rybkę :ico_brawa_01:
Obrazek

Awatar użytkownika
eVe80
Korona za gadulstwo;-)
Korona za gadulstwo;-)

02 lut 2008, 19:01

Emma pisze:a mnie wieksze wrazenie zrobiła sala operacyjna i cała ta otoczka przygotowania do cc,począwszy od wkucia w kręgosłup znieczulenia, po samą operację i ogrom ludzi ,lamp,wenflonów, aparatury przypiętej do mnie....

a no możliwe bo ja widziałam tą salę jak była pusta, a wiadomo że gorzej to wszystko wygląda jak już się coś dzieje.

Emma pisze:mi nie chodzi o to że używane czy coś, ale wiadomo weżmniesz potem masz oddać,część może się rozlecieć czy coś się z tym stać to głupio tak by mi było, no chyba że ktoś daje a nie oczekuje zwrotów czy wymiany.

a no racja, ja mam ciuszki od koleżanki której nie muszę oddawać. No chyba, że są bardzo mało zniszczone i wiadomo, że się z nimi nic nie stanie.

Awatar użytkownika
edit53
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

02 lut 2008, 21:21

ja tez mam sporo takich ubranek i jeszcze mam dostac wiecej i posciel itd pewnie ze wezme ja swoje tez tak dawałam :ico_haha_01: co prawda narazie tylko pare swoich ciuszkow odzyskalam ale mysle ze jeszcze sporo ich dostane a teraz zamowilam cos takiego :-D http://www.allegro.pl/item304577952_wyp ... 56_62.html
i strasznie mi sie podoba to ale to juz tylko dla chlopaka wiec narazie sie wstrzymalam
http://www.allegro.pl/item304624250_kom ... tanik.html dla chlopaka super:)

Awatar użytkownika
Anuszka
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 lut 2008, 21:37

edit53, identyczne to białe kupiłam niedawno za 45 zł, do tego buciczki, sliniaczek i śpioszki :-) śłiczne :ico_brawa_01:

Awatar użytkownika
Magda Sz.
Zrobiłem Magistra z forum!
Zrobiłem Magistra z forum!

02 lut 2008, 21:43

edit53, cudne te spochy moro Obrazek
Emma pisze:masz dostęp do wc,prysznic, fotel,łóżko, worki sako,piłki itepe, a potem Ja masz już porzadne skurcze to na salkę porodową lądujesz,pełna elektronika,począwszy od łóżka po lampy i tp,na mnie wieksze wrazenie zrobiła sala operacyjna i cała ta otoczka przygotowania do cc,począwszy od wkucia w kręgosłup znieczulenia, po samą operację i ogrom ludzi ,lamp,wenflonów, aparatury przypiętej do mnie....

hihi wiecie co a ja 2 razy rodzilam i nic nie widzialam i z niczego nie skorzystalam jedynie KTG bo mialam tak szybkie i latwe porody Obrazek
tego samego wam zycze z calego serca :ico_buziaczki_big:
Emma pisze:a Ja 17kg na plusie

ooo no to niezle ja w 2 ciazy tyle w sumie przytylam,a ile w pierwszej przytylas?
Emma pisze:Ja już dzieciata to zorganizowana jakoś ,a Ty już podwójnie to już wyższa szkoła jazdy
t
to fakt,dzieki :ico_oczko:
malgoska trzymaj sie dzielnie niech Tosienka sobie jeszcze troszke posiedzi w brzuszku,Emma,tobie zycze tego samego Obrazek

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”