Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lis 2009, 16:04

Dobrze że jadę bo inaczej bym myślała o wtorku i badaniu serduszka a tam może wśród rodzinki będzie łatwiej :-)
- ja tez o tym mysle,nie pisalam,zeby nie przypominac :ico_wstydzioch: Bedzie dobrze :ico_sorki:
Podobno ma wejść w życie od 1 stycznia 2010 :ico_oczko:
- taa...

Moja tesciowa do mnie dzwonila w zwiazku z porodem i pytala,czy wzielam sobie polozna do porodu,taka,ktorej sie placi,zeby byla przy mnie i pozniej pomogla przy malej w szpitalu,ale powiedzialam,ze nie chce,szkoda kasy.Uparlam sie i ide sama.
Nawet zaproponowala,ze dadza z tesciem kase na ta polozna ale nie,nie bede placic za cos,co mi sie nalezy :ico_zly:
Mam nadzieję ze moja mama przygotuje coś fajnego na święta.
- ja to moge zapomiec o maminym i tesciowym jedzonku.W zeszlym roku robilam wszystko sama i bylo pyszne :-D

W tym roku tez robie sama :ico_brawa_01:

U nas fajnie,robilam dzis troszke w ogrodku porzadkow i na podworku,zgarbilam liscie,schowalam wreszcie grila :ico_wstydzioch: i zabezpieczylam inne sprzedy przed zima i teraz czekam na snieg :-D

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 18:07

witam weekendowo :ico_oczko:

przez ostatnie dni nie zagladalam, weny chyba zabraklo :ico_haha_01: :ico_oczko:

od czwartku jestem sama w domu
mezu w PL
dzisiaj odebral wszystkie rzeczy od mojej mamy i jutro wieczoremk wszystko bede juz miala u siebie :ico_brawa_01: :-D

ja w czwartek popralam ciuszki a wczoraj pol dnia spedzilam na prasowaniu
nie mialam pojecia ze tyle czasu mi to zajmie :ico_noniewiem:
ale juz wszystko lezy swieze i mieciutkie w szafie :ico_oczko:
geheimnis napisał/a:
Mam nadzieję ze moja mama przygotuje coś fajnego na święta.
- ja to moge zapomiec o maminym i tesciowym jedzonku.W zeszlym roku robilam wszystko sama i bylo pyszne

W tym roku tez robie sama
no ja tez nie mam co liczyc na jedzonko zrobione przez mame
tesciowa beznadziejnie gotuje
ale ja wszystko sama zrobie :ico_brawa_01:
mezu wiezie kapuste kiszona z Polski :ico_haha_01:
to w tyg chyba zrobie juz pierogi z kapusta i grzybami i bigos ugotuje, wszystko zamroze i bedzie :ico_oczko:

U nas fajnie,robilam dzis troszke w ogrodku porzadkow i na podworku,zgarbilam liscie,schowalam wreszcie grila
mialas sie nie przemeczac :ico_nienie: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lis 2009, 18:31

dzisiaj odebral wszystkie rzeczy od mojej mamy i jutro wieczoremk wszystko bede juz miala u siebie :ico_brawa_01: :-D
- ale super,to czekamy na fotki :-D :-D :-D
to w tyg chyba zrobie juz pierogi z kapusta i grzybami i bigos ugotuje, wszystko zamroze i bedzie :ico_oczko:
- a wiesz,ze masz racje,na tonie wpadlam,ze mozna juz zaczac robic i mrozic,glupia pinda jestem :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

