Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2011, 13:46

ja też mam zamiar wszystko w wersji mini wziąć Jakiś czas temu kupiłam takie małe buteleczki i pojemniczki w avonie, przeleję i gotowe tylko tonik wezmę duży, bo to jakoś tak dziwnie przelewać
a no właśnie ja też tak zamierzam się spakować! Mam taki mini szamponik, więc nawet obejdzie się bez przelewania. A i mam próbki rózniaste, nie lubię takich w domu używać, ale do szpitala się nada :ico_oczko:
No i minimum kosmetyków, tonik zostaje w domku :ico_oczko:

Awatar użytkownika
inia1985
Trzy tysiące lat minęło...

03 sie 2011, 13:49

No i minimum kosmetyków, tonik zostaje w domku :ico_oczko:
he he, ja w sumie dużo nie używam kosmetyków, ale bez toniku to bym się nie czuła dobrze :ico_wstydzioch:

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2011, 13:50

a co to za ukłucia, jakby w szyjke macicy???
jedne w okolicach lędzwi w kregosłupie te bardziej bolesne i okolicy pępka, jakby ktoś szpilę mi wbił.
No i u nas nerwowo od rana znów, znów z mężem nie możemy się dogadać, ale na szczęście poszedł do pracy, normalnie z patelni mu przywale niebawem jak będzie mnie wnerwiał
heheh tylko weź najlepiej żeliwną bo jajcięższa i bardziej boli. A tak serio Kochana nie denerwuj sie jak z moim M. tez sie częściej tne to chyba hormony, chociaz ja czuje się sie nierozumiana.
Powiem Wam,że jeszcze mi się nie dłuży, ale to chyba tylko dlatego,że ja nadal piorę i układam Ciuszki już gotowe, a dziś poszły ręczniczki, pościelki, pieluszki,...
No i jeszcze chcemy pokoik Zuzi odnowić, wymalować, przy okzaji robimy tam przemeblowanie.
no to faktycznie masz pełne ręce roboty....

[ Dodano: 03-08-2011, 13:51 ]
ja tez biore malo żeczy kosmetycznych w sensie w małych pojemnikach, nie jade na 2 tygodnie przeciez a w razie potrzeby mój M. dowiezie wszytsko. Jedynie co do podkladów biorę wiecej, majtek jednorazowych, oraz wkladek mega z belli

Awatar użytkownika
Kinga_łódź
4000 - letni staruszek

03 sie 2011, 14:21

Na chwile was zostawić :ico_oczko:

Właśnie mi łóżeczko doszło jupi :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:
Cieszę się jak głupia oczywiście musiałam zaraz zajrzeć czy ten kolor :ico_oczko:

Elibell ja właśnie się w te mini kosmetyki zaopatrzyłam :ico_oczko:
Jeszcze czeka buteleczka na przelanie płynu intymnego z kory dębu :ico_oczko:
Po Elizie bardzo sobie chwalę i teraz też się w niego zaopatrzyłam :ico_sorki:
A mężem się nie przejmuj :ico_nienie:
U mnie też hormony szaleją :ico_puknij: co chwile fukam na Elizę aż mi z tym źle, bo
co dziecko winne.
I już dzisiaj miałam dwa momenty, że bym chętnie posiedziała i poryczała :ico_puknij:

Inia no tak jak Wika się duża urodziła, to na drugie też mogłaś się odrazu
nastawiać że duże będzie.
U mnie niunia 3kg, a młody pewnie ze 3,5kg :ico_oczko:
A wypychanie maluszka słyszałam, że nic przyjemnego :ico_noniewiem:

Kocura jak już się ma jedno dzieciątko to jakoś tak się nie dłuży, a poza tym wiesz dokładnie kiedy zobaczysz swojego synusia :ico_brawa_01:

Izabela może miednica się rozchodzi, a może nerki Cię bolą :ico_noniewiem:

Awatar użytkownika
kwiatunio
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2011, 14:40

dzień dobry...

ja od rana coś się kiepsko czułam i pospałam prawie do 12 :ico_wstydzioch: a raczej poleżałam bo młoda tak dawała czadu że o spaniu nie było mowy :ico_sorki: u mnie jest piękna pogoda :ico_sorki:

co do ciuszków to czekam jeszcze za allegro i będę je w końcu prała, kocyki poprane i pościele, czekam aż A wymaluje łóżeczko :ico_sorki: wyprawka dla małej kupiona jeśli chodzi o kosmetyki i tego typu rzeczy :ico_sorki:

Awatar użytkownika
izuś_85
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2011, 17:06

hej laski

wpadam dopiero teraz bo byłam z rana na placu zabaw z koleżanką
na zakupkach też byłam
potem robiłam placki ziemniaczane z sosem węgierskim
no i jakoś zleciał dzień

zaraz znów idziemy na dwór bo Majka zachwycona pogodą :ico_brawa_01:
czekam na Przemka az z pracy wróci :-D

przyszedł już zegarek :-D na żywo wyglada jeszcze lepiej niż na fotkach :ico_sorki: schowałam go u Natalii żeby Przemek nie zwęszył wcześniej :ico_haha_01:

[ Dodano: 03-08-2011, 17:14 ]
no i stawiam torcik :ico_tort: za kolejny skończony tydzień :ico_oczko:
Wam też gratuluje skończonych tygodni i rozpoczętych kolejnych miesięcy :ico_brawa_01:
jaka radość z tego oczekiwania na nasze małe cudeńka :ico_brawa_01:
ja już sie doczekać nie mogę az przytulę mojego okruszka :-D

