Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 19:14

Hejka

a ja dzis dzien prania mialam, u nas piekna pogoda, cieplutko, ale wietrznie.
Puscilam 4 pralki, ale naszych i Erysiowych, a jutro zaczynam pranie Alankowych ciuszkow.

Wlasnie wsunelam caly talerz spaghetti, ale pychotka :ico_brawa_01:

Musze jechac do drogerii, bo papieru do pupki nie ma, plyn sie skonczyl i trzeba leciec kupic, a przyznam, ze mi sie nie chce.

inia, dzis sobie pospalam, maly spal cala noc super, nad ranem sie przebudzil, wzielam go do nas i spalismy do 8 :ico_brawa_01:

kwiatunio, o widzisz jak wizyta u fryzjera poprawila Ci humor :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

izus, fajny ten zegarek :-)

izabella, :ico_brawa_01: za kolejny tydzien
ja Elizie pazurki obcięłam zaraz po szpitalu
u nas nie wolno do miesiaca obcinac dla maluszkow paznokci
I zdecydowanie lepiej nożyczkami
ja tez wlasnie nozyczkami obcinam nawet i teraz, bo cazkami nie umiem
inia1985 no to kawał synka urodzisz :ico_szoking: :ico_brawa_01:
wlasnie tez to chcialam napisac, no to bedzie co wypychac :ico_oczko:

izabella, doby jest ten Twoj maz, ale kochana uwierz mi, nie ma co zmuszac, jesli nie chce to nie, potem jeszcze urazu dostanie,a po co to, co nie :-)

U mnie na razie jest tak, ze moj P. bedzie przy porodzie, ale moze sie t zmienic jesli nie bedziemy mieli z kim Erysia zostawic, choc bardzo bym nie chciala zostac tatm sama, ale jak bedzie trzeba to trudno
lakarz sie kładzie na brzuch i ciśnie ??
to sie zdarza niestety raczej kobietom które rodzą samotnie
no nie zgodze sie z Toba, ja tez mialam naciskany brzuch przez polozna, bo nie moglam wyprzec Erysia glowki, co wypchenlam to sie chowala i to za dlugo trwalo wiec podjeli taka a nie inna decyzje i niczego nie mial uszkodzonego, a lekarz bym przy porodzie i nadzorowal wszystko

Kurcze lece, zbieram sie do tej drogerii

[ Dodano: 02-08-2011, 19:18 ]
A to moj swiezy z rana 29 tygodni i 2 dni
Obrazek

elibell
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 20:45

Hej wieczorowo, ale tu wrze normalnie od rozmów, doczytałam, połowy znów nie pamiętam, az mi wstyd przed wami :ico_wstydzioch:

a cofać 5-6 stron uwierzcie nie chce mi się :ico_wstydzioch:

co do ubioru na poród, ja długo w koszuli i dresach leżałam i wkładkę miałam czy wody sie saczą czy nie, potem w samych majciochach i koszuli (taka zwykła t-shirt, bo ja w takich śpię tylko) później to nawet bez h=jak co chwile mi patrzyli w ktrok co sie dzieje, jedynie do wc nakładałam szlafrok, bo nie miałam wc w saliswojej, bo trafiłam na malutką niestety. Ale jak robili mi zastrzyk w kręgosłup to szpitalną mi dali i już tak zostałam.

Krwi w ogóle nie pamiętam jak mam byc szczera, ale u nas tyle to trwało, że nic prawie nie pamietam, serio, wody mi przebijali to wiem pamietam, ale czyt była krew nie mam pojęcia, nawet jak zrobiłam kupkę (bo tutaj nie ma lewatywy) to nawet nie wiem kiedy, sprzątali co jakiś czas, nawet wydawało mi sie że za czesto.
Mąż mówi własnie że troszkę krwi było, ale nie na tyle by się brzydzić (a był przeciwny towarzyszeniu mi, dojrzał do decyzji sam)

ja mam kilka koszul, takiz za tyłek, w szpitalu po urodzeniu miałam na sobie a późxniej znów koszulki tylko.

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 20:46

Jeszcze drzuce, wlasnie zrobione przed chwilka

Obrazek

A tu razem z synkiem:)

Obrazek

Jest roznica w wielkosci????

elibell
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 21:16

Pati85, ślicznie wyglądasz, podoba mi sie jak kobieta ma brzucho ciażowy, tylko u siebie mniej mi się to podoba, choć na fotkach lubię bo wydaje się mniejszy niż na ten co patrze z góry hahahahah

pisałyście też o zmęczeniu i bolączkach i normalnie zazdroszczę tym co maja chwilę tylko dla siebie mi tego okrutnie brakuje, niestety ich nie mam czy boli czy nie boli trzeba zjać sie córką, a jest w tym wieku co potrzebuje masy zainteresowania, na zakupy tez śmigam z nią sama czesto i potem pcham wózek ciażki z zakupami i z elizą, no ale niestety, nie ma komu małej podrzucić choć na jeden dzień, a i w domu też trzeba robić i ja nie patrze czy boli robię, bo muszę, choc fakt mąż pomaga mi sporo ale są dni kiedy jakby zapomina w ogóle, jak dzis wracam umordowana z pracy (dziś robiłam coś innego, coś czego nie znoszę i nawet usiaść nie mogłam bo nie miałam jak wiec nogi w d... mi wchodzą i ostatni dzień pracy nie wspominam dobrze więc muszę robić wszystko by tam nigdy już nie wracać) a w domu taki rozpier....... że szok, ja dybam 5 dni w tyg utrzymuję dom w czystości a ten w 2 dni doprowadza dom do takiego stanu, ze się poryczłam serio. Ręce mi opadają już i ch...steczka że zmęczona, umordowana, nogi bolą, gary zmyłam, posprzatałam salon, odkurzyłam, pranie musiałąm ściągnąć bo deszcz padał, i jeszcze podłogi musze umyć w kuchni bo sie lepi do skarpet (nie wiem co ten mój mąż robił, pluł sokiem na tę podłogę?) a ten zdziwiony że ja zła. Grrrrrr czym blizej porodu tym bardziej robię się nerwowa serio