To w poniedzialek rozmroze lodowke i zrobie miejsce na swiateczne mrozonki :-D
mialas sie nie przemeczac :ico_nienie: :ico_oczko:
- no...noo...no ale myslalam,ze jak juz 9 miesiac zaczelam to moge rodzic :-D :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 19:18

a wiesz,ze masz racje,na tonie wpadlam,ze mozna juz zaczac robic i mrozic,glupia pinda jestem
no ja pierogi w tamtym roku wlasnie tak zrobilam, bo nie chcialo by mi sie przed samymi swietami czy tez w wigilie lepic...
a bigosu zawsze nagotuje caly gar i potem mroze :ico_oczko:
To w poniedzialek rozmroze lodowke i zrobie miejsce na swiateczne mrozonki
no ja mialam dzisiaj rozmrozic ale zrobie to jutro, bo jedzie nowa dostawa polskiej kielbaski :ico_brawa_01: :ico_oczko:
no...noo...no ale myslalam,ze jak juz 9 miesiac zaczelam to moge rodzic
a gdzie ci sie tak spieszy???
mowilas ze zostaniesz styczniowka :ico_oczko: :ico_oczko:

Awatar użytkownika
iw_rybka
Wodzu
Wodzu

28 lis 2009, 20:07

a bigosu zawsze nagotuje caly gar i potem mroze :ico_oczko:
- a ja w zeszlym roku jak sierota wszystko przed swietami robilam,dopiero to co zostalo to zamrazalam,no ale ja u siebie pierwszy raz robilam :ico_oczko:
mowilas ze zostaniesz styczniowka :ico_oczko: :ico_oczko:
- od poczatku obstawialam date 5 stycznia,mimo,ze termin mi wychodzil 30 grudnia,zobaczymy jak bedzie :ico_oczko:

Wogole to myslalam,ze ta druga ciaza bedzie jakas taka na luzaku,bo juz wiem co i jak a mimo to,kazde usg wywoluje dreszczyk emocji i lezke w oku,zwlaszcza pierwsze,gdzie widac bylo bijace serduszko.I teraz tez juz sie doczekac nie moge :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch: :ico_wstydzioch:

Bylismy wlasnie w kosciolku,bo maz jutro ma dniowke w pracy,a samej pewnie by mi sienie chcialo :ico_noniewiem: I nawet fajnie wyszlo,bo ludzi baaaardzo malo,wiec nikt na nas nie kichal :ico_oczko:

Awatar użytkownika
Helen
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 21:54

dobry wieczor :-)
widze, ze planujecie juz swiateczny jadlospis :-) ja na razie wiem, ze na wigilie przygotuje potrawy do spolki ze szwagierka, ktora wtedy wlasnie do nas przyjedzie i przywiezie pierogi i cos tam jeszcze. Jak na razie przygotowalam swiecznik (bo wiankiem nie mozna tego nazwac) adwentowy, zeby mozna bylo jutro zapalic pierwsza swieczke :-)

dzisiaj wstalam z zatkanym nosem, drapiacym gardlem i ogolnie troche oslabiona, a do tego bola mnie nogi - oby to bylo tylko przeziebienie i nie przerodzilo sie w grype, bo w ubieglym roku zaczelo sie u mnie wlasnie bolem miesni nog, a skonczylo mega-grypa :ico_chory: ale na razie jestem dobrej mysli, maz kupil mi w aptece lek homeopatyczny polecony przez polozna, mama podala przepis na nalewke z czosnku, cytryny, miodu i wody (ale nalewke trzeba najpierw na 2 dni odstawic) i zrobilam syrop z cebuli i miodu. Do tego inhalacja i mam nadzieje, ze odpusci jak najszybciej :ico_sorki: Najgorsze, ze musze jeszcze napisac na poniedzialek prace na historie no i mam w poniedzialek i wtorek w sumie 3 sprawdziany, a spac mi sie chce, nie uczyc... pocieszam sie, ze od srody laba, bo wszystko juz bedzie pozaliczane :-D
I nawet fajnie wyszlo,bo ludzi baaaardzo malo,wiec nikt na nas nie kichal
:ico_haha_01: teraz to rzeczywiscie wazne, sama sie zloszcze, bo codziennie jezdze metrem, a tam nie brakuje kichajacych :ico_zly:
myslalam,ze jak juz 9 miesiac zaczelam to moge rodzic
mnie uczono, ze po skonczonym 37 tyg. mozna rodzic, przed 37tc. zalicza sie dzieciaczki do wczesniakow :ico_oczko: ale Tobie rzeczywiscie duzo nie brakuje :ico_brawa_01:

ja w czwartek popralam ciuszki a wczoraj pol dnia spedzilam na prasowaniu
to teraz chyba juz tylko mebelkow brakuje :-)

dekorujecie jakos szczegolnie sciany, tzn. malowanie, naklejki?