Pati slicznie wyglądasz :ico_brawa_01:
co do wypychania dziecka na siłe :ico_szoking: w życiu bym nie pozwoliła :ico_szoking:
nie wiem zabiłabym chyba tego lekarza :ico_olaboga:
staroświeckie metody :ico_olaboga:
kobiety lekarze tak nie robią chyba :ico_puknij:
jedynie facet byłby zdolny coś takiego zrobić :ico_puknij:
aż mi ciary przeszły :ico_chory:

[ Dodano: 03-08-2011, 17:16 ]
co do kosmetyków ja też kupuje w rossmanie te malutkie opakowania tzw podróżne :ico_oczko: do jednej kosmetyczki wszytsko wejdzie przynajmniej, a i tantum rosa w sprayu biorę :ico_sorki: :ico_sorki: :ico_sorki: daje ulgę podczas sikania nic nie piecze :ico_sorki: a przy okazji dezynfekuje :ico_sorki: jak woda utleniona :ico_oczko:

elibell
4000 - letni staruszek

03 sie 2011, 18:12

przyszedł już zegarek na żywo wyglada jeszcze lepiej niż na fotkach schowałam go u Natalii żeby Przemek nie zwęszył wcześniej
a włąśnie nie pochwaliłam, że zegarek świetny wybrałaś.
no i stawiam torcik za kolejny skończony tydzień
:ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01: :ico_brawa_01:

od tych naszych torcików co tygodniowych to dopiero nam tyłki urosną hahahahahaha
co do wypychania dziecka na siłe w życiu bym nie pozwoliła
nie wiem zabiłabym chyba tego lekarza
staroświeckie metody
kobiety lekarze tak nie robią chyba
jedynie facet byłby zdolny coś takiego zrobić
aż mi ciary przeszły
wydaje mi sie, że już na porodzie kiedy słyszy sie, że to jedyne wyjście to byś sie zgodziła, ja wolałabym tak jak by kleszcze. A z Eliza miałam kapturek ciśnieniowy - nie wiem jak to sie fachowo nazywa i co miałam powiedzieć nie??Marzyłam by już wyszła by już te cierpienia wielogodzinne sie skończyły.

I chyba wcale nie są to takie strasznie staroświeckie metody, moja siostra np miała w ten sposób łozysko wyciskane oby tylko nie łyżeczkować jej i sie udało wiec chyba lepiej jak chwile ponaciskają jak mieliby czyścić.

Awatar użytkownika
izabelllla123
Mistrzu dwa tysiace!
Mistrzu dwa tysiace!

03 sie 2011, 19:36

Ja już powizycie Oliwka waży 1620g. Moje bóle to jesli chodzi o kręgosłup lekarz stwierdził że od obciążenia, bo brzuszek juz trochę obciąza mnie. takze nic na to nie poradzi, a bol w pępku to przepuklina pępkowa, bo pępuszek dość znacznie mi nadal odstaje, porobił badania i takie było stwierdzenie, dla dziecka niegroźna, natomiast jesli do miesiaca po porodzie pepek sie ni schowie i nadal bedzie kuł, czeka mnie operacja. Cierpniecie i mrowienie w nogach i rekach to typowe dla ciązy, taka reakcja na upały i na to ze pije ponad 4 litry plynów dziennie.

Wyniki powiedzial że nie są takie złe, mam brac żurawit i urosept jak ostatnio, jak nie pomoże to da mi antybiotyk, a anemia powiedział że źle nie ma jak na takie stadium ciązy.

Najważniejsze że niunia cała i zdrowa znów zasloniła rękoma główkę, Piernika jedna.

Kolejna wizyta 24.08.2011 godzina 15.30

Awatar użytkownika
Kocura Bura
Cyber rusałka
Cyber rusałka

03 sie 2011, 19:55

izabelllla123, no i dobre wiadomości po wizycie :ico_brawa_01:

My odwieźliśmy Zuzię do babci.
Przy okazji objadłam się pierogami, wielki grzech cukrzyka :ico_wstydzioch: Jezuu, ale ja już świruję, normalnie mam na wszystko ochotę, zwłaszcza na to czego nie mogę :ico_wstydzioch: Teraz nie mogę, jak będę karmić to też nie zjem tabliczki czekolady, a teraz chętnie bym to zrobiła :ico_zly:

Idę jeszcze jedno pranko wywiesić.

Aaaaa i powrzucałam parę ciuszków na nasz forumowy sklepik :ico_oczko: Zajrzyjcie!
Szybciej sie tu wstawia niż na allegro, hehe...

elibell
4000 - letni staruszek

03 sie 2011, 20:05

izabellla no to się cieszę, że wszystko jasne z bólami i że wyniki nie takie straszne jak się wydawało. A z tym pępkiem to też czasem mnie zaboli coś w okół pępka, nie wiedziałam, że to przepuklina może byc, choć już chyba Pati o tym wspominała kiedys
My odwieźliśmy Zuzię do babci.
jejku ale fajnie masz, mi tak przydało by się odetchnąć od Elizy, a dziś to już nerwy mnie co chwile puszczają, pół dnia na nią wrzeszczę, bo jakas tak strasznie niedobra jest dzisiaj, fochuje sie co chwile a mnie normalnie roznosi, wyszła bym najch,etniej stąd gdzieś daleko w pieruny, takie mam nerwy :ico_zly:

Wróć do „Ciąża, czyli nasze 9 miesięcy”