[ Dodano: 02-08-2011, 21:20 ]
marcz89 Tobie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za rozpoczęty 35 tydzień, a na kiedy ty masz termin dokłądnie?

szukam dalej :ico_wstydzioch:

[ Dodano: 02-08-2011, 21:23 ]
izabellla i Tobie wielkie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za kolejny tydzień:):):)

o i o pazurkach mowa, to ja też kojarzę że długo nie obcinałam a nawet nie używałam tych rękawiczek co by się dziecko nie drapało, póxniej nie wiem czy nożyczki czy obcinaczki, ale chyba nożyczki najpierw długo używałam a dzis tylko obcinaczki bo raz dwa i zrobione, już łatwiej bo mała sama daje obciać pzurki u nóg nie zawsze chce dac poobcinać, no ale jakoś sobie radzimy:)

[ Dodano: 02-08-2011, 21:33 ]
Szkieletorek to Ty widzę od wszystkiego jesteś :ico_szoking:

:
kurde dokładnie, czasem jak czytam to mam wrażenie jakbyś pisała o swoim dzieciątku, bo wychodzi na to, że wiecej przy małej robisz jak jej własna matka czy ojciec, dla mnie nie wyobrażalne serio. Ja wiem, że czasem brakuje mi chwili dla siebie i chwili by ktoś z małą moją pobył ale nie wyobrażam sobie by tak wiele spraw mnie omijało związanych z moim dzieckiem.

marcz89
Dorastam! Mam 1 ząbek!
Dorastam! Mam 1 ząbek!

02 sie 2011, 21:59

marcz89 Tobie :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: za rozpoczęty 35 tydzień, a na kiedy ty masz termin dokłądnie?
według ostatniego usg na 10 września. Teraz w piątek mam wizytę i usg to ewentualnie coś się może zmienić:)

[ Dodano: 02-08-2011, 22:00 ]
kurde dokładnie, czasem jak czytam to mam wrażenie jakbyś pisała o swoim dzieciątku,
przez cały czas myślałam że o swoim mówisz tylko że po prostu nie masz suwaczka bo specjalnie sprawdzałam ile "druga" dzidzia już ma.

elibell
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 22:03

marcz89, to my blisko siebie bo ja na 12:) no ciekawe która będzie pierwsza:)

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 22:47

Pati85, ślicznie wyglądasz,
dziekuje kochana :ico_sorki:

Wyobrazcie sobie, ze niedawno moj synek zasnal, normalnie juz nie mam sily na dzis, byl tak nie dobry ze szok, t :ico_sorki: che nerwow dzis zjadlam :ico_olaboga:
niestety ich nie mam czy boli czy nie boli trzeba zjać sie córką, nie ma komu małej podrzucić choć na jeden dzień, a i w domu też trzeba robić i ja nie patrze czy boli robię, bo muszę,
kochana rozumiem Cie w 100% bo u mnie taka sama sytuacja i bardzo mi brakuje pomocy, bo przydalaby sie czasami
kurde dokładnie, czasem jak czytam to mam wrażenie jakbyś pisała o swoim dzieciątku
ja mam tak samo, juz na pczatku zastanawialam sie czy szkieletorek ma juz dzieci
ale nie wyobrażam sobie by tak wiele spraw mnie omijało związanych z moim dzieckiem.
zgadzam sie, ja w ogole nie moge zrozumiec tych rodzicow, poco decydowali sie na dziecko skoro nie maja dla niego czasu i praktycznie wszystko robi za nich ktos inny, dla mnie to nie wyobrazalne :ico_olaboga:

Chyba lece cos zjesc, w sumie nie jestem glodna, zgaga mnie pali od rana dzisiaj, Rennie pomaga tylko na chwilke, a czytalam, ze tez nie mozna ich za duzo brac

elibell
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 23:05

Pati85, włosy maluszkowi rosną, hahahahah, jak to praawda z włosami i zgagą to moje się chyba z dredami już po pas urodzi hahahahahah:0 bo ja w tej ciaży od poczatku ze zgagą walcże a teraz częsciej

Awatar użytkownika
Pati85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

02 sie 2011, 23:12

Pati85, włosy maluszkowi rosną, hahahahah, jak to praawda z włosami i zgagą to moje się chyba z dredami już po pas urodzi
hehe nie wiem czy to prawda, ja w pierszej ciazy mialam straszna zgage, teraz tez mnie meczy i to czesto, Erys urodzil sie z taka czupryna ze bylismy w szoku, zrobil niezla furrore na oddziale, polozne klocily sie, ktora bedzie go czesala :-D mowily na niego ksiaze :ico_haha_01:
A z kolei moja znajoma tez miala zgage i co, urodzila, a corcia lysa jak kon :-D wiec nie wiem czy ta zgaga ma cos wsplnego z wloskami

elibell
4000 - letni staruszek

02 sie 2011, 23:20

no ja też traktuję to jak jakiś zabobon:):):)

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”