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

28 lis 2009, 22:38

Helen, mam nadzieje ze cie nie rozlozy choroba :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:
od poczatku obstawialam date 5 stycznia
mi tez sie ta data podoba :ico_oczko:
to teraz chyba juz tylko mebelkow brakuje
dokladnie :ico_brawa_01:
szwagier kupil fotelik, takze jutro tez juz bedzie
a za tydz moze wybierzemy sie z tesciami do Ikei :ico_oczko:
dekorujecie jakos szczegolnie sciany, tzn. malowanie, naklejki?
ja mam juz :ico_haha_01: powieszone obrazki z Kubusiem Puchatkiem :ico_oczko: i to wystarczy :ico_oczko:

ja ogladam Mam Talent
i chyba musze mieliske przed snem wypic bo ostatnio cierpie na bezsennosc i nie wiem czy to przez to ze meza nie ma czy moze dolegliwosc ciazowa :ico_noniewiem:

dobrej nocki :ico_oczko:

lilo

29 lis 2009, 09:19

geheimnis - wszystkiego dobrego z okazji urodzin - zero chorób, dużo uśmiechu i miłości, lekkiego porodu i pięknej, zdrowej dzidzi :ico_haha_02:

Obrazek

Ja w tym roku niestety wigilia u teściowej - niestety bo ona gotować tak nie bardzo :ico_oczko: No ale wpadnę i do rodziców więc na pewno coś dobrego będzie. Ja zazwyczaj tylko ciasta robię i sałatki.

leona, ale będziesz miała święto jak mąż wróci :ico_oczko: Tyle prezentów zwiezie :ico_oczko:

iw_rybka, dziś śniło mi się że urodziłaś :ico_oczko: Napisałaś nam że masz jakieś skurcze i jakieś 2 godz. później dziewczyny pisały że już urodziłaś :-D Więc poród był ekspresowy :ico_oczko:

Helen, dużo zdrówka :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki:

Miłej niedzieli :-)

leona
Cyber rusałka
Cyber rusałka

29 lis 2009, 11:53

witam niedzielnie :ico_oczko:

Geheimnis wszystkiego najlepszego !!!!!!!!!!!!!!!! :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_tort: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki: :ico_urodzinki:

ja troche niewyspana, bo o 3ej sprawdzalam czy mezu nie zaspal :ico_oczko:
jest juz na promowisku :ico_oczko:
i o 21ej powinien byc w domu :ico_brawa_01: :ico_oczko:
ale będziesz miała święto jak mąż wróci Tyle prezentów zwiezie
:-D :ico_brawa_01: nooo, jestem tak podjarana ze szok :-D :ico_brawa_01: :ico_sorki:

juz Mikolaj nie musi do mnie w tym roku przychodzic :ico_haha_01: :ico_oczko: :ico_oczko:

stawiam za skonczony 34tc :ico_brawa_01: :ico_tort: :ico_sorki:

a to moj dzisiejszy brzuchal :ico_oczko:
Obrazek

Awatar użytkownika
geheimnis
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

29 lis 2009, 12:43

Wpadłam dosłownie na sekundkę,męża wysłałam po zakupy a sama zajmuje się przygotowaniami do przyjęcia rodzinki na urodziny.

Dziewczyny,bardzo dziękuję Wam za życzenia :ico_sorki:

Stawiam więc torcik urodzinowy Obrazek

leona, super brzuchalek :ico_brawa_01: no i gratuluję 34tyg

Milej niedzieli Wam życzę :-D

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”