U mnie jest różnie, ale zazwyczaj kładę małego o 22 to wstaje ok. 2 w nocy, a potem ma często etap czuwania, czyli niby śpi, ale tak niespokojnie i się kręci troszkę, więc nie odkładam go tylko trzymam na rękach, albo kładę w naszym łóżku. No i później ok. 4-5 znowu chce mu się jeść więc go karmie i zasypia już na 3godzinki. A czasami jest tak, że obudzi się ok 2, potem do 3 je, i zasypia. Śpi tak do 6.A mam pytanko, jak to u Was wyglada w nocy? Co ile budza się maluszki i potem od której godziny juz nie chcą zasypiac tylko robia sobie dzień? U mnie pobudka srednio co 3h - czyli tak 22.00, 1.00, 4.00 i czasem juz po tej 4.00 cięzko Filipowi usnąć.
Dzięki za odpowiedź dziewczyny! Szkoda, że nie można nosić tamponów, trzeba to jakoś przeboleć . A jak szybko dostałyście okres karmiąc piersią? Bo ja się zastanawiam jak to będzie hmm.
No i czy macie czasami tak, że dajecie dwie piersi do zjedzenia, a maluszek nadal jest głodny i trzeba podać troszkę z butelki? Bo mój od czasu do czasu ma takie etapy, rzadko co prawda, bo zdarzyło mu się ze dwa razy, ale ciekawi mnie czemu tak jest, że zazwyczaj się najada, a te dwa razy jakoś się nie najadł
A i muszę się pochwalić, że już lepiej z moimi cyckami tzn boli jak przystawiam i mały się przyssie, to przez jakąś minutkę, a potem to już nic nie boli . Cieszę się, że wytrwałam