Może on wogole nie bedzie raczkowal tylko od razu chodził?

Marcinek nie umie chodzić za rączki,stać owszem,ale kroku nie zrobi bo od razu ma miękkie nogi

Lenka trzymana za jedną rękę pieknie maszeruje

niektóre dzieci nie raczkują. Nie podoba mu się to i tyleAle nadal leniwy bardzo jest, bo o raczkowaniu ani myśli...ba! Nawet pełzanie nie wchodzi w grę
no i super należy Ci sięNo i spałam do 11:30
Tomek 7 lat miał i dalej dzidziuś dla mnie był teraz dopiero wydoroślał przy Maksiiuchyba każda matka chce widzi w swoim dziecku maleństwo...
Ja myślę, że do nauki chodzenia powinny być profilowane buciki...takie z wkładką i usztywnianą piętką...ale nie jestem ekspertem więc może się mylęo ile w domu w skarpecie - bo chyba najzdrowiej, prawda?
Ech.... zanim poszłam spać to podałam mu sztuczne mleko z butli czyli tak ok 24. No i wypił 120mlQuanchita - brawa za konsekwencje co do karmienia Tymka!podziwiam, ja nie wiem jak mam z Małą to wykonać,
Mój dotychczas miał 2 drzemki...do południa śpi do oporu (zazwyczaj 2 godziny) a popołudniu staram się skracać mu tę drzemkę do 1h.a jak Wasze dzieci sypiają?ile?
mi się jednak wydaje że lepsza goła stopa. A dla maluchy właśnie nie powinny chodzić w używanych bucikach bo wtedy inaczej stopa się profiluje. My z Maksiem problemu nie mamy bo nie łazi i na wycieczkach w skarpetachJa myślę, że do nauki chodzenia powinny być profilowane buciki...takie z wkładką i usztywnianą piętką...ale nie jestem ekspertem więc może się mylę
Maksio tak średnio śpi raz 2-3h. Ale to zależy np wczoraj pospał 3h wstał o 14 więc uważałam że już nie będzie spał no ale po 16 tak jęczał tak mu było źle że poszłam z nim na spacer o 17 no i zasnął na 40 minut. Za to na noc o 23 poszłam z nim spać a rano wstał o 10:40a jak Wasze dzieci sypiają?ile?
może już się przestawi na butlęNo i wypił 120ml
też o tym słyszałam, ale sama wyciągałam starszego butyA dla maluchy właśnie nie powinny chodzić w używanych bucikach bo wtedy inaczej stopa się profiluje
u mnie by to nie przeszłoa ja rano byłam u lekarza no i moja mama z nim została dała mu mleko przez sen no i spał zadowolony.
ja właśnie myślę czy to nie pora odstawić od cycka bo chyba nie miałabym większych problemów. Wiadomo lubi się do cycka przytulić spać z nim w buzi. Np jak śpi te 3h drzemki to budzi się ja lecę daje cycka i dalej śpi ale już mu daje dwa razy dziennie kaszę, deserek, zupkę więc tego cycka coraz mniej. Oczywiście w dzień a nie w nocy bo w nocy nadrabiau mnie by to nie przeszło![]()
Wróć do „Noworodki i niemowlęta”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość